QUOTE(stripulis @ 2013 03 06, 00:29)
* kada guldot miegoti? kokiu tikslu guldot miegoti?
tam, kad pvz. turėtumėt laisvo laiko sau su vyru ar pan?
ar negalėtų vaikas užmigti pavargęs, bet kada, išvengiant karo? jei pavyzdžiui, būčiau kada nusprendus, kad maži vaikai turėtų gulėti lovytėje devintą valandą, pas mus karas būtų trukęs trejus metus. nes tik dabar prieinam iki to, kad kartais mažė užmiega ir pusę dešimtos. būdama vienuolikos mėnesių, eidavo gulti trečią nakties. nekariavau. nu reikėjo jai taip... po trupučiuką vis anksčiau guldavo, dveju - jau dvyliktą nakties nueidavo... taip, laiko sau nebuvo. bet ir karo nebuvo. dabar va jau yra ir laiko sau...
** gal leidžiant žaislus mėtyt nuo laiptų ir kitose vietose, sumažėtų mėtymo į brolį ir kitus vaikus? arba gal pavyktų paaiškint, kad nesmagu, kai į tave meta žaislu - pavyzdžiu, metant žaislą į patį mėtytoją? kokį nors kad neskaudžiai užgautų, vos vos... gal surenkite pagalvių mūšį, kai būtų galima legaliai apsimėtyti su broliu, ir nereikėtų žaislais?
*** na, šiaip jau visi berniukai stumdosi... ar išvis įmanoma tai išguiti suvisam? ar reikia?
**** išimkite iš stalčių tai, ko negalima liesti vaikui - vaistus, adatas, dar ką nors, ir leiskite tuo mėgautis - vertimu - tai praeis. gal jei vaikas su negalia, tiesiog praeis vėliau nei statistiniam vaikui. bet jei leisite laisvai viską išvertinėti lauk, kažkurią akimirką tai tiesiog pasidarys neįdomu. išlaukite to momento. galima mėgint pratint sudėt atgal, kartais vaikui tai būna ne mažiau įdomu nei išversti, tada ir pagalbininką tvarkantis turėsite. maniškė vertė viską iš stalčių ir spintelių metus, o vieną dieną tiesiog tapo neįdomu versti... nedraudžiau
***** įtaisykite virtuvės duryse nepasiekiamoje vietoje kabliuką ir kai ką nors verdate ir negalite būti virtuvėje, tiesiog užkabinkite duris. tai saugumo klausimas, ir jei nepavyksta sutarti - tiesiog apsaugokite vaiką nuo galimų labai skausmingų traumų.
Dėkui už patarimus

Aš viską suvokiu ir viską darau kaip sakot - bet į priekį viskas eina taip lėtai, jog kartais atrodo kad visai neina ir tas vargina, taip smarkiai vargina...
* Dėl miego aš vis tik manau kad turi būti režimas - nes jau 21 val mano žiogai pradeda patys "smiginėti", bet nė kalbos apie miegą negali būti, nes prasideda "gynyba", o aš iš patirties žinau, kad jei nenueisim miegoti iki 22val max 22,30val tai labai tikėtina kad mama nemiegos visą naktį, nes vaikas "šokinės" iš miego kas 15 min

Jam pervargus - miego kokybė baisingai sumažėja ir ryte būna bėda keltis į darželį, o mama po tokios nakties taip pat visai nedarbinga

Šiuo klausimu dėkui GiedrėM už patarimą visiems rengtis pižama ir visiems "eiti miegoti" - stengsimės pritaikyti ir pasinaudoti

Ar padės - pasigirsiu ir čia
** Visa bėda, kad mesti į brolį SMAGU, yra reakcija brolis supyksta, verkia, meta ką nors atgal, skundžiasi mamai... Dėl pagalvių mūšio - gal ir nebloga mintis - bandysim prisiderinti pabandysim pažaisti

Gal patiks , kad va brolis ne verkia, o juokiasi ir tėveliai nebara, o prisijungia į žaidimą

O va nuo laiptų metant garsas (čia atsiranda bėda kad krinta bet kas kas pasitaiko po ranka - daugybė daiktų dužta, sugenda), stengiamės viską sukelti kuo aukščiau, bet ir mūsų vyresnėlis tobulėja kiekvieną dieną (auga, todėl tas aukščiau darosi labai aukštai, išmoko prisitraukti kėdes, pasistatyti "barikadas" ant kuriu lipant dar smagiau visko siekti)... Be galo išvargsti kai visą dieną daugiau nieko negali daryti tik stebėti veiklą, net į tualetą nuėjusi jau nežinai kur rasi, ką veikiantį... O nesužiūrėti irgi negerai

Nesam turtingi todėl stengiamės saugoti savo turtą (daiktus, telefonus, ir šiaip brangesnius daiktus), vieną kambarį rakiname... bet kartais nenumatai kas gali būti paleista iš aukštai... Mes iš draudžiam, kai matom "nutraukiam veiklą" ir aiškinti bandyta, kad numetus daiktą jis suges, nebeveiks... Kol kas nauda labai minimali
*** Stumdymasis stumdymuisi nelygu, jei pastumi, kad pastumti... taip... gal tiesiog suignoruoti tą galima... Bet jei stumiama tam, kad kitas verktų... tai man jau nebe norma

pradžioj ir mūsų "stumdymasis" buvo netyčinis, "gerietiškas" (jei galima taip išsireikšti), bet su laiku mano neklaužada pastebėjo, kad pastumus taip pat galima iššaukti reakciją (pastumtojo ašaras, pyktį, šaukimą) ir dabar pastumimas be reakcijos nebetinka - stumiama su tikslu...
***** O virtuvė čia jau tėvelių "promachas" (pažargonausiu

) - norėjome erdvės, išgriovėme vieną sieną - taigi virtuvės durų kaip tokių nebeliko (nėra ko uždaryti), pradžioje tai buvo pliusas - daugiau vietos, daugiau šviesos, jaukesni namai... Dabar buvome įsirengę vaikišką tvorelę - nuo jaunėlio ji dar vis saugo, bet vyresnėlis ją perlipa

Reikės nežinau mąstyti didesnę tvorelę

Pardavinėjamos standartinės beveik 74 cm aukščio - tokios mums jau ne kliūtis
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2013 03 06, 00:12)
Vvarliokas, manau, kad negalia turinciam vaikui bendrieji patarimai gali netikti.
Iš principo patarimai tinkami - tiesiog amžius ir suvokimas skiriasi... Manau, kad ir bendruosius nuostatus būtų manoma įgyvendinti tačiau vyresniame amžiuje

Parašiau ne dėl to, kad taip jau nuvertinu savo vaiką... Neeee

Žinau, kad mes visko pasieksim, pasieksim ir to suvokimo didesnio...

Parašiau nes ieškau išeičių šiandienai - šiandien mes mąstom kaip dvimetinukai, o elgiamės kaip keturmečiai - nesutapimas tarp poelgių ir mąstymo ir duoda tą "kitoniškumą", tas tarimosi su vaiku bėdas... Bet manau ir tas įveikia, reikia tik išradingumo...

Ir jei jau man pritrūksta fantazijos - tai tikiu kad čia iš daugybės mamų sulauksiu labai įdomių ir vertingų patarimų

Ačiū Jums visoms
P.S. Ragnez tik nepriimk mano komentaro kaip priekaišto tavo komentarui

Vertinu visas nuomones