ar KMU deda keramininius breketus?
Nu va, sutvarkė 4 kanalus.. Dantis gavosi itin prabangus
O kodėl sakot, kad krūminį geriau raut negu protinį?

QUOTE(lassie172 @ 2012 11 02, 17:14)
Nu va, sutvarkė 4 kanalus.. Dantis gavosi itin prabangus

Na, o Jūsų manymų, kurį dantį labiau norėtumėte pasilikti, ar tą kuris tarkim pusę jau nugręžtas ir 50proc. danties yra plombuotas + kanalai tvarkyti bei nesutvarkyti ? ar protinį pasiliktumėte ? Žinoma, galima susitvarkyti kanalus ( ~1000Lt ) , bet yra tikimybė, jog bus atmetimo reakcija + gydantis breketais reikia mauti karūnelės ant tokių dantų ( karūnelės kainos nežinau ). Tai kai pagalvoji jog į vieną dantį reikia investuoti 1500-2000Lt., o tokių taisytinų dantų yra apie 2-3. Tai tada ar nėra geriau atsisakyti tų plombuotų, perplombuotų ir pasilikti sveikus protinius ?
Kreipiuos i ta panele kuri turi greituosius breketus susidejusi, pasiskaiciau baisu atsiliepima, kad aceit ziauriai skauda po paverzimu, neimanoma normaliai su tais breketais kalbet, valgyt ir siaip rezultato po poros men net nesimato
ar yra cia kokios tiesos?

QUOTE(guodzik @ 2012 11 02, 19:30)
Kreipiuos i ta panele kuri turi greituosius breketus susidejusi, pasiskaiciau baisu atsiliepima, kad aceit ziauriai skauda po paverzimu, neimanoma normaliai su tais breketais kalbet, valgyt ir siaip rezultato po poros men net nesimato
ar yra cia kokios tiesos?

Mano drauge tokius atnesiojo. Nebuvo ten jokio ypatingo skausmo. Minusas greituju breketu tas,kad islygina tik pati sakandi ir tik tiek,kiek yra vietos. Viska padare per puse metu,vienas dantis ciut ciut issikises,nes jam vietos neuzteko. Dantu nerauna,tarpu neuzdarineja. zodziu,islygino tuos lankus,virsutinis lankas liko atsikises,sukandimas nesutampa.del to reikes visa gyvenima nesioti tas kapas. Snekejau as su savo gyd.apie tai,tai sake,kad geriau su tokiais neprasidet,nes kai sukandimas nesutampa,tai jie labai linke grizti i senas vietas,o ir kruvis dantenom gaunasi netolygus,ko pasekoje gali aplankyti ir periodontitas.
QUOTE(Pikciurna_ @ 2012 11 02, 19:27)
Na, o Jūsų manymų, kurį dantį labiau norėtumėte pasilikti, ar tą kuris tarkim pusę jau nugręžtas ir 50proc. danties yra plombuotas + kanalai tvarkyti bei nesutvarkyti ? ar protinį pasiliktumėte ? Žinoma, galima susitvarkyti kanalus ( ~1000Lt ) , bet yra tikimybė, jog bus atmetimo reakcija + gydantis breketais reikia mauti karūnelės ant tokių dantų ( karūnelės kainos nežinau ). Tai kai pagalvoji jog į vieną dantį reikia investuoti 1500-2000Lt., o tokių taisytinų dantų yra apie 2-3. Tai tada ar nėra geriau atsisakyti tų plombuotų, perplombuotų ir pasilikti sveikus protinius ?
Perskaičiau ir truputį susinervinau, kad liepė raut protinį, kai tuo tarpu šalia tas prabangusis buvo

QUOTE(Pikciurna_ @ 2012 11 02, 13:17)
Per kiek laiko šie tarpai Jums užsidarė ?
Mazdaug per 5men.
QUOTE(NIDA @ 2012 11 02, 18:06)
Mano drauge tokius atnesiojo. Nebuvo ten jokio ypatingo skausmo. Minusas greituju breketu tas,kad islygina tik pati sakandi ir tik tiek,kiek yra vietos. Viska padare per puse metu,vienas dantis ciut ciut issikises,nes jam vietos neuzteko. Dantu nerauna,tarpu neuzdarineja. zodziu,islygino tuos lankus,virsutinis lankas liko atsikises,sukandimas nesutampa.del to reikes visa gyvenima nesioti tas kapas. Snekejau as su savo gyd.apie tai,tai sake,kad geriau su tokiais neprasidet,nes kai sukandimas nesutampa,tai jie labai linke grizti i senas vietas,o ir kruvis dantenom gaunasi netolygus,ko pasekoje gali aplankyti ir periodontitas.
tai keista kad ji tokius dejosi kai nesutampa sakandis. mano sakandi gydytoja apziurejo tai sake jis puikiai sutampa, tik virsutinis centras nuvaziaves kadangi tie du dantys atsikise.
QUOTE(guodzik @ 2012 11 02, 20:20)
tai keista kad ji tokius dejosi kai nesutampa sakandis. mano sakandi gydytoja apziurejo tai sake jis puikiai sutampa, tik virsutinis centras nuvaziaves kadangi tie du dantys atsikise.
Ji laaaabai nenorejo breketu,bet ir kreivu dantu nenorejo.Ilgai as ja bandziau nuo tu greituju atkalbeti.. Zmogui 30m,o kaip mazas vaikas su breketais gedijasi vaikscioti.
Sakandis pas ja tik virsutinis kazkiek atsikises,bet dabar pats dantu sukandimas nesutampa,kai pajudino. Na,kai virsutinis dantis turi eiti i apatiniu dantu tarpa ir pan. dabar pas ja dantu smaigaliai lieciasi.
QUOTE(ellaja @ 2012 11 02, 15:06)
pas mane irgi berods lenda protinis apačioj dešinėje...kažin kiek pas mane jų retinuotų
nebaisiai kreivos pas jus šypsenos, merginos
mano daaaaug baisesni, dabar išvykus visam savaitgaliui, bet pirmadienį įkelsiu...bet kaip sako Flegma - jautrių nervų žiūrovams geriau nežiūrėti
pasikaustysim abi anksčiau ar vėliau, svarbu planuose tas yra, reikia tik sulaukt tinkamo momento
man 25 metai, bet vistiek norisi kuo greičiau susitvarkyt, nes vistiek porą metų reikia juos nešiot, jei ne ilgiau...

nebaisiai kreivos pas jus šypsenos, merginos

pasikaustysim abi anksčiau ar vėliau, svarbu planuose tas yra, reikia tik sulaukt tinkamo momento

Matei mana siaubunus????? As vis neprisiruosiu sudet daugiau nuotrauku.

Pas mani viens neislindes. Tikiuos, ka bent jau tas ramus bus iki lapkricia antros puses....
QUOTE(Flegma @ 2012 11 02, 20:37)
Matei mana siaubunus????? As vis neprisiruosiu sudet daugiau nuotrauku.
Pas mani viens neislindes. Tikiuos, ka bent jau tas ramus bus iki lapkricia antros puses....

mačiau, ir, žinai, mano situacija labai panaįi į tavąją

QUOTE(lassie172 @ 2012 11 02, 18:08)
Perskaičiau ir truputį susinervinau, kad liepė raut protinį, kai tuo tarpu šalia tas prabangusis buvo
Paklausiau Margelytės, dabar dešimt kart brangiau gausis

Na matot, kiekvieno atvejis unikalus. O Jums ortodontė kurį dantį liepė traukti ?
Pas mane situacija buvo tokia, jog padarius nuotrauką dviejų dantų šaknys buvo nekokios t.y. vienoje šaknyje likęs ir užplombuotas instrumentas, tas sraigtukas, kuriuo kanalus valo + danties plomba sudarė 40proc. danties

Žinoma, jeigu nereikėtų breketų tie dantys turbūt dar ilgai būtų išgyvenę... O dedant breketus reikalinga tvarka burnoje, kas liečia dantų būklę ir šaknų kanalus.