Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, aforizmai 14 Tema

Kartais, vieno žmogaus abejingumas, mums gali sukelti pojūtį, kad mums abejingas visas pasaulis.
Atsakyti
Pasakėčia apie kibirą:

Nusipirko žmogus erdvų ir gražų namą su vaismedžių sodu, o šalia, sename namelyje, gyveno pavydus kaimynas, kuris nuolat stengdavosi sugadinti jam nuotaiką. Tai šiukšlių prie vartų papila, tai dar kokią šunybę iškreč
ia.

Kartą žmogus nubudo su gera nuotaika, išėjo į prieangį, o ten – kibiras su pamazgomis. Išpylęs pamazgas, kibirą nušveitė iki blizgesio, pririnko į jį geriausių obuolių ir nuėjo pas kaimyną.

Tas, išgirdęs beldžiant į duris, piktdžiugiškai pagalvojo: „Pagaliau išvedžiau jį iš kantrybės!“. Atidaro duris, nusiteikęs barniui, o žmogus ištiesia jam pilną kibirą obuolių ir sako:
- Kas kuo turtingas, tas tuo ir dalijasi
Atsakyti
Žmonės patys susikuria didžiąją dalį savo problemų - niekas jų neverčia rinktis nuobodžių profesijų, tuoktis ne su tais žmonėmis ar rinktis nepatogius batus.
Atsakyti
Mokykitės iš visų, bet nemėgdžiokite nieko.
Atsakyti
Geriau nors vieną kartą, negu niekada.
Atsakyti
„Po dvidešimties metų tu būsi labiau nusivylęs dėl to, ko nepadarei, nei dėl to ką padarei. Taigi atsikratyk pančių. Palik saugų uostą. Pagauk palankų vėją. Tyrinėk. Svajok. Atrask.” (Markas Tvenas)
Atsakyti
Net jei aš kiek ir skundžiuosi, – sako širdis, – tai tik todėl, kad esu žmogaus širdis, o žmonių širdys tokios. Jos bijosi įgyvendinti didžiausias savo svajones, nes mano, kad nėra jų vertos arba kad nesugebės jų realizuoti.
Atsakyti
Kovok už savo svajones ir tavo svajonės kovos už tave. (Paulo Coelho)
Atsakyti
. Niekas taip greitai nesendina žmogaus kaip mintis apie tai, kad jis sensta. — [G.K.Lichtenbergas]
Atsakyti
Kad būtume tokie kaip mūsų protėviai, turime būti geresni: mėgdžiotojas – ne sekėjas. — [V.Filipsas]
Atsakyti

Įsakinėti sau yra didžiausia valdžia. ( Ciceronas)
Atsakyti
Niekad nežinai, kas laukia tavęs už kampo. Tai gali būti viskas. Ir tai gali būti niekas. Tu tiesiog žengi vieną žingsnį, paskui kitą - pėda paskui pėdą. Ir štai vieną dieną atsigręži ir pamatai, kad užkopei į kalną. <Tom Hiddleston>
Atsakyti