Įkraunama...
Įkraunama...

Svočių nameliai, Tema Nr. XLVI

QUOTE(Tomawru @ 2012 11 08, 09:41)
sveikos, as vel su keistais klausimais, sakykit yra mire jaunojo teveliai..... ir jis nori per vestuves pagerbti juos.... sako reikia ant kapiniu nuvaziuot, ar esat susidure su tuo? kaip nuvaziuot ka padaryt, kal kokiu geliu ir zvakute nuvezt.

Musu jaunikaicio mamyte taip pat numirus, dar nepraeje metai, tai tikrai vaziuosim i kapines, o prie stalo tiesiog paminesim tylos minute. Manes prase tik vieno dalyko, kuo maziau apie tevus. Nebus nei seimos zidinio.
Atsakyti
o as tai i tuos albumo palinkejimus, is svecio pozicijos zvelgiu doh.gif esu buvus vestuvese, kur reikejo rasyti i ta albuma doh.gif nu fu, man tai buvo didziausias vakaro galvos skausmas blush2.gif nesinori rasyti to pacio, ka jau parasiau i atvirute, nesinori rasyto to pacio ka pats palinkejai zodziu ar prilinkejo kiti, gaunas tas pats per ta pati doh.gif
geriau, kad reiketu trumpai drutai kazka parasyti, kad liktu grazus prisiminimas, o gal netgi kazkokia atrakcija, pvz per krikstynas, kai rase visi ant didelio lapo, tai ten beletristiku neprirasysi, tai visi mielu noru rase, o pamenu kaip per vestuves buvo tas albumas, tai su kuo pakalbejau, visi skundesi "ka cia beparasyt, ka cia beparasyt" doh.gif ir tik dusavo pasieme ta nelemta albuma lotuliukas.gif na, cia mano tokia nuomone blush2.gif galima su ja ir nesutikti lotuliukas.gif
Atsakyti
as i tokias progas paprastai atsinesu kelis sveikinimo tekstus uzrasytus. Kai galvoj netelpa, tenka nestis lotuliukas.gif ir tada jau ramu, kad nesikartos, bent ka as sakiau zodziu ar pan.
O jei kazkas tokio laisvesnio, tai pamenu is musu vestuviu, pirsliai paleido rubelius su lapeliais vardams berniukui ir mergaitei, tai ir prirase nesamoniu ir kopustainis ir desrainis.
Tik noriu pasakyt, kad gal toks kaip albumas, ipareigoja nenusipievint i lankas labiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jowiciukas @ 2012 11 09, 17:43)
Musu jaunikaicio mamyte taip pat numirus, dar nepraeje metai, tai tikrai vaziuosim i kapines, o prie stalo tiesiog paminesim tylos minute. Manes prase tik vieno dalyko, kuo maziau apie tevus. Nebus nei seimos zidinio.

Skaitau ir galvoju, o kodel nebus seimos zidinio...juk nauja seima ir tai ju zidinys g.gif Suprantu, kad zidini dovanoja tevai, bet galima ji uzdegti jaunai seimai kazkaip kitaip. Gal kriksto tevai. gal visi sveciai prisidetu.Galu gale tetis ir jaunosios tevai. Juk jie visada gyveno santuokoj. Kiek pavyzdziu yra kai tevai negyvena kartu, o zidini vaikam dovanoja, atrodo logikos nera, nes zidinys tai santarve, seima 4u.gif Na cia tik mano nuomone, nes zidinys vestuvese man viena is svarbiausiu tradiciju wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidoska: 09 lapkričio 2012 - 18:43
Sveikutės 4u.gif Aš irgi jungiuosi prie jūsų. Vestuvės vasarą, piršliausim pirmą kartą.

QUOTE(Tomawru @ 2012 11 08, 10:41)
sako reikia ant kapiniu nuvaziuot, ar esat susidure su tuo? kaip nuvaziuot ka padaryt, kal kokiu geliu ir zvakute nuvezt.

Kas taip sako, kad reikia? g.gif Mano pačios tėtis miręs, bet mažiausiai per savo vestuves norėjau važiuoti į kapines. Ir jokių tylos minučių man nereikėjo schmoll.gif manau, priklauso nuo pačių jaunųjų ir santykiu su prarastu artimu žmogumi. Bet tikrai geriau klausti jaunųjų, o ne daryti staigmeną.
Papildyta:
QUOTE(vaidoska @ 2012 11 09, 19:16)
Kiek pavyzdziu yra kai tevai negyvena kartu, o zidini vaikam dovanoja, atrodo logikos nera, nes zidinys tai santarve, seima  4u.gif  Na cia tik mano nuomone, nes zidinys vestuvese man viena is svarbiausiu tradiciju  wub.gif

Mūsų su vyru tėveliai išsikyrę, todėl man irgi šeimos židinio perdavimo tradicija yra be logikos smile.gif židinį pakeitėm žvake, kurią kunigas uždegė ir padovanojo mums bažnyčioje po ceremonijos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuatra: 11 lapkričio 2012 - 01:14
Arba galima gal paprasyti, kad kunigas pasventintu zvake, kuri kaip ugnies simbolis butu, o vakare sventes metu iziebti nauja zidini, naujos seimos. Be tevu perdavimo tada g.gif
Atsakyti
as vakar visa vakara knisau google ir neradau doh.gif , kieno yra ta daina "dega zidinys, dar karstesnis tavo bucinys..." Radau tik dainos teksta.
Gal kas viena ausim girdejot, kad atlikejas (apart vestuviu muzikantu biggrin.gif )

ir dar paklausiu ax.gif kai buvom atostogu Turkijoje, dare labai faina zaidimine situacija. Ten buvo principas sedi ant kedziu vedantysis ir zaidejas. Imituoja automobilio vairavima (ten konkreciai ferrari buvo lotuliukas.gif ), vedantysis pasakoja situacija, kaip vaziuoja, ka mato ir t.t. Abu laiko lekstes (vairus) vedejo lekste svari, zaidejo is kitos puses tepta suodziais ir esme, kad vedejas pasakodamas jis liecia savo svaru "vaira", o zaidejas turi kuo tiksliau atkartoti vedanciojo veiksmus. Gal kam teko girdeti kazka panasaus, gal zinot teksta, nes reiketu pasukti galva gerai, kad sudelioti gana netrumpa pasakojima (veiksmas vyksta tol, kol zaidejas pamato, kad grazina save biggrin.gif )
Atsakyti
[quote=vasarė,2012 11 11, 19:39]
as vakar visa vakara knisau google ir neradau doh.gif , kieno yra ta daina "dega zidinys, dar karstesnis tavo bucinys..." Radau tik dainos teksta.
Gal kas viena ausim girdejot, kad atlikejas (apart vestuviu muzikantu biggrin.gif )

Esu girdejusi tik vestuvese...gal is senu atlikeju kas, nes tai labai sena daina 4u.gif
Atsakyti
Dar apie zvakes reiksme

Patarimai, kada degti žvakes
Patariama visada uždegti žvakę gimimo, vedybų ir mirties atvejais, kad piktosios dvasios tuo metu būtų kuo toliau.
Persikrausčius į naujus namus, reikia uždegti naują (niekada prieš tai nedegtą) baltą žvakę, kad namuose apsigyventų laimė ir sėkmė.
Per kiekvieną gimtadienį patariama ant torto uždegti žvakutes, nepaisant to, kelintas tai yra gimtadienis. Degančios žvakutės reiškia sėkmę ir sveikatą ateinančiais metais.
Vestuvių dieną būtinai reikia uždegti naują baltą žvakę, kad santuoka būtų ilga ir laiminga.
Norint pritraukti pinigų, esant jaunam mėnuliui reikia uždegti žalią žvakę.
Vieniši žmonės, trokštantys tikros meilės, šv. Valentino dieną turi deginti rožines žvakes.
\
Saltinis
http://www.priekavos.lt/zvakiu-magija/
Atsakyti
labai naudinga info apie zvakes
Atsakyti
ar as cia viena tik susiduriu su problema, kad Kaune sukneliu nuomos variantu ne fontanai g.gif arba siutiniai skarmalai arba senienos. Vienas kitas modelis krito i aki ir tai klausimas ar dydis bus, ir spalva atitiks.

Gal kuri kaip tik dairotes siuo laiku? Kur lanketes? kas patiko?

labai vertinau Gertrudos g. salona Okeanide, bet jau senokai uzsidare unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

būčiau labai dėkingą už prisijungimą prie paštuko smile.gif

Atsakyti