Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

QUOTE(w_ilt_e @ 2013 03 02, 09:56)
Lerikyte
labai teisingai pasakei, bet va yra tokių žmonių nors tu ką  doh.gif  ir gadina kitiems gyvenimą, pati iki diagnozės nežinojau apie šia liga nieko, nes esu jauna ir maniau na jau kam kam o man tikrai taip nenutiks, bet va, o kai pradedu gilintis tai suprantu kad gali ir vienuolė būt ir sveiką gyvenseną propaguot bet nuo šios ligos būsi neapsaugota

tai va va...
na, bet ką yra du variantai - arba tokiam žmogui kažką mėgint paaiškint, arba duoti kelią kaip sakant.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 02, 10:58)
tai va va...
na, bet ką yra du variantai - arba tokiam žmogui kažką mėgint paaiškint, arba duoti kelią kaip sakant.

bet aiškinti, tai tas pats kas su plikiu peštis doh.gif tai aš paliksiu galvą ir tiek, tik aišku sunku, taip noris pasakyt bet ai... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 03 02, 10:09)
bet aiškinti, tai tas pats kas su plikiu peštis  doh.gif  tai aš paliksiu galvą ir tiek, tik aišku sunku, taip noris pasakyt bet ai...  ax.gif  biggrin.gif

na, svarbiausia nesinervink 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 01, 16:19)

na nieko sau cirkas.........  blink.gif o kaip gydytoja pakomentavo tokį atsakymą po konizacijos?

Kadangi biopsija prieš operaciją buvo CIN3/CIS, tai laiko kad man cervicitas su CIN3 komponentu. O dabar tiesiog laukti..
Atsakyti
QUOTE(pantheriuke @ 2013 03 04, 10:50)
Kadangi biopsija prieš operaciją buvo CIN3/CIS, tai laiko kad man cervicitas su CIN3 komponentu. O dabar tiesiog laukti..

na ir liuks. jau 1000 kart geriau toks atsakymas nei kuri nors vezio stadija mirksiukas.gif

man dar tokie va pasvarstymai kyla pašalina pažeistą kaklelio vietą ane. Bet jei lieka ŽPV arba ir toliau vyksta lėtinis uždegimas tai nė viena neapsaugota,kad nepradės veiksmas vykti kitoj vietoj kaip ir ane? Skaičiau,kad GK vystosi tik kaklelyje, tai kaip suprantu jei ir toliau negerumai vyksta galima ir visą jį pašalinti, tai jei nėra kaklelio taip gaunasi,kad nėra ir galimybės atsirasti GK? g.gif nu reiks paklaust gydytojos smulkiau apie tai manau kas kas bet ji tikrai pasakys.

neramu kažkaip prieš atsakymą, ką gi ten rado blush2.gif pagaunu save galvojant, o kas jei, o kas jei .... blush2.gif raminuos tik tuom,kad jei jau būtų kažkas beisesnio tai jau ir biopsija greičiausiai būtų tai parodžius
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 04, 10:56)
na ir liuks. jau 1000 kart geriau toks atsakymas nei kuri nors vezio stadija  mirksiukas.gif

man dar tokie va pasvarstymai kyla pašalina pažeistą kaklelio vietą ane. Bet jei lieka ŽPV arba ir toliau vyksta lėtinis uždegimas tai nė viena neapsaugota,kad nepradės veiksmas vykti kitoj vietoj kaip ir ane? Skaičiau,kad GK vystosi tik kaklelyje, tai kaip suprantu jei ir toliau negerumai vyksta galima ir visą jį pašalinti, tai jei nėra kaklelio taip gaunasi,kad nėra ir galimybės atsirasti GK? g.gif  nu reiks paklaust gydytojos smulkiau apie tai manau kas kas bet ji tikrai pasakys.
neramu kažkaip prieš atsakymą, ką gi ten rado  blush2.gif pagaunu save galvojant, o kas jei, o kas jei .... blush2.gif raminuos tik tuom,kad jei jau būtų kažkas beisesnio tai jau ir biopsija greičiausiai būtų tai parodžius

trpt sumaliau, GKV turejo buti
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 04, 11:56)
na ir liuks. jau 1000 kart geriau toks atsakymas nei kuri nors vezio stadija  mirksiukas.gif

man dar tokie va pasvarstymai kyla pašalina pažeistą kaklelio vietą ane. Bet jei lieka ŽPV arba ir toliau vyksta lėtinis uždegimas tai nė viena neapsaugota,kad nepradės veiksmas vykti kitoj vietoj kaip ir ane? Skaičiau,kad GK vystosi tik kaklelyje, tai kaip suprantu jei ir toliau negerumai vyksta galima ir visą jį pašalinti, tai jei nėra kaklelio taip gaunasi,kad nėra ir galimybės atsirasti GK? g.gif  nu reiks paklaust gydytojos smulkiau apie tai manau kas kas bet ji tikrai pasakys.
neramu kažkaip prieš atsakymą, ką gi ten rado  blush2.gif pagaunu save galvojant, o kas jei, o kas jei .... blush2.gif raminuos tik tuom,kad jei jau būtų kažkas beisesnio tai jau ir biopsija greičiausiai būtų tai parodžius

Aha, man irgi tokios mintys kyla, nes kaip ir gydyt sakė būna operacijos metu visą pakitusį plotą pašalini, o pakitimai vistiek toliau vystosi, tai irgi taip pat manau jei pašalinus visą GK, juk nebūtų kur jiem vystytis toliau? tik kažin kaip paskui, kai nėra kaklelio ar neprasidėtų kur gimdoj ar kiaušidėse, bet čia gal jau atskiri dalykai, ir pvz ŽPV ten gal nebegyvena ir negali nieko blogo padaryti?
o dėl atsakymų suprantu kaip jautiesi, aš grįžau namo po operacijos buvo tokia ramybė apėmusi, paskui pradėjau galvoti apie rezultatus ir apėmė baimė, o kas jei.. bet paskui vėl praėjo kažkiek laiko ir vėl aplankė ramybė ir atsakymų sužinoti skambinau jau pakankamai ramiai nusiteikus. O mes moterys ir natūralu kad jaudinamės, kad galvojam ir apgalvojam įvairius variantus, lengviausia manau kitiem iš šalies pasakyti, kad viskas bus gerai, o gerai juk gali ir nebūti, kas nesusidūrė su tuom nelabai ir supranta. Dabar linkiu stiprybės ir kantrybės sulaukti atsakymų 4u.gif ir manau, kad ir kaip tikėtum kad viskas bus gerai, kažkur giliai kamputyje vistiek nerimas kirbės, ir manau mum visom, tą patyrusiom, po tokių tyrimų atsakymų, po operacijų, visada visada bus nerimas kiekvieną kartą tikrinantis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pantheriuke @ 2013 03 04, 14:12)

ketinu viso to išklausinėti savo gydytojos ir spėlionėms padėti tašką, o tada pasidalinsiu info su kitomis,manau kas jau kas o onkoginekologas tai išmanys.

o tas ramumas tai taip užbanguoja, užbanguoja tai geriau tai blogiau. smile.gif

kažkaip įsivaizduoju,kad gali rasti man ta ca in situ, bet gerai tas,kad jis dar priskiriamas ikivėžiniams susirgimams,svarbu,kad aukščiau nerastų. na, ir aišku svarbiausia,kad viską būtų pavykę išpjauti. Bet tai gali apsunkinti tai,kad gydytoja, todėl kad esu negimdžiusi stengėsi pasaugoti kaklelį.. tai žinot kaip gali gautis,kad per tą saugojimą galėjo ir nedapjaut kažkiek..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 04 kovo 2013 - 14:00

Sveikos 4u.gif
aš esų iš tų, kurioms GK buvo operuotas jau senokai, prieš beveik 4 metus. PAP buvo rasta Ca in situ. Po konizacijos visi kontroliniai tyrimai buvo geri ir dabar mane jau priskyrė prie sveikųjų ir tikrins kaip priklauso sveikoms - kas 3 metus. Taip, kad linkiu visoms tikėti, kad viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 01, 14:19)
tai taip įdomiai,kitur gi rašo,kad normalu,kad prasideda kraujavimas, tai liko va toks neaiškumas.

Jei kraujuoja nedaug - nieko tokio. Bet jeigu pradeda kraujuot smarkiai, kaip per normalias mmm - gali būti, kad nukritus šašui atsivėrė kraujagyslė - tada reikia būtinai važiuotį pas gydytojus, kad sutvarkytų (pridegintų).

QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 04, 09:56)
man dar tokie va pasvarstymai kyla pašalina pažeistą kaklelio vietą ane. Bet jei lieka ŽPV arba ir toliau vyksta lėtinis uždegimas tai nė viena neapsaugota,kad nepradės veiksmas vykti kitoj vietoj kaip ir ane?

Va šitą būtų įdomu sužinoti g.gif Nors man mano gydytoja sakė tuomet, kad būsiu po konizacijos "kaip nauja", atseit nebereikia bijot, kad liko ŽPV...
Beje, man tai po pirmojo gimdymo buvo likusi GK žaizdelė. Ją stebėjo ir nieko nedarė, bet visgi joje ir atsirado tie visi pekitimai paskui. O jei jokių žaizdelių nėra - gal tada ir rizika mažesnė? Ar jums žaizdelių nebuvo?

QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 04, 13:57)
tai žinot kaip gali gautis,kad per tą saugojimą galėjo ir nedapjaut kažkiek..

teoriškai neturėtų "nedapjaut", nes kiek aš supratau - jie operuodami kažkokiu spec.skysčiu tepa GK ir tada ten atitinkamai nusidažo pažeisti audiniai. Bet visko būna, žinoma. Linkiu, kad būtų viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2013 03 04, 15:29)
Ar jums žaizdelių nebuvo?

teoriškai neturėtų "nedapjaut", nes kiek aš supratau - jie operuodami kažkokiu spec.skysčiu tepa GK ir tada ten atitinkamai nusidažo pažeisti audiniai.

aš turėjau žaizdelę, tačiau teko ir tokių istorijų paskaityti,kad merginos neturėjo žaizdelių apskritai, kakleliai buvo išoriškai idealūs, o pakitimai vyko.

aha, ir aš apie tą spalvinimą žinau, na vistiek jie ,,na ura'' nepjauna.

beje, merginos offtopic, ar jums lietuvių kalboje nėra reikalingas iš rusijos atėjęs ,,da'' priešdėlis ? biggrin.gif na, man jis kartais mirk gyvenk reikalingas pvz kaip ir šiuo atveju ,,nedapjaut''. nu kaip kitaip be jo pasakyt tinkamai,kad visos suprastų, ,,nenupjauti iki galo''? biggrin.gif:D
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 04, 15:56)
aš turėjau žaizdelę, tačiau teko ir tokių istorijų paskaityti,kad merginos neturėjo žaizdelių apskritai, kakleliai buvo išoriškai idealūs, o pakitimai vyko.

aha, ir aš apie tą spalvinimą žinau, na vistiek jie ,,na ura'' nepjauna.
beje, merginos offtopic, ar jums lietuvių kalboje nėra reikalingas iš rusijos atėjęs ,,da'' priešdėlis ? biggrin.gif na, man jis kartais mirk gyvenk reikalingas pvz kaip ir šiuo atveju ,,nedapjaut''. nu kaip kitaip be jo pasakyt tinkamai,kad visos suprastų, ,,nenupjauti iki galo''? biggrin.gif:D

Pakitimai gali vykti ir kazkur giliau kanaluose, ne butinai jie matomi isoriskai. Man taip buvo, ginekologai mikroskopu jokiu pakitimu nemate. Lasino ant GK ir jodo, sako tada pasimato, bet pas mane nei velnio, viskas svaru grazu... Pakitimai buvo pastebeti tik po PAP testuko, testas rode HSIL.. vasario men atliko konizacija, nes biopsija butu netikslinga daryti, kadangi kai pakitimai isoriskai nematomi, neaisku is kurios dalies paimtu ta gabaleli biopsijai, jei paimtu is sveiko ploto jokios naudos is to tyrimuko.. Kiek pasakojo mane operaves gydytojas, tokiu atveju kaip mano pjauna kuo mazesniu sluoksniu aplink visa kakleli, beveik kaip tu sakai "na ura":) nes kito varianto nera, kai nesimato kur...Pirmadieni suzinojau konizacijos rezultatus, jie CIN2 ir kaip gydytoja pasake, tai cia nera labai baisu, laiku pagautas tas "zarazas" isitaises smile.gif
Atsakyti
Labuka, siandien PAP gavau atsakyma - LSIL. pas gydytoja dar nebuvau, panos kas manes laukia toliau? labai bijau, o pas gyd talonas tik kita savaite verysad.gif kas patyre sitam reikale gal galit trumpai apsviesti?
Atsakyti