Gal but labai daznai vartojate ciulptuka?
Vaikui iskrito du pieniniai dantukai ir jau matosi dygstant vienas nuolatinis, bet atrodo, kad jis visai skersai dygsta (pieniniai buvo tiesus, tik su tarpais)... Ar galima kazka daryt dabar, ar tiesiog laukti, o taisyt kai jau bus pilnas komplektas?
As ne stomatologe, bet , mano galva, reikia palaukt, kol jis ishdygs
.

Taip- aš taip pat norėčiau atsakymo- pas mus ta pati problema- pirmieji dantys buvo labai gražūs, o nuolatiniai dygsta kreivi, toks vaizdas, kad jiems vietos trūktų. Ir dar-priekinai dantys yra GELSVI, AR KAIP PASAKYTI- NELYGŪS IŠ SAVĘS- PAVIRŠIUS RUOŽAIS.nUO KO? Tiesa mes prieš mėnesį sirgome stomatitu, bet prieš tai ta pati problemėlė buvo
QUOTE(Satir @ 2004 10 23, 19:09)
Vaikui iskrito du pieniniai dantukai ir jau matosi dygstant vienas nuolatinis, bet atrodo, kad jis visai skersai dygsta (pieniniai buvo tiesus, tik su tarpais)... Ar galima kazka daryt dabar, ar tiesiog laukti, o taisyt kai jau bus pilnas komplektas?
Tokiame amziuje vaiko zandikaulis dar nera iki galo susiformaves, todel dantukai yra truputeli paslankus. Kasdienis masazas i reikiama puse gali duoti rezultatu esant nedidelems anomalijoms

QUOTE(pajūrys @ 2004 10 24, 06:13)
Taip- aš taip pat norėčiau atsakymo- pas mus ta pati problema- pirmieji dantys buvo labai gražūs, o nuolatiniai dygsta kreivi, toks vaizdas, kad jiems vietos trūktų. Ir dar-priekinai dantys yra GELSVI, AR KAIP PASAKYTI- NELYGŪS IŠ SAVĘS- PAVIRŠIUS RUOŽAIS.nUO KO? Tiesa mes prieš mėnesį sirgome stomatitu, bet prieš tai ta pati problemėlė buvo
Del vietos trukumo- tai jau truputi didesne problema. Reikia laukti, kol sudygs bent sesi priekiniai dantukai. Aisku ir ortodonto konsultacija nepakenktu.
Nuolatiniai dantukai visada yra gelsvesni uz pieninius.
Ruozuotumas galetu butu emalio hipoplazija. Deja cia sunku kuo ir bepadeti. Tiesiog stebekite, kad vaiko mityba butu tinkama.
Sūnui kaip tik pradėjo dygti viršutiniai du nuolatiniai dantukai. Ir atrodo tarsi jie netelpa senųjų vietoje - yra platūss ir sukasi centre į vidų. Nors pieniniai buvo lygiai išdygę. Pas vyrą irgi tokia pat - du viršutiniai priekiniai pasisukę centre į vidų, o kraštuose į išorę. Ar tai yra paveldėta? Ar galima šį defektą ištaisyti? Ir jei galima, tai kaip tai daroma, kada ir kur reiktų kreiptis?
Ačiū.
Ačiū.
Ortodontines anomalijos dazniausiai kaip tik ir yra paveldimos.
Ortodontiniai prietaisai galetu buti dedami tik sudygus beveik visiems nuolatiniams dantukams. Taciau siuo atveju galbut galetu pagelbeti ikiortodontine priemone- treineris. Tai labai panasus dalykas i boksisinku apsaugas. Jis nesiojamas nakti, dantu keitimosi metu. Sis aparaciukas padeda dantukams dygti tiesiai ir formuoja taisyklinga sakandi.
Kadandgi siuo metu vaiko zandikaulis dar nepilnai susiformaves, padetu ir dantuku masazai reikiama kryptimi.
Aisku, pasikonsultuokite su ortodontu.
Sekmes!
Ortodontiniai prietaisai galetu buti dedami tik sudygus beveik visiems nuolatiniams dantukams. Taciau siuo atveju galbut galetu pagelbeti ikiortodontine priemone- treineris. Tai labai panasus dalykas i boksisinku apsaugas. Jis nesiojamas nakti, dantu keitimosi metu. Sis aparaciukas padeda dantukams dygti tiesiai ir formuoja taisyklinga sakandi.
Kadandgi siuo metu vaiko zandikaulis dar nepilnai susiformaves, padetu ir dantuku masazai reikiama kryptimi.
Aisku, pasikonsultuokite su ortodontu.
Sekmes!

laba diena,
mano dukrai 7 m. jai iskrito 5 ar 6 pieniniai dantukai, o nauji jau gerokai (mazdaug per puse) uzauge. Bet visi jie auga tiesiog zigzagais, toks ispudis, kad jiems ten vietos neuztenka
esu sunerimus, nezinau ka ir daryt (pati niekad jokiu problemu su dantim neturejai, tfu-tfu-tfu). Todel patarkit prasau, gal jai reikia breketus det? ar geriau palaukt, kol daugiau dantuku uzaugs ir pvz., kitais metais det breketus? ar ka nors kita daryt?
Patarkit, prasau
mano dukrai 7 m. jai iskrito 5 ar 6 pieniniai dantukai, o nauji jau gerokai (mazdaug per puse) uzauge. Bet visi jie auga tiesiog zigzagais, toks ispudis, kad jiems ten vietos neuztenka

esu sunerimus, nezinau ka ir daryt (pati niekad jokiu problemu su dantim neturejai, tfu-tfu-tfu). Todel patarkit prasau, gal jai reikia breketus det? ar geriau palaukt, kol daugiau dantuku uzaugs ir pvz., kitais metais det breketus? ar ka nors kita daryt?
Patarkit, prasau

Kol kas breketus dėti dar ankstoka. Bet bent jau aš ikiortodontiniam gydymui tokiame amžiuje rekomenduoju treinerį. Tai toks aparatukas labai panašus į boksininkų apsaugas, kurį reikia nešioti naktinims ir vieną valandą dieną. Jis formuoja taisyklingą sąkandį ir padeda dantukams dygti tiesiau. Jei vėliau ir reikės breketų, tai juos nešiosite gerokai trumpesnį laiką. Teiraukitės treinerio pas savo odontologą.

Mums metukai, ir jau turim keturis pilnai isdygusius dantukus (du apacioje ir du virsuje), dar du dygsta virsuje salia pirmuju. Pastebejau kad islindes vienas is tu soniniu dantuku keistokai auga. Na pabandysiu paaiskinti: jis auga ne apvaliai kaip eina danteneles, bet taip vienu kampu pasisukes i vidu, tikiuosi kad supratote. Dabar kai daugiau islindo aiskiai matosi kad kazkas ne taip?!
Gal patartumete ka daryti, net nezinau kur ir kreiptis?!

Kažkur kreiptis dar tikrai ankstoka. Pirmieji pieniniai dantukai turi daug vietos, todėl ir dygsta kaip nori. Po to dažniausiai atsiduria ten, kur jiems ir reikia

O ar galėčiau paklaust to pačio, tik kalbant apie nuolatinius dantukus. Mano sūneliui pieniniai dantukai dygo lygiai, o pirmieji nuolatiniai kažkaip įdomiai truputį "skersuoja", kaip ir aprašė Ija. Ar ką nors reikia daryt dabar ar vėliau? Ar turėtų susitvarkyt savaime
? Ačiū
.