Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija ( 9 tema )

QUOTE(kirmeliuke28 @ 2012 09 21, 08:52)
As sausi dariausi konizaciją, planuoti pradėjom kovo mėn. ir va antradienį pasidariau testą ir sužinojau, kad  nestuke.gif Savijauta gera, nepykina, tik i wc dažniau einu, temparatūra šiek tiek pakilusi, nuotaikos keičiasi ir turiu skausmingą krūtinę doh.gif O šiaip viskas gerai, tik labai bijau daug džiūgauti, nes pirmą pastojimą turėjau nesėkmingą, nustojo vystytis.... Tai kol kas 12 savaičių man labai neramios bus... unsure.gif

suprantu tavo nerima 4u.gif bet reikia tiketis, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kirmeliuke28 @ 2012 09 21, 06:52)
As sausi dariausi konizaciją, planuoti pradėjom kovo mėn. ir va antradienį pasidariau testą ir sužinojau, kad  nestuke.gif Savijauta gera, nepykina, tik i wc dažniau einu, temparatūra šiek tiek pakilusi, nuotaikos keičiasi ir turiu skausmingą krūtinę doh.gif O šiaip viskas gerai, tik labai bijau daug džiūgauti, nes pirmą pastojimą turėjau nesėkmingą, nustojo vystytis.... Tai kol kas 12 savaičių man labai neramios bus... unsure.gif

Sveikinu wub.gif wub.gif
Atsakyti
Laba diena,

esu gerokai issigandusi unsure.gif unsure.gif verysad.gif , siandiena paskambinau gydytojai del citologinio gimdos kaklelio tyrimo *dariausi ji nes pastebejo kaklelyje zaizdele) ir pasake kad tyrimas rodo II laipsnio displacija, gydytoja nuramino sako cia ne vezys ir t.t., bet pasake kad nieko daryti nereikia tik kartoti tyrima po puses metu, bet kiek skaiciau straipsniu kad II laipsniau jau reikalingi tyrimai ir gydymas, merginos kurios susidurete su panasia problema pasakykite ka daryti tokiu atveju laukti 6 men.? ar darytis tyrimus toliau ?? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Renesme1984 @ 2012 09 21, 15:12)
Laba diena,

esu gerokai issigandusi  unsure.gif  unsure.gif  verysad.gif , siandiena paskambinau gydytojai del citologinio gimdos kaklelio tyrimo *dariausi ji nes pastebejo kaklelyje zaizdele) ir pasake kad tyrimas rodo II laipsnio displacija, gydytoja nuramino sako cia ne vezys ir t.t., bet pasake kad nieko daryti nereikia tik kartoti tyrima po puses metu, bet kiek skaiciau straipsniu kad II laipsniau jau reikalingi tyrimai ir gydymas, merginos kurios susidurete su panasia problema pasakykite ka daryti tokiu atveju laukti 6 men.? ar darytis tyrimus toliau ??  verysad.gif

na, man pirma karta kai dare ta onkocitologini tepineli, rode pakitimus, todel rekomendavo pasidaryti biopsija, o ji parode I laipsnio, tai nieko nedarem, tiesiog kas puse metu tikrinausi, kad nebutu zymesniu pakitimu. o paskui po gimdymo matyt suaktyvejo viskas, ir tepinelis parode pakitimus ir buvo rekomenduota vel pasidaryti biopsija, tada jau parode III laipsnio ir buvo rekomenduota operuotis, nes po III laipsnio, jau tas ketvirtas, skaitosi kaip ir vezys, man taip paaiskino.
o tau biopsijos nedare?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga**: 21 rugsėjo 2012 - 20:44
QUOTE(smilga** @ 2012 09 21, 20:43)
na, man pirma karta kai dare ta onkocitologini tepineli, rode pakitimus, todel rekomendavo pasidaryti biopsija, o ji parode I laipsnio, tai nieko nedarem, tiesiog kas puse metu tikrinausi, kad nebutu zymesniu pakitimu. o paskui po gimdymo matyt suaktyvejo viskas, ir tepinelis parode pakitimus ir buvo rekomenduota vel pasidaryti biopsija, tada jau parode III laipsnio ir buvo rekomenduota operuotis, nes po III laipsnio, jau tas ketvirtas, skaitosi kaip ir vezys, man taip paaiskino.
o tau biopsijos nedare?

aciu uz pasisakyma
ne nedare biopsijos, as liepos menesi issidejau spirale ir pries ja dedant paeme tepineli, nes pamate zaizdele kaklelyje, sako del viso pikto patikrinam ir siandiena pasake kad II laipsnio displazija verysad.gif sako tik kas pusmeti tikrintis, bet kad kur skaitau visur su II jau daro tyrimus ir ziuri koks gydymas turetu buti, esu pasimetus ar bandyti tyrima pakartoti kitur ir kito gydytojo nuomones isklausyti ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Renesme1984 @ 2012 09 21, 22:31)
aciu uz pasisakyma
ne nedare biopsijos, as liepos menesi issidejau spirale ir pries ja dedant paeme tepineli, nes pamate zaizdele kaklelyje, sako del viso pikto patikrinam ir siandiena pasake kad II laipsnio displazija  verysad.gif  sako tik kas pusmeti tikrintis, bet kad kur skaitau visur su II jau daro tyrimus ir ziuri koks gydymas turetu buti, esu pasimetus ar bandyti tyrima pakartoti kitur ir kito gydytojo nuomones isklausyti ka manot?

as, tai reikalauciau biopsijos, man netgi itarus nezymius pakitimus, kai buvo CIN I dare biopsija, kad isitikinti ar tikrai. Kiek esu skaiciusi, kad netgi ir su CIN II daro konizacijas, nes su CIN II ir su CIN III per 1-10metu gali issivystyti i vezi verysad.gif
arba eikit pas kita gydytoja, pasakykit kokie buvo jusu atsakymai ir pasitarkit, kad galbut reikia pasidaryti biopsija, nzn..
Atsakyti
Renesme, as irgi eiciau dar pas kita gydytoja, noreciau biopsijos 4u.gif
Atsakyti
aciu merginos, reiks eiti cia Norvegijoje pas seimos gydytoja, prasysiu kad darytu is naujo tyrima dar cia ir ziuresiu ka sakys norvegijos gydytojai ar sutaps nuomone su Lt gydytoja, beje gal yra tokiu merginu kurioms Norvegijoje dare biopsija?
Atsakyti
sveikos

jau seniai turiu bėdų su savo kakleliu, bet onkocitologinis būdavo puse bėdos arba nestuke.gif o dabar mane pribloškė tyrimo rezultatai HSIL nors sausio mėnesį dar buvo tik nežymūs pakitimai doh.gif man gyd iškart parašė siuntimą konizacijai. ar yra tikslinga dar prieš tai atlikti kažkokius papildomus tyrimus (pvz biopsiją) jei gimdos kaklelis vien žaizda (taip gyd išsireiškė) g.gif ar jau man reikia kuo greičiau operuotis?

kiek laiko (minimaliai) po operacijos jautiesi neįgalus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Lady @ 2012 09 22, 18:29)
sveikos

jau seniai turiu bėdų su savo kakleliu, bet onkocitologinis būdavo puse bėdos arba  nestuke.gif  o dabar mane pribloškė tyrimo rezultatai HSIL nors sausio mėnesį dar buvo tik nežymūs pakitimai doh.gif  man gyd iškart parašė siuntimą konizacijai. ar yra tikslinga dar prieš tai atlikti kažkokius papildomus tyrimus (pvz biopsiją) jei gimdos kaklelis vien žaizda (taip gyd išsireiškė) g.gif  ar jau man reikia kuo greičiau operuotis?

kiek laiko (minimaliai) po operacijos jautiesi neįgalus doh.gif

sveika 4u.gif turbut biopsija nebetikslinga jusu atveju(nes biopsijos metu ,tik nedidele dali atznybia),o jusu plotas jau didesnis.reiskia sparciai eina i prieki ir siulyciau nieko nelaukti ir darytis konizacija.po op.tikrai nesijausi neigali smile.gif jausmas kaip sirgtum mmm,tempia pilva,siektiek kraujuoji,riboti kuriam laikui fizini kruvi(del kraujavimo tikimybes).viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

prasau pasidalinti patirtimi, kiek kraujavote po konizacijos. Man siandien 19-a diena, vis dar kraujuoju - po paketa per diena. Kartais rusvai, paskutiniu metu gryny krauju. Sia savaite gydytoja uzriso viena kraujagysle, bet vistiek tas pats doh.gif paketas per diena doh.gif pasidalinkit patirtimi kaip jums buvo 4u.gif nes guledama lovoj trecia savaite jauciuosi visai neigali unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(-MŠ- @ 2012 09 23, 15:01)
Sveikos 4u.gif

prasau pasidalinti patirtimi, kiek kraujavote po konizacijos. Man siandien 19-a diena, vis dar kraujuoju - po paketa per diena. Kartais rusvai, paskutiniu metu gryny krauju. Sia savaite gydytoja uzriso viena kraujagysle, bet vistiek tas pats  doh.gif  paketas per diena doh.gif pasidalinkit patirtimi kaip jums buvo 4u.gif  nes guledama lovoj trecia savaite jauciuosi visai neigali unsure.gif

Sveika
man po operacijos savaite beveik nieko nebuvo, po to dvi savaites gal gausiai kraujavo kaip per menesines, jau ruosiausi pas gyd vaziuoti, bet po to kokias tris dienas nieko nebebuvo, o po to prasidejo normalios menesines
Atsakyti