QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 26, 14:37)
Sveikos, papasakosiu savo ligos istorija. Pirma karta pries 2,5 metu nuejau pasitikrinti kakleli. Rado zaizdele, atliko onkocitologini - viskas gerai. Po metu ( 2009) onkociitologinis - atsakymas LSIL. Sokas, isterija. Nieko gyvenam toliau. Po pusantro menesio citologinis - HSIL. Atliekamas ZPV - neigiamas, daroma biopsija - CIN2. Sokas mirtinas.. Buvo vasara, gydytoja liepe pasirodyti po poros menesiu.. as negaliu nusiraminti, uzsirasau pas kita, apsilankau po poros menesiu, klinikose. Apziuri sako: nezinau, kur tas CIN2, padarykim tyrima. Onkocitologinio atsakymas LSIL atvykti po metu.. Na jau ne galvoju tiek nelauksiu. Praeina 7 menesiai uzsirasau privaciai pas gydytoja, padaro onkocitologini - ( t.y siu metu rugpjuti ) pakitimu nerasta..
Esme - nesuprantu, kaip taip staigiai gali viskas pakisti iki tokio lygio ir paskuj vel iki nieko? Kur suo pakastas? Ar dabar galiu buti rami bent kazkiek laiko? tiesa kaskart tyrimus lydejo uzdegimai. Pradedu galvot, gal paskutinioji blogai atliko tyrima, arba gal kas slepiasi giliau, gal vel reikalinga biopsija, ar tiketis, kad ir ten viskas gerai?
Nezinau, drauges jau paranojike vadina- mazdaug gavai gera atsakyma - ko dar tu nori.. Bet cia mano gyvenimas, mano sveikata, as noriu buti tikra
Sveikos atnešu savo ankstesnę istoriją ir tęsinį bei rezultatus,kuriuos turiu šiandien, gal kam bus įdomu, ar naudinga.
Viršutinis postas rašytas 2010 m.
2008 - tepinelis be pakitimu,
2009 - tepinelis LSIL, veliau HSIL biopsija CIN2, ZPV neigiamas
2009 ruduo - kolposkopas, CIN1 ( rek. tikrintis po metu)
2010 - tepinelis be pakitimu ( rek. tikrintis po 3 metu)
2011 - tepinelis LSIL
2012 - tepinelis LSIL , ZPV teigiamas
2013- tepinelis LSIL, biopsija CIN3/CIS
rezultate nors tepinieliai rode va ka, biopsija parode visai ka kita... Nors pagal tepineliu tyrimus kaip ir teoriskai galejau buti rami, bet deja, tokia nebuvau ir tikrinausi toliau ir daug dazniau nei rekomendavo - ir kaip matom ne be reikalo... Rezutate vasari bus konizacija, tikiuos pavyks ispjaut viska,kas yra bloga. Blogiausia,kad vaikucio neturiu ne vieno... Tiesa gydytoja speja, kad visgi 2009 zpv neigiamas yra neteisingas, o 2012 padarytas skystoj terpej ji parode ir todel taip tie pakitimai progresavo. Kazkodel visa si laika buvau nerami ir galvojau,kad jei LSIL rodo tepinelis, kad gal gali buti ir taip kad gilesniuose sluoksniuose ten viskas toliau vyksta, galu gale pasirodo,kad taip ir buvo..
esu didele baile, bet galiu pasakyti,kad konizacijos laukiu ir noriu kad ja greiciau padarytu, nes jus neisivaizduojat kaip as pavargau nuo to nuolatinio galvojimo, streso, svarstymu ir t.t. Tikiu,kad turetu pavykti jos metu pasalinti viska, nes zaizdele bent jau vizualiai yra vienoj vietoj ir nera taip, kaip tarkim buna kitoms,kad visas kaklelis viena zaizda ar pan. tad tikrai tikiuos geriausio