Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(naujora @ 2013 03 07, 12:31)
Ciulptuka gauna tik pries uzmiegant, siaip neduodu. Is abieju (.) duodavau, nes viena jau spjauna, tada pasikeiciam pampersa, kaip sakant pailsim ir imam kita (.). Nezinau, gal ir blogai darau, tai mano pirmas vaikas.Ar siulyt vel ta pati? Pirma menesi priaugom 1,3, o kitus 2 po 1kg.Manau kad pasislapina bent 6 sykius, nes pampersu kokius 6 per para pasikeiciam ir tikrai buna pilni smile.gif Tik kad nakti nekeiciu, nes neprikakoja.Nakti gerai valgo. Sianakt jau net zadinau valgyt, nes miegojo kokias 5val, ko niekad to nebuvo. Kaip daryt nakti jei jis nori ilgai miegot, o (.) (.) kieti ir pilni pieno?

Nepergyvenk..vaiko žadinti tikrai nebūtina, nebent mažas priaugis..bet kaip suprantu priaugat gerai..1kg yra geras prieaugis, nenorėk, kad priaugtų po 3kg kas mėnesį wink.gif Jei (.)(.) pilni pienuko, skauda, nusitrauk, kad nejustum nemalonaus jausmo juose..Aš taip darydavau, man palengvėdavo..
Taip pat atsimink, kad vienas maitinimas - viena krūtis..nekaitaliok jų..nes tas riebusis maistingas pienukas atsiranda po kiek laiko, iš pradžių, pradėjus žįsti MP, pasirodo "atsigėrimo" MP, tik vėliau "sotusis" MP..Tad duok jam (jai) tik vieną (.), kitą maitinimą (.) duodama,kaitaliodama vino maitinimo metu papukus, tik skatini pienuko susidarymą, dėl to jie vis abu pilnėja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flika: 07 kovo 2013 - 13:14
QUOTE(naujora @ 2013 03 07, 12:31)
Ciulptuka gauna tik pries uzmiegant, siaip neduodu. Is abieju (.) duodavau, nes viena jau spjauna, tada pasikeiciam pampersa, kaip sakant pailsim ir imam kita (.). Nezinau, gal ir blogai darau, tai mano pirmas vaikas.Ar siulyt vel ta pati? Pirma menesi priaugom 1,3, o kitus 2 po 1kg.Manau kad pasislapina bent 6 sykius, nes pampersu kokius 6 per para pasikeiciam ir tikrai buna pilni smile.gif Tik kad nakti nekeiciu, nes neprikakoja.Nakti gerai valgo. Sianakt jau net zadinau valgyt, nes miegojo kokias 5val, ko niekad to nebuvo. Kaip daryt nakti jei jis nori ilgai miegot, o (.) (.) kieti ir pilni pieno?

Viskas labai gerai pas jus 4u.gif 1 kg - labai geras prieaugis.
(.) susireguliuos pagal vaiką. Jeigu labai spaudžia, pabandyk nusitraukt, tik tiek, kol atleis, ne daugiau.
Krūtų nereikėtų kaitalioti (bet jau kartojuosi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 07 kovo 2013 - 13:58
Aciu, Jums labai. Siandien lyg jau gerai ima (.), bet nenoriu per anksti dziaugtis smile.gif Nuo siandien bandau vienas maitinimas-viena (.). Kaip sakot, turbut nakti del to ir pilnos (.), nes abi duodavau kartu. Ziuresim, kaip seksis dabar smile.gif Dar karteli aciu. 4u.gif
Atsakyti
Dar iskilo klausimu smile.gif Jei sakot, kad per 1 val siulyti viena (.). Taciau jei jis neuzmigo, nors turejo, praejo daugiau nei valanda, duoti kita (.) ir jei uzmiega?Atsikelus vel kita siulyti?Atsiprasau, jei kvailai klausiu smile.gif
Ir dar smile.gif Kaip padaryt kad abiejose (.) butu daug pieno. Nu ta prasme, desineje (.) visada buna daug daugiau, o kairej toks vaizdas, kad visai mazai.Tai kaip padidint kairiaja? smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Nuo tos dienos kai pradejau maitint is 1 (.) dar vaikelis nepakakojo, ar gali buti del to, kad gauna maziau pieno, nei buvo iprates?Ir ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(naujora @ 2013 03 08, 20:16)
Dar iskilo klausimu smile.gif Jei sakot, kad per 1 val siulyti viena (.). Taciau jei jis neuzmigo, nors turejo, praejo daugiau nei valanda, duoti kita (.) ir jei uzmiega?Atsikelus vel kita siulyti?Atsiprasau, jei kvailai klausiu smile.gif
   Ir dar  smile.gif Kaip padaryt kad abiejose (.) butu daug pieno. Nu ta prasme, desineje (.) visada buna daug daugiau, o kairej toks vaizdas, kad visai mazai.Tai kaip padidint kairiaja? smile.gif  blush2.gif

Jei žindo trumpai, jaučiat, kad krūtis pilnesnė, duokit tą pačią sekančiam maitinimui. Jis iš jos pavalgys, o dar kitam pasiūlysit jau kitą.
Stenkitės pajausti, ką sako organizmas. Nereikia skaičiuoti, mechaniškai dėlioti strategijas. Paskui savaime žinai, ką daryt.
Didinti pieno galima duodant dažniau iš jos žįsti. Jeigu matot, kad žindo trumpiau, užmigo, ar valandos bėgyje, pasiūlykit kairiąją. Nors kartais kaip suprantu taip būna, kad vienoje pieno mažiau. Taip ir išmaitina.
Šiaip, jeigu tenka duoti antrą krūtį to pačio maitinimo metu (pvz. ilgai žinda), tai reikėtų kitą maitinmą pradėti iš tos pačios kuria baigta. Jeigu jūs maitindama iš abiejų, kitą maitinimą visada pradėdavot dešiniąja, tai joje ir gaminasi kol kas daugiau pieno. Manau, susireguliuos.
Dėl kakojimo. Gali ir nekakot, dabar gauna mažiau pradinio pienelio, daugiau sotesnio. Gal dėl to darydavo dažniau. MP maitinamas vaikas gali nesituštinti iki 10 dienų (būna ir iki dviejų savaičių). Jeigu ramus, nesikeičia elgesys, nesimato diskomforto, nereikia jaudintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 10 kovo 2013 - 14:42
sveikos mergaites,

norejau paklausti, gal kuri pades gal buvo panasioje situacijoje. Man pakilo temp ir t.t. kaip suprantu susidare pieno sastovis, pazastyje uzciuopiu maza guzeli, tikriausiai limfmazgis padidejes. Tai dabar maitinu kaskart is tos pacios kruties, o pabaigiam kita, o ar nereikia tos antrosios nusitraukti? bijau kad ir toje nesusidarytu pieno sastovis. Beto mano speneliai labai ploksti ir vaikas jau nuo gimimo viena gerai apzioja,o va butent kur susidare sastovis labai blogai, pastoviai skauda speneli galima numirsti is skausmo sad.gif nebezinau ka daryti nei ko griebtis..Laukiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Costta @ 2013 03 16, 03:27)
sveikos mergaites,

norejau paklausti, gal kuri pades gal buvo panasioje situacijoje. Man pakilo temp ir t.t. kaip suprantu susidare pieno sastovis, pazastyje uzciuopiu maza guzeli, tikriausiai limfmazgis padidejes. Tai dabar maitinu kaskart is tos pacios kruties, o pabaigiam kita, o ar nereikia tos antrosios nusitraukti? bijau kad ir toje nesusidarytu pieno sastovis. Beto mano speneliai labai ploksti ir vaikas jau nuo gimimo viena gerai apzioja,o va butent kur susidare sastovis labai blogai, pastoviai skauda speneli galima numirsti is skausmo sad.gif nebezinau ka daryti nei ko griebtis..Laukiu patarimu  4u.gif

Temp. matuoji kirksnyje.
Daznai zindai is probl. kruties, pasirenki maitinimo padeti, kad vaiko smakras butu nukreiptas i problemini plota.
Pries maitinima- sildai. Po- saldai, ne ilgiau 20 min, (nesaldai spenelio ir rudo laukelio)
butinai per medziaga (dedi ka turi saldiklyje, ar leduku pasidrai)
Koreguoji apziojima. Nenaudoji ciulptuko, buteliuko, antspenio.
Jei neaisku kas ar neramina susisieki su mama-mamai is UK (du paskutiniai kontaktai) www.pradzia.org
Laikykis;-)
p.s. neproblemone kruti sek, jei jausi tvinkima, pilnuma gali siek tiek istraukti pienuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 16 kovo 2013 - 10:06
QUOTE(Košė-Malošė @ 2013 03 16, 09:48)
Temp. matuoji kirksnyje.
Daznai zindai is probl. kruties, pasirenki maitinimo padeti, kad vaiko smakras butu nukreiptas i problemini plota.
Pries maitinima- sildai. Po- saldai, ne ilgiau 20 min, (nesaldai spenelio ir rudo laukelio)
butinai per medziaga (dedi ka turi saldiklyje, ar leduku pasidrai)
Koreguoji apziojima. Nenaudoji ciulptuko, buteliuko, antspenio.
Jei neaisku kas ar neramina susisieki su mama-mamai is UK (du paskutiniai kontaktai) www.pradzia.org
Laikykis;-)

tai beveik viska taip ir darau isskyrus kad pradziai panaudoju anspeni, vaikas labai susivalges neetinkamai speneli, todel, kad biskeli susiformuotu panaudoju. Bet va ka daryti su antraja krutimi ar reikiaa ja istraukti? Beje guzas nei mazeja nei dideja, nors viska darau ka ir parasete. Kuriai mergytei cia butu geriau pasiskambinti, as jau gyvenu Lietuvoje, nepakeitusi tik sistemoje.
Dekui uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Costta @ 2013 03 16, 12:08)
tai beveik viska taip ir darau isskyrus kad pradziai panaudoju anspeni, vaikas labai susivalges neetinkamai speneli, todel, kad biskeli susiformuotu panaudoju. Bet va ka daryti su antraja krutimi ar reikiaa ja istraukti? Beje guzas nei mazeja nei dideja, nors viska darau ka ir parasete. Kuriai mergytei cia butu geriau pasiskambinti, as jau gyvenu Lietuvoje, nepakeitusi tik sistemoje.
Dekui uz palaikyma  4u.gif

Mama-mamai lt kokiu 20 :-) issirink ir pasiskambink dabar. Aptarsit kaip sufirmuot speneli be antspenio ir kitus niuansus. Aisku, kad antspenio naudojimas viena is priezasciu latako neefektyviam pienuko iszindimui, ko pasekoje formuojasi kietulys. Slambink, nedelsk. Suvaldysit situacija;-)
Atsakyti
laba,mano vaikui 4 menesiai, maitinu pilnai pati. atsitiko taip, kad susirgau sinusitu ir gydytoja israse ospamox antibiotiku-gerti 4 kart dienoj kas 6 val. o vaikiukas mano valgo kas dvi-tris valandas diena, nakti reciau. kazin kaip butu geriausia maitinti (kuriuo laiko tarpu), kad kuo maziau to vaisto patektu i pienuka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte1984 @ 2013 03 26, 23:21)
laba,mano vaikui 4 menesiai, maitinu pilnai pati. atsitiko taip, kad susirgau sinusitu ir gydytoja israse ospamox antibiotiku-gerti 4 kart dienoj  kas 6 val. o vaikiukas mano valgo kas dvi-tris valandas diena, nakti reciau. kazin  kaip butu geriausia maitinti (kuriuo laiko tarpu), kad kuo maziau to vaisto patektu i pienuka? 4u.gif

Miela Lauryte,
labai užjaučiu susirgusią. Tačiau nenusiminkite: Ospamoksas (Amoksicilinas) yra iš tų antibiotikų, kuriuos žindyvei vartoti galima. Esant reikalui juo gydomi ir naujagimiai, o juk į mamos pieną patenka tik labai maža vaisto dozės dalis. Daugiau apie ŽINDANČIOS MAMOS VAISTUS
Greičiau sveikite! 4u.gif
Atsakyti