Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

QUOTE(Limcamca @ 2013 05 15, 18:19)
Nemanau, kad keturmečiui, čia yra melavimas  4u.gif

drinks_cheers.gif Jis arba pamiršo, kad nenusiprausė, arba nusiprausė, kaip sugebėjo. Mano sūnus būna, kad išpyškina tai, kaip norėtų, kad būtų, tiesiogine nuosaka. Nelaikau to melu. Pvz.: sutvarkei žaislus - sutvarkiau. Jis nenori jų tvarkyt, nori, kad būtų sutvarkyti ir galėtų, pvz, eit į lauką.
Atsakyti
Skaiciau tema is pradziu, ir atradau pora pasisakymu, prie kuriu norisi grizti:

QUOTE(Agatka @ 2012 10 09, 22:01)
kai vaikas blogai kazka padaro, reik isnagrineti kodel, taip elgiasi, kas paskatino

Nesutinku, nes ne visada. schmoll.gif Pvz: musimasis? Ar gali buti pateisinama priezastis, musti kita zmogu, ar vaika?

QUOTE(Gegas @ 2013 02 16, 01:55)
susiduriau su tokia problema. su vyresnele, kuriai ateinanti pirmadieni sukaks 7eri neturejau kazkokiu problemu del auklejimo. visada pakalbedavom, issiaiskindavom. bet dabar ji pradeda streikuoti pries kazka (gal mus). prasidejo toki posakiai, kaip "tu neaiskink", "pasidaryk, jeigu nori". visada po tokiu pasakymu kalbedavom su ja iki apspangimo. bet dabar toks elgesys persikele i darzeli. jau pora akrtu sia savaite skundesi aukletoja.

7-11 metu vaikams tai labai budingas elgesys, butent atsikalbinejimas 4u.gif
Atsakyti
Limcamca,
isnagrneti, kas paskatino - tai visad reik daryti. o jei vaikas musasi, tai tuo labiau. gal jis prisiziurejo is kiemo vaiku ir taip reiskia pykti. aisku, kad mustis negalima, tai destruktyvu, bet tokiu budu vaikai parodo savo pykti. pykti - turi teise kiekvienas, o mes tevai turim ismokyti vaikus pykti taisiklingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 17 gegužės 2013 - 21:25
QUOTE(Agatka @ 2013 05 17, 22:25)
Limcamca,
isnagrneti, kas paskatino - tai visad reik daryti. o jei vaikas musasi, tai tuo labiau. gal jis prisiziurejo is kiemo vaiku ir taip reiskia pykti. aisku, kad mustis negalima, tai destruktyvu, bet tokiu budu vaikai parodo savo pykti. pykti - turi teise kiekvienas, o mes tevai turim ismokyti vaikus pykti taisiklingai.

Man butu labai idomus pavyzdys kaip jus nagrinetumet, pvz pirmiausiai ko klaustumet vaiko?
Atsakyti
klausiu, ar tu pyksti pvz. atsako taip, tada issiaiskinu del ko pyksta. pasakau kad suprantu jos jausmus, paaiskinu kodel kazkokiu dalyku negalima, butinai pasakau, kad labai myliu. nurimsta. visad stengiuosi aiskinti taisykles ir budus,kaip isreiksti pykti
Atsakyti
Nea, as ne tai turiu omenyje. Situacija:vaikas uzvoze, primuse kita vaika. Koks pirmas klausimas ar pasakymas butu?
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2013 05 18, 00:07)
klausiu, ar tu pyksti pvz. atsako taip, tada issiaiskinu del ko pyksta. pasakau kad suprantu jos jausmus, paaiskinu kodel kazkokiu dalyku negalima, butinai pasakau, kad labai myliu. nurimsta.  visad stengiuosi aiskinti taisykles ir budus,kaip isreiksti pykti

p.s. ar jus su savo dvimetinuku taip snekates? Dvimetinukas moka atpazinti savyje pykcio jausma?
Atsakyti
maniskei tuoj bus 3 metai. bet jausmus gan anksti pradejom mokytis, tai jau gal kokius 4-5men kaip ji atpazista pykti, dziaugsma ir t.t. vaikas turi budus kaip pasakyti, kad pyksta, cia jau mamos reikalas kada ji atpazista ir ivardija, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2013 05 18, 08:57)
maniskei tuoj bus 3 metai. bet jausmus gan anksti pradejom mokytis, tai jau gal kokius 4-5men kaip ji atpazista pykti, dziaugsma ir t.t. vaikas turi budus kaip pasakyti, kad pyksta, cia jau mamos reikalas kada ji atpazista ir ivardija, ar ne.

drinks_cheers.gif taip,sutinku,vaikus reikia mokyti issakyti jausmus ir kuo anksciau.jei susimuse 2 vaikai,tikrai reiketu issiaiskinti del ko,gal,pvz,tas nuskriaustasis provokavo,erzino,o tas kuris musesi taip isreiske savo pykti.o tada jau reikia mokyti muzeika kaip issakyti kitam,kad jo elgesys pykdo ir pan.provokatoriui taip pat reikia paaiskinti,kad erzinti nedera ir pan.mes daznai puolame gailetis nuskriaustuju,o jie pradeda tuo naudotis,kartais tokiu budu net gi gaudami musu demesi.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2013 05 18, 08:57)

Kaip smagu 4u.gif

QUOTE(liepa27 @ 2013 05 18, 09:56)
drinks_cheers.gif taip,sutinku,vaikus reikia mokyti issakyti jausmus ir kuo anksciau.jei susimuse 2 vaikai,tikrai reiketu issiaiskinti del ko,gal,pvz,tas nuskriaustasis provokavo,erzino,o tas kuris musesi taip isreiske savo pykti.o tada jau reikia mokyti muzeika kaip issakyti kitam,kad jo elgesys pykdo ir pan.provokatoriui taip pat reikia paaiskinti,kad erzinti nedera ir pan.mes daznai puolame gailetis nuskriaustuju,o jie pradeda tuo naudotis,kartais tokiu budu net gi gaudami musu demesi.

Kad reikia mokyti atpažinti savo ir kitų jausmus, - aš sutinku ir net labai.

Tačiau, man visada suka ausį, kai išgirstu žmones sakant, pvz: "kodėl? už ką mušei"? Toks, pasakymas, man atrodo, automatiškai rodo, jei tik bus pakankamai rimta priežastis, - muštis galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 05 18, 12:13)
Kaip smagu  4u.gif
Kad reikia mokyti atpažinti savo ir kitų jausmus, - aš sutinku ir net labai.

Tačiau, man visada suka ausį, kai išgirstu žmones sakant, pvz: "kodėl? už ką mušei"? Toks, pasakymas, man atrodo, automatiškai rodo, jei tik bus pakankamai rimta priežastis, - muštis galima  4u.gif

4u.gif jokiu budu,tiesiog pirm reikia issiaiskinti pykcio priezasti,o tada mokyti vaika isreiksti ji kitais budais.na,gal ne pirmiausia,pirmiausia reikia,kad vaikai nusiramintu,o tada ramiai aptarti situacija,zinoma,kad akcentuojant,jog pykti rodyti jega yra negerai.deja,vaikai dazniausiai veikia spontaniskai,kaip beje ir suauge isliedami pykti apsaukdami vaika.
Atsakyti
O kaip pasiūlytumėt, pvz keturmečiui išreikšti pyktį?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 05 18, 16:24)
O kaip pasiūlytumėt, pvz keturmečiui išreikšti pyktį?

trepsėti, rėkti, verkti, šaukti "aš pykstu, nes ".
protingesni būdai irgi yra, bet jie gal ne keturmečiui.
Atsakyti