Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

sveikos merginos 4u.gif

as su klausimu, gal zinot jei pvz, turint zalia korta zmogus isvaziuoja i kita sali dirbt ir gyvent keliems metams, gryzus vel is naujo reikia popierius tvarkytis zaliai kortai? g.gif is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 02 23, 09:30)
Dar kol kas tikrai neaktualu, bet įdėmiai skaitau ir iškilo klausimas - tarkim per med. apžiūrą, ar geriau sakyti, kad esi visai sveikas, na ten nenuslėpsi, pvz. kad trumparegis ar astma sergi, ar dar kokia rimta liga, bet tarkim ar negeriau būtų nutylėti, kad turi paveldėtą skydliaukės hipofunkciją, kuri kaip ir neturi įtakos gyvenimo kokybei ir nėra gydoma, bet yra užfiksuota liet. med. knygelėje, tiek pas mane, tiek pas mamą?  4u.gif Nes paskui gal dėl to brangiau kainuotų draudimai ir pan., nors realiai jokių vaistų ar dar ko man nereikia smile.gif

As sakyciau, maziau i ta med. apziura demesio kreipkit, niekam ji neidomi, tieisog tokios formalios taisykles ir pinigu uzsidirbimo budas. As pvz taip ir likau neskiepyta, niekas i tai dem nekreipe, i tuos rentgenus irgi niekas nepaziurejo.
O draudimui pildysit visus dokumentus cia vietoj, va tada jau spreskit, minet, ar ne. As paminejau, isaugo draudimas 60 usd/men, nuejau pas gydytoja, jis parase lapeli, kad mano liga svelnios formos ir draudima vel sumazino.
O apie skydliauke berods minejau per med. apziura gydytojui LT, gal kazkur varnele padejo.

Jiems tikrai neidomios tokios nezymios ligos, jie tik ziuri, kad neturetumet nieko rimto ir JAV pavojingo.

tormenta, jei jau zmogus turi ZK, yra pageidautina, kad jis gyventu JAV ir moketu JAV mokescius - tokia sios loterijos ideja. Jei jis dabar gyvena JAV ir isvyksta i kita valstybe, patarciau susitvarkyt re-entry permit. Jis berdos dviems metams isduodamas. T.y. per tuos du metus jis gales gyevnt kitur ir grizt i JAV po to. Jei jis nenori tvarkytis re-entry permit ir nesiruosia kas 6 men ivaziuot i JAV, tada lieka rizika - gal ileis, gal neileis po tu keliu metu i JAV. Jei neileis, nebeliks ka ir tvarkytis - JAV jis bus nepageidaujamas.
Atsakyti
tormenta, ka tu cia rezgi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 02 23, 09:30)
Dar kol kas tikrai neaktualu, bet įdėmiai skaitau ir iškilo klausimas - tarkim per med. apžiūrą, ar geriau sakyti, kad esi visai sveikas, na ten nenuslėpsi, pvz. kad trumparegis ar astma sergi, ar dar kokia rimta liga, bet tarkim ar negeriau būtų nutylėti, kad turi paveldėtą skydliaukės hipofunkciją, kuri kaip ir neturi įtakos gyvenimo kokybei ir nėra gydoma, bet yra užfiksuota liet. med. knygelėje, tiek pas mane, tiek pas mamą?  4u.gif Nes paskui gal dėl to brangiau kainuotų draudimai ir pan., nors realiai jokių vaistų ar dar ko man nereikia smile.gif

jei neklausia tai ir nieko sakyti nereikia... wink.gif o siaip Katu jau labai gerai paaiskino, visokie tokie negalavimai niekam neidomus... jie bijo visokiu JAV beveik isnykusiu ligu sugrizimo is kitu saliu ir tiek. O ten visa kita nera svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2013 02 23, 18:04)
tormenta, jei jau zmogus turi ZK, yra pageidautina, kad jis gyventu JAV ir moketu JAV mokescius - tokia sios loterijos ideja. Jei jis dabar gyvena JAV ir isvyksta i kita valstybe, patarciau susitvarkyt re-entry permit. Jis berdos dviems metams isduodamas. T.y. per tuos du metus jis gales gyevnt kitur ir grizt i JAV po to. Jei jis nenori tvarkytis re-entry permit ir nesiruosia kas 6 men ivaziuot i JAV, tada lieka rizika - gal ileis, gal neileis po tu keliu metu i JAV. Jei neileis, nebeliks ka ir tvarkytis - JAV jis bus nepageidaujamas.

aciu labai 4u.gif o kazi yra skirtumas tarp zalios kortos laimetoju ir igijusiu ja santuokos budu? g.gif

QUOTE(Rashkyte @ 2013 02 23, 18:13)
tormenta, ka tu cia rezgi?  bigsmile.gif

kol kas tik renkames info del gyvenimo Europoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tormenta* @ 2013 02 23, 13:17)
aciu labai 4u.gif o kazi yra skirtumas tarp zalios kortos laimetoju ir igijusiu ja santuokos budu? g.gif
kol kas tik renkames info del gyvenimo Europoj 4u.gif

ne skirtumo nera gyvenimo trukmes klausimu cia.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2013 02 23, 21:00)
ne skirtumo nera gyvenimo trukmes klausimu cia.

aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms
As siaip... turbut labiau tiktu i kokia Kertele sielai, bet turiu konkretu klausima.
Pries pora metu laimejau zalia korta. Vyras turejo kriminalini irasa, todel jo i Amerika neisleido. Tik mane ir musu vaikus. Uzsimine dar ambasadoje, kad yra tokia procedura, kaip seimos sujungimas ir kad uzpildziusi dokumentus, galiu tiketis pamatyt savo vyra Amerikoje ne taip jau ir uzilgo - po metu - pusantru...
Taigi isvykau as viena, o uz poros menesiu atvyko ir vaikai. Konsultavausi su 2 advokatais, vienas padejo uzpildyti popierius. Esme tame, kad mano isivazduojami metai pusantru jau issitese. As jau 2 metai cia greit kaip busiu... as ir mano vaikai cia, mano vyras ir mano vaiku tevas - Lietuvoje. Ziuriu internete, kad mano dokumentu seimos sujungimui eile ateis ar ne uz metu tik... tai cia tik pradinis etapas, gali buti ir daugiau. Pavargau :S
Norejau pasiteirauti, gal zinote / girdejote kitokiu budu, kaip mano vyrui atsirasti cia? Pav. darbo viza, studento viza... musu su vyru skyrybos ir jo santuoka su Amerikos piliete? Mano advokatas gabus tik popierius uzpildyti, kiti variantai jam atrodo labai neimanomi ir neverti.
Ir antras klausimas - gal galetumet parekomenduoti kuri gera sukta advokata?
As Cikagoj.
Aciu...
Atsakyti
QUOTE(zirzilia123 @ 2013 02 27, 15:36)
Labas visoms
As siaip... turbut labiau tiktu i kokia Kertele sielai, bet turiu konkretu klausima.
Pries pora metu laimejau zalia korta. Vyras turejo kriminalini irasa, todel jo i Amerika neisleido. Tik mane ir musu vaikus. Uzsimine dar ambasadoje, kad yra tokia procedura, kaip seimos sujungimas ir kad uzpildziusi dokumentus, galiu tiketis pamatyt savo vyra Amerikoje ne taip jau ir uzilgo - po metu - pusantru...
Taigi isvykau as viena, o uz poros menesiu atvyko ir vaikai. Konsultavausi su 2 advokatais, vienas padejo uzpildyti popierius. Esme tame, kad mano isivazduojami metai pusantru jau issitese. As jau 2 metai cia greit kaip busiu... as ir mano vaikai cia, mano vyras ir mano vaiku tevas - Lietuvoje. Ziuriu internete, kad mano dokumentu seimos sujungimui eile ateis ar ne uz metu tik... tai cia tik pradinis etapas, gali buti ir daugiau. Pavargau :S
Norejau pasiteirauti, gal zinote / girdejote kitokiu budu, kaip mano vyrui atsirasti cia? Pav. darbo viza, studento viza... musu su vyru skyrybos ir jo santuoka su Amerikos piliete? Mano advokatas gabus tik popierius uzpildyti, kiti variantai jam atrodo labai neimanomi ir neverti.
As Cikagoj.
Aciu...

kiek pamenu kriminalinis israsas po 10 metu dingsta,o siaip tai sunku ka cia ir sugalvoti kai kriminaliniai reiklai painioja viska,sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzilia123 @ 2013 02 27, 16:36)
Labas visoms
As Cikagoj.
Aciu...

siaip tai dar labiau rizikuotumet manau bandydami kitais keliais dabar kai jau pradejot anuo, kadangi jo vardu peticija jau yra paduota ir jei staiga viska atsiima ir paduoda pvz kita moteris peticija (na tarkim fiktyvios santuokos budu bandant) tai is karto kiltu itarimai. O popierius susitvarkyti irgi laiko uztruktu ir net sekmes atveju neaisku ar gautusi greiciau ar ne, negu kad dabar laukiat.

Darbo vizos yra labai specializuotos, ir jas sunku gauti, nzn kokia jo profesija, bet gali paskaityti internete kokie joms reikalavimai.

Studento vizos negaus, nes tai yra neimigracine viza ir reikia irodyti rysius su lietuva ir kad ketini grizti po studiju. Kai jau buvo paduota peticija del seimos sujungimo ir ta seima jau visa gyvena JAV tai aiskiau nei aisku, kad negaus jis studentiskos.

Del advokatu, tai gal chicagieciu temoj paklauskit, FB jos irgi grupe savo turi, ten gal kuri parasys kontaktus.
Atsakyti
Cikagoj buvau pas du advokatus seimos sujungimo klausimu. Pas Kemster, jis geriausias cikaos migracijos advokatas laikomas ir pas lietuvi Butvila. Butvilas man patiko daugiau. Jis geru patarimu duoda. Pasirinkau Butvila.
Atsakyti
Sveiki, butu idomu suzinoti kaip JAV ziurima i uzsieniecius daktarus, na pvz atvykusius atlikti cia rezidentura, isvis kokia galimybe kad bus galima atlikti rezidentura jav ? Arba koks zmoniu poziuris i daktarus kurie cia atvyke is kitos salies, su kitos salies diplomu, bet turinciais zalia korta? Ar yra kokia nors diskriminacija? Kalbu bendrai apie visas specialybes, t.y. kardiologus, chirurgus anesteziologus ir t.t. smile.gif
Atsakyti