o sifilio ir ZIV tyrimu tikrai reikia? gal kas pasikeite paskutiniais metais, bet as tikrai tokiu tyrimu ZK medicinkei nesidariau

QUOTE(Eglantina @ 2013 02 21, 22:37)
Mama mano laimejo. O del informavimo, tai idomiai labai
Issiuntem dokumentus ir laukia, kada ateis laiskas pastu del pokalbio datos. Kaip nesulaukem, taip ir nesulaukem, ai galvojam nu gal ntiko kazkas, nepraejo mama toliau. Gauna laiska i el.pasta kodel pokalbyje nedalyvavote, ar byla nutraukti. Pasirodo niekas jokiu laisku nebesiuncia, jungiesi su savo kodu ir tikrini ar jau i kalbi pakviestas ir kada. Tai liepe dokumentus tvarkytis ir derintis nauja pokalbio data. Apie kazkoki informavima ne kalbos ner. Kiek perskaiciau internete anglu kalba, tiek zinau. O ten ganetinai painu viskas. Nurodyti keliu daktaru vardai ir telefonai ir kokiu reikia medicininiu duomenu. Kiek skambinau daktarams, tai reikia israso is savo gydytojo, o jie ten tik pildo jau tame "centriuke" viska, bet tyrimu jokiu nedaro. Tai kaip suprantu rentgenui irgi sius kazkur. O su sifilio ir ZIV tyrimais neaisku ar cia reikia patiems susirasti kur, ar irgi sius ten kur reikia jiems.

Mes tvarkėmes lapkričio mėn. Pasirenkate Vilniuje vieną arba kitą gydytoją (jų yra tik du). Pasiskambinate, užsiregistruojate apžiūrai. Ten pasako kokių dokumentų reikia atsivežti. Pasimate is ginekologo pažymą, šeimos gydytojo pažymą, skiepų lapą. Rengeno nuotrauką pasidaryti reikia Vilniuje, jus gydytojas nusius, pas kurį atliksite apžiūrą. ZIV tyrimo nebedaro.
QUOTE(MichGirl @ 2013 02 21, 22:39)
o sifilio ir ZIV tyrimu tikrai reikia? gal kas pasikeite paskutiniais metais, bet as tikrai tokiu tyrimu ZK medicinkei nesidariau 

Cia kaip suprantu butent tam ir krauja ima gydytojas per apziura - bent mums eme krauja, dabar gal nebe.
MichGirl, ne, cia ne musu atvejis, nes mano dicke neina i mokykla ir yra +- suskiepyta, truksta gal 2 booster kazkuriu ir vejaraupiu.
Mums pries >5 metus irgi eme ir del ZIV tyrima atliko.
QUOTE(shopingas @ 2013 02 21, 20:31)
Cia kaip suprantu butent tam ir krauja ima gydytojas per apziura - bent mums eme krauja, dabar gal nebe.
Mums pries >5 metus irgi eme ir del ZIV tyrima atliko.
QUOTE(Eglantina @ 2013 02 22, 10:23)
O skiepu lapa kas isduoda? Seimos gydytojas?
Paprasysit poliklinikoj, skiepus surasys i skiepu pasus.
Mes irgi lapkriti daremes, tai krauja eme del ziv ir sifilio. Vaikam kraujo neima. Vakams ir rentgeno nedaro. Trukstamus skiepus galima po to savo poliklinikoj pasidaryti. Beja reikia 2 vienodu nuotrauku. Vyras turejo skirtingas, tai turejom atvesti po to vienodas. Vietoj nuodugniai apziures, net pirstus suskaiciuos

QUOTE(censoriuoslady @ 2013 02 21, 07:06)
bet dabar jau visai i kita valsitja viena vaziuosiu, aisku darbeli jau turiu...
Kad ir sezonini turi, vistiek gera pradzia. JAV bebunant gal ir nesezonini susirasi arba nuvaziuosi i valstija kuri labiau patiks.

QUOTE(...Dream... @ 2013 02 21, 07:54)
Mano dukra nera skiepyta MMR skiepu del sveikatos problemu sis skiepas atidetas keliems metams mamos prasymu ir gyditojos sutikimu. Tik dar vienas klausimas iskyla... Kaip priema i darzeli/ mokykla USA vaikus be sio skiepo? Noreciau dukra skiepyti veliau, bet nezinau kaip bus su mokykla 

Mano bernaitis pasirodo irgi neturi sito skiepo, bet i mokyklam us prieme, bet nesenai gavau lapa is mokykls ir forma, kad nueiciau pas daktara paskiepyti

QUOTE(Eglantina @ 2013 02 21, 15:37)
O su sifilio ir ZIV tyrimais neaisku ar cia reikia patiems susirasti kur, ar irgi sius ten kur reikia jiems.
As praejusiais metais ejau medicinine, tai neeme man jokio kraujo ir niekur nesiunte jo imti

QUOTE(starke @ 2013 02 22, 10:07)
Mano bernaitis pasirodo irgi neturi sito skiepo, bet i mokyklam us prieme, bet nesenai gavau lapa is mokykls ir forma, kad nueiciau pas daktara paskiepyti
Jau savaite laiko, kaip neprisiruosiu nueiti
Bet netgi kiekvienoj mokykloj skiriasi ta skiepu politika. Va i Pre-K tai visokiu biesu reikejo prisiskiepyti, o va 1 klase tai maziau, gal del to, kad augiau jau turejo tu skiepu

taviskis cia mokykla pradejo ne nuo PreK todel tik dabar iki jo ir dasikase ,ko jam truksta

QUOTE(*NYC* @ 2013 02 22, 11:28)
taviskis cia mokykla pradejo ne nuo PreK todel tik dabar iki jo ir dasikase ,ko jam truksta
nes siaip tai taip MMR reikalaujamas kai jau i PreK eini,man regis ji turi gauti tarp 3,5-4,5 metuku
nepamenu jau. Pas maniskius mokykloj tai buvo data duota iki kada turi buti vaikai paskiepyti,nes buvau praziopsojus viena skiepa, ir jei nebus iki tos dienos nebeleistu i mokykla,kol nebutu sutvarkytas sis reikalas,tai yra arba paskiekytas arba pristatyti reikalingi popieriai,kad nesiskiepyji 

Tau, kad jis ir eina dabar i Pre-K

QUOTE(starke @ 2013 02 22, 11:08)
Tau, kad jis ir eina dabar i Pre-K
Kita menesi bus 5 metai, galbut del to ir atsibudo, kad nera 

aaa,nesusisnekejom,bet taip MMR cia pradedant mokslus visur reikalaujams,i univerke man stojant pamenu ir is manes jo reikalavo

QUOTE(starke @ 2013 02 22, 17:07)
As praejusiais metais ejau medicinine, tai neeme man jokio kraujo ir niekur nesiunte jo imti

Tai gal cia nuo klinikos priklauso. Mes buvom toj, kur Uzupy.
va cia yra zemelapis, kur pagal valstija nurodyta kokiais atvejais galima atsisakyti skiepu. Tai tik Mississippi ir West Virginia turi but medicinine priezastis, kitose gali but religines, arba dar paprasciau - filosofines priezastys. Tikrai jokiu problemu - mokyklos turi formas tam, pasirasai ir tiek ziniu.

matau nesimato paaiskinimo, raudonas svirkstas - medicinines priezastys, melynas - religines, geltonas - filosofines.

matau nesimato paaiskinimo, raudonas svirkstas - medicinines priezastys, melynas - religines, geltonas - filosofines.