Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3

Nu jo mama durna ir nežino kiek kartų vaikas per naktį valgo (.) doh.gif kas 2-3 valandos tai taip-tikrai visai normalu, nes MP greit suvirškinamas, bet 15 kartų reiškia nu paskaičiuokit kas kiek? tikrai nenormalu. Po nakties norisi tik vieno-eit po velnių, viską palikus, galva svaigsta, nugara ir šonai skauda... kas nepatyrė niekada nesupras. Pavargsta ne tik mama bet ir vaikas. Nuo to niekam ne geriau. Sakau iš patirties. Bent mėnesį taip pagyvenus norėjosi siųsti visus kur toliau... be to apie 6 mėn vaikutis jau tikrai moka verstis, mano jau ropojo, nu tai energija išsieikvoja labai greitai, o kai nėr iš kur jos atstatyt-jau ir nebegerai. Beje mano 9 mėn jau vaikščiojo, svoris nebe augo o krito, iki tol priauginėjus nuo 1,5kg iki 800g-staiga per 3 mėnesius tik 300 g priaugo. Mūsų gydytoja niekada nespaudė dėl svorio, kad primaitint ir tt, bet kad energiją išnaudoja tai iškart pasakė (nes ten pat kabinete gaudėm jau abi). Sakė natūralu kad nebepakanka pienuko, reikia po truputuką jau duot ragaut stipresnio maisto (buvo 6mėn ir savaitė). Kadangi buvo ruduo tai rekomendavo daržoves po vieną, bet visas išbrokavo doh.gif o grūdines košytes jau labai mielai valgė, žiojosi kaip smakas. Nors daržoves sakė motin dėk kur nešviečia doh.gif va ir baigėsi mano ekologiniai norai maitinti pagal teorijas, vaikas pati parodė ko jai reikia. Pirmagimis dievino grikius, šita-avižas. Reikia stebėt ir atsirinkt, vaikas geriau jaučia ko jam reikia. Beje turiu draugę kurios mažylis iki 1 metų tik MP valgė-gražiai, reguliariai, ir augo normalųiai, ir jam tikrai pakako (lankomės pas tą pačią gydytoją), ir nieko jam papildomai nereikėjo. Ir po to be jokių išsidirbinėjimų valgė. Viskas tai yra normalu, nes vaikai skirtingi. Netgi toj pačioj šeimoj vaikai skirtingi.
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 11 24, 17:31)
tas atvejis kur 15 kartu per diena..esu tikra, kad mama liguistai issivaizdavo, kad mergyte zindo daznai ir tikrai tu kartu buvo maziau....plius pati mama labai jau norejo baigti zindyti ir mergytes noru visai nepaise..Garantuotai ir zindant nebuvo laukiama kol vaikas pats paleis kruti..o tokie nepalaukimai ir neleidimai  valgyti tiek, kiek nori ir kada nori..ko gero gali ir paitakoti toki desperatiska nora zisti dazniau..o ka daro baime su zmogumi.? .vercia ji budeti, nemiegoti, saugoti mama ir Mp......

doh.gif O kad teiginiai kategoriski.... o kokios garantijos doh.gif Is kur tokie visaziniai komentatoriai....
Auginu antra. Abi maitinau (antra tebemaitinu). Antroji valgo, (dabar jai 11 menesiu), po 5-6 kartus per nakti, bet labai trumpai.

O pirmoji tai buvo tragediju tragedija. Nuo 12 maitinimo nakti - pamesdavau skaiciu kiek jau maitinu. Ir patikekit, labai norejosi baigti. Bet neturedavau sveikatos kitaip raminti kudiki, tik atsigulus pasiulyt pienuko, ciunkuodavo kol smigdavo, papas is burnos iskrisdavo. Ir po 15 - 20 min vel. Ir kankinomes taip, dazniausiai miegodavo tik ant mano pilvo atsigulus ... bet atejo svente ir i mano kiema, Maziau, maziau reikejo pieno, maitinimai buvo dazni - bet trumpejo. Kol galiausiai pienas net nepradedavo begti, kol vaikas ciunkuodavo. Taip ir baigesi musu maitinimas - 16 menesiu jau buvo.
Ir tikrai budavo po 15 kartu ir tikrai buvo duodama kiek tik nori ir kada nori. Ir niekur nedingdavau. Tris metus buvo su manim kiekviena diena, niekad nebuvo palikta niekam.....
Atsakyti
apkaltinti kategoriskumais labai lengva, o ieskoti priezasciu kodel mergyte daznai keliasi...ir kodel del to turi buti KALTAS VAIKAS, o mama kaip ji besielgtu, yra lyg su nelieciamybe, ka bedarytu viskas ok..kodel?
Be to, kad tusciai neausinti burnos..susiraskit tema, kurioje buvo pamineti tie 15 kartu per nakti ir pati pasiaiskinkit kodel leidau sau pasamprotauti apie galimas priezastis..
Butu idomu isgirsti jusu mintis..

QUOTE(Aset @ 2012 11 24, 21:43)
doh.gif O kad teiginiai kategoriski.... o kokios garantijos  doh.gif Is kur tokie visaziniai komentatoriai....
Auginu antra. Abi maitinau (antra tebemaitinu). Antroji valgo, (dabar jai 11 menesiu), po 5-6 kartus per nakti, bet labai trumpai.

O pirmoji tai buvo tragediju tragedija. Nuo 12 maitinimo nakti - pamesdavau skaiciu kiek jau maitinu. Ir patikekit, labai norejosi baigti. Bet neturedavau sveikatos kitaip raminti kudiki, tik atsigulus pasiulyt pienuko, ciunkuodavo kol smigdavo, papas is burnos iskrisdavo. Ir po 15 - 20 min vel. Ir kankinomes taip, dazniausiai miegodavo tik ant mano pilvo atsigulus ... bet atejo svente ir i mano kiema, Maziau, maziau reikejo pieno, maitinimai buvo dazni - bet trumpejo. Kol galiausiai pienas net nepradedavo begti, kol vaikas ciunkuodavo. Taip ir baigesi musu maitinimas - 16 menesiu jau buvo.
Ir tikrai budavo po 15 kartu ir tikrai buvo duodama kiek tik nori ir kada nori. Ir niekur nedingdavau. Tris metus buvo su manim kiekviena diena, niekad nebuvo palikta niekam.....

Atsakyti
smile.gif smagu, kad jus vel radot proga pasipasakoti kaip jums ejosi..

QUOTE(RSTT @ 2012 11 24, 19:35)
Nu jo mama durna ir nežino kiek kartų vaikas per naktį valgo (.)  doh.gif kas 2-3 valandos tai taip-tikrai visai normalu, nes MP greit suvirškinamas, bet 15 kartų reiškia nu paskaičiuokit kas kiek? tikrai nenormalu. Po nakties norisi tik vieno-eit po velnių, viską palikus, galva svaigsta, nugara ir šonai skauda... kas nepatyrė niekada nesupras. Pavargsta ne tik mama bet ir vaikas. Nuo to niekam ne geriau. Sakau iš patirties. Bent mėnesį taip pagyvenus norėjosi siųsti visus kur toliau... be to apie 6 mėn vaikutis jau tikrai moka verstis, mano jau ropojo, nu tai energija išsieikvoja labai greitai, o kai nėr iš kur jos atstatyt-jau ir nebegerai. Beje mano 9 mėn jau vaikščiojo, svoris nebe augo o krito, iki tol priauginėjus nuo 1,5kg iki 800g-staiga per 3 mėnesius tik 300 g priaugo. Mūsų gydytoja niekada nespaudė dėl svorio, kad primaitint ir tt, bet kad energiją išnaudoja tai iškart pasakė (nes ten pat kabinete gaudėm jau abi). Sakė natūralu kad nebepakanka pienuko, reikia po truputuką jau duot ragaut stipresnio maisto (buvo 6mėn ir savaitė). Kadangi buvo ruduo tai rekomendavo daržoves po vieną, bet visas išbrokavo  doh.gif  o grūdines košytes jau labai mielai valgė, žiojosi kaip smakas. Nors daržoves sakė motin dėk kur nešviečia  doh.gif  va ir baigėsi mano ekologiniai norai maitinti pagal teorijas, vaikas pati parodė ko jai reikia. Pirmagimis dievino grikius, šita-avižas. Reikia stebėt ir atsirinkt, vaikas geriau jaučia ko jam reikia. Beje turiu draugę kurios mažylis iki 1 metų tik MP valgė-gražiai, reguliariai, ir augo normalųiai, ir jam tikrai pakako (lankomės pas tą pačią gydytoją), ir nieko jam papildomai nereikėjo. Ir po to be jokių išsidirbinėjimų valgė. Viskas tai yra normalu, nes vaikai skirtingi. Netgi toj pačioj šeimoj vaikai skirtingi.

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 11 25, 17:51)
smile.gif smagu, kad jus vel radot proga pasipasakoti kaip jums ejosi..

O kas tame blogo? gal dar kažkam yra taip kaip man. Kai praradau kūdikį, man tokia mintis buvo pirmas palaikymas-nes pajutau kad nesu viena ir vieniša savo nelaimėje, labai guodė tai kad tokių kaip aš, praradusių, yra daug. Ir ne tik tai, šiame forume dažnai pasiskaitau kitų patirtį, būtent konkrečius atvejus, kaip tvarkosi mamos, kaip renkasi gydytoją, arba įrankį, arba žaislą, taip pat ir vaiko auklėjime, kuom gyvena kitos, ir, atmetus emocijas, atsirenku tai kas man naudinga, kas tinka, kas atrodo llogiška ir panašu į tai kokioj situacijoj pati esu. Nematau tame blogio, tam ir yra forumas. O tamsta geriau čia paprastai papasakokit, kaip jums ėjosi konkrečiai savo vaikus augint, ar jie visi vienodai augo, pagal jūsų taip mėgstamas teorijas? Tikrai būtų labai įdomu. Juk dalijamės patirtimi ar ne? jūsų postuose tiesiog trūksta nuoširdumo ir konkretumo, tai kartais žinot net suabejojam čia su kai kuriom mamom, ar tik nesat koks Andrius Užkalnis, nes stilius tai tip top lotuliukas.gif sorry už off-topic.
PS jei nepastebėjot, tai čia ne tik aš viena pasipasakoju kaip man einasi... bet dar koks tuzinas mamyčių...
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2012 11 24, 19:40)
gal tiesiog, reik pagaliau save nuraminti dėl neprivalgymo ir sotumo jausmo?  blush2.gif

Va ir atsakėt sau mirksiukas.gif Mamos nerimas irgi daro didelę įtaką vaiko neramumui ir norui vis pasitikrinti, kad ji šalia, kad viskas gerai. Aš sakyčiau ne jau penki mėnesiai, o tik - mažas dar kūdikėlis smile.gif Manau, visų pirma reikia nusiraminti, atsipalaiduoti ir patikėti, kad vaikas nieko nedaro šiaip sau, visas kūdikėlio elgeys yra su priežastis. Kaitai supranti, nustoji dažnai nervintis dėl visko ir šiaip vaiką auginti pasidaro gerokai maloniau smile.gif Tada tai, kas seniau atrodė problemos, pasidaro savaime suprantami dalykai. Na, tikiuosi, suprantat apie ką aš 4u.gif
Atsakyti
Apie vaikus kūdikius ir jų miegelį

Štai čia labai paprastai parašyta naudingų patarimų, gal ką prisitaikysite 4u.gif
Atsakyti
Kiek klaidų vakar per skubėjimą pridariau doh.gif blush2.gif

QUOTE(RSTT @ 2012 11 26, 09:46)
Apie vaikus kūdikius ir jų miegelį

Štai čia labai paprastai parašyta naudingų patarimų, gal ką prisitaikysite  4u.gif

Su antru punktu iki galo negaliu sutikt... jei tai alkis gal ir suveiks, bet naktiniai maitinimai dažnai ne dėl alkio būna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 11 26, 10:47)
Kiek klaidų vakar per skubėjimą pridariau doh.gif  blush2.gif
Su antru punktu iki galo negaliu sutikt... jei tai alkis gal ir suveiks, bet naktiniai maitinimai dažnai ne dėl alkio būna rolleyes.gif

Ne nu tai čia irgi nerašo kad vien nuo alkio, be to jei kelis kartai per naktį tai irgi normalu, bet kai jau žmogus rašo po 15... tuo labiau kai pati susidūriau. Tai gali būti viena iš priežasčių, nes vaikutis žaidžia, domisi jau aplinka, blaškosi, neramiai valgo. Gali būti toks variantas, kad nedavalgęs. TAip pat labai geri patarimai tokie kaip išjungti TV, padaryti prieblandą, žodžiu atsiradus naujagimiui šeimai privalu pakeisti savo įpročius. Būtina įvesti ritualus, įjungti ramesnį režimą. Padainuoti ramią dainelę, paglostyti, pasupti mažiuką. Labai gerai tą daro tėtis, nereik jo nuvertint. Būna tarkim sako mama ai nu nemiega kad ir ką darau o tai sakau ką darai? nu tai kaip visada noriu kad va užmigtų maitinu ir laukiu kol miegos tada su MB kokį filmą pažiūrėtume ar dar ką nors, o tai sakau kaip vaikas miegos jei tu jauti kad ne su juo tą akimirką būni? kad galvoji kaip čia greit greit savo reikalus užsiimt? tai ir jaučia. Pati tą praėjau, oi kokie mažiukai protingi. Tik sugalvok kokią veiklą tai atrodo tyčia nemiega, nerimsta, prašinėja to ano, nu ir ką-kol pati 100proc nesusikaupi kad mažiui ir tik mažiui-tol nieko nesigauna. Arba vaiks miega o mama kažką prie kompo ar dar kur veikia, nu va nejaučia šalia ir neramu. Juo labiau 5 mėnesių. DAr maitinant svarbu stebėt kaip valgo, tiek dieną tiek naktį. Kol mažiukė leliukas buvo, tai net paskaitydavau kartais, nu kaba po+ valandą k-ą beveikt. A paskiau jau nebe valgo o sukasi, girdi garsus, mato kas eina, žodžiu tekdavo eit ieškot kur ramiai pavalgytų nesiblaškytų. Kur čia pavalgys kai šitaip. O naktį niekas netrukdo tylu ramu apsimiegojus ir soskiauja doh.gif žodžiu tikrai gali būt keletas variantų naktinio nerimo. Reikia ieškot kodėl.
Atsakyti
Tikrai sutinku, kad jei nori kažką greičiau eiti daryti, tai vaikas neužmigs... Esu nemažai nervų prisigadinus, kol tai galutinai suvokiau ir išmokau visiškai atsipalaiduoti migdydama.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 11 25, 23:12)
Va ir atsakėt sau mirksiukas.gif Mamos nerimas irgi daro didelę įtaką vaiko neramumui ir norui vis pasitikrinti, kad ji šalia, kad viskas gerai. Aš sakyčiau ne jau penki mėnesiai, o tik - mažas dar kūdikėlis smile.gif Manau, visų pirma reikia nusiraminti, atsipalaiduoti ir patikėti, kad vaikas nieko nedaro šiaip sau, visas kūdikėlio elgeys yra su priežastis. Kaitai supranti, nustoji dažnai nervintis dėl visko ir šiaip vaiką auginti pasidaro gerokai maloniau smile.gif Tada tai, kas seniau atrodė problemos, pasidaro savaime suprantami dalykai. Na, tikiuosi, suprantat apie ką aš 4u.gif

4u.gif tikrai pradedu suprasti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2012 11 26, 18:30)
4u.gif tikrai pradedu suprasti..  blush2.gif

Tiesiog kažkokiu ramiu momentu atsisėskit ir apgalvokit, kame glūdi priežastis. Jei įsigilinsit, pamatysit-tikrai rasit atsakymą kas ir kodėl 4u.gif
aišku lengva pasakyt-nesinervink... biggrin.gif kai čerpės čiuožia tai nelabai taip gaunasi. Bet priežastis VISADA yra.
Atsakyti