Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

http://www.youtube.c...h?v=LZ_VTjOhiJU

Man labai patiko sitas senas filmas, tai tikra istorija kaip atsirado Son Rise. Tiesa, jis anglu kalba, bet ir nesuprantant anglu k. aisku apie ka rodo. Tai filmas su gera pabaiga. Gal kam nors bus idomu paziureti 4u.gif
Tarp kitko, man Son Rise ugdymo programa priimtinesne nei ABA, nes ten nera jokios dresuros.
Atsakyti
QUOTE(begemotaskurisbijoskiepu @ 2012 09 22, 17:26)
http://www.youtube.c...h?v=LZ_VTjOhiJU

Man labai patiko sitas senas filmas, tai tikra istorija kaip atsirado Son Rise. Tiesa, jis anglu kalba, bet ir nesuprantant anglu k. aisku apie ka rodo. Tai filmas su gera pabaiga. Gal kam nors bus idomu paziureti  4u.gif
Tarp kitko, man Son Rise ugdymo programa priimtinesne nei ABA, nes ten nera jokios dresuros.

Labai dėkui už nuorodą 4u.gif Nebuvau mačiusi, būtinai pažiūrėsiu wub.gif O ten tas berniukas vaidina, ar ten iš tikrųjų jį rodo? rolleyes.gif
Atsakyti
cia meninis filmas, tai turetu kaip ir aktoriai vaidint, bet del to berniuko tai ir as suabejojau, nes kaip gali toks mazas vaikas taip itikinamai suvaidinti g.gif As net blioviau kelis kartus ziuredama ta kina, gal nujautrejau per tuos 3metus.
Gero ziurejimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(begemotaskurisbijoskiepu @ 2012 09 22, 18:01)
cia meninis filmas, tai turetu kaip ir aktoriai vaidint, bet del to berniuko tai ir as suabejojau, nes kaip gali toks mazas vaikas taip itikinamai suvaidinti  g.gif As net blioviau kelis kartus ziuredama ta kina, gal nujautrejau per tuos 3metus. 
Gero ziurejimo  4u.gif

Niu gal ir vaidina, nes juk "sveiki" vaikučiai būna tikrai labai protingi, mano pvz. mano pusbrolio mergytė 2,5 metukų, puikiai kalbanti, būtų puiki aktorka lotuliukas.gif

Pradėjau žiūrėti, paskaičiau aprašymą, 1979 metai doh.gif Aš tais metais gimiau rolleyes.gif . Įsivazduoju, koks tada dar "tamsus miškas" buvo JAV, o jau LT tai iš viso negirdėtas neregėtas dalykas doh.gif Tiesiog įsijaučiau, kaip sunku tėvams turėjo būti, kai nebuvo visagalio INTERNETO doh.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 09 22, 18:12)
Niu gal ir vaidina, nes juk "sveiki" vaikučiai būna tikrai labai protingi, mano pvz. mano pusbrolio mergytė 2,5 metukų, puikiai kalbanti, būtų puiki aktorka  lotuliukas.gif

Pradėjau žiūrėti, paskaičiau aprašymą, 1979 metai  doh.gif Aš tais metais gimiau rolleyes.gif . Įsivazduoju, koks tada dar "tamsus miškas" buvo JAV, o jau LT tai iš viso negirdėtas neregėtas dalykas  doh.gif Tiesiog įsijaučiau, kaip sunku tėvams turėjo būti, kai nebuvo visagalio INTERNETO  doh.gif  tongue.gif

panasiai "tamsus miskas" (na gal kiek su proskynomis) dabar yra Lietuvoje smile.gif As tai pavydziu tai seimai tokio solidarumo ir stiprybes rolleyes.gif Uzsidaryti 3metams kambaryje su vaiku ir bandyti patekt i jo pasauli, kad atvest i savaji.. Grazu.
Atsakyti
QUOTE(begemotaskurisbijoskiepu @ 2012 09 22, 18:45)
panasiai "tamsus miskas" (na gal kiek su proskynomis) dabar yra Lietuvoje  smile.gif As tai pavydziu tai seimai tokio solidarumo ir stiprybes  rolleyes.gif Uzsidaryti 3metams kambaryje su vaiku ir bandyti patekt i jo pasauli, kad atvest i savaji.. Grazu.

Peržiūrėjau. Akys sudrėko ne vieną kartą. Nuostabus filmas. Žinoma, parodyti tik teigiamiausi šeimos gyvenimo momentai - toks vaizdas, kad nebuvo nei jokių barnių, pykčių, pervargimų, finansinių sunkumų, ligų ir t.t. ir pan. Gal ir gerai - nes labai viltingai nuteikia rolleyes.gif .
Ir va padariau išvadą - kad tėvų širdis geriausia nujaučia, kas jų vaikui reikalingiausia. Pamąsčiau ir apie save, jog per daug nieko nežinodama, elgiausi ir elgiuosi intuityviai ir tai geriausiai veikia bei padeda. Visada jaučiau, kad turiu traukti jį iš JO pasaulio. Žinoma, nebuvo pas mus tokia labai baisi situacija, kaip kad rodo šiuo atveju, bet bet bet...Vis dėlto perėjome beveik visus klasikinius autizmo bruožus ir momentėliais buvo, kaip ir pas šį berniuką...O kad MEILĖ gydo geriausiai, kad MEILĖ neturi jokių ribų - tas man jau seniai aišku. Tuo tiesiog kvėpuojame savo šeimoje (plius mano tėvukai, J seneliai). Ir ką pasiekiame ugdydami J - tai tik meilės dėka.

Kas dėl "tamsaus miško" - tai taip, toks jausmelis kartais, kad LT gyvename lyg 30 metų atgal rolleyes.gif Turiu minty visuomenės ir net gydytojų tamsybę cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 22 rugsėjo 2012 - 19:11
Dar pažiūrinėjau youtubą apie tą Son-Rise programą. Nuostabu wub.gif Įdomu, kaip sekasi ritatitas, nebeužsuka pas mus čia, nes ji lyg taiko savo vaikui šią progarmą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 22 rugsėjo 2012 - 19:42
QUOTE(Ice @ 2012 09 22, 19:41)
Dar pažiūrinėjau youtubą apie tą Son-Rise programą. Nuostabu  wub.gif Įdomu, kaip sekasi ritatitas, nebeužsuka pas mus čia, nes ji lyg taiko savo vaikui šią progarmą  g.gif

man atrodo ir LisJa kazkada uzsimine apie Son Rise g.gif Bet ta programa ne kiekvienam vaikui tinka. Bent jau maniskei kai bandziau, visai netiko. Gal todel, nors ji ir turi sunkia negalia, nera ta vadoveline autistuke, ji nelinguoja, neuzsiciklina ties vienu veiksmu kaip tam filme(aisku, cia tik filmas). Tai kai as bandziau kartot jos veiksmus, tai ji iskart susidomejo, ziuri taip smalsiai, atseit, mama, ka tu cia darai? O jei ji pasiimdavo koki daikta(pvz.;plesyti koki popieriu) ir as bandydavau daryt ta pati, tai ji atimdavo is manes, nes cia jos, ne mano tongue.gif Dar taip ja "palinksminau" keleta dienu ir pasidaviau. Gal as nesuprantu kazko toje programoje, ai, tiek to.
Mane irgi labai ikvepia tos laimingos Son Rise istorijos, labai grazi Oskaro istorija, bent jau man wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 09 22, 20:41)
Dar pažiūrinėjau youtubą apie tą Son-Rise programą. Nuostabu  wub.gif Įdomu, kaip sekasi ritatitas, nebeužsuka pas mus čia, nes ji lyg taiko savo vaikui šią progarmą  g.gif

o Ritatitas ne ABA taiko g.gif

QUOTE(begemotaskurisbijoskiepu @ 2012 09 22, 21:42)
Bent jau maniskei kai bandziau, visai netiko. Gal todel, nors ji ir turi sunkia negalia, nera ta vadoveline autistuke, ji nelinguoja, neuzsiciklina ties vienu veiksmu kaip tam filme(aisku, cia tik filmas). Tai kai as bandziau kartot jos veiksmus, tai ji iskart susidomejo, ziuri taip smalsiai, atseit, mama, ka tu cia darai? O jei ji pasiimdavo koki daikta(pvz.;plesyti koki popieriu) ir as bandydavau daryt ta pati, tai ji atimdavo is manes, nes cia jos, ne mano  tongue.gif Dar taip ja "palinksminau" keleta dienu ir pasidaviau. Gal as nesuprantu kazko toje programoje, ai, tiek to.

o gal kaip tik reikejo test - as galvoju kad cia ir yra esme atkreipt vaiko demesi i save jo paties veiksmais - kokie jie bebutu, po truputi i juos ivedant kazka naujo - kad ir jis ta "naujo" isisavintu, ismoktu perimtu g.gif Aisku tai ilgas monotoniskas darbas - bet tikiu kad veiksmingas cool.gif

As irgi tik ka po filmoterapijos - apsipatenkinus - labai ikvepiantis filmas thumbup.gif , tik man keistas tas vaikiukas labai - toks jausmas kad jis visa laik tik sedejo, niekur nejo, net neverke - idomu realiai taip gali but? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 09 22, 21:23)
o Ritatitas ne ABA taiko g.gif

Taikė ir ABA, paskutinį kartą su ją kalbėjom apie Son-Rise.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 09 22, 22:33)
Taikė ir ABA, paskutinį kartą su ją kalbėjom apie Son-Rise.

aaa, senai su ja bekalbejau - pasiilgau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 09 22, 21:23)
tik man keistas tas vaikiukas labai - toks jausmas kad jis visa laik tik sedejo, niekur nejo, net neverke - idomu realiai taip gali but? unsure.gif

tai vat aš ir sakau, man irgi toks jausmas, kad ne viskas parodyta: tik lingavimas ir buvimas savame pasaulyje, toks jausmas, kad nei isterijų, nei verkimų, nei dar visokių kitokių bruožų nebuvo...na, o gal ir taip, gal čia toks totalus "atsiskyrėlis" nuo šio pasaulio buvo...
Papildyta:
Kai filmą žiūrėjau, mano J buvo su tėveliu pas diedukus. Kai grįžo - taip stipriai apsikabinome ir išsimylavome wub.gif
Atsakyti