Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

QUOTE(stripulis @ 2014 06 06, 10:08)
Aimėja, neperversiu savaip. Nes siekiu to paties tikslo, versdama paprastus dalykus pramoga, kaip ir jūs - no to narcotics ir dideliems dirgikliams.
nes skaitau, kad kai vaikas gauna pakankamai didelių pramogų, ir tik jos jį sujaudina, jam reikia vis didesnių - vis didesnių - ir nuo ten ir iki narkotikų nebetoli.
o kai sugeba pasitenkinti mažomis, tai jam augant jas bus galima vis kažkiek didinti, užmatant, kad paprastos nebepatenkina  ir atsargų pramogoms iki 18-os užteks smile.gif
Va kol kas brač patenkina kažkaip tos paprastosios... nei 3D kino nereik, nei Turkijos...
O pažįstu 8-ečių, kurios jau turėjo visas tas pramogas - ir 3D kinas, ir Turkija, ir visokios akcijos atrakcijos, ir prabangių firmų drabužiai - ir joms jau niekas NE.BE.Į.DO.MU. Net atrakcijos iš "laisvalaikio dovanos" yra a... laža... tai kur jau tokią apsipirkimu sudominsi. ir kur jinai dirgiklio ieškos vėliau, paauglystėj?
Papildyta:
p. s. Aimeja, kaip čia pasakius, atrakcija ne sūrelis, jo principe galima ir nevalgyti, atrakcija pats apsipirkimas - svarstymas, kiek kas kainuoja. kokių dalykų yra pasaulyje. kaip atrodo šitos bulvės, o kaip anos. koks sūrelis GALĖTŲ patikti, koks ne. kuo galima užsiimti stovint eilėje (gal pasakoti kokią istoriją).
taip, sūrelis gal ir minutei atrakcija, o gal ne atrakcija išvis.

Mamai eilinis apsipirkimas atrakcija-tai ir vaikui atrakcija,nieko nuostabaus...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 06, 11:08)
p. s. Aimeja, kaip čia pasakius, atrakcija ne sūrelis, jo principe galima ir nevalgyti, atrakcija pats apsipirkimas - svarstymas, kiek kas kainuoja. kokių dalykų yra pasaulyje. kaip atrodo šitos bulvės, o kaip anos. koks sūrelis GALĖTŲ patikti, koks ne. kuo galima užsiimti stovint eilėje (gal pasakoti kokią istoriją).
taip, sūrelis gal ir minutei atrakcija, o gal ne atrakcija išvis.

Kiekvienam skirtingai. Nu bet aš niekada apsipirkimo PC nelaikiau pramoga (kaip ir daugybės kitų kasdienių dalykų) tikiuosi,kad jau ir nelaikysiu, stengiuosi ten praleisit kuo mažiau laiko, nes jo ir neturiu, apsipirkinėju visada po darbo, niekada neinu į juos savaitgaliais,nes savaitaglį yra įdomesnių dalykų negu PC. Kompo net savaitgalį nejungiu ir po darbo. smile.gif O tave paskaičius atrodo, kad jei ne PC, tai vaikai niekaip kitaip negalėtų sužinoti kaip atrodo bulvė, pomidoras, kokių dalykų yra pasaulyje, negalėtum namuose pasvarstyti kiek kas kainuoja ir pasipasakoti istorijas lieka tik eilė prie kasos (liuks vieta biggrin.gif ) ir t.t. Stebuklų vieta tas PC.

Ir dėl Turkijos nesutinku. Jei šeima keliauja kartą į metus ar į kelis, nemanau, kad tokia kelionė atsibos, o kaip tik bus išlaukta ir įdomi. Įspūdžių būna ne tai vienai savaitei, o geram pusmečiui sugrįžus. Reikia visko ir ,,Turkijos'' ir pasivaikščiojimo miškelyje.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 06, 14:50)
Nu bet aš niekada apsipirkimo PC nelaikiau pramoga (kaip ir daugybės kitų  kasdienių dalykų)

o tai kas tada yra tie kasdieniniai dalykai? kokią emociją jie sukelia? nuobodulį? abejingumą? ar taip jau labai keista, kad ką nors (pvz stripuliui ir jos mergytei) paprasti buitiniai dalykai gali džiuginti ir būti smagūs?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 06, 11:08)

O pažįstu 8-ečių, kurios jau turėjo visas tas pramogas - ir 3D kinas, ir Turkija, ir visokios akcijos atrakcijos, ir prabangių firmų drabužiai - ir joms jau niekas NE.BE.Į.DO.MU. Net atrakcijos iš "laisvalaikio dovanos" yra a... laža... tai kur jau tokią apsipirkimu sudominsi. ir kur jinai dirgiklio ieškos vėliau, paauglystėj?

Tai ar cia tu 8-meciu 'nuopelnas',kad joms nieks nebeidomu?! g.gif
Viska jos pasiima is seimos,is aplinkos,ka tevai duoda/ideda vaikui-ta jis/ji gauna/pasiima

niekada neinu į juos savaitgaliais,nes savaitaglį yra įdomesnių dalykų negu PC.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kiekvienam skirtingai. Nu bet aš niekada apsipirkimo PC nelaikiau pramoga (kaip ir daugybės kitų  kasdienių dalykų) tikiuosi,kad jau ir nelaikysiu, stengiuosi ten praleisit kuo mažiau laiko, nes jo ir neturiu, apsipirkinėju visada po darbo, niekada neinu į juos savaitgaliais,nes savaitaglį yra įdomesnių dalykų negu PC. Kompo net savaitgalį nejungiu ir po darbo.  smile.gif O tave paskaičius atrodo, kad jei ne PC, tai vaikai niekaip kitaip negalėtų sužinoti kaip atrodo bulvė, pomidoras, kokių dalykų yra pasaulyje, negalėtum namuose pasvarstyti  kiek kas kainuoja ir pasipasakoti istorijas lieka tik eilė prie kasos (liuks vieta  biggrin.gif )  ir t.t. Stebuklų vieta tas PC.

Ir dėl Turkijos nesutinku. Jei šeima keliauja kartą į metus ar į kelis, nemanau, kad tokia kelionė atsibos, o kaip tik bus išlaukta ir įdomi. Įspūdžių būna ne tai vienai savaitei, o geram pusmečiui sugrįžus. Reikia visko ir ,,Turkijos'' ir pasivaikščiojimo miškelyje.

Tai patikekit, net tik istorijoms pasipasakot yra eile lotuliukas.gif Taip jau gavos, kad siendien teko palaukti eileje pas gydytoja (pediatre) - nu ir pramogavo viena mamasa su savo stebuklu - ir masineles vienas kitam stumde, ir gaudesi ir garsiai kvatojo kaip jos isdykelis tikras "kakis" ir duksta su 39 temperatura, ir siaip jo visus veiksmus garsiai komentavo - skambejo visa poliklinika doh.gif Stebuklas buvo itin patenkintas to demesio jam... Ale eileje sedi ir dar keli vaikuciai, kurie serga ir blogai jaucias ir tas erzelynas sukeltas vienos mamasos ir jos stebuklo nera malonus ir idomus... Deja mamasai giliai dzin - gi net laukima poliklinikoje galima paversti pramoga doh.gif

As irgi manau, kad bet kuri kelione atsibost negali, ir likt be ispudziu taip pat... Ar tai Turkija, ar pabuvimas prie ezero - tik turkijos pliusas, kad mamai ner jokiu rupesciu kuo uzimt vaikus, kuo pamaitinti ar kas bus, jei bus netikes oras...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 06 06, 17:56)
Tai patikekit, net tik istorijoms pasipasakot yra eile lotuliukas.gif Taip jau gavos, kad siendien teko palaukti eileje pas gydytoja (pediatre) - nu ir pramogavo viena mamasa su savo stebuklu -
... Deja mamasai giliai dzin - gi net laukima poliklinikoje galima paversti pramoga doh.gif

kai mano vaikas buvo mažesnis, laukdamos eilėje irgi visada žaisdavome - tai pirštais, tai kokį "paslėpk kažką drabužiuose ir pan. Mažina nerimą, trumpina laiką. Tik tiek, kad triukšmo tai tikrai vengiam.
Mokėsi matematikos - užduotis mašinoje - sudėti pravažiuojančių mašinų numerius. Kartojam balsius priebalsius - pravažiuojamų vietovių pavadinimus išnagrinėdavom.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 06 06, 20:47)
kai mano vaikas buvo mažesnis, laukdamos eilėje irgi visada žaisdavome - tai pirštais, tai kokį "paslėpk kažką drabužiuose ir pan. Mažina nerimą, trumpina laiką. Tik tiek, kad triukšmo tai tikrai vengiam.
Mokėsi matematikos - užduotis  mašinoje - sudėti pravažiuojančių mašinų numerius. Kartojam balsius priebalsius - pravažiuojamų vietovių pavadinimus išnagrinėdavom.

tai viskas ok, ir as tuo uzsiimu , kai laukti nuobodu - bet tikrai nedemonstruoju savo gebejimu uzsiimt su vaiku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 06, 13:50)
niekada neinu į juos savaitgaliais,nes savaitaglį yra įdomesnių dalykų negu PC.

o mūsų pagrindinis apsipirkimas savaitgalį, nu ir ką dabar? ar gali būti vienas teisingas gyvenimo būdas, arba - vienas geresnis, kitas būtinai blogas?
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 06 06, 19:50)
tai viskas ok, ir as tuo uzsiimu , kai laukti nuobodu - bet tikrai nedemonstruoju savo gebejimu uzsiimt su vaiku lotuliukas.gif

nieko ji nedemonstravo, bet kad nesugeba į kitus atsižvelgt, tai irgi faktas.

mes į polikliniką visada knygeles nešamės ir TYLIAI jas vartom. arba galima būtų ten sėdėti, graibytis už galvos, kad dar nepriėmė ir garsiai keiktis (kaip esu nekartą girdėjusi iš mielų tėvelių vaikų eilėj), rėkt ant vaiko, kad ramiai nenusėdi kaip skulptūra ir t. t.

kas link PC ir pramogų, turim mes pramogų daug. patikėkit, nesisapnavo wink.gif ir neturiu taisyklių, kada eiti į PC (išvis dažniausiai einu ne į didelį prekybos centrą, o į mažulytę parduotuvę prie namų, bet koks skirtumas), einu tada, kai maisto prireikia, o ne kad - tik po darbo; tik ne savaitgaliais, tik... nes tai "blogis", ir nesvarbu, kad to blogio dėka esam pavalgę lotuliukas.gif kas link bulvių išrodymo, tai pc jų didžiausias pasirinkimas bet kuriuo metu tam atrodymui. ant medžių neauga. o sodyboj pažiūrėt kaip atrodo galim tik porą kartų - sodindami ir iškasę. su pomidorais irgi, tik sezono metu, plius aš visos įvairovės ten nesodinu, pora rūšių ir tiek. o rūšių yra daug.
bet kaip ir sakau, pramogas daromės visur, tiek tradicinėse pramogų vietose (kinas, žaidimų kambariai, žaidimų aikštelės, teatras, pliažas etc.), tiek netradicinėse - trolikas, parduotuvė, eilė prie gydytojo, miškas ir t. t.
o kas nesugeba to, tam ir vaidenasi visokie iškrypimai tuo klausimu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 07, 10:48)
nieko ji nedemonstravo, bet kad nesugeba į kitus atsižvelgt, tai irgi faktas.

mes į polikliniką visada knygeles nešamės ir TYLIAI jas vartom. arba galima būtų ten sėdėti, graibytis už galvos, kad dar nepriėmė ir garsiai keiktis (kaip esu nekartą girdėjusi iš mielų tėvelių vaikų eilėj), rėkt ant vaiko, kad ramiai nenusėdi kaip skulptūra ir t. t.

kas link PC ir pramogų, turim mes pramogų daug. patikėkit, nesisapnavo wink.gif ir neturiu taisyklių, kada eiti į PC (išvis dažniausiai einu ne į didelį prekybos centrą, o į mažulytę parduotuvę prie namų, bet koks skirtumas), einu tada, kai maisto prireikia, o ne kad - tik po darbo; tik ne savaitgaliais, tik... nes tai "blogis", ir nesvarbu, kad to blogio dėka esam pavalgę lotuliukas.gif kas link bulvių išrodymo, tai pc jų didžiausias pasirinkimas bet kuriuo metu tam atrodymui. ant medžių neauga. o sodyboj pažiūrėt kaip atrodo galim tik porą kartų - sodindami ir iškasę. su pomidorais irgi, tik sezono metu, plius aš visos įvairovės ten nesodinu, pora rūšių ir tiek. o rūšių yra daug.
bet kaip ir sakau, pramogas daromės visur, tiek tradicinėse pramogų vietose (kinas, žaidimų kambariai, žaidimų aikštelės, teatras, pliažas etc.), tiek netradicinėse - trolikas, parduotuvė, eilė prie gydytojo, miškas ir t. t.
o kas nesugeba to, tam ir vaidenasi visokie iškrypimai tuo klausimu lotuliukas.gif

Jus visada rasot MES ta MES ana taip ir taip darom,ir jei kazkas paraso,kad daro kitaip,jums atrodo,kad taip kaip JUS nesugeba,nes JUS viska darot puikiai..turit patarima bet kokiu vaiku auklejimo klausimu,nu tiesiog supermamyte..
As cia nepiktai,tiesiog mane erzina tokios nuolat ir visur besicackinancios su vaikais mamos,kalbancios tik mano vaikas ta,mano vaikas ana,jus man atrodot tokia.
Atsakyti
nebūčiau nieko tokio rašius (mes sugebam - jūs ne), jei nebūčiau aukščiau paskaičius eilės špylkų a la "jūs tik prekybos centre linksmintis ir temokat", 'turbūt jums didžiausia pramoga prekybos centras", "tai turbūt nieko tokio neveikiat" wink.gif

tai tik atsakymas ir tiek. špylkavojančioms. nes jos tikrai pramogaut prekybos centre nesugeba, pačios sakė. ne mano žodžiai.

o mano vaikas ir jūsų visų vaikai be abejo gyvena puikius gyvenimus wink.gif net jei ne visi viską darom puikiai. jau vien tai, kad esam visos čia ,šitoj temoj, rodo, kad principe viskas ok - svarbu motyvacija sukurti vaikui ir sau laimingą gyvenimą. o kaip tai daroma - tam ir yra šita tema, kad analizuot, o žmogui, kuris analizuojamas, pasinaudot patarimais arba ne, laisva valia.

ar šita tema yra tam, kad kažkas parašo - oi, aš turiu va tokią problemą, o visos fone: tai ne, čia ne problema, viską darai gerai, tu nuostabi, u tiū tiū... jei tokia, tai ok, ne ten pataikiau.

bet kokiu auklėjimo klausimu, sorry, patarimų neturiu ir negaliu turėt. galiu kalbėt tik apie tai, ką esu patyrus arba auklėdama savo vaiką, arba auginama pati, arba mačiusi iš šalies, bet gana artimai, savo pažįstamų tarpe. taip kad nepatarsiu, ką daryt, kai vaikas nusikalsta, nepapasakosiu, kaip kovot ar nekovot su vaikinų hormonų audrom, ir dar daugelyje dalykų negalėsiu pasakyt iš savo varpinės nieko, nebent pacituočiau kokią nors knygą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 06 07, 15:19)
nebūčiau nieko tokio rašius (mes sugebam - jūs ne), jei nebūčiau aukščiau paskaičius eilės špylkų  a la "jūs tik prekybos centre linksmintis ir temokat", 'turbūt jums didžiausia pramoga prekybos centras", "tai turbūt nieko tokio neveikiat" wink.gif

tai tik atsakymas ir tiek. špylkavojančioms. nes jos tikrai pramogaut prekybos centre nesugeba, pačios sakė. ne mano žodžiai.

o mano vaikas ir jūsų visų vaikai be abejo gyvena puikius gyvenimus wink.gif net jei ne visi viską darom puikiai. jau vien tai, kad esam visos čia ,šitoj temoj, rodo, kad principe viskas ok - svarbu motyvacija sukurti vaikui ir sau laimingą gyvenimą. o kaip tai daroma - tam ir yra šita tema, kad analizuot, o žmogui, kuris analizuojamas, pasinaudot patarimais arba ne, laisva valia. 

ar šita tema yra tam, kad kažkas parašo - oi, aš turiu va tokią problemą, o visos fone: tai ne, čia ne problema, viską darai gerai, tu nuostabi, u tiū tiū... jei tokia, tai ok, ne ten pataikiau.

bet kokiu auklėjimo klausimu, sorry, patarimų neturiu ir negaliu turėt. galiu kalbėt tik apie tai, ką esu patyrus arba auklėdama savo vaiką, arba auginama pati, arba mačiusi iš šalies, bet gana artimai, savo pažįstamų tarpe. taip kad nepatarsiu, ką daryt, kai vaikas nusikalsta, nepapasakosiu, kaip kovot ar nekovot su vaikinų hormonų audrom, ir dar daugelyje dalykų negalėsiu pasakyt iš savo varpinės nieko, nebent pacituočiau kokią nors knygą wink.gif

Jos nesako,kad NESUGEBA,jos bando pasakyt,kad prekybos centras nevieta linksmybems,kad jos ten tik apsipirkt uzbega,ir jokio malonumo ta daryt nejaucia,cia tik jums atrodo,kad jei nedaro kaip jus-tai vadinas nesugeba..ir tada vel patarinejat is savo varpines,nors daugumai taip elgtis atrodo kvailoka.
Atsakyti