Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(kamejukas @ 2014 06 13, 14:30)
Hormonai normos ribose, tik Anti Tg - 495
Tai man tik seleno išrašė ir aš išsiprašiau, kad kokių vaistų dar. Daktarė parašė tiroksino, jei aš noriu, bet sakė nebūtina, nes hormonai normoj. Paskui pasitariau su poliklinikos endokrinologe - tai sakė, kad galiu negerti tiroksino - tai negeriu. O dabar galvoju, gal vis dėlto reikėjo gerti... Gal nebūtų tas mazgas toliau augęs sad.gif kažkaip manau, kad operuos, nes staigiai viskas vyksta pas mane... Ir sakė jei operuos - tai visą pjaus. Man diagnozavo autoimuninį tiroiditą...
Dėkui už vaistukų pavadinimą.
Paskaičiau vaistų aprašymą - tai jie nelabai man tinka, nes mano kraujospūdis žemas. Tada pamėginsiu valerijono, gal kiek padės...

Man ir buvo, kad pulsas sokineja,turejau aibe nusiskundimu. Dabar esu issioperavus skydliauke ir viskas dabar liuks thumbup.gif Buvo jau isplitus zemyn uz krutinkaulio ir giliai gilai. Visi mazgai ir pati skydliauke labai greit augo per metus padare mane nedarbinga. Pas mane darbas po 12 val. kava maukdavau po5 puodeliu po 8 per para,kad spaudima ir pulsa kelt. Nueikit pas kita endokrinologe,ziurekit ka ji pasakys.
o va vienos pazistamos giminaiciui sirdis stodavo vaistu milijona gere jau eilej sirdies stimuliatoriui stovejo. Na ir is protingi zmones paprotino skydiauke issitirt. Zmogus issityre paskyre vaistu skydliaukei tvarkyt ir nuo sirdies jokiu vaistu nebereikejo.
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2014 06 13, 11:12)
Noriu paklausti ar kas naudoja kokius vaistus širdelei?
Man pas endokrinologę po poros savaičių, mazgas per tris mėnesius iš vienos skydliaukės išplito jau ir per sąsmauką ir į kitą pusę - ir jaučiu, ir jau akimi matosi... Širdis nerealiai daužosi, pulsas ramybės būsenoj 80-85, dažnai būna iki 105-108. Vidaus daktarė nieko nesiūlo, kaip tik magnį pagerti. O kai jaučiu, jog širdis tabaluojasi - tokia kaip panika apima, nerandu sau vietos - sunku ramiai išbūti darbe, ypač, kai reikia dirbti po 12 h.
Vidaus daktarė sako, kad susitvarkyčiau skydliaukę - tada susitvarkys ir širdis. Bet pačiai neramu, ta tokia nerimo būsena prikelia ir iš miegų kelis kartus per naktį, dienos metu irgi būna užeina... Kaip Jums sekasi su tuo sugyventi? Kokius vaistukus gal naudojate?

Sveiki, man tai nerimą ir tachikardiją nuima Sukatžolių lašiukai. Kažkur dar net paskaičiau, kad sukatžolė yra skydliaukės vaistas.
Atsakyti
Perskaičiau visą šią ir XVI temas - tikrai daug sužinojau, kiek ramiau...
Bet man tokie užeina skydliaukės srityje ir limfmazgiuose skausmai, kad atrodo iš skausmo nežinau kur dėtis. Sukiojant galvą, keliant aukštyn ar smakrą leidžiant žemyn - jaučiu didelį diskomfortą, lyg obuolį turėčiau po kaklu, tempimą - prasideda niežulys tiek skydliaukės, tiek limfmazgių srityje, tiek ir krūtinkalio vietoje niežti... Tie skausmai taip gasdina, kad norisi kuo greičiau pas endokrinologą į klinikas, bet eilės didelės, anksčiau neprieisiu... Ko labiausiai bijau, kad vėl sakys laukiam dar tris mėnesius, nes jau šie mėnesiai buvo košmaras, ypač paskutinis - trečiasis. Tokių skausmų tikrai nejutau anksčiau...
Galvoju poliklinikoj pas kitą endokrinologę eiti, nes mano - jauna, gal tiek patirties neturi, nes klinikose sakė ateiti po dviejų-trijų mėnesių, o ji sako - "po pusmečio nueik, juk viskas tau gerai..."
Gudobelės lašiukų nusipirkau - išgėrus taip atpalaiduoja, kad užmiegu trim keturiom valandom, nes ryškiai pervargus esu. Na reik sulaukti 25 d. į klinikas... Su šiais lašeliais gal tas laukimas bus lengvesnis, kai širdelė taip nespurdės... Nes ir tai nuo mažens turėjau širdies problemėlių...
Ačiū visom už palaikymą ir patarimus 4u.gif

Dar kas keisčiausia, kad kai prasidėjo problemos su skydliauke - nustojau valgyti bet kokią mėsą. Organizmas tiesiog nepriima, pykina ir nuo kvapo, ir nuo vaizdo... Atrodo noriu valgyti, bet pykina, isidedu kasniuką ir paskui lekiu viską spjauti lauk. O kiek skaičiau, kad skydliaukei reikia mėsos, joje esančių maistinių medžiagų... Ir išvis labai pablogėjo valgymas. Labai pykina atrodo nuo bet kokio maisto... Per tuos tris laukimo mėnesius nukrito jau 4 kg... Atsidarau šaldytuvą ir net ašaros kaupiasi, kad noriu valgyt, o taip nuo visko bloga darosi. Ką sekasi valgyti - tai sriubas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamejukas: 15 birželio 2014 - 11:34
QUOTE(kamejukas @ 2014 06 15, 12:27)
Perskaičiau visą šią ir XVI temas - tikrai daug sužinojau, kiek ramiau...
Bet man tokie užeina skydliaukės srityje ir limfmazgiuose skausmai, kad atrodo iš skausmo nežinau kur dėtis. Sukiojant galvą, keliant aukštyn ar smakrą leidžiant žemyn - jaučiu didelį diskomfortą, lyg obuolį turėčiau po kaklu, tempimą - prasideda niežulys tiek skydliaukės, tiek limfmazgių srityje, tiek ir krūtinkalio vietoje niežti... Tie skausmai taip gasdina, kad norisi kuo greičiau pas endokrinologą į klinikas, bet eilės didelės, anksčiau neprieisiu... Ko labiausiai bijau, kad vėl sakys laukiam dar tris mėnesius, nes jau šie mėnesiai buvo košmaras, ypač paskutinis - trečiasis. Tokių skausmų tikrai nejutau anksčiau...
Galvoju poliklinikoj pas kitą endokrinologę eiti, nes mano - jauna, gal tiek patirties neturi, nes klinikose sakė ateiti po dviejų-trijų mėnesių, o ji sako - "po pusmečio nueik, juk viskas tau gerai..."
Gudobelės lašiukų nusipirkau - išgėrus taip atpalaiduoja, kad užmiegu trim keturiom valandom, nes ryškiai pervargus esu. Na reik sulaukti 25 d. į klinikas... Su šiais lašeliais gal tas laukimas bus lengvesnis, kai širdelė taip nespurdės... Nes ir tai nuo mažens turėjau širdies problemėlių...
Ačiū visom už palaikymą ir patarimus  4u.gif

Dar kas keisčiausia, kad kai prasidėjo problemos su skydliauke - nustojau valgyti bet kokią mėsą. Organizmas tiesiog nepriima, pykina ir nuo kvapo, ir nuo vaizdo... Atrodo noriu valgyti, bet pykina, isidedu kasniuką ir paskui lekiu viską spjauti lauk. O kiek skaičiau, kad skydliaukei reikia mėsos, joje esančių maistinių medžiagų... Ir išvis labai pablogėjo valgymas. Labai pykina atrodo nuo bet kokio maisto... Per tuos tris laukimo mėnesius nukrito jau 4 kg... Atsidarau šaldytuvą ir net ašaros kaupiasi, kad noriu valgyt, o taip nuo visko bloga darosi. Ką sekasi valgyti - tai sriubas...

tai ir valgyk sriubas kiek leda, nepradek sukti galvos, ka raso ir ko neraso,
visi tie rasymai nera patvirtinti ilgu metu stebejimo ir klinikiniu tyrimu, musu laikmetyje taip visi iprato rasyti, kad nuo to skaitymo galima nervu liga susirgti smile.gif
as iki isprotejimo noreciau bandeliu, pyragu, tortu-valgiau,
po to norejau tik mesos-valgiau,
organizmas pats pasako, ko jam reikia tuo metu,
viskam reikia laiko, patikek.
tik nepradek gerti jokiu papildu, kuriuos siulo platintojai, jie visai nepatikimi,
laikykis ir rasyk, 4u.gif
Atsakyti
Kas liecia papildus manau kai skydliaukes problemu pradzia tada jie padeda jei gerus pasirinkai. Jei labai isvesejusi juos reiktu saujom gerti, kad pradetu geret. Jei leidzia finansines galimybes prasau,bet nera garantijos,kad pades 100% o be to reiktu gert tada visa gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2014 06 15, 22:19)
Kas  liecia papildus manau kai skydliaukes problemu pradzia tada jie padeda jei gerus pasirinkai. Jei labai isvesejusi juos reiktu saujom gerti, kad pradetu geret. Jei leidzia finansines galimybes prasau,bet nera garantijos,kad pades 100%  o be to reiktu gert tada visa gyvenima.

papildu vartojimas, kai jau yra bet koks skydliaukes pakitimas, tai kaip tamsiame kambaryje ieskoti juodos kates,
jei rasytu zmogus, kuriam buvo nustatyti pakitimai ir jis kokiu nors papildu deka pagerino savo sveikata, tada taip, bet visada reikia prisiminti, kad kiekvieno organizmas reaguoja skirtingai,
kiek esu skaiciusi, merginoms Baranauskas net draudzia laikytis dietos be jodo pries gydyma, o uzsienyje, tai butina,
niekur neradau info kas padetu skydliaukei, nes niekas negali atsakyti kodel sutrinka jos veikla, kodel auga mazgai, kodel vyksta hormoniniai pokyciai,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 06 16, 14:00)
papildu vartojimas,  kai jau yra bet koks skydliaukes pakitimas, tai kaip tamsiame kambaryje ieskoti juodos kates,
jei rasytu zmogus, kuriam buvo nustatyti pakitimai ir jis kokiu nors papildu deka pagerino savo sveikata, tada taip, bet visada reikia prisiminti, kad kiekvieno organizmas reaguoja skirtingai,
kiek esu skaiciusi, merginoms Baranauskas net draudzia laikytis dietos be jodo pries gydyma, o uzsienyje, tai butina,
niekur neradau info kas padetu skydliaukei, nes niekas negali atsakyti kodel sutrinka jos veikla, kodel auga mazgai, kodel vyksta hormoniniai pokyciai,

Jau ir Baranauskas uzdraudzia pries joda 3 sav joduota druska vartoti, juros gerybių atsisakyti, maziau baruose valgyti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dija @ 2014 06 16, 14:45)
Jau ir Baranauskas uzdraudzia pries joda 3 sav joduota druska vartoti, juros gerybių atsisakyti, maziau baruose valgyti... smile.gif

smagu girdeti, kad pazanga po truputi ir pas mus ateina smile.gif
Atsakyti
Eisiu rytoj pas edokrinologe. Mano TTH 2.73 ,bet tik toki dave darytis. Kaip suprantu cia norma? g.gif
Gavau atsakymus kraujo, tai kalcis normoj,joduoto kalcio didelis trukumas ir D vitamino didelis trukumas. Hemoglobinas kyla savaime thumbup.gif
Atsakyti
na ka as po gyd. konsultacijos. Israse dar kalcio su D ir K vitaminais,nes joduoto truksta. Dabar vizitas po 3men.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti