Aš ir skaitau čia, ir lankausi..tik kad nedaug čia dalyvaujančių, kaip suprantu

Tai negi viena kalbėsies.
Rašau kitas dienas, kaip žadėjusi:
Ketvirta diena
Pusryčiai:
1. Salotos iš šv.kopūstų, pomidorų ir morkų - 200 g. su citrinos sulčių/citrinos minkštimo užpilu ir 1 v.š. linų sėmenų aliejaus.
2. Grikių trapučiai su avokado pasta - 100 g.
Siūloma gaminti: avokado minkštimą sumaigyti šakute, pridėti trinto česnako, citrinos sulčių, vos vos druskos.
Priešpiečiai:
persikai, slyvos (400 gr) ir migdolai (10 g)
Pietūs:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių (250 gr). Užpilas - 2 v.š. maconi
(riebumas 1.5 proc.. Maconi, tai armėniškas rūgštaus pieno gėrimas..jis panašus į kefyrą, tik liesesnis..tad manau, galima pakeisti kefyru, raugintom pasukom)
2. garuose virti vištienos kotletukai (120 gr), ant keptuvės be riebalų pakepinta paprika su česnaku ir citrinos sultimis.
Siūloma gaminti: 0.5 kg vištienos krūtinėlės be riebalų, odelės sumalti. Supjaustyti smulkiai svogūną ir irgi sumalti su mėsa, pridėti 1/2 stiklinės labai šalto (ledinio) vandens ir suplakti faršą (kad gautųsi kaip piurė..tada nereiks džiūvėsėlių, pieno ir t.t.). Pridėti smulkinto česnako ir prieskonių. Kepti kotletukus garduopyje ar orkaitėje. Paprika kepti dangčiu uždengtoje keptuvėje, vartant, kad keptų tik odelė, kurią vėliau atšokus nuimame. Papriką ištrinti smulkintu česnaku po to ir pašlakstyti vandeniu skiestomis citrinų sultimis. Palikti pastovėti 30 min.
Vakarienė:
1. Menkė daržovių "patale" (200 gr) su šv. daržovėm (250 g).
Siūloma gaminti: menkės filė suspjaustyti gabaliukais, sudėti į indą, ant viršaus - svogūnų žiedai, pomidorai pjaustyti apskritimais, pipiriukais pabarstyti, ištepti viską jogurtu, prieskonių pabarstyt ir kepti orkaitėje.
Penkta diena:
Pusryčiai:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių su kefyro užpilu (200 gr).
2. Blyneliai iš kiaušinių su varškės įdaru.
Siūloma gaminti: du kiaušinius gerai išplakti blenderiu ar šakute ir iš plakinio iškepti labai plonus blynus ant nepridegančios keptuvės. Į liesą varškę sudėti smulkintus dž.abrikosus ir dž.slyvas, viską permaišyti. Susukti į blynelius.
Priešpiečiai:
vaisių ir uogų asorti (400 g) ir migdolai (10 g)
Pietūs:
1.Salotos (250 g): agurkai, pomidorai, žalumynai, česnakas, čili pipiras. Užpilas: linų sėmenų aliejus ir citrinos sultys.
2. "Nochatšurak" (virti nuto žirniai) - 150 g. Siūloma gaminti: pamerkti nuto žirnius iš vakaro, kitądien virti pusiau uždengtame puode ant silpnos ugnies. Patiekti pagardinus prieskoniais pagal skonį, svogūno žiedais ir žalumynais.
[/I]
Vakarienė:
1. Salotos (250 g): vyšniniai pomidorai, agurkai, jaunas agurotis (cukinija), česnakas, žalumynai citrinos sultys su linų sėmenų aliejumi.
2. Saida (ledjūrio menkė, 150 gr) ant svogūnų ir žalumynų "pagalvės" pagaminta garuose.
Šešta diena:
Pusryčiai:
1. Omletas iš dviejų kiaušinių su pupelėmis. Siūloma gaminti: mirkytas pupeles sudėti į įkaitintą keptuvę, užpilti kiaušinių ir kefyro plakiniu su prieskoniais. Uždengti ir po 5 min. galima valgyti.
2. Liesa varškė (100 g)
Priešpiečiai:
braškės, obuoliai (400 g) ir riešutai (10 g)
Pietūs:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių (200 gr). Užpilas - citrinos sulčių/citrinos minkštimas + moliūgų sėklos.
2. Antiena su obuoliais iškepta kepimo maišelyje (150 g), kepta paprika (100 g). [I]Siūloma gaminti: antieną be riebalų, be uodegos įtrinti prieskoniais, prikimšti obuoliais, sudėti į kepimo maišelį, įpilti šiek tiek vandens ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 1-1.5 val. Odelės ir obuolių - nevalgome!
Vakarienė:
1. Kalmarai (150 g) su šv.daržovėm (250 g). Siūloma gaminti: išvirti kalmarą su pipirų, lauro lapo mišiniu, supjaustyti kalmarą žiedais, pabarstyti prieskoninėm žolelėm, dž.imbieru ir dž.jūros kopūstais