QUOTE(Gegas @ 2013 02 17, 00:02)
laiptuku sistema vyresniems vaikams tikrai suretu suveikti
as kalbejau su viena vaiku psichologe, tai ji man isaiskino, kad jeigu vaikas taip pasako, kaip savo rato vaikams, tai nereiskia iskart labai blogo dalyko. siuo atveju ji pasake aukeltojai "tu man neaiskink"
man, kaip sovietinio auklejimo moteriskei, tai jau baisu, bet dabartiniuose vaikuose tai rodo, kad ji labai artimai bendrauja su aukletoja, nejausdama skirtumo tarp amziaus (jaunesnis, durnesnis, tas kuris maziau sugeba). tai turejo issiaiskinti pati aukletoja, paklausdama, kodel dukra ant jos pyko ir paaiskinti, kad pykciui parinkti ne tie zodziais.
zodziu nuspresta bausme - pirmadieni, pe jos gimtadieni, ji tures prie musu (ir visu vaiku) atsiprasyti aukletojos bei pazadeti daugiau taip nesielgti.
siaip galvojau del saldumynu apribojima, bet ir ju ji gauna tik savaitgaliais, tai si ir taip negaus, o kita negaliu neduoti, nes jos gimtadienis.
matysim, kalbejom ilgai ir nuobodziai atrodo ziuri protingom akytem, bet kas toj galveleje dedasi - neaisku. nenoriu per daug uzlauzinet as jos, nes matau, kad prasideda nepasitikejimas savimi. va cia irgi yra blogai. tevas kazkada pasake, kad ji kazko nesugeba, tai nieko nebedare, nes "nesugeba", jetau pora menesiu uztruko atvesti ja atgal i prota

as kalbejau su viena vaiku psichologe, tai ji man isaiskino, kad jeigu vaikas taip pasako, kaip savo rato vaikams, tai nereiskia iskart labai blogo dalyko. siuo atveju ji pasake aukeltojai "tu man neaiskink"

zodziu nuspresta bausme - pirmadieni, pe jos gimtadieni, ji tures prie musu (ir visu vaiku) atsiprasyti aukletojos bei pazadeti daugiau taip nesielgti.
siaip galvojau del saldumynu apribojima, bet ir ju ji gauna tik savaitgaliais, tai si ir taip negaus, o kita negaliu neduoti, nes jos gimtadienis.
matysim, kalbejom ilgai ir nuobodziai atrodo ziuri protingom akytem, bet kas toj galveleje dedasi - neaisku. nenoriu per daug uzlauzinet as jos, nes matau, kad prasideda nepasitikejimas savimi. va cia irgi yra blogai. tevas kazkada pasake, kad ji kazko nesugeba, tai nieko nebedare, nes "nesugeba", jetau pora menesiu uztruko atvesti ja atgal i prota

pirmadieni ji tures atsiprasyti, kad buvo savimi (taip, izuli, bet tai buvo ji pati), ir vieshai pameluoti (daugiau taip nesielgti -tai yra melas, nes neimanoma daugiau taip niekada nesielgti).
labai gera "bausme". ir ko jus ja siekiat, priminkit? ismokyti meluoti, ir vieshai pazeminti vaika? ir tai duos - vaikui nora elgtis "graziai", vertinti aplinkinius, jausti jiems pagarba, einancia tiesiai is sirdutes? ar baime, gedos pojuti, neapykanta nubaudusiajam ir nora 'atkershyti"?