Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar paveldejo vaikas liga? (63 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 10 29, 11:04)
Puikūs patarimai.
Visai gerai būtų jeigu dar kas nors parašytų kokius produktus vaikams alergiškiems duodate ir t.t.

Pas mus irgi namuose yra pelėsis. Nors jo nesimato (padarytas remontas), bet visvien išlenda. Faktas, kad grybas neišnaikintas. Keisti butą dėl to?? Kolkas nemanau kad tai įmanoma. Mano vaikas tai valgo ir tokius kaip Kinder pingui, sultis su šiaudeliu, lazdyno riešutus. Va šie dalykai manau irgi gali bloginti situaciją, juk jie nėra sveiki (pirmi du išvardinti). Bet kuo pakeisti vaikui kažkokį skanėstą, kad nealergizuotų? Gal kas ką esate išbandžiusios?

4u.gif

Kaip baisiai didelį džiaugsmą valgo Oho dribsnius su cinamonu user posted image. Dar duodu reistainiukus parduotuvinius, tik žinoma, skaitau sudėtį.
JOKIOS KAKAVOS jokiame pavidale. tai yra labai stiprus speudoalergenas ir su juo žaisti nevalia. Tiesą sakant, cinamono taip pat nereikėtų padauginti ax.gif
Retkarčiais padarau sumuštinukus: ant kukurūzų duonelės užtepėlę užtepu. Užtepėlė tai tą pati košė, dažniausiai su mėsa, tik gerai sutrinta blenderiu biggrin.gif
Apie zefyrus net negalvočiau - per daug cukraus, bet čia kiekvienas pagal situacija sprendžia.
Dar yra toks geras dalykas kaip kukurūzai be cukraus. SKANŪS! smile.gif Čia jei apie skanėstus kalbant:) Vyras perka, tai nžn kurioje parduotuvėje jų būna, bet sakė, kad retai kur galima rasti. IKI Pc tikrai jų neturi.
Kustuce, nenaudokite Dentinoxo. Jei turite galimybę skirti papildomų pinigų dar vienam vaistui namuose, geriau išbandykite žvakutes Viburcol.
Atsakyti
mes iš skanumynų valgom barankytes, dabar radau kukurūzų ir ryžių žiedelius (tokie kaip pūsti kukurūzai), esu mėginus šilkmedžio batonėlius, atrodo nieko kaip ir buvo. dar agavos sirupą,čia mūsų "uogienė". turbūt ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 10 29, 17:44)

Kustuce, nenaudokite Dentinoxo. Jei turite galimybę skirti papildomų pinigų dar vienam vaistui namuose, geriau  išbandykite žvakutes Viburcol.

Bet kaži kodėl, gal į mentolį reaguoja. Šiandien jau netepiau, tai žandukai iš karto gražėja doh.gif
SKaitau, kaip jūs vargstate su savo vaikučiais ir meldžiuosi, kad tik maniškis išaugtų, bet panašu, kai jis alergiškas ne tik karvės pieno baltymui, bet ir daugeliui kitų alergenų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 10 29, 19:26)
Bet kaži kodėl, gal į mentolį reaguoja. Šiandien jau netepiau, tai žandukai iš karto gražėja  doh.gif
SKaitau, kaip jūs vargstate su savo vaikučiais ir meldžiuosi, kad tik maniškis išaugtų, bet panašu, kai jis alergiškas ne tik karvės pieno baltymui, bet ir daugeliui kitų alergenų  verysad.gif

Del Dentinoxo ir kitu tepaliuku dantenoms, lyg buvo kalba kazkada. Dabar jau nebepamenu vis ispudziu, bet is tu tepaliuku dazniausiai mazai naudos bet kokiu atveju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 29 spalio 2012 - 19:22
Sveikutės,
žinokite skaitau ir net šiurpsta oda, jums visoms dar gyvoms paminklus reikia statyti, medalius kabinti, nu negaliu aš, man rauna stogą nors tu ką. Sėdžiu ir galvoju, tai koks gi tas mano pienas, kokia jai nauda iš jo, jei nieko negaliu valgyti? Tada duodu mišinį ir mineralų ir vitaminų vaikas gaus. Žinau, kad nusišneku, gi ten sintetika. Bet nervas ima negaliu.
QUOTE(LiloSun @ 2012 10 28, 21:26)
Del to alaus, tai nemanau kad gera mintis, jei jau laikotes dietos. Berimai jei ju priezastis tik alergija tam tikriems produktams sumazes uz kokiu 2 men., nors neizulys gali likti ir ilgiau. Antigenai kraujyje dar iki 8 men. lieka.
Bet berimu priezastis gali buti ne tik maiste, reikia kontroliuoti visa aplinka, padaryt odos paseli ar ant jos ner kokio "gerio", patikrinti zarnyna ar su juo viskas tvarkoje ar uztenka geruju bakteriju, ar negyvena ten irgi koks brudas. Pagerejima daziausiai lemia ne vienas koks veiksma o pastangu visuma  mirksiukas.gif
Bet tikrai patariu nesiorentuti i greita lengva rezultata, nes tikrai gali laukti daug nusivylimu, pablogejimu ir pagerejimu, nusitekti kad viskas kazkada pasibaigs.

2mėn???? blink.gif ne čia tai jau visiškas absurdas, gi po 3mėn. jau turėsiu pradėti primaitinti, tai iki to laiko nieko negalėsiu normaliai valyti pati ir net bandyti naujų produktų įvesti? Siaubas kažkoks doh.gif
Gerąsias bakterijas aš geriu ryte ir vakare po kapsulę. Bet jos viduriukai skystoki, kvepia rūgusiu pieneliu, varškyte ir jogurtu, su grūdeliais, kartais ir be jų, kartais būna gleivių, dažnai putotas. bet putojimą nurašiau dideliam seilėjimuisi, nes seilės žarnyne nevirškinamos ir išeina su kakučiu, kuris būna putotas.
Ačiū už apšvietimą, bandysiu nusiteikti verysad.gif
QUOTE(kustuce @ 2012 10 28, 21:27)
Kiek žinau, nealkoholinis alus, dar didesnis blogis, nei alkoholinis, o nėštumo metu nerekomenduojamas būtent dėl to, kad gali sukelti alergiją, todėl manau, kad maitinančiai mamai nevertėtų jo gerti 4u.gif . Nežinau, kas ten jame tokio bloga yra, bet kažkas yra, gal kuri daugiau apie tai papasakos

Besilaukdama negėriau nei alkoholinių nei nealkoholinių gėrimų, bet dabar geriu dėl pieno gausinimo. Nemanau, kad labai kažko blogo ji gauna po 5-6h mano išgėrimo blush2.gif
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 10 29, 08:28)
Tikrai negerkit to alaus. Suprantu, kad kai nieko negali, atrodo stogas pavaziuos. Bet privalot islikti stipri console.gif
Is esmes, pasalinus pagrindinius alergenus, per pora dienu situacija zymiai pasitaiso. ax.gif

privalau, bet taip sunku...
QUOTE(Dzhine @ 2012 10 29, 09:44)
Jennifer, parašykit ką jūs valgote? Tuomet bus lengviau patarti. Ar jau išbandėte sorų kruopas, avokadus, bananus, obuolius, patisonus ar cukinijas? Nepamirškite, kad krapai ir petražolės turi daug vitaminų ir puikiai paskaniną gaminamą maistą. VArtokite kuo daugiau vandens, jei jau geriate kavą. Nenaudokite jokių sintetinių, vilnonių audinių prie vaiko odos. Užvalakliukus ir antklode bei pagalvę skalbkite nu bent vieną kartą per savaitę aukštoje temperatūroje. Grindis šlapiai valyti porą kartų per dieną. Apie dulkių valyma jau nekalbu... Būtinai būtiniausiai vėdinkite kambarius. Plačiai pravėrusi langus laikykite ~15min. Dabar toks oras, kad dulkės net labai norėdamos iš lauko sunkiai įskris biggrin.gif Prišils tie namai, nesijaudinkite, o vaikui ir jums bus žymiai geriau  4u.gif Ir tikrai, jokių maisto papildų, gėrimų su angliarūkšte bent kol situacija nebus aiški.
Sėkmės  4u.gif

valgau: kukurūzus, avižas(retai), ryžius, bulves, morkas (į troškinius, sriubytes nedaug), svogūno, poro (minimaliai), kiaulieną, kalakutieną, išgeriu puodelį kavos ryte, vandens išgeriu 1,5l, kartais ir daugiau, neskaitant arbatų, petražolių nemėgstu ir nevartoju, krapus naudoju šaldytus, fruktozę vietoje cukraus, nors jei kukurūzuose saldžiuose būna cukraus, manau kad nieko baisaus, suvalgau retkarčiais. Iki šiol valgiau ir lydytą(kaip parašyta pirmame psl) sviestą ir retai minimaliai grietinės, bet ir to atsisakiau, duonelę retai ruginę, tą kurią minėjau, kad radau pirkti ax.gif Kartais, ant greičio išsiverdu dešrelę kokią be E, bet tikrai retai, jas valgiau nuo pat jos gimimo, dar gimdymo namuose davė, viskas buvo gerai, taip pat ir džiūvėsėlius bei bulką valgiau su sviestuku, nieko nesidarė. Mums viskas prasidėjo nuo tada kai suvalgiau putpelių kiaušinių, tada praviduriavo ir pradėjo truputėli berti kakliuką. Bet buvo praėję, tada pradėjau ragauti šokoladą, irgi nebėrė, tuomet medų ir bičių pienelio tabletes, nes labai buvo sumažėjęs pienukas, va nuo tada ir prasidėjo didieji bėrimai.
Rūbelių sintetinių neturime, vilnonių turime, bet nuo jų tikrai nebėrė, netgi sulig ta vieta kur prasidėdavo bodžiukas nebuvo išbėrimų.
Patalynę visada kas savaitę keičiu, pagalvės nenaudojame dar, antklodė antialergiška, čiužinys taippat, antklodės neskalbiu cool.gif
Kambarius vėdinu prieš miegą ir ryte, po jo, visada padarytas mikro vėdinimas. Kiliminė danga pas mus, neseniai išklota.
Papildų nebegeriu, tik koralinį kalcį ir linų sėmenų aliejų, nes ir taip galva svaigsta ir skauda ištisai, o turiu rūpintis vaiku, be manęs to niekas nepadarys, jei pati blogai jausiuosi, nebus gerai nei jai nei man.
Šiaip matau, kad nuo viršaus tas bėrimas, jei taip būtų galima pavadinti, eina žemyn. Daktarė, kineziterapeutė, masažistė matė, sako, kad išaugs. Bet manau, kad vertėtų pasidaryti bent jau kakučio tyrimą ir sužinoti kas tame jos žarnyne darosi. Nors dabar, man laikantis tos dietos, tikrai mažiau bent jau gurguliuoja pilvelis, mažiau ji raitosi ir pirsčioja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 10 29, 19:26)
Bet kaži kodėl, gal į mentolį reaguoja. Šiandien jau netepiau, tai žandukai iš karto gražėja  doh.gif
SKaitau, kaip jūs vargstate su savo vaikučiais ir meldžiuosi, kad tik maniškis išaugtų, bet panašu, kai jis alergiškas ne tik karvės pieno baltymui, bet ir daugeliui kitų alergenų  verysad.gif

dentinox mums alegizamo ramuneles medus o gal ne sitam buvo jau nepamenu 4u.gif
Atsakyti
Jennifer, iš jūsų pasakojimo peršasi tokios išvados:

-iš po viduriavimo sujautrėjo žarnynas, todėl pradėjo jautriau reaguoti+sumažėjo gerųjų bakterijų kiekis ir galbūt žarnyne užsiveisė ne itin geros bakterijos;
-sualergizavo kiaušiniai;
-tada medus bei tos pikio tabletės (tikrai didelis alergenas).

Sakėt medaus ir tų tablečių atsisakėte ir iš karto gerėti pradėjo? Atsisakius to kas labiausiai alergizuoja, jau po 2 dienų pradeda gerėti. Tikrai nereikia laukti 2 mėn.

Ar duodate gerąsias bakterijas mažylei, ar tik pati geriate? Jei tik pati, tai būtinai duokite vaikui.

Nealkoholinis alus pienuko tikrai nepagausins schmoll.gif Na juk protinga moteris esate, netikėkite pasakomis. 4u.gif O vat sualergizuoti tikrai gali. Ir nesvarbu, kad kažkada seniau gėrėte ir nebėrė, ar kad išgėrėte prieš 5 val. (jei jau alergizuoja, tai pienuke vis tiek lieka).

Neabejokite pieno kokybe. Nesvarbu ką jūs bevalgytumėte, pienuke vis tiek yra visos reikalingos ir pačios būtiniausios medžiagos jūsų mažylei. Pasvarstykite, tarkim kokioje afrikoje maisto didelis trūkumas, bet nepaisant to, mamos vis tiek turi pienuko, juo maitina....Žodžiu čia tik dar vienas bobučių mitas, kuris mane žiauriai erzina doh.gif Nes pati tą nuolat girdžiu, kad mano vaikas gauna bevertį pieną... doh.gif

Dabar jums atrodo žiauru, bet su laiku atrandi tų maisto produktų, kuriuos gali valgyti, išsikepi sausainukų atrodo iš nieko, galiausiai įpranti. Daug receptukų rasite:
http://www.supermama...;#entry58861549

Su arbatomis irgi atsargiai. Gerkite juodą arbatą.
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2012 10 29, 20:14)
Sveikutės,
žinokite skaitau ir net šiurpsta oda, jums visoms dar gyvoms paminklus reikia statyti, medalius kabinti, nu negaliu aš, man rauna stogą nors tu ką. Sėdžiu ir galvoju, tai koks gi tas mano pienas, kokia jai nauda iš jo, jei nieko negaliu valgyti? Tada duodu mišinį ir mineralų ir vitaminų vaikas gaus. Žinau, kad nusišneku, gi ten sintetika. Bet nervas ima negaliu.

Mišinėlis ir ne išeitis, aš maitinu mišinėliu ir ką, alergiškas karvės pieno baltymui, vargstam, nors ir geria hidrolizuot baltymo mišinį, kuris beje yra ne toks ir pigus
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 10 29, 20:33)
Jennifer, iš jūsų pasakojimo peršasi tokios išvados:

-iš po viduriavimo sujautrėjo žarnynas, todėl pradėjo jautriau reaguoti+sumažėjo gerųjų bakterijų kiekis ir galbūt žarnyne užsiveisė ne itin geros bakterijos;
-sualergizavo kiaušiniai;
-tada medus bei tos pikio tabletės (tikrai didelis alergenas).

Sakėt medaus ir tų tablečių atsisakėte ir iš karto gerėti pradėjo? Atsisakius to kas labiausiai alergizuoja, jau po 2 dienų pradeda gerėti. Tikrai nereikia laukti 2 mėn.

Ar duodate gerąsias bakterijas mažylei, ar tik pati geriate? Jei tik pati, tai būtinai duokite vaikui.

Nealkoholinis alus pienuko tikrai nepagausins schmoll.gif Na juk protinga moteris esate, netikėkite pasakomis.  4u.gif O vat sualergizuoti tikrai gali. Ir nesvarbu, kad kažkada seniau gėrėte ir nebėrė, ar kad išgėrėte prieš 5 val. (jei jau alergizuoja, tai pienuke vis tiek lieka).

Neabejokite pieno kokybe. Nesvarbu ką jūs bevalgytumėte, pienuke vis tiek yra visos reikalingos ir pačios būtiniausios medžiagos jūsų mažylei. Pasvarstykite, tarkim kokioje afrikoje maisto didelis trūkumas, bet nepaisant to, mamos vis tiek turi pienuko, juo maitina....Žodžiu čia tik dar vienas bobučių mitas, kuris mane žiauriai erzina doh.gif Nes pati tą nuolat girdžiu, kad mano vaikas gauna bevertį pieną... doh.gif

Dabar jums atrodo žiauru, bet su laiku atrandi tų maisto produktų, kuriuos gali valgyti, išsikepi sausainukų atrodo iš nieko, galiausiai įpranti. Daug receptukų rasite:
http://www.supermama...;#entry58861549

Su arbatomis irgi atsargiai. Gerkite juodą arbatą.

Taip tikrai, tą patį ir aš mąstau ką parašei (galima be jūs? blush2.gif ) Atsisakius medaus, bičių pienelio tablečių ir šokolado tikrai pagerėjo, išsigydėme kaktytę ir antakiukus, dabar veidukas švarutis, tik du maži spuogeliukai, taip pat galvytės odelė (luobelė) pasidarė beveik nematoma, pasmakriuko linija taip pat pasveiko, paraudimas stipriai sumažėjo, nes buvo toks kaip nuplikytos karštu vandeniu. Ant kakliuko ir krūtinytės truputėli sumažėjo, išbąlo, bet toks vaizdas, kad visa ta alergija slenka žemyn, atsirado naujų plėmelių ant nugarytės, pilvuko, kojyčių verysad.gif
Gerąsias bakterijas geriu tik pati, daktarė taip liepė, sakė, jei nepagerės, tuomet reikės ir jai duoti, tai laukiame penktadienio vizito.
Dėl to alaus nežinau, gal ir įsitikinimas, bet tikrai daug daugiau jo būna, o gal ir sutapimas, nežinau jau nei ką galvoti. Bet kad maisto ir skysčių kiekis labai įtakoja pienuko kiekį tai tikrai tuo įsitikinau, tik mažiau valgai ar geri, tuoj pieno nebėra, tuščia verysad.gif
Juodos arbatos negeriu nuo pastojimo vien dėl to, kad ten ne ką mažiau yra kofeino nei kavoje, kavą taip pat visą tą laiką gėriau be kofeino, tik gal prieš kokį gerą mėnesį pradėjau ragauti silpnos su kofeinu, nes jau kaip šlapiu maišu trenkta vaikščiojau.
Dėkui už nuorodą, įsidėjau į favorites. Reikės būtinai nusipirkti to kiaušinių pakaitalo, juk kalėdos ne už kalnų, o taip visko norėsis, tai bent kažką pasidarysiu pati ir nusinešiu ant bendro kūčių stalo, kad nebūti visai nevalgiusiai. O kiaušiniams mažiukė tikrai alergiška, tiksliau baltymui, o gal tiesiog dar žarnynas nesusiformavęs ir gavo jis per stipriai, todėl taip sureagavo ir išsibalansavo, o dar kitų didesnių alergenų padaviau, vat ir sudirbau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 10 29, 18:44)
JOKIOS KAKAVOS jokiame pavidale. tai yra labai stiprus speudoalergenas ir su juo žaisti nevalia. Tiesą sakant, cinamono taip pat nereikėtų padauginti  ax.gif
Retkarčiais padarau sumuštinukus: ant kukurūzų duonelės užtepėlę užtepu. Užtepėlė tai tą pati košė, dažniausiai su mėsa, tik gerai sutrinta blenderiu biggrin.gif
Apie zefyrus net negalvočiau - per daug cukraus, bet čia kiekvienas pagal situacija sprendžia.

Mes kakava issityre, tai nerode jokio alergijos. Ir reakciju nebuna, geria kakava... O kazin gali imt ir pradeti alergizuot? Jau pradejau bijot unsure.gif
Zefyru tai mes nevalgom kasdien smile.gif O siaip jau turbut viskas kas labai skanu, tas naudos mazai turi blush2.gif O skanumynu vis tiek norisi.

Geras patarimas apie uztepele. Tik idomu, ar maniskis valgytu, nes jokiu sumustiniu jis nepripazista... Bet duoniukus valgo. Reikes pabandyti.

Jennifer, laikykis 4u.gif Zinau, kad sunku, bet buk stipri! O del alaus ir MP, nu gal ir as durna blush2.gif bet ir man jis veikdavo. Kad ir kiti sakydavo, jog tai nesamone.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2012 10 29, 21:29)
Mes kakava issityre, tai nerode jokio alergijos. Ir reakciju nebuna, geria kakava... O kazin gali imt ir pradeti alergizuot? Jau pradejau bijot  unsure.gif
Zefyru tai mes nevalgom kasdien smile.gif O siaip jau turbut viskas kas labai skanu, tas naudos mazai turi  blush2.gif O skanumynu vis tiek norisi.

Geras patarimas apie uztepele. Tik idomu, ar maniskis valgytu, nes jokiu sumustiniu jis nepripazista... Bet duoniukus valgo. Reikes pabandyti.

Jennifer, laikykis 4u.gif Zinau, kad sunku, bet buk stipri! O del alaus ir MP, nu gal ir as durna  blush2.gif  bet ir man jis veikdavo. Kad ir kiti sakydavo, jog tai nesamone.

o zefyrai iš ko padaryti? ten kiaušinių yra, ar ne? g.gif oi kaip norisi tų skanumynų, man suaugusiai, ką kalbėti apie vaikutį... verysad.gif O ką manote apie saulėgrąžas? aš valgiau kukurūzus sulipdytus su saulėgrąžomis ant viršaus kartą, ar nieko?
AČIŪ ax.gif Na aš ir sakau, ar aš čia saviįtaiga užsiiminėju dėl to alaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2012 10 29, 21:42)
o zefyrai iš ko padaryti? ten kiaušinių yra, ar ne?  g.gif  oi kaip norisi tų skanumynų, man suaugusiai, ką kalbėti apie vaikutį... verysad.gif O ką manote apie saulėgrąžas? aš valgiau kukurūzus sulipdytus su saulėgrąžomis ant viršaus kartą, ar nieko?
AČIŪ  ax.gif  Na aš ir sakau, ar aš čia saviįtaiga užsiiminėju dėl to alaus  blush2.gif

saulegrazos irgi gali alergizuoti, geriau valgyk tuos apipiltus kukuruzus be nieko. Arba issikepk sausainiu (as daug fruktozes pridedu, kad tik kuo saldziau butu lotuliukas.gif ) Kai negaledavau jokiu vaisiu, tai elementarius sausainukus kepdavau (kukuruzu miltai, fruktoze, vanduo).

Palauk ka gyd. sakys, bet as tikrai duociau gerasias bakterijas, juolab is po viduriavimo. Maniskiui 5 men. tyre zarnyna ir ka - geruju bakteriju tuscia blink.gif bifido is viso nerasta, visokios negeros virsu uzemusios. Ir nesvarbu, kad MP maitinu. O ir siaip visiems, kuriuos beria, rekomenduojama pirmiausiai gerasias bakterijas pagerti, nes cia taip pat gali buti berimu priezastis.
Atsakyti