Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

kiauliena ir jos gaminiai (želatina ir pan. - nors kai kurie tokius dalykus valgo); laukiniai gyvūnai (šerniena etc.).

geras biggrin.gif radau "patikrintų" produktų musulmonams sąrašiuką, tik nežinau kiek jis aktualus ar kokio senumo smile.gif http://www.verbrauch...oad/EFKOMPL.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 18 sausio 2013 - 17:05
QUOTE(vajetau @ 2013 01 18, 15:53)
Man labai reikia patarimo.
Ka valgo musulmonai? Zinau,kad nevalgo kiaulienos,visa kita lyg ir.. g.gif Gal dar kas kokiu draudimu ju maiste zino? Beje internete knisaus,nieko apart kiauliena neradau.. schmoll.gif

Sioj srity turiu daug Erfahrung.Draugai tokie. biggrin.gif Jie perka mesa su uzrasu Halal ar pan.parasyta.Kiek zinau vistienos,tos rüsies buna Aldi.Tik nezinau ar visose.Mes randam.Taip pat Wiesenhof produktai,kurie jiems tinkami.Seip yra spec.parduotuves miestusoe ju.Valgo pieno produktus,zuvy.Tik zuvis turi but su zvynais.Pvz.ungurio,jie nevalgo.Negeria,kas su laipsniais.Guminuku visokiu nevalgo.Yra spec.rüsies be zelatinos.Saldumynus lygtais visokius valgo.Jei ant grilio kepsi savo kiauliena,tai jis savo mesos nekeps ir nevalgys. schmoll.gif Darzoviu daug valgo.Ka daugiau,reik pagalvot.
Atsakyti
QUOTE(Ingo10 @ 2013 01 18, 16:04)
Sioj srity turiu daug Erfahrung.Draugai tokie. biggrin.gif Jie perka mesa su uzrasu Halal ar pan.parasyta.Kiek zinau vistienos,tos rüsies buna Aldi.Tik nezinau ar visose.Mes randam.Taip pat Wiesenhof produktai,kurie jiems tinkami.Seip yra spec.parduotuves miestusoe ju.Valgo pieno produktus,zuvy.Tik zuvis turi but su zvynais.Pvz.ungurio,jie nevalgo.Negeria,kas su laipsniais.Guminuku visokiu nevalgo.Yra spec.rüsies be zelatinos.Saldumynus lygtais visokius valgo.Jei ant grilio kepsi savo kiauliena,tai jis savo mesos nekeps ir  nevalgys. schmoll.gif Darzoviu daug valgo.Ka daugiau,reik pagalvot.

Aciu visoms uz patarimus. As maniau,kad jau vegetarizmas gali buti galvos skausmas,bet pasirodo yra dar baisiau. doh.gif Tiksliau reikia moketi isiklausyti i kita kultura,perprast viso gyvenimo neuzteks schmoll.gif Dar karta aciu!
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2013 01 18, 16:53)
Ka valgo musulmonai? Zinau,kad nevalgo kiaulienos,visa kita lyg ir.. g.gif Gal dar kas kokiu draudimu ju maiste zino? Beje internete knisaus,nieko apart kiauliena neradau.. schmoll.gif

Mano pirmas buto seimininkas buvo musulmonas, gerai su juo sutarem, daug kartu valgeme. Jie valgo Lamb(eriena), tiesiog dievina, i vestuves ar dideles sventes uzsako po visa ji. Dar jiems patinka kepta vistiena ant grilio, visur gi ju vagoneliai yra, kur jie patys ja kepa ir pardavineja. Dar pastebejau, kad jie mesa valgo be garniro, ne taip kaip mes su bulvem ar ryziais, jiems turi buti duona, balta. Geriausia nueiti i ju parduotuve ir net pasitarti, labai geranoriskai padeda. Ju parduotuvese galima nusipirkti jau uzmarinuotos mesos, labai skanu. Tik jie megsta ant grilio. Ju patiekalai panasus i graiku virtuve, teko dirbti turku-graiku restorane smile.gif Daug geria juodos arbatos, tik ji turi buti ne is pakelio, labai stipri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _KaTTy_: 18 sausio 2013 - 17:17
QUOTE(vajetau @ 2013 01 18, 16:40)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.- Butu malonu,kad kai rasai nesauktum.(sauktukai sakinio gale atlieka ta vaidmeni)
2.- Nera ko cia didziuotis,kad gyveni uz dirbanciuju pinigus.
3.-As LT turejau masina,vyras turejo,cia turim tik viena.Neuztenka,noreciau turet atskira,bet finansai neleidzia(mano)Bet DE -be masinos,kaip be ranku.Ypac turint vaikus.Nzn kokia ten situacija pas ta Amarete,bet jei pirko ka nors kreditan tai maste pries tai apie viska,ne mums ja teisti. schmoll.gif
4.-Nera ko cia niautis.  4u.gif
Papildyta:

Gal gali pasakyti,kiek mokate uz paslaugas ty interneta ir ta telefona? Ir kokiam laikui sdaryta sutartis? Aciu.

Mes su Jumis gerem ? pazystamos ? g.gif
kur sauktukus det pati nuspresiu ! lotuliukas.gif jie visiskai nezymi saukimo, Jusu ziniai.
Dziaugtis, kad remia, kai sunku, o ne, kad ant sprando moketojam sedi.
As niekad nieko neteisiu, gali tik pagailet ir saukus nesu jau 20 metu, nebent, kai gimdziau biggrin.gif

Atsakyti
ar galima nutraukti sutarti su telekomu,jei ji dvejiems metams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2013 01 18, 21:15)

ne, nebent jie nevykdo tai kas sutartyje... tada teismo pagalba galite

as telekom paslaugom esu visiskai patenkinta 4u.gif

Deutsche kabel isivest negalejau, O2 turejau bet man nepatiko. Vadafon zinau neblogas bet su telekom geresnem salygom susitariau (tartis reik, tai visur imanoma) as net parduotuvese, kai perku brangia preke deruos ir nusideru 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 18 sausio 2013 - 20:50
QUOTE(vajetau @ 2013 01 18, 17:53)

mano sesers vyras musulmonas, jis nevalge mano namuose nieko isskyrus zuvi, nes jo galva bet kuri mesa-vista, aviena, jautiena, eriena..gali but gulejus prie kiaulienos(tada ji jiem ir purvina tampa). Kiekvienam stambiam supermarkete yra prekiu musulmonam-klauskit pas aptarnaujanti personala..
kad negeria alkocholio tai neturetu gert-jiem Koranas to nelaidzia ir dar daug ko neleidzia (esu ji visa perskaiciusi) bet musulmonai renkasi tai, kas jiem patogu-to ir prisilaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2013 01 18, 19:15)

Galesi nutraukt,pries sutarties pabaiga likus 3 men. issiuntus atsisakymo laiska.Nepaveluok,nes sutartis automatiskai prasitesia. g.gif
Atsakyti
sveikos, mes turim 1&1 interneta, flatrate mokam 19,90 ,jokiu nusiskundimu neturim, greitis pakankamas smile.gif
prisiskaiciau cia pas jus ir pasidare idomu, kada mokama pasalpa cia DE, kiek vienam zmogui turi tekti pinigu ?
Atsakyti
O mes nepatenkinti 1&1 internetu. Labai daznai stringa, normaliai skype negaliu susiklbet. Kol gyvenamom pas uosviene turejom Unitymedia - labai patenkinti, tik gaila, kad reikejo nutraukti, nes naujuose musu namuose nebuo galimybes jo ivesti.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 01 20, 09:25)
O mes nepatenkinti 1&1 internetu. Labai daznai stringa, normaliai skype negaliu susiklbet. Kol gyvenamom pas uosviene turejom Unitymedia - labai patenkinti, tik gaila, kad reikejo nutraukti, nes naujuose musu namuose nebuo galimybes jo ivesti.

gal kreipkites i dienst ? gal kokie kabeliai kur ne taip pratempti ? nei kart nebuvo jokios problemos del interneto, nebent del kurio is kompu musu smile.gif
Atsakyti