Įkraunama...
Įkraunama...

Bechterevo liga ( ankilozinis spondiloartritas)

Nieks nenori atsakyt?
Ar nera serganciu vilnieciu?
Atsakyti
QUOTE(tanni @ 2012 11 10, 18:13)
Kaklo judesiai riboti.
Atsilosti atgal stuburu neimanoma. Pasilenkus i prieki grindu nepasiekiu. Stuburo jusesiu i sonus beveik nera.

Ar esant tokiai buklei jau turetu but susiformavusi lazda?
Dar noriu paklausti vilnieciu. Poliklinikoje hla-b27 tyrimo nedaro. Poliklinikos gygytoja nusiunte i ENDEMIK. Taciau kai atvaziavau ten, pasake taip pat tokio tyrimo nedaro. Pirmadieni butinai turiu ji padaryt. Grybo gatvej kainuoja ~140 lt. Gal kas zino kur ji atlieka Vilniuje pigiau, ziaurios kainos toj Grybo gatvej  blink.gif

santaruos daro.laboratorija 3 aukste.ateinat,pasakot,kad mokamai hla norit pasidaryt ir viskas.susimokesit,priduosit krauja ir tiek
Atsakyti
Sveiki,

kaip laikotės, likimo broliai/sesės? 4u.gif
Aš vat po intensyvaus 8 metų gydymosi sulfasalazinu, metotreksatu, medroliu, movaliu bei kitais priešuždegiminiais, Remicade, injekcijomis į kelio sąnarį ir kelio sąnario artroskopijos šiuo metu bandau gyventi be vaistų, nes laukiuosi. Skausmai pastiprėjo, bet, kol dar galiu kentėti, laikausi be medikamentų. 4u.gif Kaip kiti laikotės?
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 11 08, 19:09)
Viska parodo kraujo tyrimai ir niekas nieko nesumaiso  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Ir dar plius rentgenas/magnetinis rezonansas/kompiuterinė tomografija. Būna specifiniai pokyčiai rentgenologiniai pas sergančiuosius AS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Biškis @ 2012 11 08, 22:51)
Tiek leukocitai, tiek ENG gali buti normalus  4u.gif Ligai diagnozuoti svarbu CRB, Hla b 27 teigiamas, MRT matomas uzdegiminis vaizdas  4u.gif ANA, AKA, ANTI-CCP daznai net nedaro  4u.gif

Man darė ir tuos visus ANA ir RA faktorių, kuris taip pat ant ribos. Man visi kraujo tyrimai rodė AS ir beveik RA 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tanni @ 2012 11 10, 17:13)
. Poliklinikoje hla-b27 tyrimo nedaro. :

KMUK tikrai daro, manau, ir Santariškės ar kokia kita didesnė Vilniaus ligoninė, kur dirba profesionalūs reumatologai, (III lygio) daro 4u.gif
Ligą geriausiai nustatys KMUK ar kitos panašaus lygio ligoninės, poliklinikomis labai abejoju. Man diagnozės nerado nuo 1999 m., kol nepakliuvau pas KMUK reumatologus, net 3 ligoninėj nerado doh.gif O KMUK labai greitai buvo nustatyta AS (2006 m.) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eco woman: 07 vasario 2013 - 17:27
Kovo 23 d. vyks bechterevo liga sergančiųjų konferencija - susitikimas Trakuose, "Trasalyje". Pradžia - 11 val. Kviečiu visus ir visas sergančiuosius bechterevo liga (ankilozuojančiu spondilitu) būtinai dalyvauti susitikime!!!
Atsakyti
Sveki visi,

Mano vyrui taip pat visai neseniai buvo diagnozuota šita liga. Gydytojas sake,kad jis ja jau serga 5- 7 metai. Kadangi jis pats nedraugauja su kompiuteriu,tai norėsiu aš su jumis čia bendrauti smile.gif Noriu padėti jam kuo galiu. Sakykite,gal jūs žinote,kaip yra su ta reabilitacija. Šeimos gydytoja davė siuntimą pas reabilitologę,tai toji skyrė tik 4 mankštas ir lempa kažkokia,žodžiu visumoj tik 10 procedūrų. Nežinau,man atrodo ,kad čia kažkoks pasityčiojimas,net masažo neskyrė doh.gif Žinote,jis kaip vyras daug nesigilino,pasakė ir viskas. Būkite geri,kas jau turite patirties,parašykite kokia ištikruju reabilitacija priklauso. Ir šiaip domina visi efektyvus gydymo būdai. Labai laukiu pasidalinimo informacija.
Tiesa,dėl šito susitikimo Trakuose,gal galima smulkiau? Ar reikės susimokėti už dalyvavimą,ar galime mes atvykti kartu? Kiek laiko ten viskas vyksta? Bandyčiau vyrą įkalbėti sudalyvauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2013 03 07, 09:49)
Sveki visi,

Mano vyrui taip pat visai neseniai buvo diagnozuota šita liga. Gydytojas sake,kad jis ja jau serga 5- 7 metai. Kadangi jis pats nedraugauja su kompiuteriu,tai norėsiu aš su jumis čia bendrauti smile.gif Noriu padėti jam kuo galiu. Sakykite,gal jūs žinote,kaip yra su ta reabilitacija. Šeimos gydytoja davė siuntimą pas reabilitologę,tai toji skyrė tik 4 mankštas ir lempa kažkokia,žodžiu visumoj tik 10 procedūrų. Nežinau,man atrodo ,kad čia kažkoks pasityčiojimas,net masažo neskyrė doh.gif  Žinote,jis kaip vyras daug nesigilino,pasakė ir viskas. Būkite geri,kas jau turite patirties,parašykite kokia ištikruju reabilitacija priklauso. Ir šiaip domina visi efektyvus gydymo būdai. Labai laukiu pasidalinimo informacija.
Tiesa,dėl šito susitikimo Trakuose,gal galima smulkiau? Ar reikės susimokėti už dalyvavimą,ar galime mes atvykti kartu? Kiek laiko ten viskas vyksta? Bandyčiau vyrą įkalbėti sudalyvauti smile.gif

Sveiki 4u.gif

O pas kokią reabilitologę siuntimą gavo? Čia Vilniuje? Jei kas lankėsi, gal galėtų pakomentuoti kur geriau - Santariškių fizinės medicinos ir reabilitacijos centras / Gemma / Valakupių reabilitacijos centras / o gal dar koks nors yra? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

konferencija Trakuose praziopsojau.
Taciau dalyvausieji gal galetu parasyt kokia is konferencijos nauda? Internete pakanka informacijos apie liga, mankstas, net apie stebuklingus pagijimo atvejus, dietas. O gydytojai taip pat kartais si bei ta pasiulo. Todel gal kam nesunku butu man atsakyt i mano klausima? Is universiteto konferenciju pamenu tik ispusdzius, apibindinciau tai kaip suaugusiu zmoniu zaidima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanni: 30 kovo 2013 - 17:45
kur geriausia reabilitacija?
Atsakyti
Sveiki mielieji smile.gif nusprendžiau ir aš ieškoti bendraminčių sergančių šia liga, norėčiau pabendrauti su jumis, galbūt sužinoti ko nors naudingo ir svarbiausia jaustis ne vienai 4u.gif man ši liga nustatyta prieš 3 metus, viskas prasidejo nuo klubo skausmo..
Atsakyti
http://www.amazon.co...s/dp/012397156X
Atsakyti
sveikuciai, sergu sia liga 16metu, turiu omeni bechterew, jinai man prasidejio nuo 14m ir gan labai stipriai,budavo taip kad net ne tik is lovos islipti negaledavau o tiesiog kvepuoti budavo kancia,po gero desimecio atsitiko taip kad kreipiausi i GUH keleta praleistu dienu,atliktu tirimu ir nustatyta deagnoze, daktarai priejio isvada kad tik tempimo pratimai gali kazka pakeisti, apie operacija buvo padiskutuota tiek ,tikimybe kad po jos paliks geriau tik 15% o kad paliks blogiau 50% ir po ilgu dviejiu metu trunkanciu kanciu ,dariau tempimo pratimus, su celebrexs vaistu pagalba,kad uzmustu nepakeliama skausma,kas ta liga serga manau puikiai supranta ka turiu omenije, ir tik dabar kai jau apie 30metu galiu pasakyti kad skausmo beveik nebejauciu,galiu susilenkti beveik nosi iki keliu, tad patarsiu bet kam, tik tempimo pratimai kazka gali,pats tuom isitikinau,tikra tiesa pirmus du metus dariau pratimus po 8-9h per diena 7d per savaite, meciau rukyti ir gerti,tik po terejata metu dabar kartais isgeriu ir nugara pajauciu salia ant ryto is karto, tad stenguosi negerti.
Atsakyti