Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar paveldejo vaikas liga? (63 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(LiloSun @ 2012 09 23, 00:13)
Aisku priklauso, kiekvienas yra individualus. Bet ir po nesekmingu ragavimu, tarkim tos pacios grietines nepadaro pats isvadu, kad va sito man negalima nes bus bloga. Jau tokio amziaus turetu suprasti priezastini rysi  g.gif
Nes taip tai sunku labai uziuret viska visada ir visur  unsure.gif  doh.gif Gal per zaidima ar su terapiniu pasaku pagalba, galima jam isaiskinti kas galima ko ne?
Papildyta:

su tuo tai kazkaip susigyvenau, tuo paciu kad maniske irgi supranta. Bet kai kas is vaiku pradeda erzinti tai verkt norisi, nes tikrai matai kad tai vaika skaudina, bet ir nuo to turi patys jie ismokt atsiribot  verysad.gif

suprast supranta bet as pati is isgascio jam nepaaiskinau kad tai blogai jau daraiau viska kad tik nesikasytu uzemiau veikla kad jam maziau skaudetu o kai praejo paaiskinau bet jis taip paziurejo i mane ir visada paima ka ir sako galima man sita o sita.... doh.gif o kai manes nera tai nesuprantu kaip bet ims viska gal del to kad turim mociute kuri pastebejau kisa saldainy kai nematau doh.gif susibarem net nu nesuvokiu bet neiseina paaiskint...jos pasakymas nuo laso gi nieko nebus doh.gif nejaugi reiks nevaziuot del vaiko....
mums siule i abromiskes nes mums arciausiai kazin kaip ten atsiliepimai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sirdukele: 22 rugsėjo 2012 - 23:35
QUOTE(sirdukele @ 2012 09 22, 23:30)
suprast supranta bet as pati is isgascio jam nepaaiskinau kad tai blogai jau daraiau viska kad tik nesikasytu uzemiau veikla kad jam maziau skaudetu o kai praejo paaiskinau bet jis taip paziurejo i mane ir visada paima ka ir sako galima man sita o sita.... doh.gif o kai manes nera tai nesuprantu kaip bet ims viska gal del to kad turim mociute kuri pastebejau kisa saldainy kai nematau doh.gif susibarem net nu nesuvokiu bet neiseina paaiskint...jos pasakymas nuo laso gi nieko nebus doh.gif nejaugi reiks nevaziuot del vaiko....
mums siule i abromiskes nes mums arciausiai kazin kaip ten atsiliepimai g.gif

Mociutei tikrai nuobauda priklauso, nebevaziuokit ilgesni laika, gal supras, kad tikrai nematys anuko jei darys nesamoniu.
Del sanatorijos pasiskaitykit foruma, tikrai rasit ten buvusiu mamyciu atsiliepimus, bet lygtais abromiskes viena is geresniu sanatoriju.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 09 22, 20:52)

As dabar, kai pradejo reaguoti ir kvepavimo takai, o ne tik oda, labiausiai bijau, kad nesuvalgytu ko nereikia.

man irgi baisiausia kad pradejo reguoti kvepavimo takai i alergena (-us) o i koki (-ius) neaisku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 09 22, 14:55)
Oho kaip jūs drąsiai. Matyt ne pirmas kartas.

Taip, ne pirmas. Bet nesuprantu, kas čia drąsaus g.gif
Jeigu čia apie greitąją, tai nesu iš tų, kurie ją kviečiasi.
Su tokiu ligoniuku esu visko patyrus. Išmoksti susidoroti su ekstrinėm situacijom.
mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 09 22, 17:27)
fifux'e, nu ir suskelei! Aisku, kad mama reaguoja ir daro tai ka reikia, bet nereiskia kad neapima ziauri baime! Pasakei taip tarsi cia eilinis ivykis anafilaksinis.

Na, šiaip tai beveik eilinis.
Ir taip, esu geležiniu nervų. Gyvenimas užgrūdina.
Auginant vaiką su liga, žinai ko laukti.
Ir kai tai ateina, išmoksti susidoroti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 09 23, 15:44)

kazkaip skaitau vis tavo koncentruotus,konkrecius,trumpus atsakymus/pasisakymus ir kazkodel jauciasi is taves tvirtybe,kad ner jokiu abejoniu; ir kova uz vaika,savo vaika blush2.gif wub.gif
Atsakyti
Ačiū Fifux'e.
Tokia ir stengiuosi būti. Tiesiog gyvenimas nelepina, o čia dar toks ypatingas vaikas.

kas liečia maistą, tai palukėkit, paaugs. Jau dabar esu 99 proc. įsitikinus, kad nebeims iš kitų maisto.
Nes jau arba pats pasako - negaliu, nes sergu. Arba atsiklausia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 09 23, 15:57)

kas liečia maistą, tai palukėkit, paaugs. Jau dabar esu 99 proc. įsitikinus, kad nebeims iš kitų maisto.
Nes jau arba pats pasako - negaliu, nes sergu. Arba atsiklausia. mirksiukas.gif

pastebejau,akd manoji,kai kazkas duoda kazka jai i ranka,pasiziuri i mane,paskui vel i ta kur duoda kazka,ir vel i mane g.gif jei pasakau imk,ima tuoj pat smile.gif o tik metukai dar bigsmile.gif bet buna kad ir neziuri aisku i mane,ima biggrin.gif pvz saldaini jei kas pakistu,imtu net neziurejusi i nieka ir i burna biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 09 23, 17:00)
pastebejau,akd manoji,kai kazkas duoda kazka jai i ranka,pasiziuri i mane,paskui vel i ta kur duoda kazka,ir vel i mane g.gif jei pasakau imk,ima tuoj pat smile.gif o tik metukai dar bigsmile.gif bet buna kad ir neziuri aisku i mane,ima  biggrin.gif pvz saldaini jei kas pakistu,imtu net neziurejusi i nieka ir i burna biggrin.gif doh.gif

Baisiausia, kad neduotų to, nuo ko iškart būtų reakcija per odą doh.gif

Pamenat pasakojau, kad užteko mano vaikui rateliu su kitais vaikais rankomis pasilaikyti ir vienas riešas buvo išbertas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 09 23, 16:24)
Baisiausia, kad neduotų to, nuo ko iškart būtų reakcija per odą doh.gif

Pamenat pasakojau, kad užteko mano vaikui rateliu su kitais vaikais rankomis pasilaikyti ir vienas riešas buvo išbertas doh.gif

na jau tevus ir uosvius isdresiravau,kad atsiklaustu blush2.gif

siaubas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 09 23, 16:24)

cia mum taip pat buna, per Kaledas darzelyje labai jau nemalonus ivykis buvo, nes paskui ant scenos stovint isidraske tas rankas ir buvo ne dziaugsmo daugiau o asaru unsure.gif
Atsakyti
na mes aišku neturėjo labai daug negalimų produktų, bet pieno ir kiaušinių šaldytuve net nebūdavo... nesvarbu kad mums galima, o vaikui ne, bet be kaikurių produktų tikrai galima apseiti... visa šeima valgydavom sojų grietinę, avižų grietinę ir nieko... dabar maniškė jau didelė ir pati pasako kad sūrio jai negalima, kad kiaušinio baltymo jai negalima, bet tai atėjo labai pamažu... nes anksčiau jei senelis pakišdavo tai imdavo viską senelis aišku susilaukdavo uragano iš manes, bet apsisukęs tą patį darydavo aršiau už mažą vaiką doh.gif kai toks požiūris nu taigi patepsi hormonu ir praeis... tai teko labai rimtai paaiškint kad anūkytė į svečius neatvažiuos ilgainiui suprato dabar atsiklausia, bet jau ir nebereaguoja į produktus taip smarkiai jau gabaliukas sūrio ar gurkšniukas pieno tik šiek tiek po kelių dienų atsiliepia (kas man labiausiai nepatinka žandams) na bet yra kaip yra
Atsakyti
su tais seneliasi tai vargas. Musiskiai nieko neduoda, bet bamba nuolat, kad nors kasneli duociau visko, juk reikia pratinti organizma, kitaip gi ir neismoks organizmas normaliai reaguoti i maista...zodziu isivaizduoja esantys ekspertais ir gali aiskint neaiskines. Na bet svarbiausia, kad neduoda nieko vaikui.

Mes dar ligonineje. Buvo alergologe. Gausim porai men gydymo kursa pratesti ir namie inhaliuojamais vaistukais. Gal pavyks uzkirsti kelia BA vystymuisi.
Naujesni dalykai, ko nezinojau, tai mums antihistaminus vartoti nera tikslo, nes letines reakcijas turime. O cia jau veikia visai kiti mechanizmai ir histaminas ne prie ko.
Kadangi ige zemas, tai ir BA nealergines kilmes. Tiesiog jautri kvepavimo taku sistema. Kadangi prie ad oda neturi apsauginio mechanizmo, tai taip ir su kvepavimo takais, lengvai bet kas sudirgina, kimba virusai.
Zodziu vadovelinis atvejis, kai ad perauga i BA.
Atsakyti