Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vyras remia anytą finansiškai

QUOTE(Nikutė @ 2012 09 12, 09:46)
pvz. aš tokių remimu nesuprantu... jai tėvai sveiki, darbingo amžiaus, tai kodėl vaikai privalo juos remti? pastebėjau, kad sunu motinos dažnai galvoja, vat užauginau lai dabar mane išlaiko.pas mano anyta lygiai taip pat, remonta padaryt, langus sudek ir dar kas menesi sumele pervesk, nes kaip man sunku...
labai džiaugiuosi, kad vyras nesileidžia išnaudojamas.


drinks_cheers.gif. Tai va, jaunai šeimai ir taip nėra lengva kabintis įgyvenimą, kurtis gerbūvį. Juk jie savo vaikus augina, o močiutė prašo pinigų anūkės sąskaita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 12, 09:51)
Taip. Ir dar dvigubai didesne suma, negu jis savo tėvus. Paskui dar pradėčiau kalbėti , kad paremti reikėtų,  mano sesę, brolį, kokią puseserę, kaimynę, nu jei jau remti, tai remti, visus.

Dar nepamirskite SM draugiu, jei ka saskaitos Nr. i A.Z. mestelsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 09 12, 12:01)
Dar nepamirskite SM draugiu, jei ka saskaitos Nr.  i A.Z. mestelsiu lotuliukas.gif


Kam į AŽ, rašykit tieisiai čia, gal daugiau norinčių atsiras biggrin.gif
Atsakyti
Ziurek tu man, pinigus dalina. Ar jau cia i eile reikia stotis? nail.gif
.............
Zinot merginos, atleiskite, bet esate mazvaikes. Na kam moteri kirsinti su vyru, kam zmones remti "ragais". Zaidimas ultimatumu yra baisiai, baisiai nedekingas abiem pusem, nes nepalieka nei vienam is ju sanso atsitraukimui be pasekmiu, prasideda ambiciju karas, neretai toks karas pareikalauja auku, o tos aukos ne visada yra protingos, zmones tampa savo ambiciju aukomis.

Geriau viska tvarkyti ramiai, paaiskinti vyrui, jog ne taip zeidzia, kad remia tevus, o labiau zeidzia tas slapukavimas. Patikslinti savo planus, ko jus norite is gyvenimo. Nuosirdziai su atjauta pasidometi vyro tevu finansine padetimi, geranoriskai aptarti kiek skirsite lesu, jei ju rekia, ar vyras mano jog ju reikia, kaip ilgai jos bus ismokamos. Taip jus-zmona islaikystie kontrole savo rankose, zinosite realia situacija, tik jokiu ultimatumu, reikalavimu, santazo, barniu.
Na mergiotes, nevisada reikia kariauti, viska galima sutvarkyti taikiai, taip kaip jums geriau, jei jau negalite atsiriboti nuo pagalbos tevam, tai galite itakoti kiek pinigu skirsite. Is dievju blogybiu rinkites maziausia. Na jei jus norite seimoje peklos ir abisusio kersto, tuomet pirmyn, santazuokite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 rugsėjo 2012 - 16:33
QUOTE(kristina0630 @ 2012 09 10, 21:53)
turiu tokia problema
musu seimos didziausia problema yra tai, kad mano vyras siuncia pinigus mano anytai
jis pasake as padejau ir padesiu savo mamai...
padekite!!!


Jei tai didžiausia tavo problema - kad vyras finansiškai padeda savo mamai - tai siūlau ne tris kartus, bet ilgai ilgai belst į medį. Kol krumpliai paskaus.

Atsakyti
QUOTE(kristina0630 @ 2012 09 10, 21:53)
labas, merginos.
turiu tokia problema..., noreciau patarimu kaip jus elgtumetes mano vietoje...
...



Suprasciau tik tuo atveju ,jeigu mamai butu beda ...
o siaip nusukineti nuo seimos biudzeto ir siuntineti darbingo amziaus moteriai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 12, 17:07)
Geriau viska tvarkyti ramiai, paaiskinti vyrui, jog ne taip zeidzia, kad remia tevus, o labiau zeidzia tas slapukavimas. Patikslinti savo planus, ko jus norite is gyvenimo. Nuosirdziai su atjauta pasidometi vyro tevu finansine padetimi, geranoriskai aptarti kiek skirsite lesu, jei ju rekia, ar vyras mano jog ju reikia, kaip ilgai jos bus ismokamos. Taip jus-zmona islaikystie kontrole savo rankose, zinosite realia situacija, tik jokiu ultimatumu, reikalavimu, santazo, barniu.


Nu jau Monte, bent man pasirodė, kad ne slapukavimas žeidžia, o būtent tai, kad moka pinigus anytai. Kuriai nebūtinai reikia.
Ir kokios čia kontrolės išlaikymas. Aš tai taip suprantu, šeimos pinigai, yra ABIEJŲ pinigai, jei siunčia kažkiek pinigų, tai jie yra tiek žmonos tiek vyro. T.y. šeimos.

O jei tų lėšų nereikia? O vyras vis tiek siunčia. Ir siųs. Nes mama gi ne jaunyn eina, kad sakykim susiras darbą, dar iš kažkur gaus. Jei prieš akis laukia ilgi metai , kai vyras siųs ir siųs pinigus. Taip lengvai sutikti, kad šeimoje šantažo nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(kristina0630 @ 2012 09 11, 14:03)

skaudziausia buvo tai, kad su manim nepasitares siuncia mamai pinigus, as to nezinojau, kol viena diena neiejau i musu bendra saskaita...
Tai lygiai taip pat mano pinigeliai, man niekas net aciu nepasake....

Va čia ir išlenda bendrų šeimyninių sąskaitų trūkumai. Vos ne kaip vagiliavimas traktuojamas, pamirštant, jog prieš tai, kol atsidūrė bendroje sąskaitoje, tai buvo to žmogaus asmeninės lėšos. Manau, niekas nesiginčys dėl to, jog kiekvienas iš sutuoktinių gali išleisti kažkiek pinigų savo pomėgiams. Moteris - gal apatiniam trikotažui, knygoms ar pan., vyras - žvejybos reikmenims biggrin.gif ar dar kokiam galui. Jei to vyro "pomėgis" yra paremti savo sunkiau besiverčiančius tėvus, manau, jis yra gerbtinas.
Ir kaip bet kokiam dalykui skiriamos lėšos, jos neturėtų būti tokio dydžio, kad smarkiai nuskriaustų pagrindinius šeimos poreikius. Nebent išskirtiniai atvejai - sunki kažkurio iš tėvų liga ir pan.
Atsakyti
Autorei norėčiau patarti ne užsipulti vyrą už tai, kad jis padeda savo mamai (pati esat mama, negi norėtumėt, kad ištekėjusi Jūsų dukrytė Jus užmirštų, nepadėtų Jums, jei būtų sunku?), o aptarti biudžeto planavimą. Būna įvairių šeimos finansų tvarkymo modelių. Vienų biudžetas - bendras, kitų - atskiras, kaip kuriai šeimai patogiau. Ketinate įsigyti namą, vadinasi, tam kas mėnesį skiriate kažkiek pinigėlių. Argi labai nukentėtumėte, jei nuo tų pinigėlių 10 proc. būtų skirta jo mamai paremti?

O autorės tėvai? Šiandien jų remti gal ir nereikia, bet nei vienas iš mūsų nejaunėja... Šiandien iškėlus skandalą vyrui dėl paramos jo motinai, ką reikės daryti, jei pagalbos prireiks jos tėvams?
Atsakyti
Toks jausmas, kad daugelis skaityti nemoka. Autorė rašo-anyta darbinga, turi sutuoktinį t.y. tėvą, kuris dirba, turi būstą, komunalinius apmoka sesuo. Normali eilinė šeima. Kur čia būtinybė paremti? Juk niekas nieko ir nesakytų jei liga, bėda, sakykim prarado darbą , laikinai padėti, ar kokia jau pensininkė, apsirgo, pensija maža ,atsigulė į ligoninę, vaistų reikia ir t.t. Taip padėti būtina, netgi privaloma. Bet ne tokiais atvėjais. Juk realiai tai remia savo mamą. O ne savo TĖVUS, kaip suprantu. Gal tėvas net nežino, kad taip yra.
Atsakyti
Variantas, kai jauna šeima taupo, atsisako atostogų, kelionių, galbūt net kartais atsisako gardesnio kąsnio, kad sukauptų reikiamą sumą. Kai vyras nė žodžio nesakęs iš tų kaupiamų pinigų "remia" mama, o ji tuos pinigus išleidžia pirkdama sau naujus rūbus, nors galbūt žmona jau antri metai vaikšto su tais pačiais džinsais, kiekvieną mėnesį eina į grožio saloną, o žmona net jau nebeatsimena kada buvo nors plaukų galiukų pakirpti, galų gale kemša į kojinę.... O ką, gi mamą "remti" reikia, tegul sau pramogaują ir kemša spintą vis naujom šmutkėm, o žmona tuo metu su vaiku gali ir pusbadžiu gyventi biggrin.gif
Atsakyti
As buciau grieztai pries.Padeti reikia kai liga,beda,nedarbas.Palepinti galima dovanelemis (ar vokeliu) per sventes,bet ne nuo seimos nuvagiant
Atsakyti