Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

QUOTE(kapec @ 2013 06 12, 09:59)
Isizeidusios poniutes piktas komentaras. Matai "asociale" palaike, tai iskart reikia zmogu dergti.

Mano zmonos gimdyma jis priziurejo (naturaliai), as buvau visa laika, viska atliko rupestingai, viska paaiskino. Nebuvo nieko tartasi ar jokiu pakisu. Vien malonus atsiliepimai.

tikrai džiaugiuosi, kad kažkam liko geri įspūdžiai. nuoširdžiai.

vis dėl to esu tikra, kad ne vien geriems atsiliepimams ši vieta. gąsdinti nenoriu - tiesiog mano įspūdžiai būtent tokie. o elementari kultūros stoka tąnakt gydytojui pliusų nelėmė. lygiai kaip ir pasakymas, ko čia atvažiavau, jei tik kamštis pasišalino smile.gif į klausimą, ar man važiuoti namo, po pauzės atsakė, kad nu gal ne, eik rengtis smile.gif pirmakartės emocinė patikra? tebūnie.

o jei laikot, kad dergiu, paskaitykit mano ankstesnį atsiliepimą - gimdymas, ligoninė, gydytojai paliko gerą įspūdį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ochra: 13 birželio 2013 - 21:13
QUOTE(Ochra @ 2013 06 13, 22:12)
tikrai džiaugiuosi, kad kažkam liko geri įspūdžiai. nuoširdžiai.

vis dėl to esu tikra, kad ne vien geriems atsiliepimams ši vieta. gąsdinti nenoriu - tiesiog mano įspūdžiai būtent tokie. o elementari kultūros stoka tąnakt gydytojui pliusų nelėmė. lygiai kaip ir pasakymas, ko čia atvažiavau, jei tik kamštis pasišalino smile.gif į klausimą, ar man važiuoti namo, po pauzės atsakė, kad nu gal ne, eik rengtis smile.gif pirmakartės emocinė patikra? tebūnie.

o jei laikot, kad dergiu, paskaitykit mano ankstesnį atsiliepimą - gimdymas, ligoninė, gydytojai paliko gerą įspūdį.

Žinot kas man išties keista? Dabar, kada visi žurnalų straipsniai, internetas, kursai/lankstinukai ir t.t... aiškina, kad į ligoninę važiuojama, kai sąrėmiai yra kas 5-7min. Kamsčiui išėjus, gimdymo veikla gali prasidėti ir po kelių dienų. Nebuvote girdėjusi to?

Baisiai sunkus tas medikų darbas.. Gal kai iš pažiūros protingai rašanti moteris atvažiuoja po kamščio išėjimo, jie paprasčiausiai neturi kantrybės dirbti "namų darbų"-t.y. teikti info, ką nėštukė galėjo per 9 mėn. pati pasiskaityti, pasidomėti. Todėl kyla gal ir negraži, bet, mano nuomone, teisinga ironija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pipirine: 13 birželio 2013 - 21:56
QUOTE(Pipirine @ 2013 06 13, 22:51)

Baisiai sunkus tas medikų darbas.. Gal kai iš pažiūros protingai rašanti moteris atvažiuoja po kamščio išėjimo, jie paprasčiausiai neturi kantrybės dirbti "namų darbų"-t.y. teikti info, ką nėštukė galėjo per 9 mėn. pati pasiskaityti, pasidomėti. Todėl kyla gal ir negraži, bet, mano nuomone, teisinga ironija.

Ir kita vertus, va neseniai mirė naujagimis, nes mama nespėjo atvykti iki ligoninės. Medikai jokiu būdu neturėtų šaipytis ar ironizuoti gimdyvės jautrumo/atsargumo, kaip tik priešingai.

O ir išvis.Nepatinka "cackintis" su gimdyvėmis, su "nieko neišmanančiais" pacientais, kurie visdados atvyksta ne laiku - tai per anksti, tai per vėlai, tai per kavos pertraukėlę - kas verčia dirbti tokį darbą? Juk jau nuo studijų laikų žinojo, puikiai, kad tai bus - darbas su žmonėmis, ir dažniausiai - su sergančiais, padidinto jautrumo, ypatingomis situacijomis. Kas vertė siekti mediko, akušerio-ginekologo profesijos, jei tos gimdyvės taip nervina? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pipirine @ 2013 06 13, 22:51)
Žinot kas man išties keista? Dabar, kada visi žurnalų straipsniai, internetas, kursai/lankstinukai ir t.t... aiškina, kad į ligoninę važiuojama, kai sąrėmiai yra kas 5-7min. Kamsčiui išėjus, gimdymo veikla gali prasidėti ir po kelių dienų. Nebuvote girdėjusi to?

taip pat rašo, kad pasirodžius lašui kraujo ar nubegus vandenims reikia nelaukt, važiuot į ligoninę. man , kaip pirmakartei pavyzdžiui iškyla klausimai, ką daryti jei gleivių kamštis su krauju? o gal tai ne kamštis o kokie šoniniai vandenys? aš nežinau kaip turi būti ir todėl manau, kad jei man kažkas neaišku- pirmiausiai važiuosiu į ligoninę (ar poliklininką jei tuo metu mano ginė dirbs). tam ir yra daktarai, kad apžiūrėtų ,paaiškintų ir nuspręstų ar galiu važiuoti namo, ar gultis gimdyt. pajutus kažką bėgant, tikrai nepulsiu internete ir žurnaluose info ieškot .
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 13, 22:16)
Ir kita vertus, va neseniai mirė naujagimis, nes mama nespėjo atvykti iki ligoninės. Medikai jokiu būdu neturėtų šaipytis ar ironizuoti gimdyvės jautrumo/atsargumo, kaip tik priešingai.

O ir išvis.Nepatinka "cackintis" su gimdyvėmis, su "nieko neišmanančiais" pacientais, kurie visdados atvyksta ne laiku - tai per anksti, tai per vėlai, tai per kavos pertraukėlę - kas verčia dirbti tokį darbą?  Juk jau nuo studijų laikų žinojo, puikiai, kad tai bus  - darbas su žmonėmis, ir dažniausiai - su sergančiais, padidinto jautrumo, ypatingomis situacijomis. Kas vertė siekti mediko, akušerio-ginekologo  profesijos, jei tos gimdyvės taip nervina?  doh.gif

100% sutinku su flight!!!Kazkokia nesamone parase Pipirine g.gif .........Profesionalas ir nors siek tiek turintis zmogiskumo gydytojas niekada taip nesielgs blink.gif Per 9 men. as pati VISKA galejau suzinoti ir suzinojau, bet tai nereiskia, kad atejus laikui nebuvau per daug atsargi........tai normalu. Be to gydytojas turi zinoti , kad kiekvieno zmogaus psichika savotiska, ir jeigu vienai nusispjaut ka jai pasakys, tai kitai bus ir stresas ir nervai.....Kurie tikrai nepades gimdymo metu, o tik trukdys!
Pvz.: mano atveju buvo pernesiojmas tik 1 diena, bet atvaziavau i patologini skyriu, nes pergyvenau del vaikelio. Aciu Dievui , kad visas personalas ir patologiniame ir akuseriniame skyriuose be jokiu joku prieme, apziurejo, viska patikrino. Irgi is pradziu sake , kad gal ankstoka, o padarius echoskopija isejo, kad jau mazai vandenu ir geriau nelaukti...... todel nereikia visas agetuoti, kad laukit saremiu ir ne uz ka nevaziuokit anksciau! Moteris turi pati jausti ir priimti sprendima, o ligoninej negali nepriimt ir jokiu budu neturi saipytis ar pan!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ta_is: 14 birželio 2013 - 14:38
QUOTE(ta_is @ 2013 06 14, 15:36)
100% sutinku su flight!!!Kazkokia nesamone parase Pipirine g.gif .........Profesionalas ir nors siek tiek turintis zmogiskumo gydytojas niekada taip nesielgs blink.gif  Per 9 men. as pati VISKA galejau suzinoti ir suzinojau, bet tai nereiskia, kad atejus laikui nebuvau per daug atsargi........tai normalu.  Be to gydytojas turi zinoti , kad kiekvieno zmogaus psichika savotiska, ir jeigu vienai nusispjaut ka jai pasakys, tai kitai bus ir stresas ir nervai.....Kurie tikrai nepades gimdymo metu, o tik trukdys!
Pvz.: mano atveju buvo pernesiojmas tik  1 diena, bet atvaziavau i patologini skyriu, nes pergyvenau del vaikelio. Aciu Dievui , kad visas personalas ir patologiniame ir akuseriniame skyriuose be jokiu joku prieme, apziurejo, viska patikrino. Irgi is pradziu sake , kad gal ankstoka, o padarius echoskopija isejo, kad jau mazai vandenu ir geriau nelaukti...... todel nereikia visas agetuoti, kad laukit saremiu ir ne uz ka nevaziuokit anksciau! Moteris turi pati jausti ir priimti sprendima, o ligoninej negali nepriimt ir jokiu budu neturi saipytis ar pan!

Aš suprantu ką rašote, ir pati, pernešiojusi sūnų 4d., buvau atsargi, bet norėjau pasakyti tai, kad šiais-pilnais informacijos laikais, atsiranda tokių, kurios tikisi iš medikų nesuprantamai neįmanomo-"namų darbų". Kas nepagavo mano minties, neaiškinsiu.
Pe ve ze: kaip gali atrodyti kamštis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pipirine: 14 birželio 2013 - 15:07
Pasistengsiu trumpai: 2013-06-08, 04.00 ryto, sąrėmiai kas 15 min, kadangi gyvenam rajone, važiuojam... pažiūri, išvaro namo, pasakę atvažiuokit kai bus kas 5 min. OK. GRįžtam namo, nuo 6 val. sąrėmiai kas 5 min, vyras kalbina važiuot, aš nenoriu, na bet jau 7 neištveriu, vėl važiuojam, priėmime sesutė ( turbūt, net nežinau kur registruoja ) sako, kad šiandien pagimdysiu, atėjus gydytoja liepia.. važiuot namo, nes kaklelio atsidarymas su 2 cm.. namo nenoriu, sesutė ir net sanitarė įkalbinėja gydytoją mane guldyt, nes tikrai sąrėmiai reguliarūs, juolab antrą kartą atvažiavom ( beje, naktinis mūsų apsilankymas net neužregistruotas). Šiaip ne taip guldo į gimdyklą pranešę, kad perkels į pataloginį. Dra išbara, kad esu per daug pavargus kad pagimdyčiau pati.. ( nu turbūt turėjau per sąrėmius ilsėtis ). Taigi pusė 9 guliu gimdykloj, pastato kateterį, pasiūlo kažkokių nuskausminamų kad pamiegočiau, sutinku... taip kamuojuosiu iki 18.00 val. Paskambinu sesei, ji atvažiuoja iš Druskininkų ( vyro man gaila pasidarė ), gydytoja pažiūri, atsivėrimas tik 4 cm, vyrą išleidžiu pavalgyt ir jis vos spėja, nes kaklelis kažkokiu stebuklingu būdu atsivėrė iki 10 ir pradėjau gimdyt. NU arba man melavo gydytoja, arba nžn... keistai jaučiausi, kaip kažkokia nenormali.. 20.00 val. jau turėjau sūnelį. Po gimdymo priežiūra tikrai gera, ypatingai kai gydytojai išeina namo, sesutės tokios visos malonios pasidaro. Beje palata buvo šalia jų kabineto ir nemokama ( nors buvau nusiteikus į mokamą, o jų buvo laisvų, kai jau vežė į palatą, persigalvojau - kodėl - nežinau ir , patarimų daug, gydytoja tpaėmėm nemokamą). Viskas super- gulėjau viena, , maistas normalusiek moyterų tiek vaikų neraliai fainos, na tokios "lengvai nušokusios nuo proto". Nesigailiu, kad nesitariau ir nesigailiu kad neėmiau mokamos platos nes ir nemokamoj vyras buvo šalia.
Beje dėl tualetinio popieriaus, visuose tualetuose jo yra, tik jis nekyšo iš tų dėžių pakabinimų, gerai paieškokit ir tikrai rasit:) Dušai švarūs, tualetai laisvi ir dideli, tvarkinga. Labiausiai kas erzino - sanitarės ir maisto nešiotojos, nes jos didžiausios verslininkės amžinai pas jas skamba mobiliakai mirksiukas.gif
Taip kad sunkus man buvo tik pirmas periodas kai mane siuntinėjo pirmyn - atgal, o visa kita - nesiskundžiu:) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pipirine @ 2013 06 14, 16:06)
šiais-pilnais informacijos laikais, atsiranda tokių, kurios tikisi iš medikų nesuprantamai neįmanomo-"namų darbų". Kas nepagavo mano minties, neaiškinsiu.
Pe ve ze: kaip gali atrodyti kamštis  ax.gif

Mintis ta, kad nesvarbu, ko kas tikisi - jei esi medikas ir dirbi ne kur laboratorijoje, o su gyvais žmonėmis - tu privalai bendrauti mandagiai, kultūringai. Ir net jei atvažiuos gimdyvė, kuri nežinos, kas iš viso tas gimdymas, medikas neturi teisės jos išvadinti "asociale" ar kitaip.

Jeigu dirbant su žmonėmis žmonės trukdo - gal verta pamąstyti apie profesijos keitimą?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 15, 09:32)
Mintis ta, kad nesvarbu, ko kas tikisi - jei esi medikas ir dirbi ne kur laboratorijoje, o su gyvais žmonėmis -  tu privalai bendrauti mandagiai, kultūringai. Ir net jei atvažiuos gimdyvė, kuri nežinos, kas iš viso tas gimdymas, medikas neturi teisės jos išvadinti "asociale" ar kitaip.

Jeigu dirbant su žmonėmis žmonės trukdo - gal verta pamąstyti apie profesijos keitimą?

negaliu nesutikti drinks_cheers.gif
Atsakyti
su tais saremiais kas 5 min.tai ka galiu pasakyti is savo patirties g.gif kai man nubego vandenys,nejauciau jokiu saremiu,bet nuvaziavom i GN,kaklelis tebuvo 2 cm.,pagulde i gimdykla ir vyra issiunte namo nuramine,kad be 9 ryto nevaziuotu,nes dar nieko nebus iki tol(tas vyko 3 val.nakties).6 val.prasidejo nezymus saremiai,7 val.jau reguliarus kas 5 min.ir 8 cm.paskambinau vyrui,kad atvaziuotu(gyvenam visai netoli).ir ka jus manot,buvo gatvese toks kamstis,kad jis atvaziavo jau man pradejus stumti(8 val.)tai jei butume namie lauke abu,buciau pradejusi gimdyti masinoje.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 15, 08:32)
Mintis ta, kad nesvarbu, ko kas tikisi - jei esi medikas ir dirbi ne kur laboratorijoje, o su gyvais žmonėmis -  tu privalai bendrauti mandagiai, kultūringai. Ir net jei atvažiuos gimdyvė, kuri nežinos, kas iš viso tas gimdymas, medikas neturi teisės jos išvadinti "asociale" ar kitaip.

o ir is tikruju, tik dabar pagalvojau, o jei moteris gyvena kur nors kaime, kur ne tik interneto, bet manau ir knygu apie gimdyma nera, bet tai ne priezastis su ja grubiai kalbeti ir zeminti....
Atsakyti
Dar norejau paklausti - jei imti mokama palata, bet vyras visa diena tikrai negales buti kartu, nes su vyresniu vaiku reikes namie buti, ar vienai ne per sunku buti su vaiku? g.gif nes net i wc turbut nelabai iseisi kad vaiko vieno nepalikt....
As irgi nesuprantu kodel siuntineja gimdyves atgal ir pyksta ir prie ko cia sitas "pasiskaityt, pasidomet"... gimdysiu antra karta ir nezinau kaip bus si karta, gali buti visko... kai gulejau patologiniame - atvaziavo nestuke 37 sav., nejaute judesiu, tai gydytojai apziurejo ir nusprende daryti CP, viskas baigesi gerai...
O del saremiu - man nubego vandenys namuose, nusiunte i gimdykla po apziuros, nepamenu kas kiek laiko jie buvo, bet tokie skausmingi, o gydytoja sake kad dar visai neturi skaudet, tai nezinau tada kaip su tokiais galima butu sedeti namuose ir laukti kada dazniau bus jie.... unsure.gif
Turiu knygu, turiu interneta, pagimdzius viena vaika pati - bet nezinau kaip bus dabar, tikrai nemanau kad bus kaip pagal knyga, ir tikiuosi kad nepyks ant manes jei per anksti atvaziuosiu... tikrai pergyvenu ir del saves ir del savo vaiko, o ne nuo neturejimo ka veikt vaziuosiu per anksi - jei taip atsitiks...

Dar norejau paklaust - kaip VGN su klizmom? Ar daro pries gimdyma? Aciu jei atsakysit smile.gif
Atsakyti