Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas II

QUOTE(ingole @ 2012 11 07, 10:17)

Gal kuri brukstelesite, ar reikia jas retkarcais palaistyti kai jos migdomos?  biggrin.gif

o ką reiškia 'migdomos'? g.gif Vėsiai laikomos, bet juk lapus tai turi, per kur garina vandenį. Vadinasi reikia ir jau dažnis nustatomas individualiai. Kambariuose per žiemą laikau, kur šildymas bjauresnis nei vasaros karščiai - laistau bent kartą į savaitę. Svarbu atkreipt dėmesį ar negauna šaknys šalčio, jei arti langų stovi.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 11 07, 12:34)
o ką reiškia 'migdomos'?  g.gif Vėsiai laikomos, bet juk lapus tai turi, per kur garina vandenį. Vadinasi reikia ir jau dažnis nustatomas individualiai. Kambariuose per žiemą laikau, kur šildymas bjauresnis nei vasaros karščiai - laistau bent kartą į savaitę. Svarbu atkreipt dėmesį ar negauna šaknys šalčio, jei arti langų stovi.

Tai ir norejau pasakyti, kad vesiai laikomos lotuliukas.gif
Ta prasme ziureti kad neperdziutu zeme ir retkarciais palaistyti?
As kalbu apie svyrancias. Jas auginu pirmi metai. Kazkiek jos numete lapu, bet turbut delto, kad inesiau i namus. Taip pat ir nuskabiau visus ziedynstiebius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2012 11 07, 13:32)
Tai ir norejau pasakyti, kad vesiai laikomos  lotuliukas.gif
Ta prasme ziureti kad neperdziutu zeme ir retkarciais palaistyti?
As kalbu apie svyrancias. Jas auginu pirmi metai. Kazkiek jos numete lapu, bet turbut delto, kad inesiau i namus. Taip pat ir nuskabiau visus ziedynstiebius.  4u.gif

Reikia,tik kai tikrai sausos ir labai saikingai.
Atsakyti
Dar turiu Rod Rosenknopp, Ungarisk Appleblossom ir Bornholm rožiažiedžių pelargonijų daigelių, jei reikia - rašykite 4u.gif
Atsakyti
Aplink mano pelargonijas mažų muselikių atsirado, kažin ką reik daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2012 11 12, 10:37)
Aplink mano pelargonijas mažų muselikių atsirado, kažin ką reik daryti?  g.gif

Jau tikriausiai perlaistėte. Kartais padeda palaistyti kalio permanganato tirpalu, arba jau teks Actara, nors taip chemijos nesinori....
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2012 11 12, 09:37)
Aplink mano pelargonijas mažų muselikių atsirado, kažin ką reik daryti?  g.gif

Sveika, mačiau Ermitaže, bet gal būna ir specializuotose sodininkų parduotuvėse-tokios pakabinamos juostelės-lipnios lazdelės, lyg lenkų gamybos kaip tik kambariniams augalams apsaugoti nuo musyčių( gal ir baltasparnių?)-tiksliau padedanti jas išgaudyti, o priežastį jau įvardino jediara, tad belieka mažiau liet ir naudot gaudykles.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 11 12, 12:05)
Sveika, mačiau Ermitaže, bet gal būna ir specializuotose sodininkų parduotuvėse-tokios pakabinamos juostelės-lipnios lazdelės, lyg lenkų gamybos kaip tik kambariniams augalams apsaugoti nuo musyčių( gal ir baltasparnių?)-tiksliau padedanti jas išgaudyti, o priežastį jau įvardino jediara, tad belieka mažiau liet ir naudot gaudykles.

Su tomis gaudyklėmis prieš metus išnaikinau baltasparnius thumbup.gif
Atsakyti
O čia mano nekilmingosios, bet visai mielos..... šį savatgalį jau paėmiau ir nuėmiau šiuos žiedelius. tegu pailsi smile.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Gražūs žiedeliai paskutiniai. Kaip tik laukiau,kad nors kas parodytų rudeninį turtą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 12 lapkričio 2012 - 20:29
na maniškės dar balkone....... nežinau nešt jau jas vidun ar dar luktelt. Šiek tiek šilčiau viduj nei lauke bet nekažinkiek. Vėsesnėm naktim kartais įsinešu viską. Kol dar šalnos nepuola tai ir nenešiu aš jų turbūt. Bent jau netysta jos taip vėsiau laikomos. na palergonijom dabar kaip ir miegas, tai bent orchidėjos žiedukais padžiugina biggrin.gif
Atsakyti
As tas paprastas kompaktines ismeciau i kompostine tik 2 zemesnes pasilikau, nes nelabai turiu kur jas per ziema laikyt, o ir nelabai moku jas priziuret pirmi metai auginau, istyso kai kurios labai, gaila buvo skint su ziedais virsuneles tai ir tyso kaip paselusios, bet ziedai labai trumpai zydedavo ir tuj nubyredavo, tai man tas dalykas nepatiko, kitur matydavau didelius ziedynus, grazius o mano siaip sau, gal zeme negera parinkau arba karsta buvo uzdarame balkone, nezinau ar kita pavasari jas auginsiu balkone, gal ka kita reikia, bet dar nesugalvojau.
Atsakyti