Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterija daugiau nei skaičiukai

QUOTE(MeSsS @ 2012 10 11, 10:38)
labas rytas  mirksiukas.gif
kaip gerai agree kad tu viską žinai, aš tai gėdinuos jau klausinėt jūsų  biggrin.gif

nu jau biggrin.gif nezinau visko... kapitanovo seminaruose ypac pasijauciu, kad nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggree: 11 spalio 2012 - 09:52
QUOTE(MeSsS @ 2012 10 11, 10:38)
aš tai gėdinuos jau klausinėt jūsų  biggrin.gif

Nėra čia tokių, kur viską žino, klausk spakainiai mirksiukas.gif
Atsakyti
AGA TAI AS PIRMA smile.gif uij sory uz dyskes raides smile.gif
ziekit, darem inventura. Trukumas 2 tukst. bet is ju truksta tokiu prekiu kuriu judejimas labai aiskus uz 1500 ir dir nori is sandelininko iskaiciuoti 1500. sandelininkas sutinka kad jo kalte ir sutinka susimoketi. tai kaip man visa tai suforminti???? doh.gif rasyti isakyma del trukumo 1500 ir sutikima pasiimti? nebus keista kodel 1500 o ne 2000 lt? g.gif
Atsakyti
Akėj, ciocės, su savaitgaliu visas! Pirdulinu namo nail.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2012 10 11, 11:28)
ziekit, darem inventura. Trukumas 2 tukst. bet is ju truksta tokiu prekiu kuriu judejimas labai aiskus uz 1500 ir dir nori is sandelininko iskaiciuoti 1500. sandelininkas sutinka kad jo kalte ir sutinka susimoketi. tai kaip man visa tai suforminti????  doh.gif rasyti isakyma del trukumo 1500 ir sutikima pasiimti? nebus keista kodel 1500 o ne 2000 lt? g.gif

As tai gal pasiulyciau padaryti jam pardavima... ir nurasyma i sanaudas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggree: 11 spalio 2012 - 11:07
QUOTE(pupute @ 2012 10 11, 11:28)
ziekit, darem inventura. Trukumas 2 tukst. bet is ju truksta tokiu prekiu kuriu judejimas labai aiskus uz 1500 ir dir nori is sandelininko iskaiciuoti 1500. sandelininkas sutinka kad jo kalte ir sutinka susimoketi. tai kaip man visa tai suforminti????  doh.gif rasyti isakyma del trukumo 1500 ir sutikima pasiimti? nebus keista kodel 1500 o ne 2000 lt? g.gif

Tai padarykit taip, kad inventorizacijos rezultatas ir būtų tik minus 1500 Lt. Tada ramiai sau viską išskaičiuosit iš sandėlininko.

O aš vakar buvau VMI seminare apie reprezentaciją. doh.gif doh.gif doh.gif Aišku, kad niekas neaišku doh.gif reikės auditorių užklausinėt, nes vieni vienaip sako, kiti kitaip.
Situacija tokia:
mes kiekvienam savo pirkėjui, kuris perka konkrečią prekę dovanojame senukų dovanų čekį. Apie tą akciją nėra paskelbta viešai, tik žodžiu pasakyta pagrindiniams mūsų pirkėjams. Mes praeitais metais dėjome į reprezentaciją, auditoriai kaip ir sutiko. Vakar VMI sako, kad tokia akcija yra neleidžiami 100 proc. nebent bus paskelbta viešai, tada bus reklama. doh.gif
Vat ir galvoju... Sumos nemažos, į neleidžiamus dėt visos sumos kažkaip nesinori blink.gif
Atsakyti
negaliu padaryti galutines sumos 1500, nes kitu prekiu irgi truksta. situ kut 1500 yra 4 prekes ir per ziopluma sandelininko kazkur jos iskeliavo.. doh.gif
as kita savaite kaune i ta pati serminara esu uzsiregistravusi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2012 10 11, 13:11)
negaliu padaryti galutines sumos 1500, nes kitu prekiu irgi truksta. situ kut 1500 yra 4 prekes ir per ziopluma sandelininko kazkur jos iskeliavo.. doh.gif
as kita savaite kaune i ta pati serminara esu uzsiregistravusi  bigsmile.gif

Aš tada suforminčiau, kad 1500 yra dėl sandėlininko ir 500 Lt dėl natūralios netekties... Priklausomai nuo to kokių prekių trūksta blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif pas mus džiugi naujiena darbe - keičiam baldus į naujus thumbup.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepos dukra: 11 spalio 2012 - 13:52
Labas rytas,

na va pagaliau mūsų valdininkai išsprendė dilemą, ar privalomas įmonėje buhalteris, ar buhalteriją gali tvarkyti ir vadovas?

Iki 2012 m. gruodžio 31 d. vadovas dar gali tvarkyti buhalteriją pats. Nuo 2013 sausio 1 d. jau turi būti ir buhalteris ir direktorius.

www.buhalteris.lt rašo:
"Dar viena svarbi naujovė – draudimas derinti įmonės vadovo ir vyr. buhalterio pareigas. Nuo kitų metų įmonės vadovas negalės tvarkyti savo įmonės apskaitos, išskyrus individualiąsias įmones bei naujos verslo organizavimo formos subjektus – mažąsias bendrijas. Pastarųjų apskaitą galės tvarkyti bet kuris jos narys. Kaip ir anksčiau, buhalterio pareigybė taip pat neprivaloma verslu užsiimantiems fiziniams asmenims – ūkininkams bei individualiąją veiklą vykdantiems asmenims.

Kita vertus, nėra aiškios atsakomybės už tokį pažeidimą, nebent būtų pritaikytas Administracinių teisės pažeidimų kodekso 172 straipsnis „Komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimas" arba 173 straipsnis „Neteisėtas vertimasis komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla". Juose nustatytos baudos siekia nuo penkių šimtų iki trijų tūkstančių litų.

Tačiau ignoruojantys šį draudimą susidurs su kitomis kliūtimis, pavyzdžiui, pateikdami finansines ataskaitas Juridinių asmenų registrui. Kadangi nuo kitų metų, kaip ir anksčiau, jas turės pasirašyti įmonės vadovas ir vyr. buhalteris, registras turėtų nepriimti ataskaitų, kurias pasirašė tik vienas iš jų. Šis apribojimas neparankiausias specializuotoms apskaitos įmonėms, kurių vadovai dažniausiai būna profesionalūs buhalteriai. Verta priminti, kad, be šio naujo pareigų derinimo apribojimo, kitų apribojimų nėra. Todėl vadovas arba buhalteris gali eiti kasininko ar kito darbuotojo pareigas, jeigu tik turi reikiamą kvalifikaciją."
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Buhalteris - tai ne profesija, ne orientacija, ne tautybė ir ne pravardė. Tai sunki protinė patologija, kurią sėkmingai galima panaudoti namų ūkyje.

Renkantis buhalterio profesiją reikia viską įdėmiai apgalvoti, nes vėliu atsikratyti jos praktiškai neįmanoma.

Buhalteris - ne Mumu ir skęsta tik kartu su Gerasimu.

Geras buhalteris turi kvepėti kava, šokoladu ir kompiuteriu.

Ant buhalterio negalima šaukti - jis gali užsisklęsti savyje ir sugrįžti iš ten tik su VMI operatyvininkais.

Negalima buhalteriui laiku neišmokėti atlyginimo - pasiims pats. Ir gerokai daugiau, nei priklauso cool.gif
Atsakyti