Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(burzge @ 2013 02 15, 11:46)

Dar griztant prie virsvalandziu: jei yra nustatytas privalomas savaites val. kiekis, tai turi moketi uz tas, kurios yra virs. (jei per savaite turi atidirbti 40 val, o dirbai 41 - 1 val. virsvalandziai). Bet pvz. statybose, trokistams (furistams) nemoka. verysad.gif

cia velgi.... "trokistai" yra keliu tipu mirksiukas.gif kas ilgus reisus vaziuoja (jie ishvis gauna alga ne uz valandas, o uz mylias), kas tik diena/nakti (cia dazniausiai uz valandas arba uz atlikta darba). Dar svarbu, ar "trokistai" ir statybininkai priklauso unijai ir t.t. atlygis uz virshvalandzius priklauso konkreciai nuo kompanijos, o ne nuo sektoriaus bendrai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos. O as susiduriau su tokia problema, gal kas zinos kaip man elgtis. Musu seimos imigracine viza galioja iki birzelio men. Pries savaite visa seima atvykome i JAV. Uz savaites mire mano mama, tai dabar grizau i Lietuva. Zalios kortos dar nespejo atsiusti. O as po laidotuviu skrisiu atgal, bet ar nebus problemu JAV pasienyje ir ar ileis mane pareigunai i sali?
Gal kam teko susidurti? Aciu
Atsakyti
labas,

ne apie zalia korta, bet vis tiek paklausu cia smile.gif

keliskart vaziasvom i jav su visa waivers programa, ne leidimu. nuo paskutinio karto dar nepraejo du metai, tai kaip suprantu jis dar galioja (galioja du metus, ar ne?), tai man dabar tik duomenis online pasikeist reikia ar kaip? na adresa, skrydzio numerius ir pan. bet vaikui jau naujas pasas, tai kaip suprantu reikia naujo leidimo, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Madeiva @ 2013 02 16, 03:38)
Sveikos. O as susiduriau su tokia problema, gal kas zinos kaip man elgtis. Musu seimos imigracine viza galioja iki birzelio men. Pries savaite visa seima atvykome i JAV. Uz savaites mire mano mama, tai dabar grizau i Lietuva. Zalios kortos dar nespejo atsiusti. O as po laidotuviu skrisiu atgal, bet ar nebus problemu JAV pasienyje ir ar ileis mane pareigunai i sali?

visu pirma, didziausia Jums uzuojauta 4u.gif verysad.gif manau, kad jokiu problemu nebus, bet, patarciau veztis bent jau mirties liudijimo kopija g.gif sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeiva @ 2013 02 16, 05:38)

Uzuojauta didele, kaip liudna sad.gif del parvykimo nebus problemu, truputi ju gali buti jeigu kaip mums ZK bus atsiusta kol isvyke is salies esat. Nes taip gavosi, kad mes pasienyje, o ZK paste namuose smile.gif Bet jie aisku zino ka tokiu atveju daryti, tik tiek, kad uztruko koki 15 minuciu ilgiau nei paprastai kol ten sutikrino viska, nusivede i kita patalpa, liepe prisesti ir sutvarke viska.

QUOTE(bim-bam @ 2013 02 16, 08:57)
labas,

ne apie zalia korta, bet vis tiek paklausu cia smile.gif

keliskart vaziasvom i jav su visa waivers programa, ne leidimu. nuo paskutinio karto dar nepraejo du metai, tai kaip suprantu jis dar galioja (galioja du metus, ar ne?), tai man dabar tik duomenis online pasikeist reikia ar kaip? na adresa, skrydzio numerius ir pan. bet vaikui jau naujas pasas, tai kaip suprantu reikia naujo leidimo, ar ne?

va cia paaiskinta, vaikui reikes naujo.

Does a traveler ever need to reapply for travel authorization through ESTA?
A: Yes, a new travel authorization via ESTA is required when: (1) the traveler is issued a new passport; (2) the traveler changes his or her name; (3) the traveler changes his or her gender; (4) the traveler’s country of citizenship changes; or (5) the circumstances underlying the traveler’s previous responses to any of the ESTA application questions requiring a “yes” or “no” response have changed.

ESTA approvals are typically granted for a two–year period or until the applicant’s passport expires, whichever is sooner. ESTA provides validity dates upon approval of the application. Therefore, a traveler must apply for a new ESTA when the prior ESTA approval or passport expires. The associated fee will be charged for each new application submitted.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2013 02 15, 21:01)
ir vel pagal kazkieno patirti rasot lyg tai butu universali tiesa visai saliai. Nu pagalvokit gerai.... Manau yra n+1 statybos ar furistu kompanija, kur uz virsvalandzius sumoka kaip ir padazeje. Taip kad nereikia cia rasyt tokiu dalyku. Velgi visi suauge zmones supranta, kad tiek JAV tiek LT darbdaviu pasitaiko VISOKIU. vieni sumokes kiekviena priklausancia kapeika, kiti galvos kaip cia padaryt, kad kuo daugiau dirbtu uz kuo mazesne alga. Tiesiog pries pradedant dirbti yra kontraktas, reikia ji skaityti... ir jei darbdavys jo nesilaiko tai reikia kazka tuo klausimu daryti... o pasitaikyti taip gali visur, ir tas tikrai nepriklauso nuo konkrecios industrijos, kad tik statybose taip yra ar panasiai.

Taigi niekas ir nekalbejo apie tai, kokiu yra daugiausia ir maziausia darbdaviu. Buvo pasakyta, ka ISTATYMAS IPAREIGOJA/NEIPAREIGOJA duoti darbuotojui. O zmones patys tegu sprendzia, kokia ta darbdaviu dosnumo ir malones tikimybe siais Amerikai sunkiais krizes laikais, kai i viena darbo vieta konkuruoja simtai.

Isvis, labai aciu informacija suteikusiai forumietei-tokios informacijos retai kada isgirsi is ten jau gyvenanciu, nezinau kodel, bet jie Lietuvoj gyvenantiems visada nori demonstruoti tik graziaja/paradine gyvenimo ten puse, bedavojimas allowed tik tarp ten gyvenanciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 20 vasario 2013 - 13:34
QUOTE(byebyelondon @ 2013 02 20, 07:25)
Taigi niekas ir nekalbejo apie tai, kokiu yra daugiausia ir maziausia darbdaviu. Buvo pasakyta, ka ISTATYMAS IPAREIGOJA/NEIPAREIGOJA duoti darbuotojui.

visai ne taip buvo pasakyta, skaitykit atidziau.... ji parase, kad statybu ar vairuotoju kompanijos nemoka virsvalandziu - kas nera tiesa. Cia ne pasakojimas kaip kazkas grazu JAV ar negrazu, o faktas, kad jos tas pasakymas nera tiesa.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 02 20, 13:25)
Isvis, labai aciu informacija suteikusiai forumietei-tokios informacijos retai kada isgirsi is ten jau gyvenanciu, nezinau kodel, bet jie Lietuvoj gyvenantiems visada nori demonstruoti tik graziaja/paradine gyvenimo ten puse, bedavojimas allowed tik tarp ten gyvenanciu smile.gif

Prasom, kad tik butu naudinga. Ir aciu jums, kad perskaitete ir tarp eiluciu ir supratote ka norejau pasakyti bendrai apie sistema. Turejome cia gyvenanciu pazistamu, bet nei vienas nieko nepasake konkretaus, tik grazias nuotraukas siunte thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir sake "atvaziuosit pamatysit..."
Atsakyti
QUOTE(burzge @ 2013 02 21, 02:19)
Prasom, kad tik butu naudinga. Ir aciu jums, kad perskaitete ir tarp eiluciu ir supratote ka norejau pasakyti bendrai apie sistema. Turejome cia gyvenanciu pazistamu, bet nei vienas nieko nepasake konkretaus, tik grazias nuotraukas siunte  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ir sake "atvaziuosit pamatysit..."

prasom placiau ka atvaziave pamatete smile.gif viskas idomu.
Atsakyti
QUOTE(burzge @ 2013 02 20, 18:19)
Turejome cia gyvenanciu pazistamu, bet nei vienas nieko nepasake konkretaus, tik grazias nuotraukas siunte  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ir sake "atvaziuosit pamatysit..."

tai cia tu pazystamu problema,nes man regis mes cia labai konkreciai pasakojam situacijas ir niekur nera 'sviesto,sviestuoto' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(censoriuoslady @ 2013 02 20, 19:59)
prasom placiau ka atvaziave pamatete smile.gif  viskas idomu.

As galiu jums ir pilko papasakot (labai juodo nematem, neteko i benamiu prieglaudas kreiptis), ir labai balto, ir kai ka spalvoto. Bet tai mano istorija. O kiekvienas atvaziaves cia susikuria savo - ir kiekvieno ji skirtinga. Ir net jei 10 kartu pakartosiu kazka, pasidalinsiu savo patirtim, nereiskia, kad ji bus naudinga jusu atvejui, nes galbut as gyvenu kitoj valstijoj, galbut as turiu vaiku, galbut as esu vyresne, galbut mano suvokimas skirias. Ir siaip ar taip, kiekvienas mokos is savu klaidu. Mes ivaziavom ekonomines krizes laikotarpiu, kazkas ivaziuos ekonomikos klestejimo laikotarpiu, ir turesim kaip diena ir naktis skirtinga praktika. Vienam gerai gyvent 1 kambario bute sesiese ir girsis, kaip viskas gerai ir kaip viskas pigu. Man ankstoka 3 kambariu name...

Tikrai taip, kiekvienoj valstybej (ir netgi JAV mastu - kiekvienoj valstijoj) yra teigiamu ir neigiamu pusiu, kiekvienas turi but pasiruoses pokyciams ir prisitaikyt prie ju, ir ne kiekvienas prisitaiko labai greitai. As vis dar adaptacijiam periode, nors mano vyras jau jaucias labai gerai.

Tai va trumpai drutai - atvaziuokit ir pamatysit patys ir savo graziausias nuotraukas parodysit wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2013 02 20, 21:09)
As galiu jums ir pilko papasakot (labai juodo nematem, neteko i benamiu prieglaudas kreiptis), ir labai balto, ir kai ka spalvoto. Bet tai mano istorija. O kiekvienas atvaziaves cia susikuria savo - ir kiekvieno ji skirtinga. Ir net jei 10 kartu pakartosiu kazka, pasidalinsiu savo patirtim, nereiskia, kad ji bus naudinga jusu atvejui, nes galbut as gyvenu kitoj valstijoj, galbut as turiu vaiku, galbut as esu vyresne, galbut mano suvokimas skirias. Ir siaip ar taip, kiekvienas mokos is savu klaidu. Mes ivaziavom ekonomines krizes laikotarpiu, kazkas ivaziuos ekonomikos klestejimo laikotarpiu, ir turesim kaip diena ir naktis skirtinga praktika. Vienam gerai gyvent 1 kambario bute sesiese ir girsis, kaip viskas gerai ir kaip viskas pigu. Man ankstoka 3 kambariu name...

Tikrai taip, kiekvienoj valstybej (ir netgi JAV mastu - kiekvienoj valstijoj) yra teigiamu ir neigiamu pusiu, kiekvienas turi but pasiruoses pokyciams ir prisitaikyt prie ju, ir ne kiekvienas prisitaiko labai greitai. As vis dar adaptacijiam periode, nors mano vyras jau jaucias labai gerai.

Tai va trumpai drutai - atvaziuokit ir pamatysit patys ir savo graziausias nuotraukas parodysit wink.gif

thumbup.gif parasei 4u.gif
Atsakyti