Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

QUOTE(sidrulka @ 2013 03 31, 21:40)

sėkmingo ir malonaus žindymo Jums ir toliau  4u.gif

QUOTE(Simuute @ 2013 04 01, 14:03)
drinks_cheers.gif Labai gražiai viską aprašėte. Aš tik pridurčiau, kad šiuo metu Jūsų mažyliui gali būti augimo šuolis, todėl jis dažniau prašo krūties, užsisakinėja pienuko kiekius ateičiai, o vėliau tarpai tarp maitinimų turėtų retėti.

4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aciu smile.gif sunku kartais pirmakartei... blush2.gif
Atsakyti
na, aš pati turiu taip pat patirties su pientraukiu..... kai nutraukinėjau praktiškai nuo pirmų dienų, tai tie kiekiai būdavo gan nemaži, nors su laiku vis mažėjo ir mažėjo...
o kai auginau antrą dukrą ir norėdavau į tarpus , kai mažė miegodavo nusitraukti pienuko ir tokiu būdu ale paskatinti pieno gamybą, nieko nenutraukdavau per 10-15 min... būdavo jėga, jei po 15 min darbo su pientraukiu pradėdavo bėgti (atleisdavo) pienukas ir pritraukdavau per abi krūtis bent 10ml..... tai viena vertus buvo neramu, kad pieno turiu ,,tik" tiek... kita vertus įsikaliau sau į galvą, ir žindymo konsultantės man padėjo įsikalti, kad vaikas išsittraukia pienuko tiek kiek jam reikia ir jokie pientraukiai ne rodikliai- nėra ko kankintis.... tai va, tokia mano patirtis....
beje, pirmom dienom galiu duoti patarimą, - žindydavau mergaitę iš vienos krūties, o iš kitos pienukas tiesiog lašėdavo srovele, tai prikaupdavau su Avent pieno surinkėju beveik po 100 ml per kiekvieną žindymą visai nenutraukinėdama pienuko thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 01 balandžio 2013 - 18:20
Sveikos,
Man ir vel su krutine negerai, tik si karta nesuprantu kas yra visas rudas laukelis kazkoks patines, didelis ir grubletas ir kietokas sad.gif. Kazin ar tik nebusiu prisimasazavusi, nes buvo guzeliu vel susidare krutyje ir temp nelabai nori kristi nors ir pamaitinu..pavargau as su tuo maitinimu...
Papildyta:
QUOTE(Windi @ 2013 03 31, 18:53)
Noreciau patarimo... esu pasimetusi, ka daryti  pienuko turiu, svoris auga, pampiai slapi, bet tas zindymas krutimi jau vargina  mazylis valgo labai daznai, diena beveik nemiega nes po zindymo nuluzes tuoj bunda ir vel iesko (.). kame beda? nepatraukia? galvoju pirktis pientrauki, kad suduoti norma ir mazylis butu ramus, ir as.. bet ar nesuklysiu? koks tas gyvenimas su pientraukiu?

tikriausiai sunkus gyvenimas su pientraukiu, bet ka padarysi, as taip pat mastau viena kruti bandyti nusitraukineti su pientraukiu, o kita duoti zysti. Nes mums jau 2 men o laktostaze turiu jau 3 karta sad.gif. Sukramto ji viena speneli ir nieko neiseina pakeisti,neapzioja ir viskas, net nebando,klykia cypia gaila i vaika ziureti..
Atsakyti
QUOTE(Costta @ 2013 04 01, 22:00)
Sveikos,
Man ir vel su krutine negerai, tik si karta nesuprantu kas yra visas rudas laukelis kazkoks patines, didelis ir grubletas ir kietokas sad.gif. Kazin ar tik nebusiu prisimasazavusi, nes buvo guzeliu vel susidare krutyje ir temp nelabai nori kristi nors ir pamaitinu..pavargau as su tuo maitinimu...

Susisiek su Asta 07737639008 (UK) arba Aurelija 07886121423 (UK)
http://www.pradzia.o...tacija-zindymas
Atsakyti
Mano krutine visada skausminga, ypac sonai g.gif Mazylis valgo po nedaug ir daznai, tai toks jausmas, kad neistustina kruties.. O gal tiesiog pieno baras vis kuriasi, reguliuojasi ir nera ko pergyventi? Labai bijau tu visu mastitu ir t.t// unsure.gif Jei iseina ilgesnis tarpas tarp maitinimu ( 2 val) tai taip verzia tempia... Is po nakties is viso kaukti norisi
Atsakyti
QUOTE(Windi @ 2013 04 02, 17:36)
Mano krutine visada skausminga, ypac sonai  g.gif  Mazylis valgo po nedaug ir daznai, tai toks jausmas, kad neistustina kruties.. O gal tiesiog pieno baras vis kuriasi, reguliuojasi ir nera ko pergyventi? Labai bijau tu visu mastitu ir t.t//  unsure.gif  Jei iseina ilgesnis tarpas tarp maitinimu ( 2 val) tai taip verzia tempia... Is po nakties is viso kaukti norisi

O naktį nesikelia pavalgyt? Koks tarpas gaunasi tarp maitinimų?
Kadangi dažnai valgo, tai natūralu, kad veržia, pienuko prisigamina. Vėliau visi tie procesai turi susireguliuoti ir krūtinė nebebus tokia kieta, nebeatrodys pilna. Čia kita mamyčių baimė būna - pabliuško, tai gal pienuko per mažai gaminasi... O gaminasi tiek, kiek reikia wink.gif Nors skaudėt tai gal neturėtų, bent jau aš neatsimenu, kad skaudėtų pačią krūtinę, nebent spenelius, kol išmoko teisingai paimt..
Atsakyti
QUOTE(Simuute @ 2013 04 02, 16:57)
O naktį nesikelia pavalgyt? Koks tarpas gaunasi tarp maitinimų?
Kadangi dažnai valgo, tai natūralu, kad veržia, pienuko prisigamina. Vėliau visi tie procesai turi susireguliuoti ir krūtinė nebebus tokia kieta, nebeatrodys pilna. Čia kita mamyčių baimė būna - pabliuško, tai gal pienuko per mažai gaminasi... O gaminasi tiek, kiek reikia wink.gif Nors skaudėt tai gal neturėtų, bent jau aš neatsimenu, kad skaudėtų pačią krūtinę, nebent spenelius, kol išmoko teisingai paimt..

nakti kas 2-3 val gaunasi maitinti. Tai vat, kad skaudi krutine, ir man neramu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2013 04 02, 12:23)
Susisiek su Asta 07737639008 (UK) arba Aurelija 07886121423 (UK)
http://www.pradzia.o...tacija-zindymas

na ka man pades, vaikas neisvalgo tvarkingai,spenelio vienos krutines neapzioja,ir pozas bandom kaskart kitas ir per maitinima pakaitolioju. Vat nesizioja prie tos kruties ir nieko nepakeisi jau ir vaika klykinau ir valgyti nedaviau galvojau gal issizios isalkus ir bandziau dar neatsibudusiai gerai,gal paims ir apgaudineti trumpam is vienos, o po to is kitos.Ir pienukas gerai bega ir t.t. zodziu vat ji ja sukramto,netraukia pienuko ir viskas ir to pasekoje temp pastoviai, pienas uzsistovi ir t.t.
Atsakyti
Sveiki,
Ateinu patarimu. Pries pora dienu vienoj kruty buvo susidares pieno sastovis. Masazavau, dejau kompresus, tai nuo vakar vakaro sukietejimu nebera, bet ta vieta liko skaudoka. Daviau ir duodu ta kruti zysti dazniau, bet mazoji pyksta ir nenoriai traukia. Krutis minksta, subliuskusi. Kokiu budu priversti ja gaminti tiek pieno, kad uztektu dukrai pasisotinti? Nes dabar ji pavalgo tik is sveikosios kruties, o ir cia jau nespeja prisigaminti pakankamai pieno, nes dukra valgo kas dvi valandas.
Busiu labai dekinga uz patarimus.
Atsakyti
Costta, 4u.gif

Viską darai gerai, tik nepasiduok, pavyks. Būna, kad vaikai vieną ima noriau ir žinda, kitą mažiau "mėgsta" (anatomija: kiekvienoj krūtyj skirtingas latakelių skaičius- pienukas mažesne srovele bėga). Apsišarvuoji kantrybe, kaitalioji maitinimo padėtis, iųšbandai visokiausią akrobatiką- žindymo padėtis. Mieguistą, apsimiegojusią, miegančią bandai maitint. Prasilauš, tik Tau reikia kantrybės ir daug 4u.gif Neleidi traumuot spenelio ir krūties.
Su laiko tempimu, kad labiau išalktų- geriau nelauk,- bus irzlesnė, prasčiau ims krūtį, prisirys oro. Kai geros nuotaikos- tikimybė, kad pavyks geriau apžioti, pridėti prie krūties.

Dėl temperatūros- pasirodyk gydytojai, pasidaryk kr, tyrimą. Dėl sąstovio neturėtų laikytis pastoviai. Temp.matuok kirkšnyje. Ar gimdos , pilvo neskauda???
Gal vertėtų susisiekt su mama-mamai, pokalbio metu gal dar išsiaiškinsit vieną kitą priežastį. mirksiukas.gif
Papildyta:
La pluie,

Sąstovio profilaktika: dažnas žindymas iš probleminės krūties, būtinai parenkant tinkamą maitinimo padėtį: kūdikio smakriukas nukreiptas į sukietėjimą; šildoma prieš (tai ir atpalaiduoja ir paskatina pienuko tekėjimą), šaldoma po maitinimo (pristabdo gamybą)
Seki šlapinimąsi dukrytės- 6 ir daugiau sykių per parą- skysčių užtenka.
Mp gamybą skatina dažnas žindymas, dažnas oda-oda kontaktas, poilsis kartu. Persikeli keliom parom į lovą,- viskas susireguliuos pagal poreikį.
Krūtys ir turi paminkštėti, pabliukšti, audiniai aprimti. Nebus tokios kaip pirmom savaitėm. Krūtų minkštumas ar dydis- nėra pieno kiekio rodiklis.
Skauda dėl masažavimo ir patraumuotų krūties segmentų. Per kelias paras savijauta turėtų gerėti- dažniau žindyk iš probl. krūties, keisk padėtis- atrasi kuri labiau tiks/patiks mažylei mirksiukas.gif
Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 03 balandžio 2013 - 10:53
QUOTE(La pluie @ 2013 04 03, 07:04)
Kokiu budu priversti ja gaminti tiek pieno, kad uztektu dukrai pasisotinti?

Dar pridursiu, kad normalu, jog po pieno sastovio ta krutis tampa 'kitokia' : pienelis sunkiau teka, jo gali buti maziau (gal net ir skonis pakites). Tik daznas zindymas ir isspres visas problemas, tiesiog reikia siek tiek daugiau laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Costta @ 2013 03 15, 23:27)
suprantu susidare pieno sastovis, pazastyje uzciuopiu maza guzeli, tikriausiai limfmazgis padidejes.

Gali buti ir pridetines pieno liaukos, kurios 'gyvena' pazastyje mirksiukas.gif Tokiu atveju reiketu jas pamasazuoti ir karts nuo karto pasaldyti!
Ciulptuko neduodat?
Jusu atveju ypatingai svarbu taisyklingas kruties (Ne spenelio!!) padavimas/apziojimas, todel mokykites tinkamai iduoti kruti (geriau be antspenio).
Siulyciau isbandyti butent sia padeti (kai vaikutis 'po pazastimi')

user posted image

QUOTE(Windi @ 2013 04 02, 14:36)
Mazylis valgo po nedaug ir daznai, tai toks jausmas, kad neistustina kruties..  Is po nakties is viso kaukti norisi
Panasu, kad neistraukia pienuko...
Kaip su liezuveliu, ar nepriauges? g.gif Ciulptuko nenaudojat?
Siulau pasiklausti jusu priziurincios medikes (hv?) kaip susisiekti su Breastfeeding Councellor ir pasikalbeti su ja mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 03 balandžio 2013 - 13:14