Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar paveldejo vaikas liga? (63 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sirdukele @ 2012 10 10, 19:50)
tai kaip sakant juk naturalus dalykas bet deja mums ziauriai dirgindavo odele ir iskart rausdavo nuo kepurytes turi o meny tad nerizikavau kazkobandyti,vakar nupirkau ir pradejau duoti vitamino c ir siand zandai raudoni unsure.gif

Aš per pietus daviau irgi vit. C ir pakinkliai paraudo. Tik nesu garantuota ar nuo jų, nes gi dabar dar ir dažnai temp. vaistais mušti reikia. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 10 10, 15:51)
Beatka, pardaviau as jau ta Milbiol mirksiukas.gif
Einam kasdien i lauka mes. Irgi bet kokiu oru, ir per lietu einam. Aisku buna dienu kada nepavyksta iseiti, bet tas buna retai. Bet dabar kai praktiskai visa menesi sergam, ganetinai mazai lauke buvom. Nors ir tai, kai tik nebuna temperaturos, ir einam i laukuti. mirksiukas.gif

Ar esat kuri savo vaikuciams, kai serga, meginusios mentolio tepala:
http://www.100metu.l...mai/mentholatum ? Man nuo senu laiku jis labai patinka, tepdavau nosi, kai sloga. Bet vaikui nesu meginusi. Sakau gal verta ismeginti?

As patepu, kai kosti, bet as perku Daktor Taisono mentoli. Man jis patinka. Po nosim netepu, nes gali grauzti.
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2012 10 10, 16:00)
Nežinau serpentine, žiūrint kaip jį naudosi. mano didžioji mažai laergiška buvo, bet tepant rezorbanu krutine išberdavo iškart. rezorbanas irgi su eteriniais aliejais. vis norėjau paklausti, kaip jum tie tepaliukai du? ar naudojat, ar padeda?
aš čia vis bemąstydama išvedžiau tokia teorija... čia gal man durnai atrodo, bet maniskei irgi kai pagerėjo oda, pradejo darytis kiti dalykai, atsiranda kaip ir alerginė sloga... atsiranda kosulys... reakcijos pasidare staigesnes...nežinau ... baisu, man, kad  į astma varomės ...  unsure.gif

QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 10 10, 16:07)
Kai isberia, naudojam. mums jie stebuklus daro. Ju deka ir isbridom is juodos duobes. Berimai nustojus naudoti neatsinaujina. Net uzvalgius netinkamu produktu  isberia nebe taip stipriai.
Tai va mums ir yra tas atvejis, kad AD rimti pradejo, bet prasidejo BA ir va nenutrukstamas ligu maratonas verysad.gif

QUOTE(melle @ 2012 10 10, 18:07)
Pas mus tai istorija tokia, kad pradejo berti, po puses metu - obstrukcinis bronchitas, dar po metu dukart obstrukcija pasikartojo, bet labai silpna, uzteko karta 2.5ml Ventolino sugirdyt ir praejo. Dabar berimai praktiskai isnyko ir visai neseniai turejom labai sunku obstrukcini bronchita. Tai nezinau kaip cia yra. Labai, tikrai labai tikiuosi, kad nepereis i BA verysad.gif

Mamos, jei matote, kad alergija keliauja link kvėpavimo takų, nedelskite. Lėkite tirtis. Maniškė pradėjo įtartinai kvėpuoti. Nei slogų, nei kosulių nėra, bet alergologiniam paėmė pasėlį iš nosies, rezultatas - prasidedanti alerginė sloga. Vadinasi turime būti budėjimo režime, nes vaikas bėrimus išauginėja, bet alergija keliauja kvėpavimo takų link. Ir, svarbu žinoti, gydytoja sakė, kad vos pastebėjus, kad vaikas neperšalęs ima kosčioti, atsiranda kiti įtartini astmos pirminiai požymiai reikia būtinai pasirodyti alergologui. Yra vaistai, kuriuos pavartojus blokuojamas alergijos ėjimas plaučių link, bėrimai tuo metu dažniausiai išauginėjami ir pasigydžius vaikas tiesiog pasveiksta. BET jokiu būdu negalima uždelsti iki dusulio priepuolių ir pan., nes bus šaukštai po pietų.

Aš visoms tikrai rekomenduoju Antakalnio vaikų alergologijos stacionarą. Daugybė tyrimų, kurių jums kažin ar kur kitur pasiūlys. Ir galbūt ne viską įmanoma pastebėti, o tyrimai jau parodo ligos progresą. Man buvo naujiena, kad galima suvaldyti AD perėjimą į astmą, tikiuosi kažkam irgi bus naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlene: 10 spalio 2012 - 22:25
Sveikos,
Mano vaikas jau turi lengvo ivalidumo dokumentus...
Vaikui per 2 sav. buvo net 3 pablogejimai... Siuo metu isiskapstom is labai didelio pablogejimo, bet stai tetis jau siandien itaria, kad ir vel pablogejimas arteja... Ziuri i zandus, ir sako, jau pradeda slapiuoti... As kazkaip noriu tiketi kad jis slapiavima sumaise su seilemis vaiko.... Ryt bus aiskiau matytis... unsure.gif
Ar kuriam nors is jusu atopiuku vaiku kasnors daresi su nagais... Mano vaiku keli nagai tokie tarsi buvu pamusti ir ruostusi nukristi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leja06: 10 spalio 2012 - 22:57
Marlene, mums paskirtas 2 mėn. inhaliuotis flixotidas. Gyd. sako, kad cia gali ir uzsibaigti musu svieziai atsiradusi astma (po vaistu kurso nebeturetu progresuoti). Labai to tikiuosi.
Kiek gulejome alergologiniame, nieko mums jokie tyrimai nerode. Tik is lopu daug suzinojome, kuriuos pas Staikuniene daremes. Bet gal reiketu vel gultis, nes jau virs metuku, gal jau ir kraujas normaliai rodytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2012 10 10, 23:57)
Sveikos,
Vaikui per 2 sav. buvo net 3 pablogejimai... Siuo metu isiskapstom is labai didelio pablogejimo, bet stai tetis jau siandien itaria, kad ir vel pablogejimas arteja... Ziuri i zandus, ir sako, jau pradeda slapiuoti... As kazkaip noriu tiketi kad jis slapiavima sumaise su seilemis vaiko.... Ryt bus aiskiau matytis... unsure.gif
Ar kuriam nors is jusu atopiuku vaiku kasnors daresi su nagais... Mano vaiku keli nagai tokie tarsi buvu pamusti ir ruostusi nukristi?

kai buvo labai sunku musu pirstuku nagai buvo tokie deformuoti ir lyg subadyti tai cerniauskas sake kad isaugsime bet tai lyg ir zvynelines pozymiai
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2012 10 10, 20:50)
tai kaip sakant juk naturalus dalykas bet deja mums ziauriai dirgindavo odele ir iskart rausdavo nuo kepurytes turi o meny tad nerizikavau kazkobandyti,vakar nupirkau ir pradejau duoti vitamino c ir siand zandai raudoni unsure.gif

butent, skaiciau, kad alergiskiems kas naturalu nelabai tinka schmoll.gif nes gali sukelti alergija... mums ir taukmedzio sviestas netiko, kad ir kiek daug geru savybiu jis turi. ir vilnone kaldra netinka. ir medus netinka, o kaip sveika sad.gif
nors vilnones kelnes maniskis turejo, as jas ziema maudavau ant pedkelniu, tai lyg nieko, neisberdavo.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2012 10 10, 23:57)
Sveikos,

Mes turejom su nagiukais daug reikalu. Kadangi reikia labai daznai trumpinti (kad nenusidraskytu odos) ir labai trumpai, tai lengvai pasizeidzia. Kai buvo metu, po nagiuku atsirado ruda demele. Nemokejau sustabdyt, kad ir kiek dezinfekavau, buvo saukstai po pietu - nagas nukrito, nes ta deme issiplete po visu nagu. Nagus kerpu dezinfekavusi zirklutes, taciau siemet vel tas pats - tada jau atsirado puliuku, veziau pas daktaru, siunte i ligonine ir ten pasalino nagiuka (jau baigia ataugti), bet buvo didelis vargas toki nagiuka priziuret, tvarstymas po keleta kartu per diena, sunkiai gijo. Po to dar kokie penki nagiukai bande pradeti puliuoti, atrodo vakare nebudavo nei zymes, o ryte jau, ziuriu, ruda po nagiuku - ismokau drasiai lysti po nagiuku, valyti, tai isgelbejau jau tuos. Cia kokius pusantro menesio kaip manikiurininke vaiko dirbau biggrin.gif Jauciu, kad buvo smarkiai imunitetas nusilpes, nors ir vasara, nes pravargom kaip reikiant doh.gif
Atsakyti
Ačiū mamos, labai ačiū už informacija. lėksim prašytis siuntimo pas alergologus. ech bet dėl stacionaro nežinau kaip. įdomu ar labai brangūs tyrimai, gal apsieitumėm be stacionaro...
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 10 11, 10:06)
Mes turejom su nagiukais daug reikalu. Kadangi reikia labai daznai trumpinti (kad nenusidraskytu odos) ir labai trumpai, tai lengvai pasizeidzia. Kai buvo metu, po nagiuku atsirado ruda demele. Nemokejau sustabdyt, kad ir kiek dezinfekavau, buvo saukstai po pietu - nagas nukrito, nes ta deme issiplete po visu nagu. Nagus kerpu dezinfekavusi zirklutes, taciau siemet vel tas pats - tada jau atsirado puliuku, veziau pas daktaru, siunte i ligonine ir ten pasalino nagiuka (jau baigia ataugti), bet buvo didelis vargas toki nagiuka priziuret, tvarstymas po keleta kartu per diena, sunkiai gijo. Po to dar kokie penki nagiukai bande pradeti puliuoti, atrodo vakare nebudavo nei zymes, o ryte jau, ziuriu, ruda po nagiuku - ismokau drasiai lysti po nagiuku, valyti, tai isgelbejau jau tuos. Cia kokius pusantro menesio kaip manikiurininke vaiko dirbau  biggrin.gif Jauciu, kad buvo smarkiai imunitetas nusilpes, nors ir vasara, nes pravargom kaip reikiant  doh.gif

Mums taip būdavo iki kokių pusės metukų unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 10 10, 13:33)
kokosu krema perku didziosiose maximose, rimi.

per kiek laiko suvartojat? ant pakucio parasyta 1-3 dienos, jis greitai genda ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2012 10 11, 11:38)
Ačiū mamos, labai ačiū už informacija. lėksim prašytis siuntimo pas alergologus. ech bet dėl stacionaro nežinau kaip. įdomu ar labai brangūs  tyrimai, gal apsieitumėm be stacionaro...

Jei guliesi į stacionarą, nekainuoja absoliučiai niekas! Netgi, pagal naują įstatymą, jei vaikučiui nėra trijų metų, mamai nekainuoja ir maitinimas (vasario mėnesį man dar teko mokėti po 16 Lt už dieną).
Atsakyti