Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

QUOTE(Etcetra @ 2013 01 23, 12:38)
Saunu kad vadovavotes vidine nuojauta ir ejote tikrintis 4u.gif O jeigu nepaslaptis kur daretes tyrimus del Zpv? Nes as 2012m viena dariausi kaune higienos centre, o kita kauno klinikose skystoje terpeje, tai abu buvo neigiami, bet biopsija cin2/cin3, o kaip minejau paskutinis onkocitologinis nieko lb blogo nerode (ascus). Taip kad as irgi esu nerime, ir dabar eisiu tikrintis po puses metu nuo onkocitologinio, t.y. kova-balandi unsure.gif O jums sakykit 2011-2013 kai eme tepinelius neziuredavo pro kolposkopa? nes onkoginekologai ir per ji nemazai mato g.gif

pirmas zpv tyrimas buvo imtas kaune privacioje, ne skystos terpes.
Antra karta klinikose. Sake pirmas ne toje pacioje labaratorijoje kaip antras ziuretas.
2008 - 2009 pirmas ejimas pas gydytoja nebuvo ji onkoginekologe,
2009 antras kartas onkoginekologe,
2010 - 2011 ne onko gin,
ir 2012-2013 onko ginek.
uz tai kad nezinojau i kuria puse eit, kuo tiket ir pasitiket tai buvau turbut pas 4 ar 5 gydytojas sad.gif galu gale grizau pas ta pacia 2009 antro karto rekomenduota onkoginekole. Kai 2012 pabaigoje ji kolposkopu ziurejo tai sake, matau ikivezinius pakitimus, o kokio jie laipsnio bus matyt po biopsijos.
2009 ta pati onkoginekologe ir per kolposkopa paziurejus nusistebejo,kur jie randa ta CIN2, sake cia tikrai dar jo nera,o dabar si syki jau va kaip.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 01 23, 11:52)
pirmas zpv tyrimas buvo imtas kaune privacioje, ne skystos terpes.
Antra karta klinikose. Sake pirmas ne toje pacioje labaratorijoje kaip antras ziuretas.
2008 - 2009 pirmas ejimas pas gydytoja nebuvo ji onkoginekologe,
2009 antras kartas onkoginekologe,
2010 - 2011 ne onko gin,
ir 2012-2013 onko ginek.
uz tai kad nezinojau i kuria puse eit, kuo tiket ir pasitiket tai buvau turbut pas 4 ar 5 gydytojas sad.gif galu gale grizau pas ta pacia 2009 antro karto rekomenduota onkoginekole. Kai 2012 pabaigoje ji kolposkopu ziurejo tai sake, matau ikivezinius pakitimus, o kokio jie laipsnio bus matyt po biopsijos.
2009 ta pati onkoginekologe ir per kolposkopa paziurejus nusistebejo,kur jie randa ta CIN2, sake cia tikrai dar jo nera,o dabar si syki jau va kaip.

Svarbiausia jog viskas laiku pastebeta mirksiukas.gif
Nes as itariu daug moteru ar merginu gave atsakyta lsil nepuola darytis biopsiju, o tokie pakitimai gali vystytis pas kiekviena, nei viena nera apsaugota schmoll.gif
Atsakyti
Lerikyte, tikekimes, kad dabar jau konizacija isspres sia problema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etcetra @ 2013 01 23, 13:18)
Svarbiausia jog viskas laiku pastebeta mirksiukas.gif
Nes as itariu daug moteru ar merginu gave atsakyta lsil nepuola darytis biopsiju, o tokie pakitimai gali vystytis pas kiekviena, nei viena nera apsaugota schmoll.gif

aš irgi taip manau,kad svarbiausia,kad buvo žiūrėta, o beje man dar tik 25 metai.
būtent ir man taip atrodo,kad gavę tokį atsakymą tikrai nepuola daryt toliau tyrimų ir t.t. nes LSIL kaip ir nerodo aukšto laipsnio pakitimų, bet aš esu pavyzdys,kad LSIL gali būti ir su CIN3..

QUOTE(gitule @ 2013 01 23, 13:34)
Lerikyte, tikekimes, kad dabar jau konizacija isspres sia problema  4u.gif

drinks_cheers.gif tikiuos ir aš ir kad pagaliau baigsis ši ,,nei pakartos nei paleistos'' būsena.
Atsakyti
merginos, tikslesnis yra tas skytuju terpiu tepinelis, negu paprastas, jo?
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2013 01 23, 19:21)

Tikslesnis.Bet labai svrbu,kad ji tinkamai paimtu.As kai dariausi mokejau virs 100lt,o atsakyma gavau,kad tepinelio atsakymas ribotas,matyt neteisingai ji paeme.Tai is tikro labai apmaudu buvo,kad sumokejus tokius pinigus,negauni tikslaus atsakymo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2013 01 23, 20:21)

sako,kad tikslesnis.

QUOTE(maltakava @ 2013 01 23, 20:52)
Tikslesnis.Bet labai svrbu,kad ji tinkamai paimtu.As kai dariausi mokejau virs 100lt,o atsakyma gavau,kad tepinelio atsakymas ribotas,matyt neteisingai ji paeme.Tai is tikro labai apmaudu buvo,kad sumokejus tokius pinigus,negauni tikslaus atsakymo. verysad.gif

tokiu atveju manau gydytojas turetu prisiimt atsakomybe ir bent jau pakartoti tyrima savo saskaita... na, ar gi mes kaltos,kad nesugeba atlikt darbo taip kaip reikia....
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 01 24, 09:48)
sako,kad tikslesnis.
tokiu atveju manau gydytojas turetu prisiimt atsakomybe ir bent jau pakartoti tyrima savo saskaita... na, ar gi mes kaltos,kad nesugeba atlikt darbo taip kaip reikia....

Tai va,as ir taip maniau,bet bergzdias reikalas....Skambino ir mano gine i ta klinika,tai pareiske,jei jau Vilnius atgal negrazino meginelio,reiskiasi viskas gerai ir ciut ne ko jus cia dar norit....bet esme tame,kad toj klinikoj tikrai nebedarysiu jokiu tyrimu. schmoll.gif
Atsakyti
na va pridaviau tepineli, zpv irgi pridaviau, turiu 16 tipa, sakau gal per stebukla nebeliko man po operacijos, labai bijau rezultatu, dabar tas kelias savaites kaip ant peiliu vaiksciosiu, vaikstau i sporto kluba pabegiot, kad galva prasivalytu truputi smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2013 01 24, 21:30)
na va pridaviau tepineli, zpv irgi pridaviau, turiu 16 tipa, sakau gal per stebukla nebeliko man po operacijos, labai bijau rezultatu, dabar tas kelias savaites kaip ant peiliu vaiksciosiu, vaikstau i sporto kluba pabegiot, kad galva prasivalytu truputi smile.gif smile.gif

O siaubeli...16 :/ sako vienas blogiausiu... o is vis gali jie isnykt savaime. Ar yra vaistu nuo zpv? Mano pazistamai irgi 16 :/ vargsta vargse su konizacijom jau antra syk operavo. Butinai papasakok kaip sekes kokie atsakymai. Idomu ar pas mane yra zpv... man viskas dar pries akis. Tik 29 diena kolposkopija dar... verysad.gif
Atsakyti
o kas tas ZPV? blush2.gif

na va jau ruošiuos kelionei, atsakymų, žinau kad nieko naujo nesužinosiu, ale taip jaudinuos...
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2013 01 24, 21:30)

kiek teko domėtis tikrai pasitaiko,kad po operacijos nebelieka, kiek laiko jau po praėję?

QUOTE(Simbootia @ 2013 01 25, 01:58)
O siaubeli...16 :/ sako vienas blogiausiu... o is vis gali jie isnykt savaime.  Ar yra vaistu nuo zpv? Mano pazistamai irgi 16 :/ vargsta vargse su konizacijom jau antra syk operavo. Butinai papasakok kaip sekes kokie atsakymai. Idomu ar pas mane yra zpv... man viskas dar pries akis. Tik 29 diena kolposkopija dar... verysad.gif

vaistų nuo ŽPV nėra, tačiau organizmas yra pats pajėgus su juo kovoti ir per tam tikrą laiką jį įveikia.

QUOTE(w_ilt_e @ 2013 01 25, 08:01)
o kas tas ZPV? blush2.gif

na va jau ruošiuos kelionei, atsakymų, žinau kad nieko naujo nesužinosiu, ale taip jaudinuos...

tai žmogaus papilomos virusas, kuris pagal naujausius tyrimus, stipriai dalyvauja gimdos kaklelio vėžio išsivystyme. Jei moteris jį turi, tai ji turi padidintą riziką tam ir tuomet moteris turi būti dažniau tikrinama.
Atsakyti