QUOTE(Ingo10 @ 2012 10 18, 12:52)
Sitoj vietoj nesuprantu ka nori pasakyt?

Save registruoji juk Standesamte,

Iowa,ka cia vel maisai.

o masinas registruoja juk Regitra(Strassenverkehrsamt) Ir numerius butent ten isduoda.

Dazniausiai buna salia numeriu firma.Mes nuejom pirmiau numerius issimt,po to su nuemriais y ta Strassenverkehrsamta.Ir ten viska sutvarko.Ir automatiskai gavom po poros sav.laiska is finansu.Del draudimo ir technikines nezinau.Bet tam Amte galit pasiklaust del draudimo.
Butent, save registruoji Einwohnermelderamt, o masina KFZ Zulassungsstelle.
Be draudimo masinos niekas neregistruos. Gali nusipirkti vietoj, daznai pardavineja tie, kur ir numerius pardavineja, bent jau tranzitiniams numeriams ten darudima tikrai gali gauti. Arba gali eiti pas savo draudeja, tada gauni draudimo numeri ir paskui jau sutarti sudarineji (antrasis variantas man labiau prie sirdies).
Registruojant masina is karto privalai duoti savo saskaitos duomenis ir mokescius uz masina jie nusiraso patys. Tie laikai, kai gaudavai saskaita ir pagal ja susimokedavai jau seniai praeity. As banka pakeiciau ir jiems naujos saskaitos nedaviau, tai dabar gaunu grasinima antsoliais, jei pati pamirstu laiku susimoketi, o ne mandagu priminima
QUOTE(moocho @ 2012 10 18, 15:04)
labas, g*
Vebowag - tai Bonos "Wohnungsbaugesellschaft", t.y. firma, statanti/nuomojanti/administruojanti namus/butus. "nur für Mieter vebowag" reiskia, kad tos stovejimo vietos skirtos tik tos firmos nuomininkam. Jei ir tu is ju nuomuojiesi buta, tai gali buti, jog ir tu gali statyti masina (o gal ir ne, galbut jie ima prie nuomos kazkoki menesini mokesti). Jei ne is ju nuomuojiesi, tai negali ir masinos statyt.
Pries statant masina rieketu issiaiskinti, ar galima, nes nutempimas - brangus malonumas. Is kur jiems zinoti visu nuomininku masinu numerius, teoriskai bent lapa koki turetum gauti, kad masina ten statyti gali.
Papildyta:
QUOTE(moocho @ 2012 10 19, 10:02)
Prestizo reikalas yra KaDeWe Berlyne... o daugiau visi perka ten, kur nori, kur arciau ir kur gali.. Pvz. as nevaziuoju i Aldi, nes ten nera man patinkanciu prekiu, na nebent pigiau vaisiai ir darzoves, tai ko man ten eit. Panasiai ir su Lidl. O i Netto mielai einu. Niekas prie parduotuves nestovi, zmoniu nefotografuoja ir i laikrasti nededa, vaaa sitas su nauju mersu atvaziavo, o anas su senu golfu..
Aha, arba dar geriau Galeries Lafayette, arba galima aisku per Chanel ir Co. prasinesti. Vien jau pirkiniu maiseliai ko verti
As pas mus Aldi mielai apsipirkineju - ju geriausia darzoviu kokybe, Lidl taip pat nebloga, tik ten naturalus jogurtas ziauriai neskanus. Marktkaufe didelis pasirinkimas, siaip patinka jis man, tik prastas servisas ir darzoves buna ne pacios svieziausios... Siaip visu parduotuviu kokybe nuo filialo valdzios priklauso. Reikia visas pabandyti ir atrasi savo. Technikai man asmeniskai labiausiai Expert patinka.