Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

QUOTE(Bazzz @ 2012 10 03, 06:36)
Nors ir nesuplanuotos durys / langai - sitos ipjovos ir brusai dar ir kaip reikalingi. Nebutu reikalingi, jei sienos nuo kertes butu tik 20-50 cm ilgio. Jei siena metrais - jau reikia. Eliminuojama rizika kreipimosi, vertimosi. Na bet jei Bildukas isaiskino kad nereikia, vadinas nereikia smile.gif

Va pas mus ir yra šita problema doh.gif , pirmam aukšte tai dar nieko, svorio užtenka, nekrypsta, o antram aukšte krypsta sienos, reikia tų brusų būtinai. Dabar reikia ieškotis kas ir kaip gali ištiesinti siena ir įleisti brusus g.gif aišku tai turėtų padaryti firma kuri statė,bet kadangi jos nėra, teks kažkur kitur ieškotis unsure.gif
Atsakyti
ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuroraBO: 03 spalio 2012 - 08:55
QUOTE(Dagma @ 2012 10 03, 09:14)
Va pas mus ir yra šita problema doh.gif , pirmam aukšte tai dar nieko, svorio užtenka, nekrypsta, o antram aukšte krypsta sienos, reikia tų brusų būtinai. Dabar reikia ieškotis kas ir kaip gali ištiesinti siena ir įleisti brusus g.gif aišku tai turėtų padaryti firma kuri statė,bet kadangi jos nėra, teks kažkur kitur ieškotis unsure.gif

Aisku geriau yra jei su medziu draugaujantis konstruktorius teisingai apkrovas suskaiciuoja, o jurgeliai meistreliai kokybiskai sukerta - tada niekas gal ir nevirs ir net nekryps, bet GAL. O vat ta GAL eliminuot ir uzsimt prevencija yra gerai. Pas mane niekas gal ir nevirstu, gal net nesikraipytu - jau nesuzinosiu. Bet vat pas mane jurgeliai meistreliai manes neklause ar man grazu ar negrazu tos ipjovos su brusais. Taip reikia ir viskas. Grieztai. Nesvarbu kad puikiai zinojo jog jokiu ten langu, duru nebus.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2012 10 03, 14:15)
Aisku geriau yra jei su medziu draugaujantis konstruktorius teisingai apkrovas suskaiciuoja, o jurgeliai meistreliai kokybiskai sukerta - tada niekas gal ir nevirs ir net nekryps, bet GAL. O vat ta GAL eliminuot ir uzsimt prevencija yra gerai. Pas mane niekas gal ir nevirstu, gal net nesikraipytu - jau nesuzinosiu. Bet vat pas mane jurgeliai meistreliai manes neklause ar man grazu ar negrazu tos ipjovos su brusais. Taip reikia ir viskas.  Grieztai. Nesvarbu kad puikiai zinojo jog jokiu ten langu, duru nebus.

Medinis 5 cm bruselis sienos virtimo nesulaikys. Bent jau pas mane nesulaike. Sako kad dabar reikes metalini deti
Atsakyti
QUOTE(HMM @ 2012 10 03, 14:26)
Medinis 5 cm bruselis sienos virtimo nesulaikys. Bent jau pas mane nesulaike. Sako kad dabar reikes metalini deti

jei as gerai suprantu, tai tokiam reikalui statymo metu siena greziama kiaurai per rastus is virsaus ir mediniai stiftai kalami sachmatine tvarka per visa sienos auksti. Bent jau pas mane taip buvo daroma. Bet tiesa mansardiniame auskte (pas mane rastinis jis) siena pas mane buvo isibangavusi paciam virsuje jau is kart po pastatymo, bet cia gal sienos didelio aukscio ir del to kad tos sienos su niekuo nebesirisa, o stovi palaidos.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 04 spalio 2012 - 13:15
kol neislekiau is Lietuvos parasysiu dar,
Bingo tavo skliautas aisku ir turetu buti banguotas ,pamenu kaimynui kaidare tai stoginukai vienus skliautus ispraude tarp gegniu ir jie isitiesino,pas tave gi gegnes maskatuoj šonuose.Stoginukams minusas tokiu atveju ir didelis manau.
o dėl tu vamzdziu sienose as irgi sutikciau kad neklausyti meistreliu ar architektu o deti juos,tiesiog tvirtumo nebus per daug.Architektai kad ir gerai skaiciuoja o staytojai stato pagal ju brezinius bet medis daro savo.
Atsakyti
QUOTE(brunis @ 2012 10 05, 08:16)
kol neislekiau is Lietuvos parasysiu dar,
Bingo tavo skliautas aisku ir turetu buti banguotas ,pamenu kaimynui kaidare tai stoginukai vienus skliautus ispraude tarp gegniu ir jie isitiesino,pas tave gi gegnes maskatuoj šonuose.Stoginukams minusas tokiu atveju ir didelis manau.
o dėl tu vamzdziu sienose as irgi sutikciau kad neklausyti meistreliu ar architektu o deti juos,tiesiog tvirtumo nebus per daug.Architektai kad ir gerai skaiciuoja  o staytojai stato pagal ju brezinius bet medis daro savo.

zinok su tuo tiesinimu tai vieni ant kitu vare - rastininkai sake, kaip tu, tai cia stoginukai, kai darys stoga, tai tau istiesins. Gi stoginukai sako, tai cia tau rastininkai turejo istiesinti. O stoginukai buvo tikrai geri, bildukas veliau prase ju kontaktu , nes pas ji kazkaip ten prisireike naujos komandos, kuri su togais dirbtu. Nezinau, ar ka sutare, ar ne.
Atsakyti
Stai ir namuos.
Ziuriu ziuriu i Bingo nuotraukas,as tai deciau kaip bazz sako bruseli ir apdaila i tavo siena,nes velniai zino kas ten pas tave mansardoje atremta ir kur.Tvirtumo tikrai nebus per daug tuo labiau ir laidus galima ikisti.Nes medis juk gyvas gali pradeti judeti siek tiek nuo visokiu darbu kad ir grindu betonavimo.
O kuo labiau ziuriu i foto su skliautu tai tuo labiau keisti tie dideli tarpai tarp gegniu i rastų.Na nemanau kad pas kazka is musu jie tokie dideli butu.Juk dabar gaunasi taip kad rąstai guli sau o gegnes sau.taigi dabar tau jie laisvi vartytis kur nori tokiu atstumu koks yra tas tarpas.Gautusi taip kad pajudinus jie turėtu klibeti tarp gegnių ir jokia vata jų nesulaikys.
Juk jei planavai skliautus be papildomu sienų taigi juos kazkas turi prilaikyti.manu pas daugeli is musu arba jie tarp gegniu suspausti arba yra papildomos sienos tik tokiu budu mes juos or turime tiesius daugmaž.O tokie palaidi neiko nelaikomi ir liks kiek kreivi...
Nors jei tai nebaisiai kreiva tai ir galvos nesukciau juk tai rastinis namas o ne gipso tvirtovė...

Gal tu geriau nusiusk kitiems stoginukams kad ir Gorados ar Bazzo ar galima taip daryti dar buvo forume toks berods "specas" niku irgi rastinius statantis.
Atsakyti
A stai mano tipo stogas

http://www.danstema....alerija/namas-3

ten yra nuotrauka su gegnem ,kaip matai tokiu tarpu nedaro kaip tavo stoge.
Atsakyti
QUOTE(brunis @ 2012 10 10, 07:31)
A stai mano tipo stogas

http://www.danstema....alerija/namas-3

ten yra nuotrauka su gegnem  ,kaip matai tokiu tarpu nedaro kaip tavo stoge.

aha matau. Jo, pas mane taip nepadaryta, bet as nespecalistas, is kur man zinot, kaip reikejo? Gi tam ir samdau meistrus, kad padarytu taip, kaip priklauso. Siaip manau neesminis cia dalykas, apart estitinio, bet velgi issikraipymas skliautu virsuje matesi tik kol stogas neuzdengtas, is vidaus irgi nesimato, nes lubos ties stygom jau prasideda.
Atsakyti
o tada Bingo jokiu bedu istikro juk virsus uzdengtas.geros visiems sildymo sezono pradzios islekiu vėl sikart ilgam
Atsakyti
del projekto Aruno

sveiki, vakar apziurejom viena nameli -ARUNA (siek tiek modifikuota). Is principo patinka sis projektas. Man pasirode tik, kad mazoka vietos ties virtuve ir valgomuoju,o breziniuose ten dar numatomas kasdienis valgomas staliukas. KAIP ten realiai ar telpate ?
Atsakyti