Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

dekui uz atsakymus 4u.gif
del mane dominancios valstijos kiek reik laiko ten pragyventi jau esu ziurejus seniau. tai domino nuo kokio proceso butent prasideda tas laiko skaiciavimas.
Atsakyti
Kaip jau sakiau, mano atveju to irodymo reikejo koledzui, tai jie ziurejo viska ka galiu pateikti (o pateikti galejau korespondencija ir mokescius). Be to, as tik atvykus emiau klases kaip ne residente kita kaina, todel jau buvau ju sarasuose tai jie ir pagal tai galejo pasiskaiciuoti. Paskui krausciausi kitur ir velgi koledzui teko irodineti labai panasiu budu, nuo kada as ten gyvenau. Bet JAV panasiu irodymu nori ir bibliotekos - paprastos korespondencijos tavo vardu su nauju adresu, taip kad viskas paprastai irodoma. O jei dirbsi, juk matysis nauja darboviete ir kada pradejai ant ismokejimu.

Dar pagalvojau, jei cia gyveni su ZK tai bet kokiu atveju turi informuoti imigracine apie adreso pakeitima, nesvarbu keicias valstija ar ne. Galima issaugoti certified mail slip ir nunesti kur prasys parodyti, nuo kada esi pakeitus adresa ir juos informavai. Dar, didesni miestai isduoda city ID, tai jei aktualu gali nuvykusi i nauja vieta ji issiimti, o veliau naudoti kaip irodyma nuo kada esi resident.
Atsakyti

QUOTE(censoriuoslady @ 2013 03 05, 14:09)
dekui uz  atsakymus 4u.gif
del mane dominancios valstijos kiek reik laiko ten pragyventi jau esu ziurejus seniau. tai domino nuo kokio proceso butent prasideda tas laiko skaiciavimas.

nuo tada kada oficialiai pakeiti savo adresa, nuo tada ir skaitaisi valstijos rezidentas. O mokesciai nuo atlyginimo skaiciuojasi nuo tada kada fiziskai toj valstijoj dirbi ir gauni atlygi, jeu kraustaisi vidury metu, tai metu gale kai daraisi mokescius tai turi formas pildyti abiejoms valstijoms, plius federalinius aisku.
Atsakyti
Sveikos, gal kas zinote kaip geriau daryti.
2013 rudeni jau planuoju losti zalia korta, bet tuo metu dar busiu netekejusi. Vestuves 2014 pavasari. Tai pildyti kaip netekejusiai? Bet jei laimeciau korta tai mano busimas vyras i ja teisiu neturetu?
Ka patarsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shirdelyte @ 2013 03 19, 09:45)
2013 rudeni jau planuoju losti zalia korta, bet tuo metu dar busiu netekejusi. Vestuves 2014 pavasari. Tai pildyti kaip netekejusiai? Bet jei laimeciau korta tai mano busimas vyras i ja teisiu neturetu?
Ka patarsit smile.gif

Rezultatu paskelbimai geguzes pradzioj, tai kai priduosit tolimesnius dokumentus, ten ir yrasysit savo vyra. Bent jau taip supratau is ankstesniu merginu pokalbiu.
Atsakyti
QUOTE(shirdelyte @ 2013 03 19, 02:45)
Ka patarsit smile.gif

pildant kortai anketa ateities planu i ja rasyt nereik mirksiukas.gif jei laimetumet tada ir itrauktumet ji,kaip vyra,beja kuris irgi gali pildyti savo vardu anketa ZK loterijai,nes niekada negali zinoti kuriam gali pasisekti. 4u.gif
Atsakyti
aciu labai smile.gif viskas aisku
Atsakyti
Kas jau persikraute i JAV, kaip daret su credit history? Ar buvo problem su nuoma, nes jokio credit history ant jusu nera? Kaip apejote sita dalyka?
Atsakyti
Powka, tai vis gi isvykote i jav? ankstesneje temoje skaiciau,kad lyg atsisakyti norite kortos. kiek laiko jau esate jav?
Atsakyti
QUOTE(Powka @ 2013 03 20, 01:44)
Kas jau persikraute i JAV, kaip daret su credit history? Ar buvo problem su nuoma, nes jokio credit history ant jusu nera? Kaip apejote sita dalyka?

jei reikalauja credito istorijos ,o jus jos neturit,tai pasiulai 3-4 menesiu nuoma i prieki ,kaip garantija ir gausit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Powka @ 2013 03 20, 02:44)

MB pirmom savaitem prieme geri zmones pagyvent, o po to apie pora menesiu nuomavos viesbucius, motelius, suites, kol gavo darbo sutarti, su ja issinuomavo apartmentus.
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2013 03 20, 07:49)
jei reikalauja credito istorijos ,o jus jos neturit,tai pasiulai 3-4 menesiu nuoma i prieki ,kaip garantija ir gausit mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif taip mes ir gavom, po poros savaiciu nuo atvykimo 4u.gif
Atsakyti