Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(KolJe @ 2012 10 19, 20:38)
nu i vyrsika tai pvz, Bosas, o ne Bosiene smile.gif as jau irgi apie keitima labai galvoju, nes visur mano pavarde raso vyro doh.gif o dabar dazniausia ir ja pristatau tik jei papraso dokumento tai jau sakau savo normalia..

Jei Kolje greitu laiku tai padarysi,pasidalink patirtimi kaip sekesi.user posted image
---------------
Iskilo per nakti dar vienas klausimas: Jei cia gyvenantis ir gyvenamaja vieta deklaraves lietuvis nusiperka masina,ar gali ja registruoti LT savo vardu? Gal kas susidure su tuo.Ar nebuvo kokiu liapsusu del to,kad nera nuolatinis LT gyventojas? Nes visos ko gero esame skaite,kiek vargsta tautieciai,noredami pasikeisti teises.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2012 10 20, 08:34)
Jei Kolje greitu laiku tai padarysi,pasidalink patirtimi kaip sekesi.user posted image
---------------
Iskilo per nakti dar vienas klausimas: Jei cia gyvenantis ir gyvenamaja vieta deklaraves lietuvis nusiperka masina,ar gali ja registruoti LT savo vardu? Gal kas susidure su tuo.Ar nebuvo kokiu liapsusu del to,kad nera nuolatinis LT gyventojas? Nes visos ko gero esame skaite,kiek vargsta tautieciai,noredami pasikeisti teises.. doh.gif

tai tik kitais metais liepa tvarkysiuos pasa tai ir pasidomesiu jei nera ten nieko sunkaus/baisaus tai ir pasikeisiu smile.gif aisku galejau tai padaryt tuokdamasi kad ir vaiku pavardes butu vienodos o dabar..

tai jei ir lt neisiregistraves tai galima registruot, jei jau issiregitraves reik pasidomet kas kaip.

va ir straipsny radau smile.gif : del pavardes keitimo ir parasiau i ambasada su klausimu ka atrasys parasysiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 20 spalio 2012 - 10:43
Mes kai tuokemes, tai negalejai rinktis tokios pat pavardes, butinai reikejo moteriskos gimines, kad butu, na pvz, jei yra Petraitis, tai zmona tegali buti Petraite arba Petraitiene. Praeita vasara pazystama grizo is anglijos, norejo susitvarkyti santuokos dokumentus, pasa pasikeisti, nes ten jai uzrase vyro pavarde Masalskis, tai lietuvoj pasake, kad tokios jai rasyti negali ir viskas, o jai anglijoj visi dokumentai tokia pavarde sutvarkyti ir pan. Tai nebezinau kaip jai ten baiges.
O klasioke tuokes su lietuviu, bet jo tevai lyg is Israelio ir ju seimoj visi turi vienoda pavarde, tai jinai labai ilgai aiskinosi zakse del pavardes, nes norejo jai sulietuvinti. Bet jinai tai issiprase , kad jai rasytu kaip vyro, nes ir anytos tokia pat ir mosos.
Tai man dabar irigi labai idomu kaip yra su tom pavardem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sikste: 20 spalio 2012 - 16:22
QUOTE(KolJe @ 2012 10 19, 20:38)
nu i vyrsika tai pvz, Bosas, o ne Bosiene smile.gif as jau irgi apie keitima labai galvoju, nes visur mano pavarde raso vyro doh.gif o dabar dazniausia ir ja pristatau tik jei papraso dokumento tai jau sakau savo normalia..

Nekeis lietuvoj i vyriska. Geriausiu atveju i 'Bose' galetum pasikeist:)
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2012 10 20, 16:20)
O klasioke tuokes su lietuviu, bet jo tevai lyg is Israelio ir ju seimoj visi turi vienoda pavarde, tai jinai labai ilgai aiskinosi zakse del pavardes, nes norejo jai sulietuvinti. Bet jinai tai issiprase , kad jai rasytu kaip vyro, nes ir anytos tokia pat ir mosos.

bet tai jis, kad ir lietuvis, tai gal Izraelio pilietis? Tada gal ir jo mama ir moša su vyr.pavardžių galūnėm? Čia kaip ir Diana Bosas Danijos pilietė, tai ir pavardė pagal Danijos įstatymus. Tik aš kažkaip netikiu, kad jūsų draugei pavyko nesulietuvinti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2012 10 20, 19:06)
Nekeis lietuvoj i vyriska. Geriausiu atveju i 'Bose' galetum pasikeist:)

tada vis tiek panasu.. blem dabar nagus nusigrausiu taip norejau pavardes su galune -ova, kodel tada durnumas uzejo ir pasiimiau -iene g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 10 20, 20:45)
bet tai jis, kad ir lietuvis, tai gal Izraelio pilietis? Tada gal ir jo mama ir moša su vyr.pavardžių galūnėm? Čia kaip ir Diana Bosas Danijos pilietė, tai ir pavardė pagal Danijos įstatymus. Tik aš kažkaip netikiu, kad jūsų draugei pavyko nesulietuvinti  blink.gif

Negaliu pasakyti ar jisai Izraelio pilietis, man atrodo , kad lietuvis yra, bet tik tiek zinau, kad jinai ne viena karta ejo del tos pavardes kalbetis, gal kam pamokejo ar ka, negaliu pasakyti, man jinai sito nesake, bet kad turi lygiai tokia pacia pavarde kaip ir vyras, tai ta tikrai zinau.
Atsakyti
mes visi seimoj turim vienoda pavarde,pakeite mums Vokietijoj be jokiu problemu,bet gal kad turejom vokiska pilietybe,jiems labai idomu buvo - sako seimoj trys zmones ir visi skirtinga pavarde turi lotuliukas.gif nu as tam diedui aiskinau,kad Lietuvoj taip yra....tai ejo ieskot kazkokios savo protingos knygos,pasiskaite ir tik tada patikejo,kad taip tikrai gali but - viena seima ir trys skirtingos pavardes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2012 10 20, 20:53)
mes visi seimoj turim vienoda pavarde,pakeite mums Vokietijoj be jokiu problemu,bet gal kad turejom vokiska pilietybe,jiems labai idomu buvo - sako seimoj trys zmones ir visi skirtinga pavarde turi  lotuliukas.gif nu as tam diedui aiskinau,kad Lietuvoj taip yra....tai ejo ieskot kazkokios savo protingos knygos,pasiskaite ir tik tada patikejo,kad taip tikrai gali but - viena seima ir trys skirtingos pavardes  lotuliukas.gif

tai va mes tuo pat susiduriam.. ir karta nepriieme dokuentu, bet paskui po keliu valandu paskambino atsiprase, uzrase termina ir prieme dokumentus, nes susirado knyga paskaite kad tikrai skirtingos pavardes doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2012 10 20, 20:53)
mes visi seimoj turim vienoda pavarde,pakeite mums Vokietijoj be jokiu problemu,bet gal kad turejom vokiska pilietybe,jiems labai idomu buvo - sako seimoj trys zmones ir visi skirtinga pavarde turi 

vat būtent, Vokietijos piliečiai gali pavardes turėti pagal Vokietijos įstatymus, o Lietuvos piliečiai, pagal LT, su skirtingom galūnėm. Na, bet gi mes ne vienintelė tokia tauta, juk pvz. rusai ar lenkai irgi turi "skirtingas" pavardes. Na, pas juos jos 2, ne 3 kaip pas mus, bet irgi ne viena. Ir tokių tautų daugiau tikrai yra. Labai jau siauras žmonių mąstymas, kad visam pasauly viskas privalo būt kaip pas juos doh.gif

Bet tik nesuprantu, kodėl tai laikoma skirtingom pavardėm, kai tai juk yra ta pati pavardė su vyriška ar moteriška galūne??? Negi taip sunku tiems užsieniečiams suprasti, kad kaip yra gyvūnai katė ir katinas, taip ir žmonės pagal pavardes gali būti "įvardinti" kas tokie yra. Bet gi kai kuriems per sudėtinga suprast doh.gif O aš netgi savo vyrui sugebėjau išaiškint, kad norint, tai gali būti ir 4 skirtingai skambančios pavardės vienoj šeimoj (pvz. Kavaliauskas, Kavaliauskienė, Kavaliauskaitė, Kavaliauskė) ir jis sugebėjo suprasti! Ir pagalvojęs pasakė, kad netgi neblogai pas mus sumąstyta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 10 21, 20:08)
vat būtent, Vokietijos piliečiai gali pavardes turėti pagal Vokietijos įstatymus, o Lietuvos piliečiai, pagal LT, su skirtingom galūnėm.

mano duktė gavo lietuvišką pilietybę, bet tėvelio pavardę be jokių -aitė, tiesiog originalią jo pavardę. Tai pagal kokią čia taisyklę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 10 21, 20:08)
vat būtent, Vokietijos piliečiai gali pavardes turėti pagal Vokietijos įstatymus, o Lietuvos piliečiai, pagal LT, su skirtingom galūnėm. Na, bet gi mes ne vienintelė tokia tauta, juk pvz. rusai ar lenkai irgi turi "skirtingas" pavardes. Na, pas juos jos 2, ne 3 kaip pas mus, bet irgi ne viena. Ir tokių tautų daugiau tikrai yra. Labai jau siauras žmonių mąstymas, kad visam pasauly viskas privalo būt kaip pas juos  doh.gif

Bet tik nesuprantu, kodėl tai laikoma skirtingom pavardėm, kai tai juk yra ta pati pavardė su vyriška ar moteriška galūne??? Negi taip sunku tiems užsieniečiams suprasti, kad kaip yra gyvūnai katė ir katinas, taip ir žmonės pagal pavardes gali būti "įvardinti" kas tokie yra. Bet gi kai kuriems per sudėtinga suprast  doh.gif O aš netgi savo vyrui sugebėjau išaiškint, kad norint, tai gali būti ir 4 skirtingai skambančios pavardės vienoj šeimoj (pvz. Kavaliauskas, Kavaliauskienė, Kavaliauskaitė, Kavaliauskė) ir jis sugebėjo suprasti! Ir pagalvojęs pasakė, kad netgi neblogai pas mus sumąstyta  bigsmile.gif

Paaiskini ir supranta. Bet kaip ir visur yra kretinu, kurie nenori suprasti.

Kavaliauskė- man nebelietuviska schmoll.gif .
Tokia lietuviska ypatybe reiktu didziuotis ir saugoti.
Matot problemas kuriu nera. As jau kruva metu gyvenu cia su skirtingom pavardem ir jokiu problemu. Tik vaikai gavo kazkokio draudimo korteles du daktaro titulu lotuliukas.gif . Cia trimetem nuo tevo nukopijavo lotuliukas.gif
Atsakyti