Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas

QUOTE(Moteris @ 2005 11 15, 14:01)
Trumpai papasakosiu, kaip aš dariau. Beje, jau du kartus. Butą pirkau prieš 2,5 metų, gavau 2,2% maržą. Po metų, kai palūkanos bankuose sumažėjo, paskambinau į banką ir tiesiai šviesiai pasakiau, kad noriu mažesnių palūkanų. Tuopmet išsikovojau 1,85% (kiti bankai siūlė tą patį). Dar po gerų metų nusprendžiau padidinti paskolą ir sumažinti palūkanas. Keletas mano pažįsatmų išėjo į Sampo (keisčiausia, kad VB net nesiūlė geresnių sąlygų...). Aš tiesiog pablefavau ir pasakiau Hansoj (kur ir turiu paskolą), kad Sampo man duoda 1,1% maržą ir kad noriu tiek pat. Tai jie daug nesilaužė ir davė smile.gif O dar išlošiau, nes nutraukiau sutartį su Būsto paskolų draudimu (nes būsto vertė išaugo, taigi jis nebeteko prasmės), tai jie man dar gražino 30% įmokos... Pavėlavau tik 1 mėnesiu, būtų gražinę net 50%.
tai va, turėjau išlaidų apie 500Lt (reikėjo preliminaraus vertinimo - 100Lt, paskolos sąlygų keitimas - 250 Lt, dar reikėjo mokėti notarui už įkeitimą ir gal ar kas nors, nebepamenu smile.gif ) Bet gavau 15000Lt daugiau + įmoka padidėjo apie 40Lt/per mėnesį. Man nereikėjo pristatyti jokių dokumentų, kur panaudojau pinigus, užteko tik preliminarios sąmatos laisva forma. Kas iš pažįstamų ėmė daugiau, tam reikėjo už kažkokią sumą pristatyti čekių (nes oficialiai paskola suteikiama būstui rekonstruoti).
Beje, išeiti į kitą banką yra:
1. brangu, nes reikia daug daugiau popierių (o už viską reikia mokėti)
2. ne visada įmanoma (nes kai kurie bankai už sutarties nutraukimą reikalauja taip vadinamos baudos. Tai turėtų būti parašyta sutartyje). Tokiu atveju nelabai ir pašantažuosi.... Bankai dabar gudrūs wink.gif

Na surašiau čia nelabai gal nuosekliai, bet iš tiesų, tai paskolą didinti, o palūkanas mažinti tikrai verta smile.gif Nežinau, kada kitu atveju aš būčiau nusipirkusi baldus ir pasidariusi remontą smile.gif  Sėkmės!

O kaip tas gražinimas vyksta su Busto paskolu draudimu, jei gali pakomentuok detaliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 15, 15:41)
Moteris, tai jūs pasididinot paskolą ar ne? o jei pvz nenorima didinti paskolos bet tik susimažinti palūkanas, maržą ir pan.? Juk vis tiek reikia perrašyti sutartų ar ne? kiek tai kainuoja? (pagal paskolos dydį turbūt kažkoks procentas  g.gif )
O gal tada labiau apsimoka, kad įnešti kažkiek pinigėlių, tai ta proga ir sutartį perrašyti?

Gal kas susidūrėt? g.gif

Pirmąjį kartą aš būtent tik susimažinau palūkanas (t.y. maržą). Sutartį perrašyti reikia, kainuoja bent jau Hanzabanke 250Lt. Fiksuota kaina. Dėl išankstinio pinigų grąžinimo, Hanzoj mokėti nereikia - tik pranešti iš anksto prieš mėnesį. Dėl kitų bankų nežinau wink.gif

QUOTE(BITUTIS @ 2005 11 15, 16:01)
O kaip tas gražinimas vyksta su Busto paskolu draudimu, jei gali pakomentuok detaliau  ax.gif

Reikia pervertinti būstą, ir kaip suprantu, jei paskola yra apie 75% būsto vertės, BPD galima atsisakyti. Priklausomai nuo to kiek praėjo laiko nuo sutarties sudarymo, grąžinama atitinkama suma. Pvz. iki 2 metų - 50%, iki 1 metų - 80%. Mano buvo virš 2metų, atgavau 30%.
Šiaip tai reikia visko klausti savo vadybininko. Kadangi pradžioje man su vadybininke buvo šiokių tokių nesklandumų, teko išreikšti garsiai nepasitenkinimą, tai po to ji tapo kaip šilkinė, susidraugavom ir ji man tikrai daug padėjo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2005 11 16, 12:08)
Pirmąjį kartą aš būtent tik susimažinau palūkanas (t.y. maržą). Sutartį perrašyti reikia, kainuoja bent jau Hanzabanke 250Lt. Fiksuota kaina. Dėl išankstinio pinigų grąžinimo, Hanzoj mokėti nereikia - tik pranešti iš anksto prieš mėnesį. Dėl kitų bankų nežinau wink.gif

mes Hanzoj. O jei darytume taip: pranesame kad norime inesti pinigu, bet tuo paciu pageidaujam pakeisti marza. tada gal ir nebutu tu 250lt? g.gif
Atsakyti
Tikrai smalsu pasidarė ax.gif Kaži ar yra kokių apribojimų „keičiant“ lengvatinę paskolą? Iš BPD tai turbūt jau vargiai ką išpeštume, nes ir taip lengvatininkams dengia 50%, bet yra ir toks suvaržymas, kad 5 metus negali grąžinti pinigų anksčiau laiko. O maržą būtų ne pro šalį susimažinti. Gal kas yra susidūręs, kaip yra su lengvatinių paskolu „keitimu“?
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 16, 11:44)
mes Hanzoj. O jei darytume taip: pranesame kad norime inesti pinigu, bet tuo paciu pageidaujam pakeisti marza. tada gal ir nebutu tu 250lt? g.gif

Nemanau smile.gif Man atrodo, kad geriau pirma mažinti maržą, o po įnešinėti pinigėlius. Nes koks jiem "tolkas" mažinti maržą, jei tu sumažini pačią paskolą. Bet aš banke nedirbu, tik šiaip mąstau. Siūlau pirma paprašyti mažesnės maržos (pirma pasiskambink, po to reikia prašyti prašymą. Jame nurodyti, kokio dydžio nori maržos. Jei parašysi, kad 1,3%, tai tau tikrai nepasiūlys 1,1. Bet jei paprašysi kokio 1.0, tai gal jie sakys, jog gali pasiūlyti 1,1 smile.gif ) O po to, kai jau gausi patvirtinimą, gali rašyti prašymą dalinį išansktinį pinigų grąžinimą. Kiek žinau, Hansoj reikia prieš mėnesį įspėti.
Atsakyti
Skaičiuoklė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nu tikrai gera temele jus cia uzvedet! thumbup.gif buvau ir pamirsus ta savo paskola.. Bet kai paskaiciau sutarty, kad mokam 1.8 proc marzos! Iskart paskambinau savo vadybininkei ir greit nesiu prasyma... mirksiukas.gif
O del paskolos didinimo.. Nu kazko nesuprantu... O kam ja didinti? unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
todel didint, kad turetum is ko kapitaliai pasidaryt remontus arba pasikeist baldus, arba nusipirkt sodo nameli arba garaza arba auto....vnz tureti licna kapeika palankiom salygom, palankesnem nei lizingas.As po pervertinimo investavau i remonta, nors galejau garaza nusipirkt,vat pralosiau, nes nzn ko reikes ateity...beje su parexu draugauju, kol kas nesiskundziu ir jokiu ataskaitu nereikejo kur pinigus padejau...
Atsakyti
Mes ka tik keitem lengvatines paskolos marza Vilniaus banke. Pasirodo , kad tai nera taip paprasta ir lengva. Vadybininke mums pasake, kad lengvatines paskolos perfinansuoti negalima, t.y. nors kiti bankai siulo marza nuo 1,1 , o musiske 1,9, i kita banka su lengvata pereiti negalima. doh.gif T.y. jeigu nori, gali pasiimti kredita is kito banko, o VB sumoketi visa suma, ir taip netekti lengvatos. verysad.gif
Taigi, nutarem, kad pasiliksim tame paciame banke, bet kad pamazintu marza. Toliau prasidejo irgi idomus dalykai: mums pasake, kad marza realiausiu atveju galima sumazinti tik 0,3 procentinio punkto, t.y. iki 1,6 proc. , bet tai vis tiek pakankamai daug, lyginant su dabartinemis palukanu marzomis. Tai galiausiai dar ipirso investicini gyvybes draudima abiems vaikams ir taip sumazino marza dar po 0,1 proc. punkta nuo vaiko. Bendrai gavome 1,4 proc. Tai, aisku, geriau negu nieko, bet bendra tvarka mums labai nepalanki. O dar turejom sumoketi 300 Lt uz paskolos sutarties pakeitima. verysad.gif
Atsakyti
musu marza 2,2 blink.gif nord/lb, planuojam susimazinti, gal galit patarti, kiek realiai galim prasyti maziausios marzos, kad nenusineketi ax.gif
Atsakyti
nesuprantu, ar esu ignoruojama, ar kaip g.gif siame forume, ne vienoje temoje negaunu atsakymo i savo klausimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(emiru @ 2005 12 20, 13:37)
musu marza 2,2 blink.gif nord/lb, planuojam susimazinti, gal galit patarti, kiek realiai galim prasyti maziausios marzos, kad nenusineketi ax.gif

QUOTE(emiru @ 2005 12 23, 16:31)
nesuprantu, ar esu ignoruojama, ar kaip g.gif siame forume, ne vienoje temoje negaunu atsakymo i savo klausimus g.gif

Tikrai niekas nieko neignoruoja, gal tiesiog nežino... kaip beje ir aš doh.gif
Pas mane adekvati situacija. Nord'e marža 1.9 Norint gaut mažiau reik nešt visus dokumentus kaip ir išduodant naują paskolą (pažymos iš darboviečių). Kiek punktų sumažins maržą priklauso nuo naudojamų banko produktų skaičiaus (tipo ar turi kortelę, ar į banką pervedi atlyginimą, ar turi sudaręs 3 pakopos pensijų draudimo sutartį, ar turi e-bankininkystės sutartį) - bent jau taip man sakė. Kiek supratau mano maksimumas nusiderėti būtų 1.5-1.6, bandysių po naujųjų nešt pažymas ir skaičiuoti ar apsimoka. Paskolos keitimo mokestits 250 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagel: 23 gruodžio 2005 - 20:13