Įkraunama...
Įkraunama...

Bechterevo liga ( ankilozinis spondiloartritas)

labas merginos ,net nemaniau kad sitiek daug yra serganciu se liga ,as sergu jau 12metu pirmieji 5metai buvo siaubingi,o dabar su tuo susitaikiau ir su liga susigyvenau,ismokau ja valdyt. dabar gyvenu pilnaverti gyvenima ,o jau maniau kad to niekada neturesiu ir net po to susilaukiau vaikelio nors visis laike beprote.Jai norite pabendrauti ir apie tai suzinoti kaip ir ka darau parasykit i elektronini ,mielai pasidalinsiu patirtim ,ce uzklydau visai netiketai,net nemaniau kad yra toke tema lajjjma@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(lajjjma @ 2010 09 29, 22:51)
labas merginos ,net nemaniau kad sitiek daug yra serganciu se liga ,as sergu jau 12metu pirmieji 5metai buvo siaubingi,o dabar su tuo susitaikiau ir su liga susigyvenau,ismokau ja valdyt. dabar gyvenu pilnaverti gyvenima ,o jau maniau kad to niekada neturesiu ir net po to susilaukiau vaikelio nors visis laike beprote.Jai norite pabendrauti ir apie tai suzinoti kaip ir ka darau parasykit i elektronini ,mielai pasidalinsiu patirtim ,ce uzklydau visai netiketai,net nemaniau kad yra toke tema lajjjma@gmail.com

Laba 4u.gif O ar esi Bechterevo draugijos narė?
Dar noriu paklausti - o kaip dėl vaikų - ar kuris nors serga? Nes mes patys neseniai susilaukėm sūnaus, o vyras serga (gal tiksliau - sirgo šia liga, nes jau 2metai jokių vaistų nevartoja ir jaučiasi puikiai). Labai įdomu kaip dėl paveldimumo g.gif
Atsakyti
na pirmiause tai keista ,nes si liga nepagydoma kolkas,ir keista kad nenaudoja vaistu,o nenaudoja delto kad pats taip nusprende ar gyditojas,nes skaiciau kad gyditis butina.Vaikai nera geros sveikatos turim visokiu problemu,bet sitos ligos [edsaku dar nera nors si liga gali buti paveldeta
Papildyta:
ne nare nesu ,net nemaniau kat tai yra
Atsakyti
QUOTE(lajjjma @ 2010 10 02, 20:43)
na pirmiause tai keista ,nes si liga nepagydoma kolkas,ir keista kad nenaudoja vaistu,o nenaudoja delto kad pats taip nusprende ar gyditojas,nes skaiciau kad gyditis butina.Vaikai nera geros sveikatos turim visokiu problemu,bet sitos ligos [edsaku dar nera nors si liga gali buti paveldeta
Papildyta:
ne nare nesu ,net nemaniau kat tai yra

Nevartoja dėl to, kad nėra būtinybės smile.gif
O dėl draugijos, tai būtinai pasidomėkit, visa info štai čia:
http://www.bechterevoliga.tai.lt/
Dažnai vyksta susitikimai, dalyvauja daug gydytojų ir pan. Taip pat jau antrus metus vyksta vasaros stovyklos, kur nariai dalyvauja su šeimomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2010 09 30, 09:18)
Laba  4u.gif O ar esi Bechterevo draugijos narė?
Dar noriu paklausti - o kaip dėl vaikų - ar kuris nors serga? Nes mes patys neseniai susilaukėm sūnaus, o vyras serga (gal tiksliau - sirgo šia liga, nes jau 2metai jokių vaistų nevartoja ir jaučiasi puikiai). Labai įdomu kaip dėl paveldimumo  g.gif

paveldimumas didelis, daugiausia iš vyriškos pusės, nes tai vadinama vyrų liga cool.gif
Daugiausia padėtų atliktas kraujo tyrimas, kuriame ieškoma žmogaus audinių suderinamumo antigeno HLA B27, jis pasitaiko 90 proc. sergančiųjų unsure.gif
mano tėtei neseniai irgi pripažino spondilitą (man šis pavadinimas priimtinesnis, nes Bechterevo liga skamba kažkaip baugiai).
Gaila, kad tetei nelabai ką ir paaiškinti galiu- nesportuoja, rūkyti nemeta...manau, kad bus bėdos, bet kaip jam tai paaiškinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 11 30, 16:17)
paveldimumas didelis, daugiausia iš vyriškos pusės, nes tai vadinama vyrų liga cool.gif
Daugiausia padėtų atliktas kraujo tyrimas, kuriame ieškoma žmogaus audinių suderinamumo antigeno HLA B27, jis pasitaiko 90 proc. sergančiųjų unsure.gif
mano tėtei neseniai irgi pripažino spondilitą (man šis pavadinimas priimtinesnis, nes Bechterevo liga skamba kažkaip baugiai).
Gaila, kad tetei nelabai ką ir paaiškinti galiu- nesportuoja, rūkyti nemeta...manau, kad bus bėdos, bet kaip jam tai paaiškinti g.gif

Mano vyro tėvai nesirgo unsure.gif Na kol kas jokių tyrimų vaikiukui nedarome, nes viskas gerai, tad veju blogas mintis šalin.
Vyras, kaip ir minėjau, jaučiasi puikiai jau keli metai, dabar lanko jogą, bet rūkyti niekaip nepavyksta mesti doh.gif Ir knygas skaitė, ir elektronines (ar kokios ten jos) cigaretes pirko, ir vaistus kažkokius doh.gif Atrodo, noro daug, bet valios neturi..
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2010 11 30, 17:40)
Mano vyro tėvai nesirgo  unsure.gif Na kol kas jokių tyrimų vaikiukui nedarome, nes viskas gerai, tad veju blogas mintis šalin.

na, daryti jokių tyrimų ir nereikia ax.gif šiaip kiek domėjausi, kiek pavyko išsiknisti biggrin.gif medžiagos, tai pagrindinis šios ligos gerinimo principas- mankšta, mityba, sveika gyvensena...pagal literatūrą, jeigu išpildomos šios sąlygos, gali net ir turėti tą polinkį genetiškai, bet tiesiog neleisi ligai pasireikšti rolleyes.gif
pagal idėją, medikamentai tai tiesiog nulis- jie tik sumažina simptomus, skausmą ir tiek, bet liga plinta toliau...manau, kad vaistų šiai ligai gydyti išvis reikia vengti...nes aprimus skausmui, žmogus mano, kad liga pasitraukė, kaip pvz tiki ir mano tėvas, nors aš jam aiškinu, bet jis nesuvokia...kai pasakoju, kad reikia mankštintis, gerai paplaukioti būtų- jis man atsako, kad prisimankština darbe (darbas fizinis).... doh.gif

Kad vyras lanko jogą- super thumbup.gif tik man gaila, kad nedaugelis LT suvokia jos teikiamą gėrį, kažkodėl didesnį įspūdį žmonėms dar daro ,,štangos" ir aerobikos doh.gif

p.s dar dėl pasakymo, kad vyro tėvai nesirgo- o žinot tikrai? jiems atliktas buvo žymens patikrinimas? nes kol neatliktas atitinkamas antikūno tyrimas negalima sakyti, kad nesirgo ar neserga...tiesiog gal neleidžiama jai pasireikšti...juk mumyse glūdi ir daugiau paveldimų genų, kurie tik glūdi, bet neturi galimybės išlįsti į dienos šviesą. Pagal idėją, polinkį turiu ir aš, nes ji nustatyta mano tėvui, o kadangi turiu nemažą osteohondrozė, skoliozę ir pan- man tai jau tikrai verta susirūpinti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 30 lapkričio 2010 - 18:48
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 11 30, 18:34)
p.s dar dėl pasakymo, kad vyro tėvai nesirgo- o žinot tikrai? jiems atliktas buvo žymens patikrinimas? nes kol neatliktas atitinkamas antikūno tyrimas negalima sakyti, kad nesirgo ar neserga...tiesiog gal neleidžiama jai pasireikšti...juk mumyse glūdi ir daugiau paveldimų genų, kurie tik glūdi, bet neturi galimybės išlįsti į dienos šviesą.  Pagal idėją, polinkį turiu ir aš, nes ji nustatyta mano tėvui, o kadangi turiu nemažą osteohondrozė, skoliozę ir pan- man tai jau tikrai verta susirūpinti cool.gif

Na taip, tu teisi, tyrimai nedaryti kiek žinau, tai gal ir sirgo (serga) unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, sedziu uztinusiomis akimis. Diagnoze Bachterevo liga, net rasyti jos tinkamai dar nemoku. Rastas atitinkamas antigenas, nors su klubai dar viskas tvarkoj, is proto senai jau veda peciu juosmo, krutinine dalis. Ilga laika viska gydytojai nurase psihologijia, nervams, kol buvo suzinota liga.

Gyvenu labai aktyvų gyvenimą, daug draugų, darbų bemiegių naktų, nors skausmas daro savo, moku kentėti , išverti, ignoruoti. Niekur nerandu informacijos ar tai liga , kuri trumpina gyvenimą, kiek su ja gyvenama, kaip gyvenama. Kokios operacijos ir proceduros.

su manksta stengiuosi kelis metus jau draugauti, nuo vaiksytes mane jau vargian skausmai, diagnozuota juveniline osteochondoze.

Is visko ka paklausiau ir paskaiciau - reikia keisti profesija i kokia kineziterapija smile.gif. Bet siuo metu viskas slysta is po koju, per asaras nieko nematau. atrodo pati jaunyste, o stai visi blogumai lenda.

Atsakyti
Sveiki,
Na aišku baisoka iš pradžių, kai pasako diagnozę. bet gi su viskuo galima gyventi. Gal tau ir nebus labai aktyvi liga. reikia tik pasistenkti , kad pirmus 10 metu kuo mažiau pažeistų. o paskui gal ir nurims ji? o gal nurims ir anksčiau, nes ši liga turi tokią savybę sustoti ir nežinosi nuo ko. Reikia pabandyti dietas be krakmolo. gal apsiramins uždegimas?
Atsakyti
Pakelsiu viršun temą, nes aktualu dabar, bet žiū gyvenimas čia menkai verda.... unsure.gif
Atsakyti
Bechterevo liga ( ankilozinis spondiloartritas)

Gal kad daugiau info suteiktų realios, kaip sakoma "iš gyvenimo". Literatūra naudotis pati moku wink.gif

Situacija tokia, kad MB šią liga turi jau koks 15m. Pas gydytojus po remisijos nesilanko sad.gif Nusteikęs pesimistiškai. Paskutiniu metu liga ėmė progresuoti sad.gif , pagalbos priimti nenori doh.gif Nebežinau kaip pagelbėti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 26 rugsėjo 2012 - 09:51