Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Sveikinu Volia 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu klausimuka: mano pupai jau 5 men. pastebejau, kad man mazeja pieno, anksciau per val. jau budavo pilnos, kietos krutines ,o dabar minkstos, toks jausmas kad tik turiu priespienio atsigerimui. Vandens geriu nemazai, geriu zalios arbatos. Ka daryti, kad padaugetu pieno? nes noriu, kuo ilgiau maitinti, o mano pienas vis mazeja. verysad.gif Pietums pradejau virti darzoviu koses, suvalgo kokius 5-6 saukstus ir viskas. Papuli tampo gan daznai, bet po truputi, tiesiog atsigeria ir viskas. g.gif O naktimis tiesiog isikabinusi buna i papuli, ir vis traukia. (jau savo sonu nejauciu) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2012 11 24, 13:44)
Sveikos mamytes, turiu klausimuka: mano pupai jau 5 men. pastebejau, kad man mazeja pieno, anksciau per val. jau budavo pilnos, kietos krutines ,o dabar minkstos, toks jausmas kad tik turiu priespienio atsigerimui. Vandens geriu nemazai, geriu zalios arbatos. Ka daryti, kad padaugetu pieno? nes noriu, kuo ilgiau maitinti, o mano pienas vis mazeja.  verysad.gif  Pietums pradejau virti darzoviu koses, suvalgo kokius 5-6 saukstus ir viskas. Papuli tampo gan daznai, bet po truputi, tiesiog atsigeria ir viskas. g.gif  O naktimis tiesiog isikabinusi buna i papuli, ir vis traukia. (jau savo sonu nejauciu) doh.gif

Na tokiu metu jau tikrai susireguliavus pieno gamyba ir krūtys neturi būti pilnos smile.gif Pienelis ima gamintis vaikeliui žindant. Jei mažylė šlapinasi bent šešis kartus per parą ir priauga pakankamai svorio, tai pienelio tikrai yra pakankamai ir nieko daryti nereikia. Primaitinti dar ankstoka, patausokit mažylės skranduką. O dažnas naktinis maitinimas tokio amžiaus kūdikėliui yra normalu, pabandykit rasti patogesnę padėtį (apsikamšyti pagalvėm ar pan.), kad šonų neskaudėtų ir nusnausti bemaitinant galėtumėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar galima zindant gerti priesalerginius vaistus, kas zinote?
Atsakyti
QUOTE(laurashine @ 2012 11 24, 15:37)
Ar galima zindant gerti priesalerginius vaistus, kas zinote?

Trumpas sąrašas. Jei čia nerandate, galit bandyt paskambint konsultantei, gal žinos plačiau. Šiaip labai daug vaistų suderinama su žindymu, tik dažniausiai reikia padaryti didesnį tarpą tarp maitinimų, kad išsivaikščiotų iš kraujo vaistai.
Atsakyti
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2012 11 24, 13:44)
Sveikos mamytes, turiu klausimuka: mano pupai jau 5 men. pastebejau, kad man mazeja pieno, anksciau per val. jau budavo pilnos, kietos krutines ,o dabar minkstos, toks jausmas kad tik turiu priespienio atsigerimui. Vandens geriu nemazai, geriu zalios arbatos. Ka daryti, kad padaugetu pieno? nes noriu, kuo ilgiau maitinti, o mano pienas vis mazeja.  verysad.gif  Pietums pradejau virti darzoviu koses, suvalgo kokius 5-6 saukstus ir viskas. Papuli tampo gan daznai, bet po truputi, tiesiog atsigeria ir viskas. g.gif  O naktimis tiesiog isikabinusi buna i papuli, ir vis traukia. (jau savo sonu nejauciu) doh.gif

Justesea teisi dėl didumo (.) nes tokiu laiku jau nebebus kaip akmenys. bet jei matot kad nuolat soskiauja tai požymis kad trūksta maisto, jau vaikutis didelis. Man buvo tas pats ir kol nepradėjo normaliau valgyt papildomai tol buvo tragedija. Bet padėtį išgelbėjo grūdinės košytės, nes su daržovėm patyrėm fiasko totalų. Ir tik tegu niekas nesako kad 15 kartų per naktį yra normalu tokio dydžio vaikučiams. Miegant gi vyksta visas augimas vystymasis...
Atsakyti
Žindymas naktį vaiko vystymuisi taip pat be galo svarbus. Vaikai juk paprastai miega tai darydami. Ir dažniausiai turi savų priežasčių taip daryti. Greičiausiai kažkas svarbaus vyksta vaiko gyvenime, galbūt tuoj pradės ropoti sėdėti ar pan.

Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 11 24, 16:58)
Žindymas naktį vaiko vystymuisi taip pat be galo svarbus. Vaikai juk paprastai miega tai darydami. Ir dažniausiai turi savų priežasčių taip daryti. Greičiausiai kažkas svarbaus vyksta vaiko gyvenime, galbūt tuoj pradės ropoti sėdėti ar pan.

Sveiki,

man smalsu, kaip susijęs toks padažnėjęs valgymas naktimis su ropojimu ar pan.? Ir pvz., naktį taip pat maitinu sėdėdama, nes pastebėjau, kad gulint kažkaip nepavalgo, greitai nori vėl ir miega neramiai. O kai pavalgom sėdom, gulint jau tik "dasimušam" iki kol nurimsta ir užmiega, tai pasnaudžia apie 2,5 -3 val. O kartais keliasi kas 2 val. Todėl man įdomu (ir aktualu smile.gif), kaip tas kėlimasis valgyt susijęs su vystymųsi.
Atsakyti
QUOTE(d'ville @ 2012 11 24, 16:13)
Sveiki,

man smalsu, kaip susijęs toks padažnėjęs valgymas naktimis su ropojimu ar pan.? Ir pvz., naktį taip pat maitinu sėdėdama, nes pastebėjau, kad gulint kažkaip nepavalgo, greitai nori vėl ir miega neramiai. O kai pavalgom sėdom, gulint jau tik "dasimušam" iki kol nurimsta ir užmiega, tai pasnaudžia apie 2,5 -3 val. O kartais keliasi kas 2 val. Todėl man įdomu (ir aktualu smile.gif), kaip tas kėlimasis valgyt susijęs su vystymųsi.

Na vaikui tokie pokyčiai sukelia daug įspūdžių, todėl reikia daugiau nusiraminimo prie mamos krūties, o ypač jo reikia naktį, nes naktinis žindymas labai teigiamai veikia veikelio nervų sistema. Būna mamos apstebi, kad kai kokia įtampa, nesklandumai šeimoj, kraustimaisi ir pan., vaikučiai irgi ima naktim dažniau žįsti. O būna tiesiog vaikų su jautresne nervų sistema ir jiems naktinis žindymas yra be galo reikalingas, kad viskas susistatytų į vietas. Ir jei mama atlieps tokį vaiko poreikį, tai niekada gali ir nepajusti ir nesuprasti, kad vaikas turėjo su nervų sistema problemų, nes žindymas viską sustatys į vietas smile.gif O bandymas nujunkyt naktį per anksti, gali padėtį tik pabloginti. Bet aš kalbu apskritai, kaip gali būti, o kiekvienas atvejis yra individualus. Visgi mama, jei klauso širdies, o ne aplinkinių patarėjų balso, dažniausiai pati puikiai žino, kas geriausia jos vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 11 24, 17:20)
Na vaikui tokie pokyčiai sukelia daug įspūdžių, todėl reikia daugiau nusiraminimo prie mamos krūties, o ypač jo reikia naktį, nes naktinis žindymas labai teigiamai veikia veikelio nervų sistema. Visgi mama, jei klauso širdies, o ne aplinkinių patarėjų balso, dažniausiai pati puikiai žino, kas geriausia jos vaikui.

Dėkui 4u.gif Nepagalvojau, kad tokie dalykai gali vienas nuo kito priklausyti. O tų patarėjų tai pilna.. ypač iš serijos "tu ką, vaikui ARBATĖLĖS neduodi?!?!?!?!" doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
tas atvejis kur 15 kartu per diena..esu tikra, kad mama liguistai issivaizdavo, kad mergyte zindo daznai ir tikrai tu kartu buvo maziau....plius pati mama labai jau norejo baigti zindyti ir mergytes noru visai nepaise..Garantuotai ir zindant nebuvo laukiama kol vaikas pats paleis kruti..o tokie nepalaukimai ir neleidimai valgyti tiek, kiek nori ir kada nori..ko gero gali ir paitakoti toki desperatiska nora zisti dazniau..o ka daro baime su zmogumi.? .vercia ji budeti, nemiegoti, saugoti mama ir Mp..ir stengtis kuo dazniau jo gauti.
Nieko keisto, kad ir nutraukus zindyma vaikas nurimo ir uzmigo..ji susitaike su savo mamos isdavyste..bet kazin ar tai liks taip ..tokie dalykai nepasimirsta..galvoj jie vis vien atsideda..ir kazkuo virsta..pvz ilgai ciulptas pirstas vaikysteje rodo, kad vaikui truko mamos meiles..ir kazin ar su ta mama tas vaikas sutaria..

Todel ir norisi, kad viskas vyktu sklandziai..tragedijos atsiranda tada, kai imiesi diktuoti savo salygas..ir nusivyli kai veiksmas vyksta ne pagal tavo plana..o jei gyveni priimdamas viska tiesiog kaip yra..gaunasi visada neblogai visiems;)

QUOTE(RSTT @ 2012 11 24, 14:53)
Justesea teisi dėl didumo (.) nes tokiu laiku jau nebebus kaip akmenys. bet jei matot kad nuolat soskiauja tai požymis kad trūksta maisto, jau vaikutis didelis. Man buvo tas pats ir kol nepradėjo normaliau valgyt papildomai tol buvo tragedija. Bet padėtį išgelbėjo grūdinės košytės, nes su daržovėm patyrėm fiasko totalų. Ir tik tegu niekas nesako kad 15 kartų per naktį yra normalu tokio dydžio vaikučiams. Miegant gi vyksta visas augimas vystymasis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 24 lapkričio 2012 - 17:32
QUOTE(Justesea @ 2012 11 24, 15:58)

chm, ir kiek tai gali tęstis? Mums tuoj tuoj 5 mėnuo.. ir taip prabudinėjam, valgom naktim jau 2 mėnesius. Atrodo, jis turi mane jausti ir viskas. O jei miega šalia, mano miegas paviršutiniškas, su nugulėtom rankom ir šonais. Jaučia kiekviena mano krustelėjima. Net jei nakti keliauju į wc- prasibudina ir pasitinka mane su didelėm pramerktom akim klausiančios manęs- kur tu buvai?
atrodo, namuos rutina nesikeičia. Tik jis visur skuba, juda,kruta, sukinėjasi, malasi, labai smalsus, vienas nepabūna. Tiek diena,tiek nakti, maitinimas nesikeičia. Retai kada ištempiam iki 2 val. tarpais. Prisigalvoju visko, gal trūksta pienelio, gal nesotus. Bandėm iš buteliuko- kategoriškai neima, ir nesupranta ką tu jam čia duodi. O tik prisiglausk prie krūtinės... blush2.gif nors pirmas gyvenimo 8 dienas buvo primaitinamas ir mišinėliu kartą,du dienoje (akušeriu dėka)...
gal tiesiog, reik pagaliau save nuraminti dėl neprivalgymo ir sotumo jausmo? blush2.gif
Atsakyti