Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 01 10, 20:38)
Svarbiausia gero sandėliavimo sąlyga- sunokęs, gerai padžiovintas, kieta odele ir sumedėjusiu koteliu moliūgas.

Man beveik visada moliūgai pradeda gesti nuo kotelio. Ką daryti, kad jis sumedėtų?

QUOTE(@asta @ 2013 01 11, 11:52)
Kelinti metai sodinu moliūgus  Marina di Chioggia.Parsisunčiau sėklas iš čia  ir kasmet jų pasilieku. Patys skaniausi kada nors valgyti moliūgai. Užauga bent pas mane iki kokių 3 kg. Miltingi.Vienas ir dabar laukia kada bus prapjautas.  ax.gif

Reiks pabandyti, nes ieškau nedidelių skanių moliūgų. Nes jei prapjaunu didelį, tai pusę išmetam, nes nespėjam suvalgyt.

Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2013 01 11, 08:48)
Man Olga patiko.Šiemet užaugo iki 9kg svorio. Ir sėklos be luobelės-tik imk ir valgyk. O kažkuri minėjo, kad neskanus pats moliūgas..bet man tai neblogas. Viriau pertrintą sriubą, į guliašą. Mamai daviau sultims, laiptinėj 2 kaimynėm daviau..taip ir įveikėm..
Auginti jį tikrai verta. Maniškis ne pašarinis..o jei ir toks, tai man vis tiek patiko.

O verta auginti tik dėl sėklų? Jų pakankamai daug?

Papildyta:
Vietnamietiškas tai super lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2013 01 11, 10:52)
Kelinti metai sodinu moliūgus  Marina di Chioggia.Parsisunčiau sėklas iš čia  ir kasmet jų pasilieku. Patys skaniausi kada nors valgyti moliūgai. Užauga bent pas mane iki kokių 3 kg. Miltingi.Vienas ir dabar laukia kada bus prapjautas.  ax.gif

Ačiū už pasidalinimą patirtimi. Bandysiu. O sėklų Marina di Chioggia šeštadienį nusipirkau Vilniaus Kalvarijų turgaus kioske.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 17, 12:40)
neisivaizduoju, kas galejo taip rasyt  g.gif  Parduotuvese ju nera.

Oh doh.gif Aciu ,kad paraset 4u.gif
Paskaiciau atgal ir supratau, kad ne taip supratau posta, neisiskaiciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2013 01 17, 16:23)
1. Man beveik visada moliūgai pradeda gesti nuo kotelio. Ką daryti, kad jis sumedėtų?
2. Reiks pabandyti, nes ieškau nedidelių skanių moliūgų. Nes jei prapjaunu didelį, tai pusę išmetam, nes nespėjam suvalgyt.
3. O verta auginti tik dėl sėklų? Jų pakankamai daug?

1. Tereikia jį nuskinti ne per anksti (ne vasarą), bet BŪTINAI prieš šalnas.
2. Peržvelkite visą temą, yra daugiau aprašymų ir parankių virtuvėje moliūgų rūšių pasiūlymų.
3. Priklausomai nuo veislės, pas mane max. pusė stiklinės sėklų iš vieno tokio tipo moliūgo. O būna ir taip, kad dalis sėklų dar pilnai nesunokusios, minkštos ir plokščios...Aš auginu porą tokių augalų vien dėl sėklų (nes turiu pakankamai ploto), jei jo būtų mažiau- tikrai neapsiimčiau, nes augalas ne krūminis (bent jau mano pasirinktos veislės).
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2013 01 10, 18:48)
Sveikos

O pas mus stovi vienas pernykštis moliūgas smile.gif ne praėjusios, o užpraėjusios vasaros. Jau net įdomu kiek jis stovės. Jo draugą pjovėm tai viduj nesugedęs, geras.
Saintlina, gal dar turite sniegių sėklyčių?

blink.gif blink.gif kokios rusies moliugas pas jus laikosi jau 2 metus blink.gif
Atsakyti
ar yra kokia nors kultura, kur Arbuzam patiktu kartu, kad augtu g.gif ?
Atsakyti
Laba diena mergaites 4u.gif Noreciau nusipirkti Sniegiu arbuzu seklyciu smile.gif Gal kuri parduosite, buciau labai dekinga smile.gif Praitas metais pavelavau ir negavau verysad.gif
Atsakyti
Aš tik šiemet supratau, kokia šauni daržovė yra moliūgas... bigsmile.gif Anksčiau neaugindavau. Na, bet dabar atsigriebsiu... biggrin.gif Gal kas gali pakomentuoti kurių neverta auginti? 4u.gif

Planuoju pirkti tokias sėklas:
JUMBO PINK BANANA;
ACORN;
MARINA DI CHIOGGIA;
DELICATA;
CROWN PRINCE .

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 19, 12:15)
Aš tik šiemet supratau, kokia šauni daržovė yra moliūgas...  bigsmile.gif Anksčiau neaugindavau. Na, bet dabar atsigriebsiu...  biggrin.gif Gal kas gali pakomentuoti kurių neverta auginti?   4u.gif

Planuoju pirkti tokias sėklas:
JUMBO PINK BANANA;
ACORN;
MARINA DI CHIOGGIA;
DELICATA;
CROWN PRINCE .

Iš nurodytų auginkite visus, puikus pasirinkimas thumbup.gif
Acorn, jei krūminis, užima tiek vietos, kiek cukinija, moliūgai maži, kaip ir Delikata (aš savo Delikata auginu palei tvorą, tai auga į aukštį, neužimdama vietos horizontaliai), Crown Prince, JPB ir Marina reiktų daugiau vietos. Jei norite sulčių- Banana iš rudens ir paleiskite joms mirksiukas.gif
Atsakyti
dar karteli kreipiuosi i Klaipedos krasto ukininkes sodininkes - gal kas turit atliekamu arbuzu sniegiu seklyciu ax.gif Pernai i didziasias dalybas nespejau, bet tikejausi, kad pernai visos prisiaugins tu arbuzu ir siais metais seklu bus zymiai gausiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 01 20, 12:22)
Iš nurodytų auginkite visus, puikus pasirinkimas  thumbup.gif
Acorn, jei krūminis, užima tiek vietos, kiek cukinija, moliūgai maži, kaip ir Delikata (aš savo Delikata auginu palei tvorą, tai auga į aukštį, neužimdama vietos horizontaliai), Crown Prince, JPB ir Marina reiktų daugiau vietos. Jei norite sulčių- Banana iš rudens ir paleiskite joms  mirksiukas.gif

oo, labai ačiū.. Tikrai naudinga informacija... 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikutės...kaip sekasi valgyti moliūgus biggrin.gif Aš dar turiu penkis cielus ax.gif
Noriu išgirsti naujų skanių receptų- gal kokių apkepų , ar troškinių , bet nesaldžių...su kokia nors mėsyte...Jau savi išmėginti pabodo...o vien eksperimentuot nelabai norisi , gal nepavyks, bus geras produktas perniek paleistas... rolleyes.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti