Įkraunama...
Įkraunama...

Nelegalios statybos

QUOTE(yellowlady @ 2012 08 19, 12:44)
Jei ant savo sklypo kuriame nera jokiu pastatu as issibetonuociau aikstele tokia siek tiek virs zemes, tai ar jai reikia statybos leidimo? ar cia ne statinys, net jei ir pakilusi siek tiek virs zemes?

Pagal LR Statybos įstatymą Statinys – pastatas arba inžinerinis statinys, turintis laikančiąsias konstrukcijas, kurios visos (ar jų dalis) sumontuotos statybos vietoje atliekant statybos darbus, ir kuris yra nekilnojamasis daiktas.
Pagal Civilinį kodeksą Nekilnojamieji daiktai pagal prigimtį yra žemės sklypas ir su juo susiję daiktai, kurie negali būti perkeliami iš vienos vietos į kitą nepakeitus jų paskirties ir iš esmės nesumažinus jų vertės.

Sunku atsakyti ar tai ką ruošiatės statyti bus nekilnojamasis daiktas ar ne:)
Atsakyti
Na aikštelė gali būt nesudėtingas 1 grupės statinys, kuriam daugeliu atveju jokie leidimai ir pritarimai neprivalomi, siulau pasiskaityti STR "Nesudetingi statiniai"
Atsakyti
QUOTE(Iden @ 2012 11 07, 20:58)
viska buvo padaryta greitai ir kokybiskai.

kas tas "viskas padaryta"? pridavėt namą? Kiek kainavo?
Ir ką reiškia "kokybiškai" (namas priduotas kokybiškai)? biggrin.gif
Atsakyti
Paciam prisiduot nama siais laikais - nieko sudetingo.
Pasidarai reikalingus matavimus, pazymas, uzpildai deklaracija ir ......
Aisku yra paklausa - bus ir pasiula (tokiu imoniu) biggrin.gif

p.s. labai jau kvepia savireklama..... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 08 lapkričio 2012 - 11:26
Na sakykim...
Vat idomu, kokio lygio sumos "vaiksto" uz pilna pridavima (uz tarpininkavima), neskaitant official mokesciu uz dokumentus braizytojams, inspektoriams, elektrikams ir t.t) ??
Ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 11 08, 12:21)
Na sakykim...
Vat idomu, kokio lygio sumos "vaiksto" uz pilna pridavima (uz tarpininkavima), neskaitant official mokesciu uz dokumentus braizytojams, inspektoriams, elektrikams ir t.t) ??
Ne paslaptis?

ir man idomu. kad neskelbti viesai, galima i AZ. smile.gif
Atsakyti
kai domejaus pernai, buvo nuo 2. Pazistamas problematiskam variantui 3,5 atidave...
Patys prisidavem uz 0,0.
Atsakyti
as skambinau vienai firmai ir klausiau kokia kaina, jei yra inventorine byla. sake nuo 3 iki 5t.

Viena pazystama architekte vilniui daro visos islaidos +1000lt.

as kai pridavinedavau tai labai mazai imdavau..pora simtu (ta prasme sau tik uz doku surinkima), bet kai pati inventorine darydavau, ispildomasias nuotraukas, o kitus dokumentus jau turiu kas greit ir pigiai padaro, tai ner manau jau toks didelis darbas.
bet kaip dabar darbo padaugejo, kažkaip nebenoriu uzsiimineti pridavimais. Savininkams visad atrodo, kad as imu is ju pinigus uz nieka. Dabar duodu numeriuis, patys susirenka viska, padedu tik deklaracija uzpildyti ir jei reik suskanuot dokumentus statybos inspekcijai.
pridavimas nėra labai jau sudetingas dalykas, kai zinai ka surinkti reikia
Atsakyti
Gal galit plačiau pasipasakot apie pridavimą patiems? Gal turit kas žino Kaune kas užsiima nuo iki būtų gerai į AŽ gauti kontaktus wink.gif
Atsakyti
Jei kam reikes galesiu pagelbeti Vilniuje
Atsakyti
kainos kauno irgi nuo 1 iki n. priklauso nuo objekto
Atsakyti
sveiki, gal kas patars, kur man kreiptis, man po seneles atkure zemes sklypa,kuris randasi nugaletoju g., vilniuje, as turiu visus poperius, man ateina mokestis uz ta zeme, bet va as negaliu ja nauduotis, nes ta zeme naudojasi( ten sodas, su didziule tvora) salia to mano grazinto sklypo gyvenantis zmogus. istorija tokia kad tas namas buvo mano seneles, ji pardave ta nama jam, bet zemes ne, nes tais laikais sovetu nieks zemes nedalindavo ir t.t. na zodziu o dabar, as turiu dokumentus visus, kaip ir sakiau o vat, su to zmogumi neiseina graziai pasikalbeti, jis is vis nebendrauja.
Problema ta kad neturiu pinigu su jo bolinetis, tai noriu paklausti kaip man grazinti mano teiseta zeme?
Atsakyti