Įkraunama...
Įkraunama...

Valgomasis sausmedis

Šiandien paskutines uogytes nulesėm wub.gif Du krūmeliai trečiamečiai pas mani, po gerą saują uogų nuo kiekvieno. Per tas šalnas kaip tik žydėjo, bet atsilaikė, nenukentėjo ax.gif Skoniui, kaip ir visom uogom, daug reikšmės turi saulės trūkumas, pirmos buvo kartesnės, paskutinės daug saldesnės.
Atsakyti
Pas mane tai kazkur dingo zalios uogos,buvo po kokios 5vnt.ant krumelio.Pauksciai ar kazkas nulese.Saules tai lyg ir sociai buvo.Kartumo-tai nesijaute,bet jau rugstumas-tai uiiii biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 06 07, 17:42)
Pas mane tai kazkur dingo zalios uogos,buvo po kokios 5vnt.ant krumelio.Pauksciai ar kazkas nulese.Saules tai lyg ir sociai buvo.Kartumo-tai nesijaute,bet jau rugstumas-tai uiiii  biggrin.gif

persiprašau, rūgštumas o ne kartumas blush2.gif biggrin.gif kita vertus kuo rūgščiau, tuom vitaminų daugiau 4u.gif
Atsakyti
prinoko prinoko, bet dar ne visos.kasdien po sauja nuskinam, ir dar yra puzzaliu ir visai zaliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 06 07, 18:42)
Pas mane tai kazkur dingo zalios uogos,buvo po kokios 5vnt.ant krumelio.Pauksciai ar kazkas nulese.Saules tai lyg ir sociai buvo.Kartumo-tai nesijaute,bet jau rugstumas-tai uiiii  biggrin.gif

Tikrai rūgščios, maniau, kad per anksti nusiskyniau. Pernai rudenį pirkti krūmai, tai nuskyniau 6 uogas, dar liko kažkur 3 biggrin.gif
Atsakyti
pas mus jau kokie 8 metai auga 2 krūmai, o uogų vos kelios. Kame problema? Gal skirtingų veislių butina sodinti? Jau nebežinau turbūt reiks lauk mesti g.gif netenku kantrybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emperatriz: 04 spalio 2014 - 22:36
QUOTE(Emperatriz @ 2014 10 04, 23:35)
pas mus jau kokie 8 metai auga 2 krūmai, o uogų vos kelios. Kame problema? Gal skirtingų veislių butina sodinti? Jau nebežinau turbūt reiks lauk mesti  g.gif netenku kantrybės.

Pas mane irgi 2 krūmeliai, tačiau skirtingų veislių (neatsimenu kokių). Po 2 metų, kai buvo pasodinti, vasarą užderėjo nemažai. Gal Jūsų žiedai nušalo pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2014 10 07, 09:38)
Pas mane irgi 2 krūmeliai, tačiau skirtingų veislių (neatsimenu kokių). Po 2 metų, kai buvo pasodinti,  vasarą užderėjo nemažai. Gal Jūsų  žiedai nušalo pavasarį?

na kad nei vienais metais nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2014 10 07, 21:06)
na kad nei vienais metais nebuvo  g.gif

O žiedų daug būna? Gal neapsidulkina? Per toli viens nuo kito pasodinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 09 spalio 2014 - 07:12
Pas mus arti 10m augo tik 1 krūmas ir tikrai daugiau, nei 3 uogos buvo.. Prieš kelis metus pasodinom kitą krūmą, padauginę iš pirmojo. Pernai buvo pirmas derlius. Šiemet nuo didžiojo seno krūmo nuskynėm šiek tiek daugiau, nei kivių indelį. Lyginant su tuo, kiek buvo, kai augo 1 krūmas - truputį daugiau. Tik šie augalai ne serbentų krūmai, nėra ko tikėtis didelio ir gausaus derliaus. Kibirais neskinsit, bet palesti pirmiau braškių truputėlį galima. Todėl daugiau 2 krūmų neauginsiu, nes gaila vietos, vis tiek jų daug nebus. Geriau šilauogių skirtingo derėjimo laiko, tada bent bus nauda. Šių dar kelias uogas praeitą šeštadienį palikau panokti.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2014 10 09, 08:11)
O žiedų daug būna? Gal neapsidulkina? Per toli viens nuo kito pasodinti?

ziedu tai atrodo buna, auga vienas salia kito per 1,5m. šian nusipirkau pas Matelį dar vieną, gal bus kitos veislės ir anie pradės derėti, o jei ne tai mesiu visus lauk doh.gif . Senieji jau beveik metriniai o uogų sauja cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 05 18, 17:03)
Aš irgi šiandieną nusipirkau du sausmedžius ir sedulas. Sakykit, o į kokią dirvą sodinat. Ruošiat taip kaip šilauogėm?

Nu va jau 2 metai, kai turiu šiuos krūmukus ir dar nemačiau nei žiedų nei derliaus. verysad.gif Papasakokit kaip jūs juos prižiūrit, kuo tręšiate? g.gif
Atsakyti