Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Mergaites , nuprantu kodel kitos kurios maitina MP vaikai per men priauga 1kg ir daugiau o kiti maziau.Na maniske mergyte per pirma men priaugo 800g,antra 600 gr.na kazkaip ar neper mazai
Atsakyti
Sveikos, reikia ir man patarimo ar jusu nuomones.
Mano mazyte jau antra nakti valgo non stop. Praktiskai visai nemiegojo lovytej, o pas mus lovoj, nes tik paguldauji tuoj prabunda ir vel turiu siulyt pienelio, nes kitaip neuzmigdyciau. Gal koks augimo suolis? O gal ir vel lenda dantukai? Kas cia galetu buti, kodel ji tokia valgi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolyte: 07 rugsėjo 2013 - 09:25
QUOTE(Prince @ 2013 09 05, 13:44)
Mergaites , nuprantu kodel kitos kurios maitina MP vaikai per men priauga 1kg ir daugiau o kiti maziau.Na maniske mergyte per pirma men priaugo 800g,antra 600 gr.na kazkaip ar neper mazai

Priauga skirtingai, nes vaikai skirtingi. Ir mišinuku maitinami ne po tiek pat priauga.. Svarbu, kad vaikas būtų sveikas ir vystytųsi.

QUOTE(Dolyte @ 2013 09 07, 08:20)
Sveikos, reikia ir man patarimo ar jusu nuomones.
Mano mazyte jau antra nakti valgo non stop. Praktiskai visai nemiegojo lovytej, o pas mus lovoj, nes tik paguldauji tuoj prabunda ir vel turiu siulyt pienelio, nes kitaip neuzmigdyciau. Gal koks augimo suolis? O gal ir vel lenda dantukai? Kas cia galetu buti, kodel ji tokia valgi?

Gali būti augimo šuolis, jei taip - tai gali trukti iki savaitės.
Atsakyti
žindymo taisyklėse sako kad vieno maitinimo metu duoti tik iš vienos krūties, aš taip stengiuosi ir maitinti,bet dažnai ypač dienos metu pasitaiko kad vaikas prie tos krūties pradeda zirsti, verkti muistytis. aš jį panešioju atrauginu verkiantį ir vėl tą pačią siūlau ir vėl tas pats verkimas. Tada neiškentusi duodu kitą krūtį pavalgo kokias 5 min ir tada ramu... Ar blogai darau?
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 09 10, 12:38)
žindymo taisyklėse sako kad vieno maitinimo metu duoti tik iš vienos krūties, aš taip stengiuosi ir maitinti,bet dažnai ypač dienos metu pasitaiko kad vaikas prie tos krūties pradeda zirsti, verkti muistytis. aš jį panešioju atrauginu verkiantį ir vėl tą pačią siūlau ir vėl tas pats verkimas. Tada neiškentusi duodu kitą krūtį pavalgo kokias 5 min ir tada ramu... Ar blogai darau?

As taip vakarais darydavau. Manau nieko blogo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 09 10, 14:38)

Neblogai, tik per kitą maitinimą duokit tą, kurią tas kelias minutes tik valgė 4u.gif Gali būti, kad vaikas riebaus sotaus pieno pavalgęs, dar norėjo atsigerti smile.gif Bet čia tik mažiems kūdikėliams galioja, bent jau paskui kažkaip visai nesukai galvos, kurią kiek duoti, tiesiog jei kartais akivaizdžiai jauti, kad kažkuri pilnesnė, tai tą ir duodi.
Atsakyti
Kaip mamos Jūs atskiriate , kada vaikas nori valgyti?Pvz mūsų dukrelė MP valgytų bet kada, nors ir kas 15 minučių, bet dažniausiai pavalgiusi vėl ima zirsti, tiesiog nori būti panešiota arba atsibosta tas pats žaislas
Atsakyti
QUOTE(Dzekita @ 2013 09 11, 13:47)
Kaip mamos Jūs atskiriate , kada vaikas nori valgyti?Pvz mūsų dukrelė MP valgytų bet kada, nors ir kas 15 minučių, bet dažniausiai pavalgiusi vėl ima zirsti, tiesiog nori būti panešiota arba atsibosta tas pats žaislas

Mp yra skirtas ne tik valgymui, todėl duodu visada, kai matau, kad prašo smile.gif Bet aišku zirzimas ne visada reiškia mp norą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzekita @ 2013 09 11, 12:47)

Mūsų sūnutis, kai buvo mažiukas, išalkęs pirma pradėdavo zirzenti, čepsėti, jei nesulaukdavo MP, tada jau pakeldavo balsą. Kitaip reaguodavo į nepatogumus, triukšmą. Manau, stebint vaiką pasimato, išmokstama skirti jo siunčiamus signalus.
O kad nėra tylos ir pamaitinus- normalu, kad mažylė domisi aplinka, nori bendrauti- tai ir pasikviečia zirzendama. O kaip jai kitaip tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2013 08 18, 18:04)
Man multi mam nepadejo (vienetinis variantas as turbut), bet uz tai padejo Medela purelan 100 tepaliukas. per nakti uzgijo, nors mano pazistamoms padejo tik Multi mam.  g.gif

Ne vienetinis. Man irgi isgirtieji Multi mam nepadejo. O Purelan labai greit uzgyde. Dar atitikmuo Lansinoh - irgi lanolinas
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 09 12, 11:09)
Ne vienetinis. Man irgi isgirtieji Multi mam nepadejo. O Purelan labai greit uzgyde. Dar atitikmuo Lansinoh - irgi lanolinas

Multi mam man irgi nea... avent tepaliukas man buvo geriausias smile.gif
Atsakyti
Ateinu ir aš patarimo. Dukrytei jau tuoj 9 mėn. Primaitinu nuo pusmetuko. Maždaug mėnesį valgė noriai ir nemažai. Prasidėjus dantukų dygimui, apetitas vis mažėjo ir mažėjo. Galiausiai nebevalgo nieko, išskyrus MP. Išbandžiau, rodos, viską - blenderiavau, tryniau su šakute, daviau gabaliukais, daviau pačiai valgyti; išbadžiau visus žinomus derinius, net druskos dėjau. Viskas perniek... Verdu triskart dienoje ir tiek pat kartų metu lauk. Draugė patarinėja mažinti MP ir tuomet, valgys košes, bet kad man širdis neleidžia jos taip kankinti... MP valgo stabiliai kas dvi valandas, kaip ir nuo gimimo. Naktį keliasi maždaug kas valandą. Bet gal tikrai reikia susikaupti ir mažinti MP kartus bent jau dieną? Būsiu dėkinga už patarimus.
Atsakyti