Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Mano dukrytei tuoj 9 mėn. papildomą maistą tik palesioja, bet aš nesuku galvos, maitinu MP ir žinau, kad ji gauna geriausią maistą ir yra aprūpinta visomis jai reikalingomis maisto medžiagomis smile.gif Juk MP iki metų yra pagrindinis maistas, o visa kita - tik susipažinimui. Mano sūnelis irgi iki 10 mėn. nesižavėjo papildomu maistu, o paskui pramušė biggrin.gif Auga stiprus ir sveikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 09 13, 13:18)
Mano dukrytei tuoj 9 mėn. papildomą maistą tik palesioja, bet aš nesuku galvos, maitinu MP ir žinau, kad ji gauna geriausią maistą ir yra aprūpinta visomis jai reikalingomis maisto medžiagomis smile.gif Juk MP iki metų yra pagrindinis maistas, o visa kita - tik susipažinimui. Mano sūnelis irgi iki 10 mėn. nesižavėjo papildomu maistu, o paskui pramušė biggrin.gif Auga stiprus ir sveikas smile.gif

Tai sakot, nemažinti man maitinimų ir nesukti galvos dėl tų košių? Mano mama primygtinai patarinėja MP mažinti, nes jos manymu, irzlumas ir dažnas kėlimasis yra būtent dėl neprivalgymo. Pirmadienį keliausim pas pediatrą, paprašysiu kraujo tyrimo, nes ji išblyškusi. Jei rodikliai bus geri, nustosiu nerimauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2013 09 13, 13:25)
Tai sakot, nemažinti man maitinimų ir nesukti galvos dėl tų košių? Mano mama primygtinai patarinėja MP mažinti, nes jos manymu, irzlumas ir dažnas kėlimasis yra būtent dėl neprivalgymo. Pirmadienį keliausim pas pediatrą, paprašysiu kraujo tyrimo, nes ji išblyškusi. Jei rodikliai bus geri, nustosiu nerimauti smile.gif

Manau, teisingas sprendimas, nes jei dėl kažko neramu, tai tikrai verta pasidaryti tyrimus ir įsitikinti, kad vaikas sveikas, o irzlumo priežasčių paieškoti kitur. Šiaip ne kartą esu girdėjus, kad mamos sumažina MP, o vaikas vis tiek nepradeda košių valgyt, nes tiesiog dar nebūna jom pasiruošęs... Bet kiekvienas atvejis individualus, o visos rekomendacijos yra bendro pobūdžio. Beje, dėl blyškumo - mano abu vaikai labai baltaodžiai, bet kraujas geras, na tai vadinasi, tiesiog tokia oda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2013 09 13, 11:50)
Ateinu ir aš patarimo. Dukrytei jau tuoj 9 mėn. Primaitinu nuo pusmetuko. Maždaug mėnesį valgė noriai ir nemažai. Prasidėjus dantukų dygimui, apetitas vis mažėjo ir mažėjo.

Draugė patarinėja mažinti MP ir tuomet, valgys košes, bet kad man širdis neleidžia jos taip kankinti... MP valgo stabiliai kas dvi valandas, kaip ir nuo gimimo. Naktį keliasi maždaug kas valandą. Bet gal tikrai reikia susikaupti ir mažinti MP kartus bent jau dieną? Būsiu dėkinga už patarimus.

Pati nusakėte priežastį- dygsta dantukai, vaikutis blogai jaučiasi, skauda burnytę. Ar pati norite valgyti, kai kelias dienas ką nors skauda? Manau, nelabai. Pasidarykite kraujo tyrimus, kad ramiau būtų. Ir tegul geria MP dukrytė, jei tik nori. Jei pienuką pradėsite mažinti, tai dar nereiškia, kad košių pradės norėti.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2013 09 13, 15:19)
Pati nusakėte priežastį- dygsta dantukai, vaikutis blogai jaučiasi, skauda burnytę. Ar pati norite valgyti, kai kelias dienas ką nors skauda? Manau, nelabai. Pasidarykite kraujo tyrimus, kad ramiau būtų. Ir tegul geria MP dukrytė, jei tik nori. Jei pienuką pradėsite mažinti, tai dar nereiškia, kad košių pradės norėti.

Dantukai jau išdygę ir naujų horizonte nematyti. O nevalgo ji jau du mėnesius. Aš puikiai suprantu, kad nesinori valgyti, jei ką skauda, ar blogai jaučiasi, bet kad ji žvali, judri. Na, gal kiek irzlesnė nei kiti vaikai. Sūnus valgė daugiau nei norėjosi, tai man labai keista, kad dukrai neįmanoma įsiūlyti.
Atsakyti
maniškei irgi už savaitės bus 9 men, situacija panaši - gana entuziastinga primaitinimo pradžia ir palaipsnis košių atsisakymas. šiuo konkrečiu momentu padeda keistas dalykas - kartą nupirkau pamėginimui Ella's kitchen tyrelių, jos tokiose pakuotėse "valgyk pats" - maišelyje, kurį atsuki ir spaudiesi į burną (vadinu kosmonautu maistu:). tai va nežinau ar ją sudomino toks maisto formos pakeitimas - pati dedasi į burną, pati spaudžia, ar skonis tiko(ten į daržoves deda kažkokį saldesnį vaisių), bet kol kas sukamės su jom. antras dalykas - pačiai jai į ranką duodu gerai labai gerai suvirtos mėsos šmotelį ir ji jį čiaumoja. kiek ten patenka į skrandį, kiek į šoną kitas klausimas, bet kažkiek kažko tikiuosi gauna. beje, ką mielai graužtų ir graužtų tai duoniukus. tai va tokia mūsų patirtis. naktį žadina irgi žiauriai dažnai, bet įtariu, kad ne dėl maisto trūkumo.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2013 09 13, 14:59)
Dantukai jau išdygę ir naujų horizonte nematyti. O nevalgo ji jau du mėnesius. Aš puikiai suprantu, kad nesinori valgyti, jei ką skauda, ar blogai jaučiasi, bet kad ji žvali, judri. Na, gal kiek irzlesnė nei kiti vaikai. Sūnus valgė daugiau nei norėjosi, tai man labai keista, kad dukrai neįmanoma įsiūlyti.

Apie naujus dantukus pagalvojau būtent dėl jūsų paminėto dažno kėlimosi naktį. Suprantu, kad, jei sūnus niekada nesiskundė apetitu, tai keista, kad dukra neskuba valgyti, bet kiekvienas vaikas juk individualus, nesvarbu, kad iš tos pačios šeimos. Tikrai siūlyčiau nusiraminimui pasidaryti kraujo tyrimą, jei viskas gerai- tai ir neskubinti dukrytės.
Atsakyti
sveikos 4u.gif mazajai 4 sav. iki 3 sav valge kas 2 val, tiek diena, tiek nakti, o tada kazkas apsiverte ir zinda istisai. duodu (.) kada tik nori ir kiek nori, o tai buna kas pusvalandi, valgo ir valanda ir pusantros...vakar vakare zindo istisai 4 val, kruti tik pakeisdavau po valandos zindymo, nakti irgi nemiega, klykia ir istisai praso (.). taigi as pati ta savaite laiko nei normaliai valgius, o apie miega isvis jau nera ka ir kalbeti, nes diena jei ir miega, tai tik ant ranku, tokia poza man pamiegoti neiseina. vyrui ja palikti nera prasmes, nes po 15 min atnesa klykiancia ir ieskancia (.)..pieno turiu tikrai, bet gal jis jai nesotus? ar gali taip buti? ar cia augimo suolis? bet kazkaip ilgai tesiasi..
Atsakyti
QUOTE(ferdinanda123 @ 2013 09 16, 11:56)
sveikos  4u.gif mazajai 4 sav. iki 3 sav valge kas 2 val, tiek diena, tiek nakti, o tada kazkas apsiverte ir zinda istisai. duodu (.) kada tik nori ir kiek nori, o tai buna kas pusvalandi, valgo ir valanda ir pusantros...vakar vakare zindo istisai 4 val, kruti tik pakeisdavau po valandos zindymo, nakti irgi nemiega, klykia ir istisai praso (.). taigi as pati ta savaite laiko nei normaliai valgius, o apie miega isvis jau nera ka ir kalbeti, nes diena jei ir miega, tai tik ant ranku, tokia poza man pamiegoti neiseina. vyrui ja palikti nera prasmes, nes po 15 min atnesa klykiancia ir ieskancia (.)..pieno turiu tikrai, bet gal jis jai nesotus? ar gali taip buti? ar cia augimo suolis? bet kazkaip ilgai tesiasi..

Sveika,
taip, gali būti augimo šuolis.
Gali būti ir taip, kad mergytė tiesiog nori artumo. Ar ji visą laiką, būdama prie krūties, sąžiningai traukia pienuką (ausytės kruta, girdimas rijimo garsas)? O gal tiesiog raminasi prie krūties? Juk kasdien mato vis daugiau pasaulio, gal nejauku, o kaip kitaip mamą prisišauksi, kur jaukiau prisiglausi? Gal bandykit guldytis šalia, bent dieną- ir pati pasnausit, gal padėtų sūpavimas ir nešiojimas. Gali būti ir pilvuko problemos, tada žįsdami kūdikiai apsiramina (kaip tuštinimosi, šlapinimosi reikalai?)
Atsakyti
miega ji su manim ir nakti. slapinasi daug, o tustinasi kelis kartus per para. pilveli pucia, tai kartais duodu colinox, tai issipirduliuoja. diegliai speju irgi yra, nes uzklykia kartais staiga ir nurimsta. gimem menesiu anksciau, ligoninej ji neeme kruties, tai nusitraukus is buteliuko duodavau (is svirksto ir taureles nepavyko maitint, viska spjaudavo lauk, o zondas isvis mane gazdino labai) valgydavo vangiai ir ilgai, taip ir su krutim elgiasi, valgo-ciunkuoja-snaudzia, ir taip visa maitinima. bet tarpai budavo 2-2.5 val, o dabar istisas tas toks jos zindimas. ir atrodo nieko nepakeiciau savo elgesyje, kaio buvau su ja tas 24 val, taip ir esu
Atsakyti
QUOTE(ferdinanda123 @ 2013 09 16, 14:47)
miega ji su manim ir nakti. slapinasi daug, o tustinasi kelis kartus per para. pilveli pucia, tai kartais duodu colinox, tai issipirduliuoja. diegliai speju irgi yra, nes uzklykia kartais staiga ir nurimsta. gimem menesiu anksciau, ligoninej ji neeme kruties, tai nusitraukus is buteliuko duodavau (is svirksto ir taureles nepavyko maitint, viska spjaudavo lauk, o zondas isvis mane gazdino labai) valgydavo vangiai ir ilgai, taip ir su krutim elgiasi, valgo-ciunkuoja-snaudzia, ir taip visa maitinima. bet tarpai budavo 2-2.5 val, o dabar istisas tas toks jos zindimas. ir atrodo nieko nepakeiciau savo elgesyje, kaio buvau su ja tas 24 val, taip ir esu

Jei sauskelnių reikalai tvarkoje, svoris auga- su pienuku viskas gerai 4u.gif
Tikiu, kad jūsų elgesys nepasikeitė, tiesiog kūdikis mato vis daugiau aplinkos, galbūt tai baugina, o jūs esate tvirčiausias ir patikimiausias dalykas visame pasaulyje smile.gif Manau, praeis tas "kabojimas", mamytei tik kantrybe apsiginkluoti lieka. Būna juk ramių kūdikių, bet būna ir rankinukų- rėksniukų. Pradės domėtis žaisliukais, barškiukais- gyvenimas palengvės 4u.gif
Atsakyti
bye1.gif

ką reiškia, kai viena krūties pusė kieta?
Bijau, kad dėl to neatsirastų problemų. Man atrodo, jog dėl to, kad pieno neištraukia. Bet ką daryt, kad jis pažinda 10-20 min ir užmiega. Neina prižadint, o jei krūtį įkišu, čiulpia vietoj soskės doh.gif
Atsakyti