Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių kampelis

QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 19:56)
Na jeigu vaikas komoj, tai gal gausi.... Jie vistiek turi kazkiek procentu parasit.

Mano vaikas ne komoj,bet jam 0.....
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2012 11 07, 15:44)
tai kame oivertintas tas savarankiskumas ? kaip tenvertina vrc ? psichologe ar kaip ? nes mums iskart padarys sake .... nes tada kai dare tai tiopo gulejom ....
Papildyta:

taip psihologe dare, pasedejom, pakalbejom. nes prie vaiko neprisiliesti, jisai labai irzlus. nieko jisai tenai nedare, tik rieke. tai pagal ta ka ji pamate, ir parase.
Papildyta:
QUOTE(aidesa @ 2012 11 07, 18:59)

Tai kiek jam metuku g.gif ? Gal kazkoks kitas testas?
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 14:10)
Abejoju, kad gausi schmoll.gif .Mes irgi norejom gaut slauga, vrc gavom 20% savarankiskumo. ir pagal visas kitas testas maksimumas buvo tik 15%. Bet cia nieko neriaiskia, gavom prieziura blink.gif  doh.gif . Kaip man pasake, slauga gauna vaikai kurios reikia per koteterius maitint, o ta kad vaikas nesedi, nevaiksto, nekramto. Tai uzteks ir prieziuros doh.gif . Arba tada uz pinigus, bet pazistomu neturim....kitaip neisivaizduoju kaip ja gaut g.gif .

Mes su tavim kliunam del amziaus As nezinau kiek tesos bet man isaiskino viena mama kuri ejo iki ministerijos del slaugos tai kad vaikam iki 5 metu slaugos neduoda. Musu irgi savarankiskumas tik 20 o kalba isvys tik 7 proc.
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 20:02)
taip psihologe dare, pasedejom, pakalbejom. nes prie vaiko neprisiliesti, jisai labai irzlus. nieko jisai tenai nedare, tik rieke. tai pagal ta ka ji pamate, ir parase.
Papildyta:

10 metu,tik barteli daro,nes disc tinka iki panasiai 5 metu....pats nepavalgo,nejuda,nesiprausia,pampersai ir pan ,100proc priklausomas nuo mamos
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 11 07, 20:04)
Mes su tavim kliunam del amziaus As nezinau kiek tesos bet man isaiskino viena mama kuri ejo iki ministerijos del slaugos tai kad vaikam iki 5 metu slaugos neduoda. Musu irgi savarankiskumas tik 20 o kalba isvys tik 7 proc.

O kiek jūsų vaikam metų?aš irgi vieną mama pažįstu ,kuriai nedavė slaugos ,o priežiūrą,nes vaikui nebuvo dar 5 metukų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(aidesa @ 2012 11 07, 18:59)

Tai kad ten bartelio klausimai labai jau tokie nevaikiski, Gal kitose miestose pritaiko kazkokius vaikiskus klausimus bet pas mus suaugusiu zmoniu klausimai. Tokie tipo gali naudotis vonia ar dusu be pasaliniu pagalbos. arba savarankiskai nauduojas tualetu, nereikalauja pagalbpos, arba gali paduota maista pats pasiimti, susipjaustyti, pasinauduoti prieskoniais. ir t.t. Tai kur cia surinksi daugiau uz 0
Papildyta:
QUOTE(aidesa @ 2012 11 07, 19:12)
10 metu,tik barteli daro,nes disc tinka iki panasiai 5 metu....pats nepavalgo,nejuda,nesiprausia,pampersai ir pan ,100proc priklausomas nuo mamos
Papildyta:

O kiek jūsų vaikam metų?aš irgi vieną mama pažįstu ,kuriai nedavė slaugos ,o priežiūrą,nes vaikui nebuvo dar 5 metukų... g.gif

Pas mus su Lenusiuku panasaus amziau vaikuciai jos jai gerai pamenu 1 men. vyresnis Virs 3 metuku
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 11 07, 19:47)
Tai kad ten bartelio klausimai labai jau tokie nevaikiski, Gal kitose miestose pritaiko kazkokius vaikiskus klausimus bet pas mus suaugusiu zmoniu klausimai. Tokie tipo gali naudotis vonia ar dusu be pasaliniu pagalbos. arba savarankiskai nauduojas tualetu, nereikalauja pagalbpos, arba gali paduota maista pats pasiimti, susipjaustyti, pasinauduoti prieskoniais. ir t.t. Tai kur cia surinksi daugiau uz 0
Papildyta:

Pas mus su Lenusiuku panasaus amziau vaikuciai jos jai gerai pamenu 1 men. vyresnis Virs 3 metuku

Jo mums 3 metukai ir 4 menesej drinks_cheers.gif .
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 11 07, 19:04)
Mes su tavim kliunam del amziaus As nezinau kiek tesos bet man isaiskine o viena mama kuri ejo iki ministerijos del slaugos tai kad vaikam iki 5 metu slaugos neduoda. Musu irgi savarankiskumas tik 20 o kalba isvys tik 7 proc.

Man kazka panasu ir pasake, kai as pradejau minet kad duotu slauga. Tai daktare taip ir pasake...kad vaikus iki 5 metuku ir taip slaugit reikia doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 19:57)
Jo mums 3 metukai ir 4 menesej drinks_cheers.gif .
Papildyta:

Man kazka panasu ir pasake, kai as pradejau minet kad duotu slauga. Tai daktare taip ir pasake...kad vaikus iki 5 metuku ir taip slaugit reikia doh.gif .

As tai visad maniau kad iki 3 metuku reikia slaugyti smile.gif Mums tai pradzioje ir pampersu nenorejo duoti, net daktare skambino i ligoniu kasas nes jos manimu vaikui iki 3 metuku pampersus mama ir taip turi pirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 11 07, 21:13)
As tai visad maniau kad iki 3 metuku reikia slaugyti  smile.gif  Mums tai pradzioje ir pampersu nenorejo duoti, net daktare skambino i ligoniu kasas nes jos manimu vaikui iki 3 metuku pampersus mama ir taip turi pirkti  doh.gif

Tai aš kai sodroj dėl stažo tvarkiausi, sakau, kodėl stažas tik 6 metai,jei vaikui 9 metai,tai man atšovė,kad iki 3 metų ir taip mama turi vaiką slaugyti....
Atsakyti
QUOTE(aidesa @ 2012 11 07, 19:40)
Tai jei bartel nulis,tai nera ko pergyvent,duos jums ta slauga smile.gif

bet mums disc dar daro mum 4 metai

QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 19:56)
Na jeigu vaikas komoj, tai gal gausi.... Jie vistiek turi kazkiek procentu parasit.

tai va net kai sanatorija raso ,nors vaikui daromas disc bet raso bartelio indeksa doh.gif
QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 20:02)
Papildyta:

aha,bet matai as noriu neprasitest as pakeist noriu g.gif man labai svarbu ka ji parasys ,man vrc paranku nes merga naujoj vietij kaip lapas buna cool.gif
QUOTE(aidesa @ 2012 11 07, 20:12)
Papildyta:

maniske juda bet priklausoma 100 proc nuo manes ,o kas nedave kas nupsrendzia ydomu kad vaika iki 5 metu ir tai slaugyt reikia ....?
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2012 11 07, 22:54)

maniske juda bet priklausoma 100 proc nuo manes ,o kas nedave kas nupsrendzia ydomu kad vaika iki 5 metu ir tai slaugyt reikia ....?

Man irgi labai keistai cia su tais 5 metais. Vaiko prieziuros atostogu mama isleidzia tik iki 3 metu, tai logiska kad iki 3 metu turi mama slaugyti.
Papildyta:
paskaitinejau neigalumo ligio nustatymo terminus, tai kazkaip pamasciau kad mums apskritai turetu buti tas varijantas kur iki 18 metu.

iki asmeniui sukaks 18 metų, kai neprognozuojamas asmens sveikatos būklės pasikeitimas, darantis įtaką asmens neįgalumo lygiui, asmens sveikatos sutrikimai yra nuolatinio, nekintančio pobūdžio.[COLOR=blue]

nes logiskai kad genetinis sindromas bus visa gyvenima ir po 2 metu tikrai nepraeis. Bet cia Lietuva cia lietus lyja smile.gif
Atsakyti
laba ryta .einu su mazaja pas savo gydydtoja ... gal kas zinote nui ko priklauso apksritai neigalumo vertinimas del slaugos ar nuo disc ar nuo ka apylinke ar neurologe surase ?
Papildyta:
QUOTE(ingulite @ 2012 11 08, 00:39)
Man irgi labai keistai cia su tais 5 metais. Vaiko prieziuros atostogu mama isleidzia tik iki 3 metu, tai logiska kad iki 3 metu turi mama slaugyti.
Papildyta:
paskaitinejau neigalumo ligio nustatymo terminus, tai kazkaip pamasciau kad mums apskritai turetu buti tas varijantas kur iki 18 metu.
iki asmeniui sukaks 18 metų, kai neprognozuojamas asmens sveikatos būklės pasikeitimas, darantis įtaką asmens neįgalumo lygiui, asmens sveikatos sutrikimai yra nuolatinio, nekintančio pobūdžio.[COLOR=blue]

nes logiskai kad genetinis sindromas bus visa gyvenima ir po 2 metu tikrai nepraeis. Bet cia Lietuva cia lietus lyja  smile.gif

o kur raso pagal kokius kriterijus duod slauga o kur prieziura ? g.gif kol yra laiko noriu visa info visas daktaru pazymas susirinkt ,nes VRC juodai nepasitikiu 4u.gif

LEnusikas tai ka jusm vrc 20 porc nustate ? tai ka jis daro savarankiskai ?ir nnedave slaugos kiek supratau ?
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2012 11 07, 19:02)

o ka jus turit, slauga ar prieziura?

QUOTE(ingulite @ 2012 11 07, 19:04)

iki 18 beros skiria nuo 7m, bet tiksliai nezinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domicele: 08 lapkričio 2012 - 08:42