Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

Shopingai ar galiu pasicekavyt, kiek laiko jus jau usa ir kokioj valstijoj?
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2012 10 15, 21:43)
Shopingai ar galiu pasicekavyt, kiek laiko jus jau usa ir kokioj valstijoj?

Valstija MA, o esam jau beveik 5 metus...
Atsakyti
patinka man MA net labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 15, 23:22)
patinka man MA net labai smile.gif

Man tik oras nepatinka biggrin.gif Galetu nebut visu tu saltumu, vejuotumu ir pan.....
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 10 15, 16:51)
Man tik oras nepatinka  biggrin.gif Galetu nebut visu tu saltumu, vejuotumu ir pan.....

na taip, bet is LT man ten pirmiausia atvykus nebuvo baisus oras, dabar kai jau pripratus prie kito klimato tai butu gal sunkiau ir turbut uzknistu vaikus rengaliot smile.gif uztai ruduo koks pasakishkas wub.gif Na ir siaip man ir pati valstija ir jos vieta patogi tokia, daug skirtingos veiklos keliu valandu spinduliu kiek... zodziu labai patinka. Jeigu ne cia, tai sekantis mano pasirinkimas butu tikrai MA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 10 15, 23:04)
Valstija MA, o esam jau beveik 5 metus...

Aciu 4u.gif Ar greit pritapot, pasipratot su nauja aplinka, kultūra, žmonėmis ir viskuo kitu? ax.gif
Atsakyti
Gal kas susiduret? Turim civilines inzinerijos diploma ir didele darbo patirti, klausimas kur reiktu pasitvirtinti lietuviska diploma? Ar nereikia jo tvirtinti? Ziurint skelbimus del darbo, daug kur parasyta, kad reikia regiono licenzijos.. Kazi ar galima ja gauti, ar issilaikyti bunant Lietuvoje?
Atsakyti
sveikos, ar kam nors jau pavyko suzinoti ar tas antrasis atrankos etapas baigesi? nes man vis raso early october..
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2012 10 16, 08:44)
Aciu  4u.gif Ar greit pritapot, pasipratot su nauja aplinka, kultūra, žmonėmis ir viskuo kitu?  ax.gif

Na as tai nuo mazens cia atostogauju, o su vyru pries tai karta buvom, tai zinojom ir kas laukia ir kur gyvensim ir tt. Aisku atostogaut ir gyvent skiriasi (o ir skiriasi kai buvau mazesne ir visks dzin, o dabar reikia paciai uzsidirbt), bet man kazkiek antri namai cia (be to LT nelabai jau ka turiu likusio), o vyrui sunkiau, nes jo seima, draugai LT, bet dabar tai nera abiems kazkokiu blogumu, nedejuoja vyras, kad i LT noretu smile.gif

QUOTE(Emsija @ 2012 10 16, 11:17)
Gal kas susiduret? Turim civilines inzinerijos diploma ir didele darbo patirti, klausimas kur reiktu pasitvirtinti lietuviska diploma? Ar nereikia jo tvirtinti? Ziurint skelbimus del darbo, daug kur parasyta, kad reikia regiono licenzijos.. Kazi ar galima ja gauti, ar issilaikyti bunant Lietuvoje?

Man rodos nereikia tvirtint - jei darbdavys nores, tai vietoj ir pasitvirtinsit, nes vistiek reikes siust i spec. tvirtinimo firma (Niujorke arba Bostone arba dar kokia kita, gal pvz darbdavys nori, kad butu tik tam tikros firmos patvirtinimas).

Na o jei reikalinga regionine licenzija, tai vargu ar LT ja gausit - kaip suprantu vyksta mokymai ir paskui egzaminavimas tam tikram centre (arba mokymai neprivalomi buna, pats gali pasiruost, bet esme vistiek, kad egzaminas vietoj buna). Nes kitu atveju kaip ir kur LT laikysit pagal vienos ar kitos JAV valstijos reikalavimus, gi niekas nezinos ko reikalauja, o tos istaigos gi neorganizuos LT egzo porai zmoniu..... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shopingas: 16 spalio 2012 - 14:59
QUOTE(shopingas @ 2012 10 16, 15:57)
Na as tai nuo mazens cia atostogauju, o su vyru pries tai karta buvom, tai zinojom ir kas laukia ir kur gyvensim ir tt. Aisku atostogaut ir gyvent skiriasi (o ir skiriasi kai buvau mazesne ir visks dzin, o dabar reikia paciai uzsidirbt), bet man kazkiek antri namai cia (be to LT nelabai jau ka turiu likusio), o vyrui sunkiau, nes jo seima, draugai LT, bet dabar tai nera abiems kazkokiu blogumu, nedejuoja vyras, kad i LT noretu smile.gif
Man rodos nereikia tvirtint - jei darbdavys nores, tai vietoj ir pasitvirtinsit, nes vistiek reikes siust i spec. tvirtinimo firma (Niujorke arba Bostone arba dar kokia kita, gal pvz darbdavys nori, kad butu tik tam tikros firmos patvirtinimas).

Na o jei reikalinga regionine licenzija, tai vargu ar LT ja gausit - kaip suprantu vyksta mokymai ir paskui egzaminavimas tam tikram centre (arba mokymai neprivalomi buna, pats gali pasiruost, bet esme vistiek, kad egzaminas vietoj buna). Nes kitu atveju kaip ir kur LT laikysit pagal vienos ar kitos JAV valstijos reikalavimus, gi niekas nezinos ko reikalauja, o tos istaigos gi neorganizuos LT egzo porai zmoniu..... g.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif Na as naiviai pagalvojau, kad gal butu galima tiesiog is Lietuvos pasitvirtint diploma nusiunciant atestata,jei tai nera labai brangu ir imanoma, tik nerandu kur, gal butu lengviau darbo iskotis paskui. O del licenzijos tai taip, turbut internetu neimanoma egzo laikyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emsija @ 2012 10 16, 16:17)
Aciu uz atsakyma 4u.gif Na as naiviai pagalvojau, kad gal butu galima tiesiog is Lietuvos pasitvirtint diploma nusiunciant atestata,jei tai nera labai brangu ir imanoma, tik nerandu kur, gal butu lengviau darbo iskotis paskui.

Nezinau ar lengviau ieskotis darbo del patvirtinto diplomo - cia nuo darbdavio priklauso, vienam to reikia, kitam ne. Na ir kaip sakiau, gali reikalaut, kad tik tam tikra firma tvirtintu ar viena is keliu.

Galiu parasyt kelias firmas, galit internetu paziuret kokios kainos ir reikalavimai vertinimams (pati patirties turiu tik su kreditu vertinimais universitetui, bet vienom firmom reikia, kad siustu universitetas israsus, kitam tinka turimi israsai, t.y. kad pats zmogus atsiustu).

www.wes.org
www.cedevaluations.com
www.educei.com
www.ece.org
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 10 16, 16:46)
Nezinau ar lengviau ieskotis darbo del patvirtinto diplomo - cia nuo darbdavio priklauso, vienam to reikia, kitam ne. Na ir kaip sakiau, gali reikalaut, kad tik tam tikra firma tvirtintu ar viena is keliu.

Galiu parasyt kelias firmas, galit internetu paziuret kokios kainos ir reikalavimai vertinimams (pati patirties turiu tik su kreditu vertinimais universitetui, bet vienom firmom reikia, kad siustu universitetas israsus, kitam tinka turimi israsai, t.y. kad pats zmogus atsiustu).

www.wes.org
www.cedevaluations.com
www.educei.com
www.ece.org

Aciu labai smile.gif
Atsakyti