Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

Saintlina, na šalna baisi ir pas mus buvo doh.gif visi moliūgų lapai nujuodo, net ir ant kalniuko augusių. Gerai, kad nujautėm šalną, tai mažesnius visus susivežėm, lauke liko tik didieji, kurių jau nebepakėliau. Sunaudosim sultims.
Iš melionų lauke gavos š...., o šiltnamyje iš vis nei vieno užmegzto, nors augalai gražūs buvo, puikiai žydėjo.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 09 15, 22:44)
Iš melionų lauke gavos š...., o šiltnamyje iš vis nei vieno užmegzto, nors augalai gražūs buvo, puikiai žydėjo.

Lygiai tas pats- veisles pirkau pritaikytas mūsų klimato juostai- gausiai žydėjo, šiltnamyje nei vienos užuomazgos, lysvėje vienas melionas žaliuojantis buvo, nenoko visiškai, tad sutvarkiau augalą, o pats vaisius tilpo į delną, prapjovus buvo čiut saldesnis nei agurkas...nesekmes nurašau nevykusiai vasarai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 15, 18:21)
Tai gal ir vadinasi taip, juk rusisku veisliu visokiausiu yra, ziurekit, kiek pavadinimu pomidoru rusisku, nesuskaiciuosi.

Tai vat norisi surasti moliūgą panašiom savybėm, bet, kad sėklas lengvai būtų galima gauti. Ieškant rusiškų, galimair į neviltį kristi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 15, 20:42)
Va va mano tokie kaip paskutineje nuotraukoje. Aciu jums uz seklytes 4u.gif  o tie melsvi kaip vadinasi ir tie gelsvi dryzuoti?

Ner uz ka 4u.gif dryzuoti-delicata, o melsvi tik nuotraukoje taip atrodo, jie is tikruju zalsvi tokie, cia crown prince.

QUOTE(yerena @ 2012 09 15, 20:42)

thumbup.gif  derlius. Ypač acorn'ų.

Acornu dar ne visas cia derlius, kurie auksciau nuo zemes kabo dar palikau. Sejau 5 seklas, isdygo visos ir krumai siais metais milziniski bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 14, 13:52)
na taip, bet naktim vis tiek tik +8 rodo. O praejusia savaite kai zadejo tiek (o konkreciai musu rajonui +6), pas mus salnos buvo..
Siaip tai zinoma geriau jiems lauke pasivoliot dar, saulutej sonus pakaitinti  smile.gif

Gaila būtų netekti moliūgėlių... O jei apklojus plėvele? g.gif

QUOTE(yerena @ 2012 09 14, 14:52)
Oranžinis milžinas (veislės nežinau, bet kiekvienas tokius augina- svoris ~40 kg, man kaimynė atridena, pati tokių neauginu, man negražu-monstrai lysvėje ir be visa ko- labai nualina dirvožemį), Rouge Vif d'Etampes, Atlantic Giant (auginu pievoje), Lunga di Napoli, Muscade de Provence...

Va tokį ir aš pasisodinau smile.gif Bet tik keli užaugo. Pirmą didesnę partiją visų moliūgų (užėmė VISĄ Opelio bagažinę) išdalinom smile.gif Liko paskutinieji, šiuos prinokusius vakuosiu, kitus paliksiu žiemai smile.gif

Žali - Miranda, gelsvi - Melonova Žolta, geltonas - Rouge Vif d'Etampes ir tie mažieji - spagetiniai. Paskutiniu metu savaitgalinis tradiciškai patiekalas - moliūge keptas faršas su daržovėmis smile.gif

user posted image

QUOTE(B'ena @ 2012 09 15, 18:45)
Siandien teko nurinkti visa moliugu derliu, nes i mano lysves eilini karta pelenai isisuko  unsure.gif 

GERAS derlius! thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Oho kiek moliugu pas visas wub.gif As sodinau labai daug skirtingu-tai visi tiek susipainioje, kad tikrai neatskirsiu pagal pavadinimus schmoll.gif Na, jumbo banana skiriasi... vakar viena nuskyniau-ragausim bigsmile.gif Jei patiks-ieskosiu seklu parsisiusti butinai...
Kvapieji moliugai, kriauses frmos, tik mezga.. vaisiai nera dideli.. bet juos auginau ir auginsiu-labai kvapnus ir skanus, ypac kai ilgiau paguli bigsmile.gif Verta, nors ir nedaug ju buna. Tik idomu-raso, kad jie vidutinio ankstyvumo-o megzti vaisius rugpjucio pab. pradeda.
Ir tokiu gigantu po 30 kg, kaip pernai, siemet neturesiu... Vienas yra.. bet svers max 15 kg. Nebent dabar pora savaiciu bus sauleta ir silta.
Dar kazkokius sejau is rusisku seklu-auga tamsiai zali, garbanoti.... tokiu nesejau atrodo... ju tai daug-ziuresim kai teks paragauti kas cia per moliugas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 09 16, 11:49)
Žali - Miranda, gelsvi - Melonova Žolta, geltonas - Rouge Vif d'Etampes ir tie mažieji - spagetiniai.
user posted image

O ne per anksti surinkote derlių? Melonowa Zolta ir Rouge Vif d'Etampes sprendžiant iš nuotraukos dar galėjo augti. Ypač antrasis- sunokęs moliūgas būna tamsiai oranžinės, jau net link raudonos spalvos ir koteliai žali... Bet gal tik mano monitorius spalvas iškraipė?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 16, 12:27)
O ne per anksti surinkote derlių? Melonowa Zolta ir Rouge Vif d'Etampes sprendžiant iš nuotraukos dar galėjo augti. Ypač antrasis- sunokęs moliūgas būna tamsiai oranžinės, jau net link raudonos spalvos ir koteliai žali... Bet gal tik mano monitorius spalvas iškraipė?

Palikau tik didžiausius nokti. O šie jau išdalinti smile.gif
Atsakyti
Nu ka vakar turejau proga perpjauti arbuza: mano viresnelis laimejo 3 vieta kartingu varzybose (1 karta laimejo taure Lietuvos cempionate) thumbup.gif ... taigi griztam prie arbuzo... jis deja buvo neprinokes dar sad.gif... ir nebuvo saldus, kaip kazkas rase, kad ir neprinokes bus saldus... turejo skoni, bet toki vos vos... gabaliukas dar net liko, nors ir taip mazas buvo, bet nieko jis nesugunde, visi [po gabaliuko paragavo ir baigesi...
[attachmentid=224617]
foto jis atrodo raudonesnis, nei is tiesu buvo... ir kazkaip pataike vyras perpjauti pradzioj raudoniausia vieta, kitas sonas beveik baltas visai doh.gif koki menesi tikria dar butu isgulejes, nu bet ka padarysi... kitais metais pernokinsiu biggrin.gif kol ismoksiu atrinkt sunokusius
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 09 16, 12:20)
1. Na, jumbo banana skiriasi... vakar viena nuskyniau-ragausim bigsmile.gif  Jei patiks-ieskosiu seklu parsisiusti butinai...
2. Kvapieji moliugai, kriauses frmos, tik mezga.. vaisiai nera dideli.. bet juos auginau ir auginsiu-labai kvapnus ir skanus, ypac kai ilgiau paguli bigsmile.gif Verta, nors ir nedaug ju buna. Tik idomu-raso, kad jie vidutinio ankstyvumo-o megzti vaisius rugpjucio pab. pradeda.

1. Ragaujamas iš karto Jumbo Pink Banana yra vandeningas, beskonis. Su laiku jo minkštimo savybės tik gerėja. Mums skaniausias jis (čia tik mano asmeninė nuomonė) apie vasarį-kovą sandėliuojant tinkamomis sąlygomis- minkštimas sausokas, skanus- sriubose, troškiniuose, keptas. Jei turite keletą vnt, paragaukite dabar, apie Naujuosius, žiemos pabaigoje.
2. Butternut yra labai daug veislių- yra net krūminių, mezga gausiai ir net nuo liepos pradžios, moliūgų svoriai ~1-2 kg.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 16, 11:42)
1. Ragaujamas iš karto Jumbo Pink Banana yra vandeningas, beskonis. Su laiku jo minkštimo savybės tik gerėja. Mums skaniausias jis (čia tik mano asmeninė nuomonė) apie vasarį-kovą sandėliuojant tinkamomis sąlygomis- minkštimas sausokas, skanus- sriubose, troškiniuose, keptas. Jei turite keletą vnt, paragaukite dabar, apie Naujuosius, žiemos pabaigoje.
2. Butternut yra labai daug veislių- yra net krūminių, mezga gausiai ir net nuo liepos pradžios, moliūgų svoriai ~1-2 kg.

Dekui 4u.gif Tuomet neragausiu... palaikysiu.. nepatinka man nesubrende schmoll.gif
Kruminiu nesu meciusi bigsmile.gif Reiks seklyciu paieskoti.. Gal auginot? Ir gal is patirties pasakytumete kokie ankciau mezga bigsmile.gif Nes kiek esu auginusi-ne vienas anksciau enderejo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 16, 12:41)

kiekvienas arbuzas unikalus, kiekvienas individualaus skonio. Teko ragaut ir zaliu skaniu ir raudonu nelabai ir zaliu neskaniu. Tikrai visi unikalus. Beje, man dabar kur valgom nera jau tokie skanus, matyt, visgi saulutes truksta. O jei butumet islaikius dar menesi, abejoju ar jis butu patapes skanesnis. Nes dabar pora valgem itin sunokusios, raudonus, taciau jau pusantros savaites stovejusios po pastoge ir galiu pasakyt jie buvo dievisko grozio, bet skonis toks nebuvo smile.gif
Atsakyti