Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiruošimas nėštumui po persileidimo, abrazijos

QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 11 02, 16:26)
O ta palatos kaimynka sako nu ka, pasip...si ir vel turesi  blink.gif  Ko cia bliauni, nieko cia tokio ir bla bla bla...  Paprasiau vyr. akuseres jau po visko mane perkelti i ginekologini sk, kad nematyt nesciu, negirdet sirduciu, nesiklausyt is pogimdyviniu leliuku verkimu, tai ji man sako NESIKSI, visos isgyveno, isgyvensi ir tu  blink.gif  3 paras prasiau pakeisti kruvina paklode, atsakymas- keiciam kas 10 dienu. Saldainiu deze ir paklode buvo kita, bet ne ka geresne, tik kad isskalbta, nors kraujo demes matesi....

Dieve, Dieve, ir iš kur tiek pagiežos pas žmones...

Neturės ji laimės iš motinystės, nes pilvas jai tik pasipuikavimo įrankis.

Suprantu tave, <Orchiduke>, nes man pačiai iš tų patirčių skaudžiausias momentas - kaip mane ligoninėje ginekologė apšaukė, jog jie ten nėštumų nesaugo, ir pas juos tai tik su sruvančiais kraujais priima. Tada, maniau, gerklę jai perkąsiu. O jeigu tektų tokius pažeminimus kęsti, kaip tau - nė nežinau, būčiau per plauką nuo nusikaltimo (tikrai norėtųsi išspardyt pilvą tai išgamai, kuri nelaimėje žmogų gali taip paniekint).
Atsakyti
QUOTE(lauksna lauksna @ 2012 11 02, 16:08)
negana to, kaimyne pasitaike smalsi ir be skrupulu, nuobodziavo tikriausiai, pasisuko i mane ir be ceremoniju klausia ''o kiek tau savaiciu?'' nenorejau leistis i kalbas, pasakiau, kad ''ne kiek'', o ji manes neisgirdo, pasitikslindama dar kazkoki skaiciu pasake. tada neislaikiau ir pakeltu tonu isreziau, kad nesilaukiu, mire. zinau, nereikejo taip, na bet jos netaktas labai ismuse is veziu.

Neimk į galvą, tave tikrai visi suprato. Man, kad ir niekam nežinant, kad persileidžiu, irgi pyktis kildavo, su nėščia bendraujant.

prisimenu, aš kraujavau, o buvome suplanavę jau draugų poros apsilankymą pas mus svečiuose. Įspėjau, kad kepu pyragą. Specialiai dariau tokį, kur kiaušiniai termiškai apdoroti, kad nėščioji galėtų paragauti. O ta ateina, ir aiškina, kaip jinai prisigėrė kavos, nuo kurios jai dabar bloga, ir ji nieko nenori. Pirma, žinojo, kad vaišinsiu, galėjo pakentėti be tos kavos (juoba ne pats sveikiausias gėrimas besilaukiant), antra, jau taaaip reikšmingai nieko negalėjo valgyt, kad norėjosi ką nors labai pikto pasakyti...

jeigu ne mano nelaimė, aš jos maivymąsi būčiau priėmusi, turbūt, labai natūraliai ir normaliai, bet skausmas to supratingumo numuša... Man iki pastarųjų poros mėn. per mano nelaimių laiką visos nėštukės - priešės iš tolo, ir nieko negaliu su tuo padaryt.

Bet, kai laimingas sutinka piktą nelaimingą, tai kad ir kiek anas burbėtų - pykčio paprastai nelaiko. Laimingam atleisti yra lengviau, tad aš esu tikra, kad ta mergina gal ir sutriko, bet po laiko tave užjautė, ir tavo atkirtį pamiršo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 02 lapkričio 2012 - 16:07
Jo....bet yra kaip yra...
Nekenciau tas 11 paru visu nesciu, nenorejau nieko akyse matyt, negalejau pakest tu sirdies tonu klausymo aparatu...

O tai palatos kaimynkai atleistina... mergaite pirmagimio susilauke 9 kl, dabar budama 18-os laukesi jau antro vaiko... Su pirmagimiu telefonu kalbejo "tu asile, klausyk, grisiu, snuki ismalsiu" Savo vaikui, mazyciui. Tai kai baige kalbet telefonu juokdamasi jos klausiu, ar zinai kas buna asiliuku mamos? Sako priciom cia, sakau nu atsakyk, kas yra asiliuko mama lotuliukas.gif Ji i mane kaip i debile ziuri, neikerta kur link suku. Sakau tu savo pacios vaika ka tik isvadinai asilu. Zmones asilu negimdo, nes asilus gimdo tik asiles.... Uzjauciu ten tuos vaikus, bet toks jau ju likimas, jiems buvo lemta ateiti i tokia seima, kur nuo kudikystes menkinami, niekinami ne ka didesnio intelekto lygio mamytes.. Apie teveli patyliu, per 4 paras kol kartu gulejome palatoje- jis visa laika buvo girtas, nors ir jam tik 18. Neatvaziavo jos net parsivezt is KLP i Plunge, isvaziavo su marsruke i stoti, o is ten su traukiniu namo, nes vyrelis girtas buvo... Vat ir seima. Geriau tokios mergos nemust, ja ir taip gyvenimas jau nubaudes biggrin.gif

Man sunkiausia buvo del personalo abejingumo. Nu kap galima sakyt nesiksi, isgyvensi. As ziauriai daug nukraujavau, paklode plauke, paciai vyro sesuo dejo sauskelnes, nes jokie iklotai nebesulaike, tai tokioj raudonoj paklodej 3 paras gulejau, su kruvinais naktiniais ligonines, nes neleido persimaut, jei kartais prireiktu skubiai i operacine. Kazkada buve turbut balti naktiniai buvo raudoni... Jauciausi bejege kazka padaryt. Kazkodel tokios salygos nei is tolo neprimena vakarietisku salygu ligoninej. Greiciausia, taip buvo dar sovietiniais laikais.

O dabar juoka keliantis vaizdelis- vakarop jau isleidusi vyro mama su sese is saves bandau nusliauzt iki tualeto, cia apie 22 val, manau zmoniu nebebus, nieko neisgazdinsiu, nes lankymas iki 20 val tik... naktiniai permirke krauju, as ikota laikau su ranka prispaudus, kojos kruvinos ir ieinu i ta patalpa kur tualetas... durys praviros, vadinasi nieko nera, toliau ziuriu kur kojas det, nes silpna (kraujas nuo 151 hemoglobino per para laiko nukrito iki 108), letai paimu duru rankena, atveriu ir sucypiu - stovi kazkos vyras byrka issitraukes nestumo ptaloginio skyriaus tualete blink.gif kai uz 20 metru kitam koridoriaus gale yra bendras lankytoju tualetas. Tas mane pamates persigando, nebebsusigrabalioja ten savo irankio susikist, o ir vaizdelis mano nekoks buvo lotuliukas.gif Kaip jis nere lauk is to tuliko doh.gif lotuliukas.gif Bet vat, vel nera kulturos, o ir drauge ar zmona nepeprotino, kad ten ne vyru tualetas.....
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tragikomedija lotuliukas.gif lotuliukas.gif is juodo humoro serijos

as po visko privacioj palatoj gulejau, neteko tokiu nuotykiu.

vylabusle, maivysimes ir mes biggrin.gif dar net labiau nei tavo drauge, ane? smile.gif
as nieko nesisaugojau, viska dariau, aiskinau vyrui, kad nescia - nereiskia serganti, tuo labiau, kad ir jauciausi labai gerai (dabar mastau, kad gal su hormonais ne viskas gerai buvo, nekart nevemiau, be mieguistumo ir krutines nelabai buvo kitu pozymiu), o kita syki, kai jis bus, kazkodel nujauciu, kad busiu karalaite ant zirnio.

o tos jaunos mamos tikrai, kad gailetis reikia.

mane labai maloniai nustebino ta ligonine, kur buvau. valstybine ji, srautai didziuliai, zmones konvejeriu eina. kai atvaziavau i priimamaji jau visa persigandusi (is privataus ginekologes kabineto, ji per iprasta apziura pamate, kad negerai, ir liepe vaziuot i ligonine), ten buve daktarai seseles iskart eme globot, kai dar du ultragarsai patvirtino, kad tikrai jau viskas, ir guldys, verkiau - ramino, psichologa siule (buvau viena, vyro neleido). kai perveze i kita koridoriu, liepe laukt ten, sesele, nieko nezinanti, priejo, laisva buvo tuo metu, paklause, kas yra, pasedejo salia. paskui palatoj, gydytojas lanke savo pacientes (as nepriklausiau jam), bet man galvoj nedave ramybes keli klausimai, jam praeinant, pasikvieciau, pasakiau, kad noriu paklaust - i visus atsake, kad ir trumpai, zmogiskai. kaip gaila, kad ne visur taip.
tik va turejau kaimyne - daugmaz vienu metu atsidurem priimamajam, paskui ir vienoj palatoj - jai buvo pies kazkiek laiko daryta nezinau, ar abrazija, ar abortas, bet kazkas liko viduje, kilo infekcija, dejavo salia (dar ir lovos musu gretimos buvo, kai laukiau operacijos). tai kazkaip ramybes nepridave. aciu dievui, man viskas praejo svariai ir be komplikaciju.
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2012 11 02, 15:52)
vis dėlto AŠ mama ir turėjau sūnų (kad ir gyvai nespėjom susipažinti) - nenoriu apsimetinėti, kad jo nebuvo

Būtent! Aš taip pat nenoriu to mažylio pamiršti, noriu apie jį kartais pakalbėti ir tikrai jį visada mylėsiu. Tai buvo mūsų žmogutis, kad ir dar labai mažas, o aš tuo metu buvau mama, kad ir neilgai. Heh, net ašarą nubraukiau dabar. Rimtai. Ačiū, merginos, kad su jumis galima išsikalbėti, kad skaitot, nes kartais jaučiu, kad aplinkinius sunkinu tomis "savo" temomis, verčiu jaustis nejaukiai, todėl jų vengiu, o jūs čia suprantate, nes patyrėte tą patį.
console.gif

QUOTE(lauksna lauksna @ 2012 11 02, 16:08)
o paskui buvo nemalonus atvejis, kai nescia moteri aprekiau. gailiuos dabar, geda, bet tada nesusivaldziau.

Esu tikra, kad ji pati paskui sutriko ir gailėjosi netaktiškai paklaususi. Tikrai nemanau, kad įsižeidė.
Man irgi buvo nutikusi tokia nemaloni situacija. Dvi savaites išbuvau biuletenyje po visko ir kai kurie kolegos darbe gal net nesuprato, kas atsitiko, gal manė, kad aš tiesiog atostogavau, nes buvo vasara. Apskritai, darbe mažai kas žinojo,kad laukiausi, aš neskubėjau skelbtis (vėliau dėl to tik džiaugiausi- mažiau aiškinimo). Taigi, man buvo gal trečia diena darbe po biuletenio, laukiau stotelėje autobuso namo. Žiūriu, sėdi ir taip pat laukia mūsų skyriaus vyr. sesuo (aš dirbu Klinikose) su dar kažkokia moterimi. Priėjau, pasisveikinau. Ji ir sako tai savo draugei: -Čia administratorė, jaunamartė mūsų. O paskui pasisuka į mane: -Va, čia šita ponia, žinok, yra iš akušerinio skyriaus. Jau metas būtų jums kada susipažinti artimiau. Suprask- esi jauna, neseniai ištekėjusi, metas tau pastoti. Ji šypsosi, nežino, kad pataikė į pačią skaudžiausią vietą. Aš negalėjau ištarti nei žodžio, tik pasikūkčiodama apsiblioviau krokodilo ašarom. Jos abi sutriko, žmonės atsisuko į mus... Paskui kitą dieną ta kolegė manęs labai atsiprašė. Nepykau, nes ji tikrai šauni moteris ir nieko nežinojo, bet tada buvo labai nejauku abiems. verysad.gif

QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 11 02, 16:26)
As gulejau nestumo patologiniam skyriuje, palatoje kazkokia piemenka dienu gale antro vaiko laukesi. sako nu ka, pasip...si ir vel turesi. Ko cia bliauni, nieko cia tokio ir bla bla bla... 

blink.gif Pritrenkė mane, kokių žmonių būna... blink.gif Ir kokie tos mamos vaikai išaugs...

Orchiduke, tave taip ilgai laikė ligoninėje? Mane išleido po 3 parų. Ir tikrai nepatyriau tokių laukinių sąlygų, kaip tu. Jei ne paslaptis, kokioje čia ligoninėje tokie "čiūdai" vyksta? doh.gif Aš gulėjau Kauno klinikose, niekam nieko nedaviau, bet personalas tikrai buvo malonus nuo stacionarizavimo pradžios iki galo, o gimdymo skyriuje apskritai visi nuostabūs- tiek akušerė, tiek tą naktį budėjusi jauna gydytoja labai užjautė, paslaugiai klausė, ar ko nors man nereikia. Gavau ir palų pasitiesti, kad neiškruvinčiau paklodžių, ir viskas paaiškinta buvo. Šalti buvo nebent gydytojai poliklinikoje ir skyriaus vedėjas, pas kuriuos dar prieš atsigulant teko lankytis. Tada buvo nemalonių akimirkų, gal kiek trūko atjautos, bet savo darbą bent kaip gydytojai jie atliko tinkamai. rolleyes.gif Kai teks gimdyti, tikrai žinau, kad norėsiu į Klinikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aprilita: 02 lapkričio 2012 - 22:34
Aprilita, as Klaipedos nestumo patologiniame skyriuje isgulejau 11 paru. Atveze su greitaja, su vytureliu, sirenom is Plunges priemimo skyriaus. Jau kraujavau.
Padare skubu kraujo tyrimo ir C reaktyvinis baltymas buvo net 980... o nuo 1000 jau vadinasi kraujo uzkretimas. Man tiek betruko iki kraujo perpylimo, o as dar minusine esu doh.gif Tai visas 11 paru man leido 8 kartus per para antibiotikus gentamicina ir penicilina arkliskom dozem, vare gelezi. Buvo kiekviena akimirka pasiruosta vezt mane i operacine, bet issikapanojau pati.
Niekad nepamirsiu tu pirmuju paru, kai sedi palatoje ant palanges ir ziuri i dangu, ieskai akimis kokios zvaigzdeles, pamatai- ir pradedi balsuverkt, nes ten TAVO vaikutis. Nezinau kiek laiko issededavau nakti taip verkdama. Kai jau viena palatoje buvau, istisai akys buvo ismeigtos i dangu. Diena viskas gerai, juokiausi, kalbejau, o naktimis verkiau ligoninej.
Sunku buvo, nes viena.... Paskutines dienas pries vyrui griztant, jis man i diena 100 sms paraso, paglostyk pilvuka, grisiu isbuciuopsiu ir tave, ir dukryte, ar stipriau jau juda.... kiekviena sms budavo asaru kalnas man. Kai jau pasieke oro uosta Barnaule, tada jam issiunciau sms, kad nebera musu mazyles. Atejo atgal zinute kaip as, ar man viskas gerai. Ir gan rami musu reakcija buvo jam iejus i palata. Puolem i glebi vienas kitam, juokemes, buciavomes... apie tai kas nutiko tik atsigulus i lova viena vieninteli karta paprase papasakot ir daugiau niekad nebekalbejome. Tik pasake, jei noresiu, jei pasirengusi- planuosim is naujo. Ir planuojam wub.gif

As po sios netekties atsigavau kur kas greiciau, nei po pirmojo nesivystancio pries 2 metus, kai ten aplamai tuscia gemaline puslyte buvo, net leliuko nebuvo doh.gif Tada verkiau gal puse metu, nesupratau kodel, uz ka, kas ne taip. O dabar sunku buvo tik ligoninej smile.gif
Atsakyti
Labas, apie Klp patologinį jau daug girdėjusi ne kokių atsiliepimų... labai gaila dėl tokios patirties 4u.gif
Atsakyti
<Orchiduke> 4u.gif console.gif

Eikit sau mergaites... paskaiciau tik viena posmeli ir asaros pradejo bireti... stiprybes 4u.gif
bet zinokit ir neskaiciau daugiau... tikiuosi neisizeisit, tiesiog kadangi labai intencyviai planuojame leliu norisi i viska ziureti tik su optimizmu smile.gif ir puikiai nusiteikus smile.gif o kaip bus taip smile.gif kuo daugiau teigiamu emociju mirksiukas.gif
atsimenu ir apie pirmaji pries gimdyma smile.gif visi klausdavo ar nebijau smile.gif o as sakydavau o ko bijoti ? smile.gif visos pagimdo ir gimdo dar po antra ir po trecia karta smile.gif vadinasi ne taip stipriai skauda smile.gif jei dar kazkas rystasi tai kartoti smile.gif juk jai bijosi tai bus tik blogiau smile.gif o kai ramiai pati i viska ziuresi taip ir bus smile.gif atsijmenu kai vaziavom jau gimdyti mano akyse ne baime o smalsumas buvo smile.gif o kas cia dabar bus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venecija_: 04 lapkričio 2012 - 11:41
QUOTE(aprilita @ 2012 11 02, 23:25)
,,Aš gulėjau Kauno klinikose, niekam nieko nedaviau, bet personalas tikrai buvo malonus nuo stacionarizavimo pradžios iki galo..Gavau ir palų pasitiesti, kad neiškruvinčiau paklodžių, ir viskas paaiškinta buvo..''

labas.

Aš irgi gulėjau Klinikose. Buvau sužavėta kolektyvu, rūpinimusi, bendravimu. Viską gavau ir palų kiek norėjau ir žmogišką šiltą bendrąvimą, rūpestį... Tik geriausios mintys apie visą kolektyvą
Papildyta:
QUOTE(Venecija_ @ 2012 11 04, 12:36)
visi klausdavo ar nebijau smile.gif o as sakydavau o ko bijoti ? smile.gif visos pagimdo ir gimdo dar po antra ir po trecia karta smile.gif vadinasi ne taip stipriai skauda smile.gif jei dar kazkas rystasi tai kartoti smile.gif

xex smile.gif ir aš laikausi tokių minčių
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 11 04, 14:31)
Aš irgi gulėjau Klinikose. Buvau sužavėta kolektyvu, rūpinimusi, bendravimu. Viską gavau ir palų kiek norėjau ir žmogišką šiltą bendrąvimą, rūpestį... Tik geriausios mintys apie visą kolektyvą.

drinks_cheers.gif Taip, tikrai. Labai tikiuosi, kad neteks nusivilti ir kitą kartą.

O aš šiandien pagaliau sulaukiau teigiamo OT, tai užskaitau, kad "repeticija" su jais pavyko. yess.gif Reiškia, metodas veikia ir kitą mėnesį jau dirbsim. ax.gif Jau maniau, kad būsiu kažką ne taip daranti su tais testais, nes pradėjau testuotis nuo 10 CD (10.27), ir vis neigiamas ir neigiamas būdavo. Galvojau, kad arba pražiopsojau tą savo O, arba nemoku elgtis su testais. Tikėjausi teigiamo kažkur apie 14 CD. Bet šiandien 19 CD ir galų gale pasirodė teigiamas rezultatas. bigsmile.gif
Atsakyti
Jezau, viska perskaiciau ir zliumbiu daba atsisedus... Nu siaubas... NU kazkokia beprtybe... Nu kaip taip galima... Nu ne zmones o kazkokie idiotai.... Noriu ir as antro vaikelio, jau vienos menesines praejo po nelaimes, laukiu antru. Bet nezinau ar as labiau bijau ar labiau noriu. Turbut pamacius dvi juosteles taip nesokinesiu is laimes kaip prejusius kartus. Bijau paniskai...O jeigu vel kazkas negero atsitiks?... Gal dar esu nepasiruosusi... O dar ypac cia kaip paskaitau kokios nelaimes buna... Kokie dideli vaikeliai....As neisivaizduoju is kur pas moteris tiek stiprybes tokius dalykus atlaikyti...Siaubas...
Atsakyti
QUOTE(aprilita @ 2012 11 05, 00:04)
drinks_cheers.gif  Taip, tikrai. Labai tikiuosi, kad neteks nusivilti ir kitą kartą.
O aš šiandien pagaliau sulaukiau teigiamo OT, tai užskaitau, kad "repeticija" su jais pavyko.  yess.gif Reiškia, metodas veikia ir kitą mėnesį jau dirbsim.  ax.gif  Jau maniau, kad būsiu kažką ne taip daranti su tais testais, nes pradėjau testuotis nuo 10 CD (10.27), ir vis neigiamas ir neigiamas būdavo. Galvojau, kad arba pražiopsojau tą savo O, arba nemoku elgtis su testais. Tikėjausi teigiamo kažkur apie 14 CD. Bet šiandien 19 CD ir galų gale pasirodė teigiamas rezultatas.  bigsmile.gif

as irgi laukiu greiciau teigiamo OT,mano mb 8d isvaziuoja tikiuosi sulauksiu biggrin.gif siandien 13cd g.gif neigiamas ,dariau ryte ,bet pradeda maust pilva juaciu ateina cool.gif
Atsakyti