QUOTE(Moteris @ 2005 11 15, 14:01)
Trumpai papasakosiu, kaip aš dariau. Beje, jau du kartus. Butą pirkau prieš 2,5 metų, gavau 2,2% maržą. Po metų, kai palūkanos bankuose sumažėjo, paskambinau į banką ir tiesiai šviesiai pasakiau, kad noriu mažesnių palūkanų. Tuopmet išsikovojau 1,85% (kiti bankai siūlė tą patį). Dar po gerų metų nusprendžiau padidinti paskolą ir sumažinti palūkanas. Keletas mano pažįsatmų išėjo į Sampo (keisčiausia, kad VB net nesiūlė geresnių sąlygų...). Aš tiesiog pablefavau ir pasakiau Hansoj (kur ir turiu paskolą), kad Sampo man duoda 1,1% maržą ir kad noriu tiek pat. Tai jie daug nesilaužė ir davė
O dar išlošiau, nes nutraukiau sutartį su Būsto paskolų draudimu (nes būsto vertė išaugo, taigi jis nebeteko prasmės), tai jie man dar gražino 30% įmokos... Pavėlavau tik 1 mėnesiu, būtų gražinę net 50%.
tai va, turėjau išlaidų apie 500Lt (reikėjo preliminaraus vertinimo - 100Lt, paskolos sąlygų keitimas - 250 Lt, dar reikėjo mokėti notarui už įkeitimą ir gal ar kas nors, nebepamenu
) Bet gavau 15000Lt daugiau + įmoka padidėjo apie 40Lt/per mėnesį. Man nereikėjo pristatyti jokių dokumentų, kur panaudojau pinigus, užteko tik preliminarios sąmatos laisva forma. Kas iš pažįstamų ėmė daugiau, tam reikėjo už kažkokią sumą pristatyti čekių (nes oficialiai paskola suteikiama būstui rekonstruoti).
Beje, išeiti į kitą banką yra:
1. brangu, nes reikia daug daugiau popierių (o už viską reikia mokėti)
2. ne visada įmanoma (nes kai kurie bankai už sutarties nutraukimą reikalauja taip vadinamos baudos. Tai turėtų būti parašyta sutartyje). Tokiu atveju nelabai ir pašantažuosi.... Bankai dabar gudrūs
Na surašiau čia nelabai gal nuosekliai, bet iš tiesų, tai paskolą didinti, o palūkanas mažinti tikrai verta
Nežinau, kada kitu atveju aš būčiau nusipirkusi baldus ir pasidariusi remontą
Sėkmės!

tai va, turėjau išlaidų apie 500Lt (reikėjo preliminaraus vertinimo - 100Lt, paskolos sąlygų keitimas - 250 Lt, dar reikėjo mokėti notarui už įkeitimą ir gal ar kas nors, nebepamenu

Beje, išeiti į kitą banką yra:
1. brangu, nes reikia daug daugiau popierių (o už viską reikia mokėti)
2. ne visada įmanoma (nes kai kurie bankai už sutarties nutraukimą reikalauja taip vadinamos baudos. Tai turėtų būti parašyta sutartyje). Tokiu atveju nelabai ir pašantažuosi.... Bankai dabar gudrūs

Na surašiau čia nelabai gal nuosekliai, bet iš tiesų, tai paskolą didinti, o palūkanas mažinti tikrai verta

O kaip tas gražinimas vyksta su Busto paskolu draudimu, jei gali pakomentuok detaliau