Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti

QUOTE(Aglėja @ 2013 02 04, 11:35)
Tai jums vistiek reikia eiti į vairavimo mokyklą registruotis,ten susimokėti už teoriją,dažniausiai tokią pačią sumą,kiek mokės ir ne eksternu besimokantys ir tada tiesiog namie sėdėt ir mokintis,kai būsit pasiruošus,registruotis regitroj kaip savarankiškai pasiruošus,pasiimt dokumentus reikalaujančius ir keliaut laikyt  rolleyes.gif mokyklon manau nereikia pranešt,kad ruošiates laikyt teoriją,tiksliai nežinau g.gif

QUOTE(tjomuka @ 2013 02 04, 12:58)
Sveika, aš teoriją laikiau eksternu, tik važiavimus mokiausi mokykloje:) Teoriją mokiausi savarankiškai namuose ir ėjau į regitrą egzamino laikyti. Jokių nesklandumų nekilo, tik reikia turėti visus reikiamus dokumentus. Ir tik išlaikiusi teorijos egzaminą regitroje ėjau į vairavimo mokyklą ir tariausi dėl vairavimo pamokų. Kursai man kainavo 300Lt pigiau, nei mokantis teoriją mokykloje:)

Ačiū mergimos, taip viska ir supratau, na dabar reikia tik pasisemti drąsos vairuoti ir imtis šio reikalo.
Atsakyti
pranr
QUOTE(liepsnele_ @ 2013 02 04, 12:30)
Sveikute. Va man taip nesiseka. Tik aš ne mokyklinį, aš regitros egzaminą taip kankinu. Pasiėmus daugybę pamokų, pinigų išleidžiu belen kaip, o vairuoju atrodo taip, kad kaskart būčiau atsisėdus pirmą kartą blush2.gif  man sunku su persirikiavimais (nesugebu nustatyti ar iš galo važiuojanti mašina arti, ar dar toli ir ar aš spėsiu persirikiuot), juostų nusistatymu gatvėje, kai nėra ženklinimo linijų. Vis dažnai sukdama į kairę nublūdiju ir ne į tą juostą įvažiuoju  verysad.gif  Atrodo tiek laiko jau mokausi, o vis man sunku valdyti mašiną  verysad.gif
bet manau pas tave tik kelios klaidelės, kurias gali lengvai ištaisyti - kitą kartą tiesiog atidžiau žiūrėti į stop linijas biggrin.gif  svarbiausiai mašiną valdai smile.gif

Mano lygiai tokios pat klaidos,nemoku nustatyt arti ar toli masina,i kuria juosta ivaziuoti,reik reikalauti is instruktoriu kad mokytu,butent tose vietose kur nesupranti,kad tau padetu suprast, ka as ir ruosious db daryt,nes niekaip nesugebu islaikyt mokyklinio vairavimo, lb priklauso nuo to koks instruktorius moko.Taip pat svarbu pries egzamina paimt iskart keleta pamoku,ir iskart po pamoku laikyt egzamina,kad nieko nepasimirstu!! smile.gif
Svarbiausia nesijaudint mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gute444 @ 2013 02 04, 11:10)
Sveiko  merginos,
kiek skaitau visos dauguma ir teoriją ir praktiką mokotės vairavimo mokyklose, bet man teorijos kursų laikas baisiai nepatogus, o mūsų miestelyje vairavimo mokyklų ne tiek daug, kad galėčiau pasirinkti patogesnį laiką. Žinau, kad yra galimybė teorijos egzaminą laikyti eksternu, gal kas jau pasinaudojote šia galimybe? Kaip viskas vyko praktiškai? Nekilo kokių nors nesklandumų regitroje? Pirmiausia tarėtės su vairavimo mokykla ar tiesiog ėjote į regitrą?

As asmeniskai mokiausi teorija mokykloj,bet likau nepatenkinta,konkreciai visas skaidres skaite nuo lentos,tik vienintelis pliusas kad aiskino kaip vzaiuoti per sankryzas, visa kita monotoniskai buvo perskaityta,likau nusivilusi, gal per dauk as reikalauju ax.gif , gal cia greiciausiai priklauso nuo mokyklos.Kitur gal placiau aiskina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinaa1 @ 2013 02 04, 18:06)

nemoku nustatyt arti ar toli masina,i kuria juosta ivaziuoti,reik reikalauti is instruktoriu kad mokytu,butent tose vietose kur nesupranti,kad tau padetu suprast, ka as ir ruosious db daryt,

Ta pati problema ir man. Veidrodeliuose nemoku nustatyti, kokiu atstumu yra kitas automobilis, ar saugu daryti manevra, sunku nustatyti greiti, kokiu arteja link taves masina, kad geriau ivertintum atstuma. Ir juosta, kuria vaziuoja masina, sunku nustatyti, kai ziuri per peti ir tau reikia duoti kelia - vat ir galvoji, ji vaziuoja ta juosta, kuria ir tu zadi vaziuoti, ar kita, ir lauki, kol priartes.

Manes instruktorius neismoke konkreciu dalyku, kuriu klausiau. Kartojom tas vietas, bet kartojimas be paaiskinimo - tik ir lieka kartojimu. Manau, kad tiesiog nesugeba aiskinti. O laiko sugaisau tikrai daug.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele_ @ 2013 02 04, 13:30)
Sveikute. Va man taip nesiseka. Tik aš ne mokyklinį, aš regitros egzaminą taip kankinu. Pasiėmus daugybę pamokų, pinigų išleidžiu belen kaip, o vairuoju atrodo taip, kad kaskart būčiau atsisėdus pirmą kartą blush2.gif  man sunku su persirikiavimais (nesugebu nustatyti ar iš galo važiuojanti mašina arti, ar dar toli ir ar aš spėsiu persirikiuot), juostų nusistatymu gatvėje, kai nėra ženklinimo linijų. Vis dažnai sukdama į kairę nublūdiju ir ne į tą juostą įvažiuoju  verysad.gif  Atrodo tiek laiko jau mokausi, o vis man sunku valdyti mašiną  verysad.gif
bet manau pas tave tik kelios klaidelės, kurias gali lengvai ištaisyti - kitą kartą tiesiog atidžiau žiūrėti į stop linijas biggrin.gif  svarbiausiai mašiną valdai smile.gif

sveiki, noriu padrasinti jus ir kitas merginas, kurios "kovoja" su regitra. as kursus pradejau praeitu metu pavasari, o viska pasibaigiau tik po nauju. tiesa, buvau pasidariusi 2 menesiuku pertrauka ir dar laiko praejo, kol preadejau vazineti, bet pagaliau iveikiau ir ta plastikine kortele turiu smile.gif mano pirmieji kartai regitroje buvo tikrai kaip kosmaras (laikiau Vilniuje), buvau isitempusi, egzaminatoriai labai pikti ir nemandagus, norejos kuo greiciau islipti is tos masinos. papildomu pamoku irgi emiau begale, tik pasiseke, kad turejau gera instruktoriu, kuris maloniai viska paaiskindavo, ziuredavo, kokias klaidas darau ir kita pamoka kartodavom to, kas man nesisekdavo. net ir pries paskutini regitros egza jis pasiule pavazineti vienu regitros keliu, kuriame yra ivairiu niuansu, ir akurat gavau kaip tik ta kelia smile.gif galvojau, kad is manes vairuotojos tikrai nebus, buvau baisiai nusivylusi, bet visgi kai sieki tikslo, anksciau ar veliau gauni rezultata. taip kad galva aukstyn ir nieko nera neimanomo!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Beruza @ 2013 02 06, 19:56)
Ta pati problema ir man. Veidrodeliuose nemoku nustatyti, kokiu atstumu yra kitas automobilis, ar saugu daryti manevra, sunku nustatyti greiti, kokiu arteja link taves masina, kad geriau ivertintum atstuma. Ir juosta, kuria vaziuoja masina, sunku nustatyti, kai ziuri per peti ir tau reikia duoti kelia - vat ir galvoji, ji vaziuoja ta juosta, kuria ir tu zadi vaziuoti, ar kita, ir lauki, kol priartes.

Manes instruktorius neismoke konkreciu dalyku, kuriu klausiau. Kartojom tas vietas, bet kartojimas be paaiskinimo - tik ir lieka kartojimu. Manau, kad tiesiog nesugeba aiskinti. O laiko sugaisau tikrai daug.

Kaip man sake instruktorius, jei matai veidrodely kad atokiau vaziuoja,ir nelenkia,reiskias duoda kelia, nes dazniausiai neduodamai kelio lenkia tave iskart,arteja gan greit link taves, aisku sunku ivertint tokia situacija, bet as manau tikrai igusim, kantrybes smile.gif
Atsakyti
as katik is regitros:( tai va jau buvau tikra,kad islaikysiu ir taip apsidziaugiau kad pries jau vaziuojant i regitą padariau klaidą...sad.gif((( Kaip liūdna ne tas žodis... svarbiausia ,kad buvo belike vos vos....galejau geriau ta klaida padaryt vaziavimo pradzioje...ech nieko dabar nepakeisi... klaida tai buvo tokia: mano uzduotis buvo sukt į kairę...ir nepastebejau zenklo kad i kaire galima sukti is dviejų juostu..sukau lyg sukciau is vienos juostos ( t.y luyg zenklas rodytu kad posukis į kairę galima tik is vienos juostos)ir isūkau i pirmą juostą ...o reikėjo isukt i pacią kairiausią...ech...
o čia tikrai skaitosi kritinė klaida:)??? matyt ,kad taip...kitaip gi nebūtu islaipine pries pat regitra:)
Atsakyti
Aš taip pat šiandien neišlaikiau. Gal gali kas Kaune parekomenduoti kokį gerą instruktorių papildomiems pravažiavimams? Būtų geriau Dainavos rajone, ar aplink ją smile.gif

P.s. Regirtoj instruktorius pasirodė labai malonus, nors vos tik pamačius pagalvojau,kad nieko gero nebus, bet labai klydau smile.gif Atrodė,kad pats nuliūdo, jog man nepavyko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo difference_inside: 07 vasario 2013 - 13:23
QUOTE(difference_inside @ 2013 02 07, 13:21)
Aš taip pat šiandien neišlaikiau. Gal gali kas Kaune parekomenduoti kokį gerą instruktorių papildomiems pravažiavimams? Būtų geriau Dainavos rajone, ar aplink ją smile.gif

P.s. Regirtoj instruktorius pasirodė labai malonus, nors vos tik pamačius pagalvojau,kad nieko gero nebus, bet labai klydau smile.gif Atrodė,kad pats nuliūdo, jog man nepavyko  4u.gif

O kokia klaidele padarei:)? sakoma is klaidų mokomasi tai noriu pasimokyt:)
Papildyta:
QUOTE(minne777 @ 2013 02 07, 13:25)

beje maniskis instruktorius regitroje nei kiek nenuliūdo:) toks rimto veido vyrukas be emocijųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(minne777 @ 2013 02 07, 13:28)
Papildyta:

beje maniskis instruktorius regitroje nei kiek nenuliūdo:) toks rimto veido vyrukas be emocijųsmile.gif

Geriau neklausk doh.gif Neužvažiavau į tą kalną, kur iš Regitros sukama į kairę smile.gif Tik dabar nereikia pasisakymų, kad kaip aš galiu nemokėt į kalną įvažiuot - iškart pasisakau, su savo instruktoriu niekada nevažiavau į jokį kalną biggrin.gif

Gal kuri mokinatės pas kokį instruktorių iš Mobilių žmonių arba pas Arūną iš racionalaus vairavimo centro? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minne777 @ 2013 02 07, 15:09)
as katik is regitros:( tai va jau buvau tikra,kad islaikysiu ir taip apsidziaugiau kad pries jau vaziuojant i regitą padariau klaidą...sad.gif((( Kaip liūdna ne tas žodis... svarbiausia ,kad buvo belike vos vos....galejau geriau ta klaida padaryt vaziavimo pradzioje...ech nieko dabar nepakeisi... klaida tai buvo tokia: mano uzduotis buvo sukt į kairę...ir nepastebejau zenklo kad i kaire galima sukti is dviejų juostu..sukau lyg sukciau is vienos juostos ( t.y luyg zenklas rodytu kad posukis į kairę galima tik is vienos juostos)ir isūkau i pirmą juostą ...o reikėjo isukt i pacią kairiausią...ech...
o čia tikrai skaitosi kritinė klaida:)??? matyt ,kad taip...kitaip gi nebūtu islaipine pries pat regitra:)

Minne777, o Jus cia Vilniuje ta klaida padarete?
Atsakyti
QUOTE(Jovita23 @ 2013 02 07, 19:50)
Minne777, o Jus cia Vilniuje ta klaida padarete?

Nea:) viskas įvyko Klaipėdoje:)
Atsakyti
QUOTE(dinaa1 @ 2013 02 07, 14:47)
Kaip man sake instruktorius, jei matai  veidrodely kad atokiau vaziuoja,ir nelenkia,reiskias duoda kelia, nes dazniausiai neduodamai kelio lenkia tave iskart,arteja gan greit link taves, aisku sunku ivertint tokia situacija, bet as manau tikrai igusim, kantrybes smile.gif

Ir as taip bandau orientuotis. Pamenu, per pamoka, vaziuoju, paziurejau i veidrodeli, supratau, kad nelenkia, pradejau manevra ir persirikiavau. Man pyptelejo. Instruktorius klausia, kodel as dariau manevra? Sakau, maniau, kad saugu, normalus atstumas. Ne, sako, as jam uzkirtau. Tai aisku, kad uzkirtau, kitaip juk butu nepyptelejes doh.gif Sakau, nemoku vertinti atstumo persirikiuojant. Sako, reikia ziureti. Va ir paaiskinimas. Negali gi tik is pyptelejimu mokytis doh.gif Labai truko praktiniu paaiskinimu, zymiai geriau vazineciau.
Atsakyti