Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

Sveiki,

musu atras aukstas tuoj kils. Reiktu imesti nuotrauku...
Bet gal iki tol kas galetumete pasidalinti kokybiskai dirbanciu patyrusiu stogdengiu kontaktais, kurie ismanytu darba su cerpemis (molinemis). 4u.gif
Grazus visu namukai, Smagu matyti jau su langais. Super vaizdas. Laukiu nesulaukiu, kada musu namuciai tures kepure ir langus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 10 12, 14:30)
del projekto Aruno

sveiki, vakar apziurejom viena nameli -ARUNA (siek tiek modifikuota). Is principo patinka sis projektas. Man pasirode tik, kad mazoka vietos ties virtuve ir valgomuoju,o breziniuose ten dar numatomas kasdienis  valgomas staliukas. KAIP ten realiai ar telpate ?

su virtuve ir valgomuoju viskas ten labai gerai ir vietos tikrai ne permazai. Virtuvej vien apatiniu spinteliu per akis. Tik jei neisivaizduojate savo virtuves be salos, tuomet reikia platint siek tiek.
Atsakyti
Sveiki, reikia patarimo 4u.gif Planuojame vasarą statyti rąstinuka ir kaip tik pasitaikė vienas už gerą kainą, bet jis yra prieš metus surinktas, išardytas ir dabar stovi rąstai lauke, impregnuoti. Rąstai nėra papuvę, išsikraipę. Ką manot Jūs apie tokį pirkimą blush2.gif
Atsakyti
Chicolita prasitrinkite savo dežutę, negaliu atrašyti 4u.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti nuomoniu,
koki šildymo buda renkates rąstiniame name ir kodėl.

As asmeniškai norečiau krosnies bet nežinau kaip padaryti, kad šiluma petektu iš pirmo aukšto (kur stovės pečius) į antrą ir dar į du kambarius. Žinau, kad galima daryti ortakius, bet jie kiek žinau daromi kai yra kapsulė. Mano namukas mažas, apacioje 36 m2, ir viršuje tiek pat. Gal kas gali protingai ka nors patarti.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilijav: 28 spalio 2012 - 15:21
QUOTE(lilijav @ 2012 10 28, 15:20)
Noreciau paklausti nuomoniu,
koki šildymo buda renkates rąstiniame name ir kodėl.

As asmeniškai norečiau krosnies bet nežinau kaip padaryti, kad šiluma petektu iš pirmo aukšto (kur stovės pečius) į antrą ir dar į du kambarius. Žinau, kad galima daryti ortakius, bet jie kiek žinau daromi kai yra kapsulė. Mano namukas mažas, apacioje 36 m2, ir viršuje tiek pat. Gal kas gali protingai ka nors patarti.

Aciu  4u.gif

na galima krosni dvieju aukstu statyti. Dar ta pati krosnis gali ir vandeni sildyti, kuris galima butu paleisti i radiatorius. Dar priklauso, kaip ten patalpos pas jus isdestytos. Bet tokiam mazam plotui, ar verta tiek zaisti investuoti i sudetinga sildymo sistema, gal verciau tiesiog pasistatyti elektriniius radiatorius?

Papildyta:
QUOTE(donaciukas_tls @ 2012 10 24, 10:27)
Sveiki, reikia patarimo  4u.gif  Planuojame vasarą statyti rąstinuka ir kaip tik pasitaikė vienas už gerą kainą, bet jis yra prieš metus surinktas, išardytas ir dabar stovi rąstai lauke, impregnuoti. Rąstai nėra papuvę, išsikraipę. Ką manot Jūs apie tokį pirkimą  blush2.gif

neissikraipe jie tikrai negali buti, bet tai yra naturalus ir neisvengiamasprocesas. Todel turiu itarima, kad gali buti problematiska juos surinkti taip kaip turi buti. Bet cia tik mano teoriniai pasvarstymai, nes tikrai zinau, kad zmones perkasi rastinius namus isardymui ir po susirenka pas save, tai matyt nera neimanoma toks dalykas.
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 10 12, 13:30)
del projekto Aruno

sveiki, vakar apziurejom viena nameli -ARUNA (siek tiek modifikuota). Is principo patinka sis projektas. Man pasirode tik, kad mazoka vietos ties virtuve ir valgomuoju,o breziniuose ten dar numatomas kasdienis  valgomas staliukas. KAIP ten realiai ar telpate ?

na manajame "Arunas" variante virtuve+valgomasis uzima 25 kvadratus. Dar negyvenam, baldu nera, bet manau tiek kvadratu tikrai pakanka sociai, jei virykle planuojate palei siena, o ne patalpos centre. Tik su langais apsvarstykite gerai, nes faktiskai nera kur kabinti pakabinamas spinteles, bet mes planuojajam apseiti vien tik su pastatomos, tame tarpe palei viena siena nuo grindu iki lubu.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 10 29, 17:47)
na galima krosni dvieju aukstu statyti. Dar ta pati krosnis gali ir vandeni sildyti, kuris galima butu paleisti i radiatorius. Dar priklauso, kaip ten patalpos pas jus isdestytos. Bet tokiam mazam plotui, ar verta tiek zaisti investuoti i sudetinga sildymo sistema, gal verciau tiesiog pasistatyti elektriniius radiatorius?

Krosnys dveju aukstu nesigaus nes perdanga trugdys.
Del radiatoriu man mintis patiko, man reiketu nuvesti vamzdi i antra auksta tik i viena kambari , kitas kambarys turetu gauti silumos per laiptine, bent as taip isivaizduoju g.gif
Gal zinote kur apie tai galima daugiau informacijos paskaityti?
Kurioje vietoje turetu buti imontuoti vamzdziai, kur pakura ar kitoje peciaus vietoje, kad ko ilgiau radiatorius butu siltas?
Atsakyti
labadiena visiems
SOS,turiu as rastini namuka,pati negyvenu lt taip kad buvau pasamdzius jau 3 meistrus ir jie nieko nedare tai net nekalbu labai sunku kai nera kam priziureti darbu,dabar radau meistriuka jis nera patyres labai rastiniuose namuose vakar skambina ir sako tu ji geriau parduok nuvaziavo paziureti pucia vejas per rastus,taip namas per 5 sedo ji reikai jau visur kamsyti,sakykite ar yra lietuvoje jau kokia gera megziaga kamsymui nes esu tokioje neviltyje dabar nuo ryto 4 val sedziu ir skaitau kaip sandarinti rastini nama,elektirkai taip suvede elekra kad net razetes neina pajungti vienu zodziu kosmaras pati nesuprantu tokiu dalyku tai va ir turiu rezultata,gal yra klaipiedieciu kurios patartu i ka kreiptis kad nuvaziuotu paziureti i nameli negi ten tokia jau katasrofiska padetis,labai prasau jusu pagalbos.aciu visiems kas nepatinges atrasyti

Atsakyti
QUOTE(donaciukas_tls @ 2012 10 24, 16:15)
Chicolita prasitrinkite savo dežutę, negaliu atrašyti  4u.gif

Jau isvalyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meduza370 @ 2012 10 30, 07:57)
labadiena visiems
SOS,turiu as rastini namuka,pati negyvenu lt taip kad buvau pasamdzius jau 3 meistrus ir jie nieko nedare tai net nekalbu labai sunku kai nera kam priziureti darbu,dabar radau meistriuka jis nera patyres labai rastiniuose namuose vakar skambina ir sako tu ji geriau parduok nuvaziavo paziureti pucia vejas per rastus,taip namas per 5 sedo ji reikai jau visur kamsyti,sakykite ar yra lietuvoje jau kokia gera megziaga kamsymui nes esu tokioje neviltyje dabar nuo ryto 4 val sedziu ir skaitau kaip sandarinti rastini nama,elektirkai taip suvede elekra kad net razetes neina pajungti vienu zodziu kosmaras pati nesuprantu tokiu dalyku tai va ir turiu rezultata,gal yra klaipiedieciu kurios patartu i ka kreiptis kad nuvaziuotu paziureti i nameli negi ten tokia jau katasrofiska padetis,labai prasau jusu pagalbos.aciu visiems kas nepatinges atrasyti

uzjauciu, taip jau yra, kad nepriziurint savo statybu nieko gero nesigaus. Arba tuomet reikejo samdyti firma, kad pastatytu iki raktu. Aisku, ir kaina butu buvus atitinkama. Jei tikrai dideli plysiai, tai pagalvok apie apsiltinimo ir apdailos uzdejima is isores, nes kai reikes apsildyti sita reti, tai bus dar liudniau.
Atsakyti
lauksiu rytojaus vaziuos rastininkai ziureti,nes mano tas meistras nera rastiniu darbu dares gal labai daug perdejo nu vejas eina tai jauciu taip ir turetu buti rastai tai sedo per 5 metus,man jie atsiunte cekisko gamintojo sandarikli hermetika http://www.woodchink...n=c...d=2〈=en
Atsakyti