Įkraunama...
Įkraunama...

Būk grakšti!

QUOTE(mamytė28 @ 2013 10 31, 07:33)
Sveikos, prisijungusi ir aš, bandau perskaityti ir išsistudijuoti Tatjanos puslapyje esančią info. Jau pasidariau sau santrauką  biggrin.gif  Ką jūs darot, jei praleidžiat pusryčius ( pvz. savaitgaliais)? Kiek supratau, tai šiai sistemai labai svarbus yra rėžimas, maisto derinimas bei tam tikeų produktų vartojimo eiliškumas ir , žinoma, miegas  biggrin.gif
Papildyta:
O, kaip smagu, gal daugiau minčių ateis ir pačiai, nes sėdžiu prie GI produktų lentelės ir bandau žiūrėt, kas su kuo dera  g.gif


labuka 4u.gif As nesilaikau jokio dietos, tiesiog turiu tam tikrus mitybos principus, kurie nesiskiria daug nuo siu bei paleo. jei praleidot pusrycius, tai pradedat nuo antro valgymo, nieko tokio neivyksta, svarbu neuzkandziaut. Didele pertrauka tarp valgiu yra butina, Malachova rekomenduoja bent 12-14 val. Kituose saltiniuose skaiciau, kad 16 val ir ilgesne pertrauka rekomenduojama, kad organizmas pradetu eikvoti savo resursus, aplamai retai valgyti nera jokia beda :4u:del suderinamumo, tai as supratau, kad kruopos tik pusryciams (as aplamai kruopu nevalgau) aisku su darzovemis, negalima maisyti skirtingu baltymu ir riebalu, negalima uzkandziauti, valgyti vienodais intervalais 3 ar 4 kartus, nevalgyti apie 4 val iki miego, vaisiai atskiras maistas ir turi buti butinai su baltymais (riesutais, varske), varskes negalima daugiau nei 100 gr per diena, aplamai vengti pieno riebalu, gyvuliniu riebalu. Gal klystu kur, pataisykit 4u.gif Tiesa atsiras tik kartu diskutuojant ir ieskant 4u.gif Metant svori, naudoti produktus tik iki 50 GI. Gal dar kas pasidalins savo suvokimus ar pataisys mane, jei as ka ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 10 31, 14:45)
labuka 4u.gif

Sveikos, manau, kad supratai teisingai, bent aš taip pat supratau biggrin.gif Klausykit, mačiau, kad rusaitės savo forumuose pusryčiams darosi sumuštinius su ryžių trapučiais, varške iš lieso kefyro, daržovėmis. Kaip manot, o ar galima trapučius pakeisti ruginiais krispais, man jie skanesni, pagal riebalų, angliavandenių, baltymų kiekį ir kaloringumą jie yra panašios vertės.
Atsakyti
Vakar žiūrėjau GI produktus, kiek įvairiausių šaltinių ir GI skiriasi. Pvz.:

Морковь (сырая) 30
Морковь (отварная) 85

Morkos (virtos) 49

AUKŠTO GLIKEMIJOS INDEKSO PRODUKTAI
101 MORKOS
bananai - 52,

VIDUTINIO GLIKEMIJOS INDEKSO PRODUKTAI
77 BANANAI

Bananai 55

Бананы (зрелые) 60

Iki 55 skaitoma, kad produktas yra žemo GI, nuo 55 iki 70 - vidutinio, virš 70 - aukšto.
Atsakyti
Morkos aukšto glikeminio indekso, tai tikrai, virš 100

O šiaip Malachova knygoje pateikia produktų GI lentelę, galėsiu pažiūrėt pagal ką ji sudaryta.
Atsakyti
laba,

QUOTE(Rasma @ 2013 11 01, 20:35)
Morkos aukšto glikeminio indekso, tai tikrai, virš 100

Glikemijos indeksas smile.gif

Morkos, ilgai virtos -85
Morkos, žalios - 30
Morkų sultys, šviežios - 43

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 01 lapkričio 2013 - 21:03
Sudomino mane ši Dieta, pradėsiu nuo rytojaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė28 @ 2013 11 01, 10:34)
Sveikos, manau, kad supratai teisingai, bent aš taip pat supratau  biggrin.gif  Klausykit, mačiau, kad rusaitės savo forumuose pusryčiams darosi sumuštinius su ryžių trapučiais, varške iš lieso kefyro, daržovėmis. Kaip manot, o ar galima trapučius pakeisti ruginiais krispais, man jie skanesni, pagal riebalų, angliavandenių, baltymų kiekį ir kaloringumą jie yra panašios vertės.


Man pasirode, kad skaiciau jog grikinai trapuciai g.gif Gal apsirinku, pagal logika turetu but ryziniai, nes jie glitimo neturi g.gif Susimaisiau. dar man rodos, kad ruginiuose crispuose yra mieliu, o tai jau butu negerai. Bet jei be panikos, tai viena kart savaiteje jie nepakenktu. Bet cia tik mano pamastymai 4u.gif

Del morku - sviezios morkos zemo GI, bet kaip apdorotos auksto GI, kaip ir burokeliai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, vakar bandžiau pagal rusaičių receptus daržovių plovą, patiko ne tik man , bet ir dukrytei. thumbup.gif
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
* 1 stiklinė rudų ir laukinių ryžių ( buvau skaičiusi, kad jos dažniausiai naudoja Basmati ryžius, tai aš juos ir ėmiau.
* 1/2 didelės raudonosios paprikos
* 5-8 pievagrybiai
* 1 vidutinio svogūno
* 1/2 arba visa česnako galvelė
* 1 valg.šauktas alyv.aliejaus
* įv. prieskoniai be druskos
* 1/4 a.š.druskos arba 1 a.š sojos padažo
Pakepint svogūną, tada kartu visas kitas daržoves ir grybus, supilt į puodą, pripilt ryžių ir virt 20-30 min. ( Aš įdėjau šaukštą trintų pomidorų)


Atsakyti
Sveikos, kur visos dingusios?
Atsakyti
niekur nedingom,studijuojam receptus ax.gif
mamyte28 ar nenauduoji druskos?as tai niekur nededu,sakoma jei druskos trukumas organizmas pradeda kaupti ir turim ataugu,kiek tos tiesos nezinau g.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Druską naudoju, tik saikingai, bet mes šeimoje ir taip mažai jos suvartojam.(kai draugai atvažiuoja į svečius, dažniausiai paprašo druskinės ant stalo0. Kokios blogybės neatsisakau, tai rytinės kavos puodelio, pagal dietą jos reikėtų atsisakyti, bet mano krauspūdis žemokas, tai rytais vieną puodelį kavos išgeriu, žinoma, be cukraus. O ir vandens kasdien neišgeriu 2 l. Kaip manote, ar galima vietoj trapučių naudoti juodą bemielę duoną ? g.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
jei Rasma čia dar lankosi, pasiteirausiu jos nuomonės apie receptų knygą (ne elektroninę). Kaip supratau, jos laukė iš Rusijos.
Prieš 2 metus studijavau šią sistemą, man irgi ji mažiausiai kirtosi su mano turimomis žiniomis. Laikiausi, paskui užleidau. Bet dalis įpročių liko.
Dabar galvoju , kad reikia vėl grįžti į doros kelią smile.gif Norisi įvairovės, todėl galvoju ar vertinga minėta knygą. Pagrindus turiu nusipirkusi seniau, el. versijoj. O dabar , matau, kad galima įsigyti realias knygas iš Vokietijos, tai visai priimtina.
Atsakyti