Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Galiu tik bandyt isivaizduot kokiame pragare gyveno Lagunos seima unsure.gif
Visos mes cia daugiau maziau "karo veteranes". Neveltui amerikieciai mokslininkai istyre streso lygi(patiriama kasdien) seimose auginanciose autistiskus vaikucius, nustate, kad jis atitinka kariu kariaujanciu Irake ar grizusiu is karo. Taigi, mes irgi nusipelnome medaliu, bet ne del ju gi gyvename ax.gif
Atsakyti
mes ne medaliu greiciau sulauksim,kuriu zinoma mes ir nesiekiam tongue.gif o kreivu zvilgsniu kad vaiko neauklejam,kad nemokam nuraminti,kad islepinti jie..netgi kitame mamu forume kalbant apie ismokas vaikams buvo vieno anonimo idetas riebus komentaras kad jau ligotus,neigalius vaikus auginancios mamos isvis yra valstybes plesikes,kaulytojos,norincios tik imti viska is valstybes,o neva tie ju vaikai niekada gyvenime nieko nero neuzdirbs ir negrazins skolos valstybei,kad jei toki pasigimdei tai cia tavo reikalas ir buk maloni lengvatu jokiu neieskok..idomu ar tokie zmones ir savo tevus pasiligojusius is namu ismeta?ar neduok dieve kokio paauglio sunaus atsisako nes jis per nelaiminga atsitikima nebegali vaikscioti,juk jis irgi tapo nasta valstybei blink.gif blink.gif
Atsakyti
Tai tie zmones niekada nesusidure(kolkas) su panasiom bedom. Skaudu girdeti, todel geriau nesiklausyti, juk ju nepakeisi, nebent gyvenimas nusprestu duot pamoka tokiam bukam tunelinio matymo zmogeliui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo begemotė: 28 rugsėjo 2012 - 12:49
o kokia jusu nuomone pvz i tokius zmones - cia per kazkuria laida ziurejau - mama augina 3 vaikus, turincius ta pacia genetine liga, ir tu vaiku gydymas ziaurius pinigus kainuoja, o ir veiksmingumas abejotinas... Ji reikalauja valstybes paramos (kalba eina apie kelis milijonus per metus) unsure.gif

Nu man ziauriai keista situacija - jei liga genetine, ir tuo atveju - rizika labai didele vaiku apsigimimams (medike ten aiskino, kad tiesiog tam vyrui ir tai moteriai sutampa kazkokios chromosomos, kas lemia ta apsigimima) - kam tokiu atveju, zinant sia situacija - reikia gimdyt 3 vaikus unsure.gif
Atsakyti
man atrodo kad butent todel,jei yra kazkokios problemos su pirmuoju vaikuciu butinai teveliai butu siunciami pas genetikus ir viskas istiriama kiek imanoma.o netaip kaip dabar dauguma nera buve,o as va paprasiau siuntimo ana savaite pas genetikus tai net keli gydytojai manes paklause o kam man to reikia,ka as suzinosiu jei seimoj tokiu atveju nera doh.gif ? tai o gal suzinosiu,kodel iskart tokia nuomone is gydytoju puses?gal as sprendziu broliuku ir sesuciu klausima,ir tai man padetu issiaiskinti ar nera rizikos? pas draugus berniukui rase autizma,mama niekaip negalejo susitaikyti,gimineje tokiu atveju nera,issiprase pas genetikus ir dabar laukia atsakymu del itariamo trapiosios x chromosomos sindromo.zinoma cia diagnoze ne is geruju bet tevams butu bent jau aiskumas ir daugiau vaiku neplanuos...
tos moters situacijos ir as nesuprantu,aisku dabar vaikai jau YRA,ir jos siekis tiems vaikams padeti yra normalu (sprendziu is tavo posto,nezinau kaip ten viskas ),bet zinoma kad reikejo nebegimdyti daugiau..nebent jie suzinojo apie ta liga tik tada kai jau visus vaikucius turejo unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 09 28, 19:17)
tos moters situacijos ir as nesuprantu,aisku dabar vaikai jau YRA,ir jos siekis tiems vaikams padeti yra normalu (sprendziu is tavo posto,nezinau kaip ten viskas ),bet zinoma kad reikejo nebegimdyti daugiau..nebent jie suzinojo apie ta liga tik tada kai jau visus vaikucius turejo unsure.gif  g.gif

nezinau tu plonybiu - bet supratau - kad ji zinojo, bet TIKEJOS sveiko vaiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 09 28, 18:28)
nezinau tu plonybiu - bet supratau - kad ji zinojo, bet TIKEJOS sveiko vaiko unsure.gif

aš mačiau tą laidą ir galvojau kaip ir tu.
arba nereali optimistė, arba...
nu nesveika šitaip.
Atsakyti
O as kai laukiausi mazosios, dariau genetini vaisiaus vandenu tyrima(FISH), nes pries tai darytas PRISC kraujo tyrymas parode padidinta DS ir Edvardso sindromu rizika. Deja, ngenetinis tyrimas neparodo tokiu sindromu, kaip autiizmas, jis tik atmete DS ir Edvardso sindromus, bet mastant giliau, gal ir ne be reikalo rode padidejusia rizika g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 09 28, 20:01)
aš mačiau tą laidą ir galvojau kaip  ir tu.
arba nereali optimistė, arba...
nu nesveika šitaip.

taigi va, vadinas ne as viena tokia besirde, pagalvojau, pabandziau save idet i jos kaili - nu ir kilo jausmas - man asmensikai butu geda, nesmagu reikalaut tokiais budais tu pinigu savo vaiku gydymui (kuris neirodytas, kad veksmingas) doh.gif juk tai musu visu pinigai, mokesciu moketoju, o vaikai "padaryti" kazkaip negalvojant apie nieka, be jokios atsakomybes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 09 28, 19:05)
taigi va, vadinas ne as viena tokia besirde, pagalvojau, pabandziau save idet i jos kaili - nu ir kilo jausmas - man asmensikai butu geda, nesmagu reikalaut tokiais budais tu pinigu savo vaiku gydymui (kuris neirodytas, kad veksmingas) doh.gif juk tai musu visu pinigai, mokesciu moketoju, o vaikai "padaryti" kazkaip negalvojant apie nieka, be jokios atsakomybes unsure.gif

nu va, aš irgi nesuprantu čia tos "aukos " vaidmens. netgi piktina toks neatsakingumas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 09 28, 20:07)
nu va, aš irgi nesuprantu čia tos "aukos " vaidmens. netgi piktina toks neatsakingumas.  blush2.gif

nu vadinas mes dvi nejautrios bjaurybes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 09 28, 19:13)
nu vadinas mes dvi nejautrios bjaurybes lotuliukas.gif

vis geriau ant dūšios laugh.gif
Atsakyti